po_la 28.06.02, 18:47 Dziewuchy, zauwazacie u siebie jakies drastyczne pogorszenie cery po jakiejs wiekszej zakrapianej imprezie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Xena Re: buzia a alkohol IP: *.acn.waw.pl 28.06.02, 22:27 Niestety tak - alkohol + dym papierosowy + zarwana noc = klęska dla skóry. Z moich doświadczeń (dość licznych, bo żywot studencki wiodłam huczny i burzliwy) wynika, że jednak można zminimalizować uszczerbki na urodzie - primo: pijąc jeszcze przed położeniem się spać ok. pół litra wody mineralnej (z rozpuszcznonymi pluszami, np. wit. C i magnezem), secundo - przemywając rano lico rozpuszczoną (a w zasadzie jeszcze musującą) tabletką Upsarinu C (aspiryna z wit. C) - miksturka ta odświeża zaiste ekspresowo. Odpowiedz Link Zgłoś
momi Re: buzia a alkohol 29.06.02, 00:02 Na szczęście nie lubię drinków robionych z dodatkiem mocnych alkoholi, ale kiedyś nie odmawiałam i skóra wyglądała szaro i była odwodniona.Teraz znajomi wiedzą,że preferuję czerwone wytrawne wino , więc nawet jeśli wszyscy sączą wódkę z colą lub gin z tonikiem,ja popijam moje wytrawne winko. Po nim czuję się i wyglądam świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptasia Re: buzia a alkohol IP: *.wcp.pl 29.06.02, 10:21 no właśnie chyba dzisiaj mam ten problem - oczy podsinione i czerwone, całość zabarwiona a'la Jelcyn, brrr. Co ciekawsze, nie wypiłam tak dużo... chlip. A, no i wczoraj twarz umyłam, ale już o oczkach nie pamiętałam, więc resztki tuszu + cieni zmyłam dop. dzisiaj :-)))). Xeno, thanx za info o Upsarinie, chyba sobie zaaplikuję. Zawsze po zarwanej nocy - nie tylko + alkohol - cholernie piecze mnie twarz, więc nieustannie smaruję się kremem/nawilżam tonikiem etc. A od środka to codziennie wypijam tyle wody, że nie wiem, czy można więcej :-))). Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LadyBlue Re: buzia a alkohol IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.06.02, 15:15 na mnie znacznie gorzej działa dym papierosowy niż alkohol, buźka jest szara, zmęczona i nieładnie wygląda. no i te sińce pod oczami :( najlepszą dla mnie metodą jest solidnie odespać a potem dobra maseczka nawilżająca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotmanka Re: buzia a alkohol IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 29.06.02, 20:12 zawsze zmywam twarz nawet jesli padam tak ze wlasciwie trafiam po omacku wacikiem, ale warto. krem nawilzajacy. duzo wody, ostatnio przywraca mnie do zycia naprawde NATYCHMIAST sok pomaranczowy pol na pol z woda mineralna dosyc mocno gazowana. Polecam i ide sie poddtruc. Odpowiedz Link Zgłoś