IP: *.autocom.pl 05.05.05, 20:17
Po raz pierwszy wybieram się do sauny czy powinnam się jakoś specjalnie
przygotować ?słyszałam że na godzine przed nie można nic pić i jeść
Obserwuj wątek
    • Gość: coolgirl Re: Sauna IP: *.t9.ds.pwr.wroc.pl 05.05.05, 20:34
      ja chodze do sauny zawsze po basenie, i nie jem ale do sauny wez sobie wode
      mineralna ....poza tym przed wejscie do sauny powinnas wziasc prysznic i usunac
      wszelkie kosmetyki z ciala /np. fluid, cienie itp/ po saunie tez powinnas isc
      pod prysznic , jesli wracasz do sauny na jeszcze jeden seans cialo powinno byc
      suche --tak mnie uczono i mowie tu o saunie finskiej ....milego pobytu
      • Gość: kika Re: Sauna IP: *.autocom.pl 05.05.05, 22:27
        A jak długo powinnam po raz pierwszy korzystać z sauny ?
        • Gość: coolgirl Re: Sauna IP: *.t9.ds.pwr.wroc.pl 05.05.05, 23:16
          to zalezy jaki masz organizm, ciezko mi okreslic ale 8 min powinnas wytrzymac,
          jak bedziesz pic- nawet do 15,/ zakladam ze nie masz problemow zdrowotnych/i
          zalezy jaka sauna, jaka temperatura, na jakim poziomie bedziesz siedziec
          • Gość: evi Re: Sauna IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 00:55
            Pamiętaj że trzeba się wytrzeć do sucha przed każdym wejściem do kabiny, bo się
            poparzysz! Ja sobie tak raz wymyśliłam, że będzie szybciej i przyjemniej jak
            wejdę zaraz po prysznicu i poparzyłam sobie uda - na szczęscie lekko, bo w porę
            wyszłam. Dlatego podkreślam to co napisała moja poprzednicznka. Po każdym
            pobycie w saunie bierz zimny lub chłodny prysznic - to podobno uelastycznia
            naczynia krwionośne.
            • Gość: Romina Re: Sauna IP: *.autocom.pl 06.05.05, 12:52
              Czy to prawda że po saunie można schudnąć nawet 1 kg?A jakie są inne korzysći?
              • coolgirl Re: Sauna 06.05.05, 13:24
                sory ze pojde na latwizne zrobilam <kopiuj-wklej>
                Oczyszcza organizm z produktów przemiany materii i toksyn,
                dochodzi do przemieszczania się płynów ustrojowych,
                temperatura skóry wzrasta do 40°C, rozszerzają się naczynia podskórne,
                natomiast kurczą wewnętrzne.
                przyspieszenie akcji serca, początkowo rośnie ciśnienie krwi, ale pod koniec
                zabiegu spada,
                wzrasta częstotliwość oddechów, co powoduje wentylację płuc.
                Przebywanie w saunie powoduje zwiększone wydzielanie potu, nie oznacza to
                jednak, że sauna odchudza! Spadek wagi jest chwilowy i szybko go wyrównujemy.

• kecajn Re: Sauna 11.05.05, 22:47
      Zajrzyj na:

sauny.w.interia.pl/
      Pozdrawiam,

Jacek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka