Gość: kika IP: *.autocom.pl 05.05.05, 20:17 Po raz pierwszy wybieram się do sauny czy powinnam się jakoś specjalnie przygotować ?słyszałam że na godzine przed nie można nic pić i jeść Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: coolgirl Re: Sauna IP: *.t9.ds.pwr.wroc.pl 05.05.05, 20:34 ja chodze do sauny zawsze po basenie, i nie jem ale do sauny wez sobie wode mineralna ....poza tym przed wejscie do sauny powinnas wziasc prysznic i usunac wszelkie kosmetyki z ciala /np. fluid, cienie itp/ po saunie tez powinnas isc pod prysznic , jesli wracasz do sauny na jeszcze jeden seans cialo powinno byc suche --tak mnie uczono i mowie tu o saunie finskiej ....milego pobytu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Sauna IP: *.autocom.pl 05.05.05, 22:27 A jak długo powinnam po raz pierwszy korzystać z sauny ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coolgirl Re: Sauna IP: *.t9.ds.pwr.wroc.pl 05.05.05, 23:16 to zalezy jaki masz organizm, ciezko mi okreslic ale 8 min powinnas wytrzymac, jak bedziesz pic- nawet do 15,/ zakladam ze nie masz problemow zdrowotnych/i zalezy jaka sauna, jaka temperatura, na jakim poziomie bedziesz siedziec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evi Re: Sauna IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 00:55 Pamiętaj że trzeba się wytrzeć do sucha przed każdym wejściem do kabiny, bo się poparzysz! Ja sobie tak raz wymyśliłam, że będzie szybciej i przyjemniej jak wejdę zaraz po prysznicu i poparzyłam sobie uda - na szczęscie lekko, bo w porę wyszłam. Dlatego podkreślam to co napisała moja poprzednicznka. Po każdym pobycie w saunie bierz zimny lub chłodny prysznic - to podobno uelastycznia naczynia krwionośne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romina Re: Sauna IP: *.autocom.pl 06.05.05, 12:52 Czy to prawda że po saunie można schudnąć nawet 1 kg?A jakie są inne korzysći? Odpowiedz Link Zgłoś
coolgirl Re: Sauna 06.05.05, 13:24 sory ze pojde na latwizne zrobilam <kopiuj-wklej> Oczyszcza organizm z produktów przemiany materii i toksyn, dochodzi do przemieszczania się płynów ustrojowych, temperatura skóry wzrasta do 40°C, rozszerzają się naczynia podskórne, natomiast kurczą wewnętrzne. przyspieszenie akcji serca, początkowo rośnie ciśnienie krwi, ale pod koniec zabiegu spada, wzrasta częstotliwość oddechów, co powoduje wentylację płuc. Przebywanie w saunie powoduje zwiększone wydzielanie potu, nie oznacza to jednak, że sauna odchudza! Spadek wagi jest chwilowy i szybko go wyrównujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
kecajn Re: Sauna 11.05.05, 22:47 Zajrzyj na: sauny.w.interia.pl/ Pozdrawiam, Jacek Odpowiedz Link Zgłoś