Dodaj do ulubionych

Clarins- co polecacie?

IP: 212.244.37.* 01.07.02, 16:22
Na co waszym zdaniem warto sie skusic zeby potem nie stwierdzic ze pieniadze
poszly w bloto?
Obserwuj wątek
    • Gość: coralin Re: Clarins- co polecacie? IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 01.07.02, 16:46
      Zależy jaką masz cerę. Ja ubiegłego lata używałam nawilżająco-matującego kremu
      Clarinsa i sprawdził się świetnie(nawet nie musiałam używać T-Control Lancome'a
      w ciągu dnia). Stosowane wcześniej kremy matujące Dermiki i Juveny ani nie
      nawilżały ani nie matowiły.A Clarins spełnił oba te kryteria(na mojej buzi
      rzecz jasna).I nie kosztuje wiele (jak na tę firmę)80 zł za 50 ml.Przyjemny w
      użyciu jest olejek Huile Lotus do skóry mieszanej z tendencją do przetłuszczania
      (nie ma obawy dobrze się wchłania!).Używam go na noc,ale rzadko.Zwłaszcza wtedy
      gdy mam za sobą stresujący dzień.Pięknie pachnie i ma działanie odprężające,
      aromaterapeutyczne i rzecz jasna regulujące mieszaną cerę.
      • Gość: kinga Re: Clarins- co polecacie? IP: 212.244.37.* 01.07.02, 16:49
        Mojej mieszanej tez odpowiadaja ich kremy matujaco- nawilzajace, przede
        wszytskim nie przesuszaja i fakt ze nie wygorowana cena. A co to za olejki?
        Chyba cos tlustego, wiec jak podzialaja na swiecaca sie cere?
        • Gość: kotmanka Re: Clarins- co polecacie? IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 01.07.02, 16:58
          wlasnie, jak z tymi olejkami? bardzo mnie interesuje ten Lotus.
          Napewno sie nie swieci i dobrze wchlania?
          • Gość: coralin Re: Clarins- co polecacie? IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 01.07.02, 17:10
            Nie świeci się i dobrze wchłania! Na początek to nawet nie chciałam o nim
            słyszeć, ale ekspedientka w perfumerii wcisnęła mi na siłę ze dwie próbki tego
            olejku.Tobie też radzę wypróbować.Nie wiem skąd to uprzedzenie do olejków.Na
            przykład olej jojoba zalecany jest do skóry tłustej.Można go kupić(Pollena
            Aroma produkuje wspaniałe oryginalne olejki) i dodać parę kropel ulubionego
            olejku zapachowego(ja lubię geranium) i zrobić masaż twarzy.
            • agat_ka Re: Clarins- co polecacie? 01.07.02, 17:20
              dolaczam sie do pochlebnych opinii nt. olejku z lilii Clarinsa!

Mam cere mieszana (w porywach do tlustej, zalezy od dnia) i specyfik ten, ktory
              nota bene nabylam "z pewna taka niesmialoscia" ;-), bardzo jej sluzy! wieczorem
              wklepuje w buzke, rano nic sie nie swieci, bez obaw.
              Oczywiscie, najlepiej jest wziac probke i przekonac sie na wlasnej skorze. Tym
              bardziej, ze jak ktos kiedys zauwazyl w poscie a propos probek, nie kupujesz
              kremu Nivea za 5 zlotych.

Z Clarinsa uzywam tez lotionu nawilzajacego SPF 15 (nie jest matujacy " w
              nazwie", ale ja sie po nim nie blyszcze, a np. po emulsji oil-free z algami
              Juveny wygladalam jak lusterko juz 15 minut po nalozeniu) i polecam. Natomiast
              zel matujacy nie zrobil na mnie wrazenia. Moze dlatego, ze nigdy nie uzywalam
              tego typu kosmetykow i nie mam skali porownawczej, ale efekt nie byl
              wstrzasajacy, wiec skonczylo sie na zuzyciu probki).
              • Gość: coralin Re: Clarins- co polecacie? IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 01.07.02, 17:31
                Ja stosuję ten krem nawilżająco-matujący Clarinsa, a nie żel typowo matujący.
                Zgadzam się z opinią,że emulsja matująca Juveny wcale się nie sprawdza.Chyba
                dlatego,że wcale nie nawilża i w efekcie skóra zaczynając się
                bronić ...wydziela coraz więcej tłuszczu.
    • miriam_73 Re: Clarins- co polecacie? 01.07.02, 17:54
      Ja mam większość kosmetyków z linii do cery mieszanej i muszę stwierdzić że
      bardzo mi odpowiadają. Skóra jest ładna, bez wyprysków, mniej się świeci.
      Polecam zwłaszcza żel na noc i krem na dzień, swietnie się sprawdza pod podkład.
    • roodanaserio Re: Clarins- co polecacie? 01.07.02, 18:02
      Ja mam [tez do cery tlustej] taki korektor na wykwity, ale we fluidzie.
      Doskonaly.

r
      • Gość: kotmanka Re: Clarins- co polecacie? IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 01.07.02, 18:04
        Skusze sie na ten olejek. Fajnie to brzmi, w ogole interesuja mnie olejki do
        twarzy - kiedys szukalam Polleny Aromy, ale w Krakowie nie do dostania. A moze
        zle szukalam?
        pozdrawiam
        • Gość: coralin Re: Clarins- co polecacie? IP: *.dami / 192.168.1.* / *.dami-rz.pl 01.07.02, 18:15
          Pollena Aroma ma swoją stronę w necie(pollenaaroma.com.pl).Sprzedają znakomitej
          jakości olejki (naprawdę oryginalne, a nie jakieś wszechobecne syntetyki).Ja
          kupuję olejki do kominków zapachowych tylko tej firmy(nie w necie, bo mam sklep
          gdzie jest pełna oferta).
        • Gość: katrina Re: Clarins- co polecacie? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.02, 21:46
          Gość portalu: kotmanka napisał(a):

> Skusze sie na ten olejek. Fajnie to brzmi, w ogole interesuja mnie olejki do
          > twarzy - kiedys szukalam Polleny Aromy, ale w Krakowie nie do dostania. A moze
          > zle szukalam?
          > pozdrawiam

Źle szukałaś. Są w "mydło i pachnidło" na gertrudy i w jubilacie (nie na
          kosmetykach, tylko na ziółkach, miodach itp.) i powinny byc tez w innych tego
          typu sklepach, może na szewskiej?
          a jak do nich zadzwonisz, przyślą Ci katalog i możesz kupowac wysyłkowo.
    • Gość: monias1 Re: Clarins- co polecacie? IP: 213.195.141.* 02.07.02, 15:01
      eewcia
      na pewno pieniadze nie pojda w bloto. Firma ta ma b. dobrej jakosci i b.
      wydajne produkty. Proponuje zajrzec do salonu firmowego w hotelu Victoria w W-
      wie. Tam popros o katalog i ewentualnie probki. Firma ta ma bardzo bogata
      oferte kosmetykow.
    • Gość: Malgosia Re: Clarins- co polecacie? IP: *.astercity.net 02.07.02, 15:19
      Gość portalu: eewcia napisał(a):

> Na co waszym zdaniem warto sie skusic zeby potem nie stwierdzic ze pieniadze
      > poszly w bloto?

Dla mnie największym odkryciem Clarins jest Serum Tenseur Raffermissant (niestety
      w Polsce dość drogie 250 zl, w strefie bezcłowej na lotnisku 40 euro). Wystarczą
      rano dwie krople tego serum na czystą twarz, a poczujesz się jak nowonarodzona.
      Poza tym pod oczy używam balsam "Baume Contour des Yeux" (108 zl)i na owal
      twarzy "Lift-Minceur Visage" (150 zl). Te kosmetyki mogę spokojnie polecić.
      Przedtem używałam jeszcze krem na dzień "Eclat du jour" - ale zastąpiłam go
      kremem Vichy, który też jest równie dobry a taniszy.
      • ewakam Re: Clarins- co polecacie? 19.07.02, 11:59
        Od długiego czasu używam maseczki na okolice oczu, z czytym sumieniem ja
        polecam, rewelacyjna na cienie pod oczami, uczucie ściagania, oko wygląda
        rewelacyjnie, lekko napina, tubka 30 ml (120 zł) starcza na długo i maseczka
        warta jest swojej ceny.
    • coralin Re: Clarins- co polecacie? 03.07.02, 18:26
      Dla Ani podnoszę wątek
      • Gość: gAndzia Re: Clarins- co polecacie? IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 19.07.02, 12:09
        przyłaczam się do pochwał maseczki pod oczy - lubie ja zwłaszcza do sauny,
        wchłania się całkowicie:)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka