mariaolszanska Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 12.05.10, 16:46 czytałam kiedyś, że włosy wypadają, jeśli zimą w czasie mrozów chodzi się z odkrytą głową, gdyż przemarzają cebulki włosowe, które obkurczają się i niszczeją. Odpowiedz Link Zgłoś
morwa23 zioła od Bonifratrów 12.05.10, 22:53 ja już kilka lat borykam sie z wypadaniem włosów , byłam u lekarza polecanego na forum zbadał je pod mikroskopem , robiłam mezoterapie głowy , brałam inneov, selen, skrzypowite przez rok, mielone siemie lniane+olej lniany , wszysto pomagało na bardzo krótko, teraz od pół roku pije zioła od Bonifratrów - przepisane przez lekarza-zielarza , włosy przestały wypadać po trzech miesiącach i już trzy miesiżce nie wypadają polecam m Odpowiedz Link Zgłoś
vvrotka Re: zioła od Bonifratrów 28.05.10, 12:24 forum.gazeta.pl/forum/w,95086,112127136,112127136,bez_wysilku_zniwelowalam_wypadanie_wlosow.html Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_mekeke Re: wlosy na wakacjach 11.06.10, 15:37 hej dziewczyny, ja mam starszny problem z włosami jeszce po zimie, teraz jeszcze takie upaly i juz wogole nie moge doprowadzic do porządku :( znalzłam fajny artykuł w siecie jak dbac o wlosy i urode latem- polecam www.female.pl/artykul/9690/Aby-lato-nie-szkodzi%C5%82o-urodzie.html Odpowiedz Link Zgłoś
ax76 Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 14.07.10, 23:07 A ja się skusiłam na Biotebal 5, biore już drugi miesiąc i jest coraz lepiej z moimi włosami, skórą i paznokciami ale moja pani lekarka dermatolog podkreślała mocno abym stosowała go regularnie 1 raz dziennie. Ważne aby nie zapominać go zażywać tak jak tabl. antykoncepcyjne hihi ;-) pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
lucyinthestars Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 20.07.10, 16:57 Ja używam jedwabiu do włosów i pomaga na ogólną kondycję włosów, wzmacnia, nabłyszcza, ułatwia rozczesywanie. Nie wiem, w jakim dokładnie stopniu ci te włosy wypadają, ale u mnie tez sporo zostawało na grzebieniu i po jakimś czasie stosowania jedwabiu znacznie się zmniejszyło. Odpowiedz Link Zgłoś
silwet Re: Dobry szampon z rzepy? 29.07.10, 21:17 Ale jaki? Czy Joanny czarna rzepa wystarczy, czy lepiej Joanny z babcinej apteki (sieć rossmann), czy Recidal, jest jeszcze EVA pollena. Który najlepszy i czy można dokupić odżywkę bo bez niej nie rozczeszę włosów za nic(a ponoć odżywki obklejaja włosy). Aga Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia_karina Re: Dobry szampon z rzepy? 31.07.10, 12:21 sok z czarnej rzepy,zetrzeć i sok wycisnąc na 40min 2 razy w tygodniu,duzo lepszy efekt niż daje szampon,sprawdzone. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulek33 Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 03.08.10, 19:24 mnie na wypadanie wlosow bardzo pomogl Floradix-ma plynna postac i przez to szybkie dzialanie, przyjemny smak. mnie bardzo wypadaly wlosy po tym jak dostalam narkoze do operacji wychodzily mi garsciami dopiero pani w aptece zaproponowala bym wlasnie tego jeszcze sprobowala i miala racje zelazo+ kompleks witaminek bardzo skuteczny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasekk Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 03.08.10, 22:21 Mnie pomógł Neril - Garniera. Do kupienia w aptece,jest też tonik do włosów,ale tego nie używałam. Włosy po nim szybciej odrastają. Śmierdzi strasznie, ale pomaga:) Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia_karina Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 06.08.10, 10:01 Troszke sobie poczytałam i stwierdzam