Dodaj do ulubionych

Pani dr JAKA TRWAŁA?

07.05.05, 13:48
czy są jakieś naturalne sposoby na efekt trwałej ondulacji? słyszałam coś o
ziołowej trwałej... jak długo po takiej trwałej utrzymać mogą sie loczki?
Obserwuj wątek
    • mati711 Re: Pani dr JAKA TRWAŁA? 08.05.05, 11:59
      Witaj jako fryzjer podpowiem ci ze ziolowa trwala jeeszcze bardziej niszczy
      wlosy czesto plyn ten zawiera wiecej amoniaku niz inne plyny do trwalej no i
      wyciag z ziol ktore bardziej wysuszaja wlokno wlosa jest ona przeznaczona do
      trwalej dla wlosow tlustych i grubych ale te plyny sa kiepskiej jakosci ja
      polecam plyn do trwalej oparty na kwasach owocowych tzw trwala kwasna jest ona
      moze mniej trwala ale wlosy po niej maja ladny delikatny skret i nie sa
      wysuszone oczywiscie zabieg trwalej ondulacji polecam zrobic tylko w dobrym
      salonie fryzjerskim ktory pracuje na znanych markach jak
      loreal,kadus,wella,goldwell,lanza pozdrawiam
      • minoya Re: Pani dr JAKA TRWAŁA? 08.05.05, 13:34
        dzień dobry
        mam jeszcze pytanie... związane z trwała którą pani poleca... trwałą kwaśną
        czy nadajce się ona na trochę zniszczone, farbowane i przetłuszczające się
        włosy?
        i jak długo utrzyma się taka trwała?

z góry dziękuję
        • mati711 Re: Pani dr JAKA TRWAŁA? 08.05.05, 21:36
          witam ponownie po pierwsze jestem panem, ale konkretnie oczywiscie trwala
          kwasna nadaje sie na twoje wlosy jest ona mniej trwala od tradycyjnej utrzymuje
          sie do 3 miesiecy pozdrawiam
    • miamia Re: Pani dr JAKA TRWAŁA? 10.05.05, 12:06
      A ja tylko dodam ze mam teraz traka kwaśną twalą zrobioną w dobrym salonie w
      Warszawie (CeCe - maja swojja strone) i jest to pierwsza trwala z ktorej jestem
      zadowolona, wlosy krecą sie ladnie i są "zdrowe" . Wczesniej albo nic nie bylo
      widac i sie puszyly, okropnosc albo bylo widac niby loczki ale byly suche jakby
      polamane, to było do trzech razy sztuka, teraz wlasnie mam trzecia twała ktora
      jest pierwszą udana :)
      • inchi Re: Pani dr JAKA TRWAŁA? 12.05.05, 19:17
        Ja robiłam sama w domu, środkiem Welli. Jednak co firma to firma (wczesniej
        robilam Joanną, która nie dość ze słabo wyszła, to jeszcze podniszczyła mi
        włosy). Dotąd myślałam, że mam włosy trudne do układania (tak było!!) a trwała
        Welii trzyma mi sie do dzisiaj,czyli juz 8 miesiac i juz mi sie nawet
        troche..znudziła! :-))
    • oksana.zarewicz Re: Pani dr JAKA TRWAŁA? 30.05.05, 09:04
      Witam
      Dzięki profesjonalnym informacjom Mati wiesz już, jakie są różnice pomiędzy
      trwałymi: ziołową i tzw. zwykłą.
      Chciałabym jedynie dodać, że jeżeli zależy ci na naturalnych sposobach
      uzyskania efektu trwałej ondulacji, to warto wypróbować układanie włosów na
      drobne papiloty lub wałki stosując przy tym preparaty do stylizacji (lotion w
      sprayu, lakier). W ten sposób można uzyskac pożądany efekt ale trzeba liczyć
      się z tym, że wymaga to czasu i trochę pracy.
      Pozdrawiam
      Oksana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka