minoya 07.05.05, 13:48 czy są jakieś naturalne sposoby na efekt trwałej ondulacji? słyszałam coś o ziołowej trwałej... jak długo po takiej trwałej utrzymać mogą sie loczki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mati711 Re: Pani dr JAKA TRWAŁA? 08.05.05, 11:59 Witaj jako fryzjer podpowiem ci ze ziolowa trwala jeeszcze bardziej niszczy wlosy czesto plyn ten zawiera wiecej amoniaku niz inne plyny do trwalej no i wyciag z ziol ktore bardziej wysuszaja wlokno wlosa jest ona przeznaczona do trwalej dla wlosow tlustych i grubych ale te plyny sa kiepskiej jakosci ja polecam plyn do trwalej oparty na kwasach owocowych tzw trwala kwasna jest ona moze mniej trwala ale wlosy po niej maja ladny delikatny skret i nie sa wysuszone oczywiscie zabieg trwalej ondulacji polecam zrobic tylko w dobrym salonie fryzjerskim ktory pracuje na znanych markach jak loreal,kadus,wella,goldwell,lanza pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
minoya Re: Pani dr JAKA TRWAŁA? 08.05.05, 13:34 dzień dobry mam jeszcze pytanie... związane z trwała którą pani poleca... trwałą kwaśną czy nadajce się ona na trochę zniszczone, farbowane i przetłuszczające się włosy? i jak długo utrzyma się taka trwała? z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
mati711 Re: Pani dr JAKA TRWAŁA? 08.05.05, 21:36 witam ponownie po pierwsze jestem panem, ale konkretnie oczywiscie trwala kwasna nadaje sie na twoje wlosy jest ona mniej trwala od tradycyjnej utrzymuje sie do 3 miesiecy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miamia Re: Pani dr JAKA TRWAŁA? 10.05.05, 12:06 A ja tylko dodam ze mam teraz traka kwaśną twalą zrobioną w dobrym salonie w Warszawie (CeCe - maja swojja strone) i jest to pierwsza trwala z ktorej jestem zadowolona, wlosy krecą sie ladnie i są "zdrowe" . Wczesniej albo nic nie bylo widac i sie puszyly, okropnosc albo bylo widac niby loczki ale byly suche jakby polamane, to było do trzech razy sztuka, teraz wlasnie mam trzecia twała ktora jest pierwszą udana :) Odpowiedz Link Zgłoś
inchi Re: Pani dr JAKA TRWAŁA? 12.05.05, 19:17 Ja robiłam sama w domu, środkiem Welli. Jednak co firma to firma (wczesniej robilam Joanną, która nie dość ze słabo wyszła, to jeszcze podniszczyła mi włosy). Dotąd myślałam, że mam włosy trudne do układania (tak było!!) a trwała Welii trzyma mi sie do dzisiaj,czyli juz 8 miesiac i juz mi sie nawet troche..znudziła! :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
oksana.zarewicz Re: Pani dr JAKA TRWAŁA? 30.05.05, 09:04 Witam Dzięki profesjonalnym informacjom Mati wiesz już, jakie są różnice pomiędzy trwałymi: ziołową i tzw. zwykłą. Chciałabym jedynie dodać, że jeżeli zależy ci na naturalnych sposobach uzyskania efektu trwałej ondulacji, to warto wypróbować układanie włosów na drobne papiloty lub wałki stosując przy tym preparaty do stylizacji (lotion w sprayu, lakier). W ten sposób można uzyskac pożądany efekt ale trzeba liczyć się z tym, że wymaga to czasu i trochę pracy. Pozdrawiam Oksana Odpowiedz Link Zgłoś