Dodaj do ulubionych

Dobry dermatolog

06.05.05, 17:45
Witam wszystkich. Jeśli ktoś z was ma namiar na dobrego dermatologa z
Warszawy , bardzo proszę o kontakt. Problemy z trądzikiem powinnam mieć już
dawno za sobą(25l.), ale niestety... Odwiedziłam już kilku "specjalistów" i
straciłam sporo pieniążków na niepotrzebne specyfiki. Z góry dziękuję!
Obserwuj wątek
    • bzzzk Re: Dobry dermatolog 06.05.05, 19:30
      wysłałam Ci maila z namiarem:)
      pzdr.
      • Gość: Ania Re: Dobry dermatolog IP: 212.244.37.* 01.06.05, 09:47
        Ja tez poprosze :)
    • Gość: ania Re: Dobry dermatolog IP: *.wsa.gov.pl 01.06.05, 12:19
      Ja miałam ten sam problem. Jedynym lekarstwem na mój trądzik okazał się lek
      Roacutan (nie wiem czy tak napewno brzmi jego nazwa). Jest dośc drogi, ale
      naprawdę skuteczny, po 6 miesięcznej kuracji umnie, a po 4 miesiącach u mojej
      koleżanki nie ma problemu. Cera jest bardzo ładna. Warto jednak dodać, że
      lekarze niechętnie przepisują ten specyfik, bo ma sporo skutów ubocznych. Ale
      naprawdę to u mnie nie wystąpiły wcale, no może suchość oczu (na to są kropelki)
      i suchośc w nosie (ale na to też jest lekarstwo).
      Gorąco polecam i życzę też udanego leczenia.
      Co do lekarza to możesz iść do każdego, nie musi to być wybitny znawca. Ja
      wybrałam pierwszego lepszego z Przychodni, ale od razu powiedziałam, że nic
      innego mnie nie interesuje, tylko leczenie Roacutanem ( bo u mnie też nić
      innego nie pomagała).
      Pozdrawiam.
      • Gość: justyna Re: Dobry dermatolog IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.06.05, 12:32
        Ja na twoim miejscu bym uważała ze stosowaniem Roacutanu, efekty nie są chyba
        tak ważne jeżeli będą okupione poważnymi problemami ze zdrowiem! Moja koleżanka
        używała go, nie miała dużych powikłań "tylko" wysuszoną skore i śluzowki, ale
        po 6 mcach po odstawieniu trądzik powrocił! był mniejszy ale jednak! zatem
        Roacutan nie jest idealnym lekiem dla wszystkich, ponadto powoduje mnostwo
        skutkow ubocznych od wysuszenia śluzowek, do uszkodzeń wątroby i płodu u
        ciężarnych kobiet.

Moge ci za to podać namiary na dr Petkova ktory swego czasu był wychwalany na
        Forum jako doskonały spacjalista od leczenia trądziku, no i przyjmuje w
        Warszawie:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=24292007&v=2&s=0

• Gość: ANIA Re: Dobry dermatolog IP: *.wsa.gov.pl 01.06.05, 12:53
          Wcześniej byłam u Petkowa. Nie pomół a sporo mnie to kosztowało i Roacutan był
          koniecznością. Są oczywiście przeciwwskazania do stosowania, i ich się ściśle
          trzymałam.
          • Gość: Aneta Re: Dobry dermatolog IP: *.aster.pl 01.06.05, 12:58
            Bardzo chwalona jest dr Chlebus z Nova Derm przy Chłodnej.
            • Gość: querina Re: Dobry dermatolog IP: *.aster.pl 01.06.05, 13:01
              Dr. Obałek też był chwalony. Namiary na niego powinny być w jakiś
              wcześniejszych postach. Więc wybór masz duży.
            • Gość: ANIA Re: Dobry dermatolog IP: *.wsa.gov.pl 01.06.05, 13:07
              Dr Chlebus też leczy Roacutanem, moja klezanka korzystała z jej usług.
              • bzzzk Re: Dobry dermatolog 04.06.05, 01:38
                też u niej się leczyłam (leczę w sumie nadal, na jesieni będę złuszczać) i
                jestem bardzo zadowolona, polecam, w końcu dermatolog, który mojego bardzo
                ostrego trądziku nie leczył tylko kremami i bratkiem (co naturalnie nie
                pomagało)... też pomógł mi na zwykły trądzik właśnie Roaccutane (bo miałam
                jeszcze na raz trądzik androgenny, ale to już inna sprawa, na to dopiero
                hormony). rzeczywiście jest to mocny lek, ulotkę aż zachowałam na pamiątkę, ma
                jakieś poł metra:), nie można zajść w ciąże podczas leczenia, o tym lekarz na
                pewno mówi, a że można dzić wątrobę, tob wiadomo, jak przy każdym silnym leku,
                dobrze jest najpierw zrobić badanie zanim zacznie się leczenie. wyszuszone
                śluzówki da się przeżyć, choć jak ktoś nosi soczewki, to może mieć z tym spory
                problem, ale dobre nawilżające krople pomagają go rozwiązać. a jak ktoś ma
                bardzo tłuste włosy i skórę, to nawet się ucieszy, bo na czas brania R. te
                dolegliwości znikną:) ważne jest żeby leczyć się tego typu środkami u naprawdę
                dobrego, kompetentnego lekarza, który ma z tym doświadczenie i wie co robi,
                najczęściej z takich metod korzysta się przy naprawdę silnym trądziku, a wtedy
                to wiadomo, że człowiek już łapię się wszystkiego, żeby tę twarz jakoś
                ratować... brałam R. pół roku, w małej dawce i wszystko było u mnie w porządku.
                ale ulotka faktycznie może przerazić...
                pzdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka