carmelaxxx 01.05.05, 10:58 czy uzywalyscie wosku do depilacji ale samodzielnie a nie u kosmetyczki? zameirzam go kupic ale chjcialam zasiegnac opinii , czy to trudny zabieg zeby go wykonac samodzielnie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Karolina Re: wosk do depilacji IP: *.chelm.gda.pl / *.futuro.pl 01.05.05, 11:09 Zabieg jest trudny i samemu nigdy nie zrobi sie tego tak dokladnie jak zrobi to kosmetyczka. Tym bardziej ze nie ma na rynku dobrego wosku na cieplo, a plastry nadaja sie tylko do slabych wloskow. Jesli chodzi o wosk na cieplo kiedys byl veet a teraz jest tylko joanna. Mozna nia zrobic depilacje, ale nie dorownuje ona woskom stosowanych przez kosmetyczki. Odpowiedz Link Zgłoś
carmelaxxx Re: wosk do depilacji 01.05.05, 11:58 no ale wlasnie widze ze na allegro sa woski te normalne kosmetyczne a nie te co sa w sklepikach. woskow ze sklepu ani plasterkow nie biore pod uwage bo to pomylka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: wosk do depilacji IP: *.chelm.gda.pl / *.futuro.pl 01.05.05, 16:40 a jaka masz gwarancje ze te z allegro to nie pomylka czy zwyczajna podroba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: wosk do depilacji IP: *.gorzow.mm.pl 01.05.05, 12:25 a ja mam zamiar kupic sobie wosk taki jak uzywaja kosmetyczki znam strone w ktorej mozna kupic mnustwo woskow i wszystko co jest w zakladach kosmetycznych wiec chcem kupic sobie sama i sama sobie robic fakt moze nie wyjdzie tak dobrze jak u kosmetyczki ale szkoda mi 100 zl ms na woskowanie nog. :) a cwiczenie czyni mistrza. caemelaxxx jak chcesz to wysle ci ta strone na prv. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
carmelaxxx Re: wosk do depilacji 01.05.05, 23:22 hej poprosze ta stronke, wlasnie tez mi szkoda tyle kasy na comiesieczne usuwanie wloskow i chycialabym sama sprobowac czy mi sie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
ural100 Używam z powodzeniem 02.05.05, 08:51 Używam w domu wosku na ciepło, nie chodze do kosmetyczki. Veet z aplikatorem, ale zaczęłam nakładać bez tego aplikatora, bo się dostawała czasem woda do środka. Ze wszystkich sposobów wosk na ciepło jest dla mnie najlepszy. Włosy nie odrastają tak szybko i po jakimś czasie systematycznego usuwania są słabsze. Ostatnio nie ma go już w drogerii i kupowałam na allegro. Właśnie kupiłam też tam wosk w puszcze, ale go jeszcze nie testowałam. Duuuża ta puszka, zobaczymy. W internecie w Esentii masz wosk czy depilator cukrowy, podobno depilacja cukrem jest jeszcze lepsza. Na pewno bym już kupiła, ale muszę trochę panować nad wydatkami. :)Czytałam że gdzieś tam w świecie (Indie?) kobiety same przygotowywały sobie depilator z cukru, ale chyba nie jest to takie proste. :) Jedna wizyta u kosmetyczki z nogami to ok. 60 zł, więc niemało, prawda? Nie wiem, na ile taki jeden zabieg by wystarczył. Odpowiedz Link Zgłoś