ze prócz szamponów ziołowych dobre sa kosmetyki z salonów fryzjerskich,jak uzywałam salonowe miałam włosy w bardzo dobrej kondycji i naprawde mniej wypadały,a teraz uzywam fructis i jest gorzej. szampony ziołowe znów mi włosy wysuszyły,czasem sięgam po radical do farbowanych bo mam blond Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ronda_p Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 25.08.10, 10:20 słusznie, też jestem tego zdania - kosmetyki profesjonalne są nieco droższe, ale efekty widać (może nie po pierwszym zastosowaniu, bo zanim się wypłucze to "mydło", co się wcześniej używało..) i potem nie trzeba zapobiegać np. wypadaniu włosów mi na wypadanie fryzjerka poleciła szampon Kosswell Regenerate, zaprosiła na 2 zabiegi z ampułeczkami Koxidil i mam piękne włosy w dużej ilości ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ygawa81 Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 25.08.10, 14:52 To co mi naprawdę pomogło, na bazie tego tematu na wypadajace włosy. Otórz po zrobionej trwałej, doś , że włosy były strasznie spalone a kolor zszedł, włosy po jakimś miesiąc zaczeły mi wypadac, codziennie pełna szczotka, włosy w sypialni na panelach, płytkach w łazience. -witaminy skrzyp i pokrzywa , humavit -witaminy z grupy b, humavit -cynk, 3 tab, raz dziennie -neril, w skórę głowy -szmpon z wax do włosów zniszczonych -odżywka -woda brzozowa w skóre głowy (jakiś czas Neril 2 mies. potem woda) po około 3 miesiącach włosy prawie nie wypadaja, kończe brac 1-wsze op. cynku. Mysle , że po tym cynku włosy znacząco przestały wypadac. Odpowiedz Link Zgłoś
ygawa81 Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 25.08.10, 14:53 Przepraszam Otóż , przez ż . Odpowiedz Link Zgłoś
pink_ninja Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 26.08.10, 17:55 Dziewczyny, dużo fajnych i mądrych informacji tu przeczytałam. Na pewno dla kondycji włosów ważna jest dieta, tryb życia, unikanie szkodliwej chemii w kosmetykach. Ale nie dopatrzyłam się pewnej przyczyny wypadania włosów, którą sama przeżyłam. Także miałam duży problem, bo w pewnym momencie zaczęły mi bardzo mocno wypadać włosy. Przeczytałam gdzieś, że przyczyną może być silikon dodawany do większości szamponów, aby nadać im blasku i ułatwić rozczesywanie. Zawsze używałam według mnie dobrych szamponów z tych "profesjonalnych". I okazało się, że to właśnie z ich powodu wypadają mi włosy. Otóż silikon pozostawia na skórze i włosach baaardzo cienką warstwę, która uniemożliwia oddychanie skórze głowy i cebulkom włosowym. Po każdym myciu głowy warstwy te nakładają się na siebie. I po pewnym czasie włosy zaczynają wypadać jak oszalałe. Więc ja polecę przede wszystkim zmienić szampon do włosów na najlepiej organiczny i bez silikonu oraz SLS. U mnie to wystarczyło, żeby włosy przestały wypadać. Odpowiedz Link Zgłoś
morwa23 Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 27.08.10, 06:45 pierwszy raz słysze o silikonie w szmponie !!! dzięki ! a jak oznaczony jest silkon w opisie szmponu i co to jest SLS ? morwa Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna_25 Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 27.10.10, 09:34 morwa23 napisała: > pierwszy raz słysze o silikonie w szmponie !!! dzięki ! > a jak oznaczony jest silkon w opisie szmponu i co to jest SLS ? Silikon występuje najczęściej pod nazwą dimethicone, dimethiconol. A SLS to, mądrze mówiąc Sodium Lauryl Sulfate lub Sodium Laureth Sulfate. W szamponach pełnią rolę detergentów. Generalnie jak myje się głowę codziennie, a ma się wrażliwą skórę, to lepiej ich unikać. Odpowiedz Link Zgłoś
akle2 Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 03.10.10, 20:29 Ten Loxon to trzeba pić czy smarować? :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna_25 Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 26.10.10, 23:19 W sumie to włosy mogą wypadać przez porę roku. Mi zawsze w zimie mnóstwo wypada, a potem to sie jakoś normuje Odpowiedz Link Zgłoś
zawszeania24 Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 27.10.10, 23:18 hej ja lubię po facebooku buszować:) ostatnio odkryłam, że można tam znaleźć fajne ciekawe, albo śmieszne rzeczy:) ja znalazłam profil o włosach:) Piękne Włosy Odpowiedz Link Zgłoś
k.kulesz Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 24.03.11, 16:58 Teraz jest Włos ma głos wrzucają fajne linki z różnymi poradami :) Odpowiedz Link Zgłoś
indifference07 Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 29.03.11, 20:18 5-c napisała: > Bardzo długo łykalam /około 2 lat/ preparat na wzmocnienie włosów i > paznokci> Niestety rezultat marny.Używam dobrych szamponów i odżywek do > włosów i nic z tego .Włosy nadal wypadają paznokcie się odklejają. Wizyta u > dermatologa też nie wiele dała. Zrobiłam testy nawet na grzybicę. Wszystko > jest w porządku. Pani dermatolog nie może mi pomóc.Notorycznie jestem w > kontakcie z ginekologiem i endrokrynologiem i nie ma żadnych rezultatów.Co > może być przyczyną odklejania się paznokci? Wypróbuj szamponu Zoxinu, Belissę lub tabletki ze skrzypu polnego. Masuj również skórę głowy specjalnym masażerem. I postaraj się nie stresować. Odpowiedz Link Zgłoś
dama.sama Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 28.08.11, 13:30 Też mialam ten problem, włosy na potęge mi wypadały :/ I też kupowałam mase odżywek, tabletek itd i wszystko z raczej marnym skutkiem :/ Dopiero fryzjerka w salonie CeCe powiedziała mi że mogłby pomoc zabieg mezoterapii. Trochę się zastanawiałam ale w końcu się zdecydowałam i musze powiedzieć ze to była moja najlepsza decyzja w tej sprawie.Efekty są naprawde super, warto sie zdecydowac. Zwłascza jak policze ile kasy wydałam wcześniej na te kosmetyki i suplementy które nic nie dawały :/ :/ Odpowiedz Link Zgłoś
ronda_p Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 26.09.11, 16:38 polecam wizytę u fryzjera ale takiego dobrego, co zna się na rzeczy. ja tak zrobiłam i od razu zaoferowano mi zabieg - ampułki koxidil (było to chyba jeszcze wzmacniane szamponem kosswell regenerate, który potem dostałam do domu). Cały zabieg polegał na masowaniu głowy, niby bardzo delikatnym, ale zarazem "takim głębokim" - bardzo przyjemne. ja już widziałąm efekt po 2 zabiegach, lecz fryzjer już na początku mnie ostrzegł, że ważne jest wykonać min. 6 zabiegów, by efekt był długoterminowy! i muszę powiedzieć jest!!! POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
amarantus77 Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 05.10.11, 21:30 A co powiesz na naturalne metody? Mi pomagają - maska z zółtka jajka, nafty kosmetycznej i z dodatkiem olejku rycynowego. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
mmsgallery Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 06.10.11, 09:28 Ja jeszcze przeczytałam w książce znanej polskiej zielarki, że z wypadaniem włosów łączy się zła kondycja nerek, zbytnie oziębienie organizmu....Włosy są ponoć wizytówką nerek, jeśli one nie są obciążane to włosy są w dobrej kondycji. Jak to się dokładnie wiąże nie jest opisane, ale może ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszek21_6 Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 11.10.11, 13:17 To i moje 3 grosze: szampony.edu.pl/2011/09/14/na-ratunek-zniszczonym-wlosom-radia-szampon-i-odzywka/ po za tym podobno jak się ktoś stresuje to od razu łysieje Odpowiedz Link Zgłoś
silna135 Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 20.10.11, 19:26 Jeśli po badaniach wiesz że wszystko od strony medycznej jest ok, polecam Ci produkty firmy Selective do stosowania zarówno w domu jak i w profesjonalnych salonach fryzjerskich. Seria One Care jest szczególnie przeznaczona do pielęgnacji włosów problematycznych (szampony i odżywki )Z ofertą firmy można zapoznać się na stronie www.selective.com.pl Pamiętaj też o witaminach. Odpowiedz Link Zgłoś
ronda_p Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 03.11.11, 16:22 polecam masaże głowy w salonie fryzjerskim - masaż robiony jest na specjalnych ampułkach kosswell koxidil, a do domu dostaje się (=kupuje się) szampon kosswell regenerate. maksymalnie po 2 tyg. (2 lub 3 wizyty w salonie tyg.) giną latające włosy po chacie ;-p polecam Odpowiedz Link Zgłoś
mart-a126 Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 13.03.12, 20:10 Pielęgnacja włosów to jedno ale widocznie coś złego się dzieje z twoim organizmem. Trzeba koniecznie zrobić badania. Gdyby wszystko było ok to pewnie jest to wynik stresu. Świetnym suplementem na wypadanie włosów jak i wzmocnienie całego organizmu jest Floradix. Smakuje bardzoooo no i jest całkowicie naturalny, bez barwników i konserwantów:) Odpowiedz Link Zgłoś
margotta77 Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 16.03.12, 22:59 Na wzmocnienie włosów mogę zaproponować abyś spróbowała maskę do włosów wypadających Biovax, a dla lepszego efektu stosuj regularnie suplement L'Biotica włosy&paznokcie - wzmocni i jedno i drugie. Teraz w Super-Pharm maski są za 10 zł. Sama wybieram się zrobić zakup bo ta maska zagościła u mnie na stałe. Odpowiedz Link Zgłoś
corka.hermesa Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 17.03.12, 22:23 moim zdaniem wlosy wypadają glownie od stresu, przynajmniej mi. Wszyscy tu radzą, żeby się badać, zdrowo odzywiać a ja: nie piję, nie palę, nie przebywam w dusznych, zadymionych pomieszczeniach, przebywam dużo na świeżym powietrzu (mieszkam na wsi), jem dużo warzyw i owoców,orzechów, pestek itp. stosuje oleje, piję tran, monitoruję tarczycę i mam idealne wyniki, innych hormonów też, do włosów używam WAX, łykam obecnie Revalid a wcześniej H-Pantoten, Inneov, Vitapil, Skrzyp Polny z witaminami, Merz Special, tabletki z pokrzywą i cynkiem itp, itd. włosy wypadaja mi garściami, grube kłęby wyjmuję z wanny po każdym myciu, na szczotce po każdym czesaniu jest ich co najmniej kilkadziesiąt... i co???? co mam zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
pyk-nik Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 04.03.15, 11:20 a może po prostu masz długie włosy i to ich długość robi wrażenie, że wypada ich dużo? Odpowiedz Link Zgłoś
kubaan30 Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 20.03.12, 17:11 Z tym nie ma żartów i uważam, że o wiele lepiej zainwestować w coś droższego, ale za to pewnego, co zapobiegnie wypadaniu włosów. Polecam Ci coś takiego: LA ROCHE KERIUM INTENSYWNA KURACJA PRZECIW WYPADANIU WŁOSÓW La Roche to znana i ceniona na Świecie firma, której produkty są bardzo skuteczne, więc ten środek powinien pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
isab.elle Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 21.03.12, 11:36 Ja polecam ten spray Nutri-OX. Swietny! Odpowiedz Link Zgłoś
candymandyy Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 14.06.12, 17:03 W sumie to nie wiedziałam, że włosy w czasie ciąży przestają naturalnie wypadać. Niestety ja mam z tym ogromny problem. Przeczytałam ostatnio - tutaj: jakwzmocnicwlosy.com.pl/ziola-na-wypadanie-wlosow.html że na włosy pomagają zioła. Chyba czas zrobić sobie jakąś pokrzywową płukankę. Ma ktoś doświadczenia już z takimi domowymi sposobami? Czy to w ogóle działa? Bo nie wiem czy nie szkoda na to czasu Odpowiedz Link Zgłoś
red_boots Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 14.06.12, 19:32 "Dlatego też pokrzywa jest taka popularna. Ciekawostką może być to, że to jedna z tych roślin, które potrafią blokować produkcję DHT – głównego sprawcy męskiego łysienia" oo, ciekawe, mam ochotę wypróbować :), używam wprawdzie szamponu pokrzywowego, ale to tylko szampon, nie spodziewam się nie wiadomo jakich efektów. wcierka pokrzywowa powinna zadziałać mocniej. z naturalnych sposobów to jeszcze sok z czarnej rzepy. na youtubie dziewczyny zachwalają, ponoć świetna na porost i wzmocnienie cebulek. Odpowiedz Link Zgłoś
memamo Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 14.06.12, 22:15 musisz zmienić troszke swoją diete. włosy oprócz witamin potrzebują tez białka i tłuszczy. poczytaj sobie tutaj porostwlosow.net.pl/2012/05/31/jak-wzmocnic-wlosy/ bardzo dobrze napisane, sama się na tym wzorowalam. powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
kamil868686 Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 16.06.12, 14:54 Chciałbym się podzielić z wami moimi doświadczeniami. Miałem problem z pogłębiającą się co raz bardziej łysiną. Zaczęło się od zakoli ale niestety postępowało to dość szybko i wieku 24 lat moje czoło sięgało do czubka głowy. Chodziłem na zabiegi laserem wspomagane szamponami i preparatami odżywczymi do dr Krzysztofa Lik. Po około 8 wizytach włosy zaczęły wyraźnie odrastać. Teraz linia czoła przebiega mniej więcej tam gdzie powinna i włosy się zagęściły. Oczywiście nie oczekujcie, że z niczego urośnie wam fryzura Wodeckiego, ale efekt jest naprawdę satysfakcjonujący co w przypadku mojego młodego wieku jest bardzo istotne z punktu widzenia estetyki. Polecam wszystkim dr Krzysztofa Lik. Cierpliwie i co najważniejsze świadomie planuje leczenie i uzyskuje oczekiwane efekty. Przyjmuje na Rewolucji 52 w dr Lik CLinic. Dane kontaktowe znajdziedzcie Tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
irena.kosa Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 18.06.12, 17:03 Ja polecam Nutri-OX treatment spray Świetny! Odpowiedz Link Zgłoś
candymandyy Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 30.08.12, 08:27 Ja z doświadczenia swojego męża polecam procerin.pl. On od kilku miesięcy regularnie stosuje piankę i łyka tabletki. Co prawda włosy jeszcze nie odrosły, ale widać już znaczną różnicę. Najwazniejsze że nie wypadają i przestał łysieć w miejscach typowych dla łysienia androgenowego. A że doszłoby do całkowitego wyłysienia to było wiadomo, bo takie przyapdki są w jego rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
basia1104 Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 31.08.12, 18:51 tu znalazłam przepisy na domowe odżywki do włosów i sposoby na inne dolegliwości www.ziolowyogrod.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
sunny38 wygraj MegaKrzem na mocne włosy i paznokcie! 07.09.12, 08:12 Weź udział w konkursie i wygraj: kobietapisze.pl/konkurs-megakrzem-na-piekne-wlosy-i-paznokcie/2012/09/04/ bardzo proste zasady, fajne nagrody Odpowiedz Link Zgłoś