Dodaj do ulubionych

Włosy - co zrobić, by nie wypadały?

• mariaolszanska Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 12.05.10, 16:46
      czytałam kiedyś, że włosy wypadają, jeśli zimą w czasie mrozów chodzi się z odkrytą głową, gdyż przemarzają cebulki włosowe, które obkurczają się i niszczeją.
      • morwa23 zioła od Bonifratrów 12.05.10, 22:53
        ja już kilka lat borykam sie z wypadaniem włosów , byłam u lekarza
        polecanego na forum zbadał je pod mikroskopem , robiłam mezoterapie
        głowy , brałam inneov, selen, skrzypowite przez rok, mielone siemie
        lniane+olej lniany , wszysto pomagało na bardzo krótko,
        teraz od pół roku pije zioła od Bonifratrów - przepisane przez
        lekarza-zielarza , włosy przestały wypadać po trzech miesiącach i
        już trzy miesiżce nie wypadają
        polecam
        m
        • vvrotka Re: zioła od Bonifratrów 28.05.10, 12:24
          forum.gazeta.pl/forum/w,95086,112127136,112127136,bez_wysilku_zniwelowalam_wypadanie_wlosow.html
          • czarny_mekeke Re: wlosy na wakacjach 11.06.10, 15:37
            hej dziewczyny, ja mam starszny problem z włosami jeszce po zimie, teraz jeszcze
            takie upaly i juz wogole nie moge doprowadzic do porządku :( znalzłam fajny
            artykuł w siecie jak dbac o wlosy i urode latem- polecam
            www.female.pl/artykul/9690/Aby-lato-nie-szkodzi%C5%82o-urodzie.html
      • jowitaren Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 30.03.22, 21:12
        oki
    • ax76 Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 14.07.10, 23:07
      A ja się skusiłam na Biotebal 5, biore już drugi miesiąc i jest coraz lepiej z
      moimi włosami, skórą i paznokciami ale moja pani lekarka dermatolog
      podkreślała mocno abym stosowała go regularnie 1 raz dziennie. Ważne aby nie
      zapominać go zażywać tak jak tabl. antykoncepcyjne hihi ;-) pozdrawiam:)
    • lucyinthestars Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 20.07.10, 16:57
      Ja używam jedwabiu do włosów i pomaga na ogólną kondycję włosów, wzmacnia,
      nabłyszcza, ułatwia rozczesywanie. Nie wiem, w jakim dokładnie stopniu ci te
      włosy wypadają, ale u mnie tez sporo zostawało na grzebieniu i po jakimś czasie
      stosowania jedwabiu znacznie się zmniejszyło.
      • silwet Re: Dobry szampon z rzepy? 29.07.10, 21:17
        Ale jaki? Czy Joanny czarna rzepa wystarczy, czy lepiej Joanny z
        babcinej apteki (sieć rossmann), czy Recidal, jest jeszcze EVA
        pollena. Który najlepszy i czy można dokupić odżywkę bo bez niej nie
        rozczeszę włosów za nic(a ponoć odżywki obklejaja włosy). Aga
        • mamusia_karina Re: Dobry szampon z rzepy? 31.07.10, 12:21
          sok z czarnej rzepy,zetrzeć i sok wycisnąc na 40min 2 razy w
          tygodniu,duzo lepszy efekt niż daje szampon,sprawdzone.
    • madziulek33 Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 03.08.10, 19:24
      mnie na wypadanie wlosow bardzo pomogl Floradix-ma plynna postac i przez to
      szybkie dzialanie, przyjemny smak. mnie bardzo wypadaly wlosy po tym jak
      dostalam narkoze do operacji wychodzily mi garsciami dopiero pani w aptece
      zaproponowala bym wlasnie tego jeszcze sprobowala i miala racje zelazo+
      kompleks witaminek bardzo skuteczny!!!
      • dziubasekk Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 03.08.10, 22:21
        Mnie pomógł Neril - Garniera. Do kupienia w aptece,jest też tonik do włosów,ale tego nie używałam. Włosy po nim szybciej odrastają.
        Śmierdzi strasznie, ale pomaga:)
        • mamusia_karina Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 06.08.10, 10:01
          Troszke sobie poczytałam i stwierdzam ze prócz szamponów ziołowych
          dobre sa kosmetyki z salonów fryzjerskich,jak uzywałam salonowe
          miałam włosy w bardzo dobrej kondycji i naprawde mniej wypadały,a
          teraz uzywam fructis i jest gorzej.
          szampony ziołowe znów mi włosy wysuszyły,czasem sięgam po radical do
          farbowanych bo mam blond
          Pozdrawiam
          • ronda_p Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 25.08.10, 10:20
            słusznie, też jestem tego zdania - kosmetyki profesjonalne są nieco droższe, ale
            efekty widać (może nie po pierwszym zastosowaniu, bo zanim się wypłucze to
            "mydło", co się wcześniej używało..)
            i potem nie trzeba zapobiegać np. wypadaniu włosów
            mi na wypadanie fryzjerka poleciła szampon Kosswell Regenerate, zaprosiła na 2
            zabiegi z ampułeczkami Koxidil i mam piękne włosy w dużej ilości ;-)
    • ygawa81 Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 25.08.10, 14:52
      To co mi naprawdę pomogło, na bazie tego tematu na wypadajace włosy.
      Otórz po zrobionej trwałej, doś , że włosy były strasznie spalone a
      kolor zszedł, włosy po jakimś miesiąc zaczeły mi wypadac, codziennie
      pełna szczotka, włosy w sypialni na panelach, płytkach w łazience.
      -witaminy skrzyp i pokrzywa , humavit
      -witaminy z grupy b, humavit
      -cynk, 3 tab, raz dziennie
      -neril, w skórę głowy
      -szmpon z wax do włosów zniszczonych
      -odżywka
      -woda brzozowa w skóre głowy (jakiś czas Neril 2 mies. potem woda)

po około 3 miesiącach włosy prawie nie wypadaja, kończe brac 1-wsze
      op. cynku. Mysle , że po tym cynku włosy znacząco przestały wypadac.
      • ygawa81 Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 25.08.10, 14:53
        Przepraszam Otóż , przez ż .
    • pink_ninja Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 26.08.10, 17:55
      Dziewczyny, dużo fajnych i mądrych informacji tu przeczytałam. Na pewno dla
      kondycji włosów ważna jest dieta, tryb życia, unikanie szkodliwej chemii w
      kosmetykach. Ale nie dopatrzyłam się pewnej przyczyny wypadania włosów, którą
      sama przeżyłam. Także miałam duży problem, bo w pewnym momencie zaczęły mi
      bardzo mocno wypadać włosy. Przeczytałam gdzieś, że przyczyną może być silikon
      dodawany do większości szamponów, aby nadać im blasku i ułatwić rozczesywanie.
      Zawsze używałam według mnie dobrych szamponów z tych "profesjonalnych". I
      okazało się, że to właśnie z ich powodu wypadają mi włosy. Otóż silikon
      pozostawia na skórze i włosach baaardzo cienką warstwę, która uniemożliwia
      oddychanie skórze głowy i cebulkom włosowym. Po każdym myciu głowy warstwy te
      nakładają się na siebie. I po pewnym czasie włosy zaczynają wypadać jak
      oszalałe. Więc ja polecę przede wszystkim zmienić szampon do włosów na
      najlepiej organiczny i bez silikonu oraz SLS. U mnie to wystarczyło, żeby
      włosy przestały wypadać.
      • morwa23 Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 27.08.10, 06:45
        pierwszy raz słysze o silikonie w szmponie !!! dzięki !
        a jak oznaczony jest silkon w opisie szmponu i co to jest SLS ?

morwa
        • zuzanna_25 Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 27.10.10, 09:34
          morwa23 napisała:

> pierwszy raz słysze o silikonie w szmponie !!! dzięki !
          > a jak oznaczony jest silkon w opisie szmponu i co to jest SLS ?

Silikon występuje najczęściej pod nazwą dimethicone, dimethiconol. A SLS to, mądrze mówiąc Sodium Lauryl Sulfate lub Sodium Laureth Sulfate. W szamponach pełnią rolę detergentów. Generalnie jak myje się głowę codziennie, a ma się wrażliwą skórę, to lepiej ich unikać.
    • akle2 Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 03.10.10, 20:29
      Ten Loxon to trzeba pić czy smarować? :-/
      • zuzanna_25 Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 26.10.10, 23:19
        W sumie to włosy mogą wypadać przez porę roku. Mi zawsze w zimie mnóstwo wypada, a potem to sie jakoś normuje
        • zawszeania24 Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 27.10.10, 23:18
          hej ja lubię po facebooku buszować:) ostatnio odkryłam, że można tam znaleźć fajne ciekawe, albo śmieszne rzeczy:) ja znalazłam profil o włosach:) Piękne Włosy
          • k.kulesz Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 24.03.11, 16:58
            Teraz jest Włos ma głos wrzucają fajne linki z różnymi poradami :)
    • indifference07 Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 29.03.11, 20:18
      5-c napisała:

> Bardzo długo łykalam /około 2 lat/ preparat na wzmocnienie włosów i
      > paznokci> Niestety rezultat marny.Używam dobrych szamponów i odżywek do
      > włosów i nic z tego .Włosy nadal wypadają paznokcie się odklejają. Wizyta u
      > dermatologa też nie wiele dała. Zrobiłam testy nawet na grzybicę. Wszystko
      > jest w porządku. Pani dermatolog nie może mi pomóc.Notorycznie jestem w
      > kontakcie z ginekologiem i endrokrynologiem i nie ma żadnych rezultatów.Co
      > może być przyczyną odklejania się paznokci?
      Wypróbuj szamponu Zoxinu, Belissę lub tabletki ze skrzypu polnego. Masuj również skórę głowy specjalnym masażerem. I postaraj się nie stresować.
    • dama.sama Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 28.08.11, 13:30
      Też mialam ten problem, włosy na potęge mi wypadały :/ I też kupowałam mase odżywek, tabletek itd i wszystko z raczej marnym skutkiem :/ Dopiero fryzjerka w salonie CeCe powiedziała mi że mogłby pomoc zabieg mezoterapii. Trochę się zastanawiałam ale w końcu się zdecydowałam i musze powiedzieć ze to była moja najlepsza decyzja w tej sprawie.Efekty są naprawde super, warto sie zdecydowac. Zwłascza jak policze ile kasy wydałam wcześniej na te kosmetyki i suplementy które nic nie dawały :/ :/
    • ronda_p Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 26.09.11, 16:38
      polecam wizytę u fryzjera ale takiego dobrego, co zna się na rzeczy. ja tak zrobiłam i od razu zaoferowano mi zabieg - ampułki koxidil (było to chyba jeszcze wzmacniane szamponem kosswell regenerate, który potem dostałam do domu). Cały zabieg polegał na masowaniu głowy, niby bardzo delikatnym, ale zarazem "takim głębokim" - bardzo przyjemne. ja już widziałąm efekt po 2 zabiegach, lecz fryzjer już na początku mnie ostrzegł, że ważne jest wykonać min. 6 zabiegów, by efekt był długoterminowy! i muszę powiedzieć jest!!!
      POLECAM
    • amarantus77 Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 05.10.11, 21:30
      A co powiesz na naturalne metody? Mi pomagają - maska z zółtka jajka, nafty kosmetycznej i z dodatkiem olejku rycynowego. Polecam.
      • mmsgallery Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 06.10.11, 09:28
        Ja jeszcze przeczytałam w książce znanej polskiej zielarki, że z wypadaniem włosów łączy się zła kondycja nerek, zbytnie oziębienie organizmu....Włosy są ponoć wizytówką nerek, jeśli one nie są obciążane to włosy są w dobrej kondycji. Jak to się dokładnie wiąże nie jest opisane, ale może ktoś wie?
    • tomaszek21_6 Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 11.10.11, 13:17
      To i moje 3 grosze: szampony.edu.pl/2011/09/14/na-ratunek-zniszczonym-wlosom-radia-szampon-i-odzywka/
      po za tym podobno jak się ktoś stresuje to od razu łysieje
    • silna135 Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 20.10.11, 19:26
      Jeśli po badaniach wiesz że wszystko od strony medycznej jest ok, polecam Ci produkty firmy Selective do stosowania zarówno w domu jak i w profesjonalnych salonach fryzjerskich. Seria One Care jest szczególnie przeznaczona do pielęgnacji włosów problematycznych (szampony i odżywki )Z ofertą firmy można zapoznać się na stronie www.selective.com.pl Pamiętaj też o witaminach.
    • ronda_p Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 03.11.11, 16:22
      polecam masaże głowy w salonie fryzjerskim - masaż robiony jest na specjalnych ampułkach kosswell koxidil, a do domu dostaje się (=kupuje się) szampon kosswell regenerate. maksymalnie po 2 tyg. (2 lub 3 wizyty w salonie tyg.) giną latające włosy po chacie ;-p

polecam
      • mart-a126 Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 13.03.12, 20:10
        Pielęgnacja włosów to jedno ale widocznie coś złego się dzieje z twoim organizmem. Trzeba koniecznie zrobić badania. Gdyby wszystko było ok to pewnie jest to wynik stresu. Świetnym suplementem na wypadanie włosów jak i wzmocnienie całego organizmu jest Floradix. Smakuje bardzoooo no i jest całkowicie naturalny, bez barwników i konserwantów:)
    • margotta77 Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 16.03.12, 22:59
      Na wzmocnienie włosów mogę zaproponować abyś spróbowała maskę do włosów wypadających Biovax, a dla lepszego efektu stosuj regularnie suplement L'Biotica włosy&paznokcie - wzmocni i jedno i drugie. Teraz w Super-Pharm maski są za 10 zł. Sama wybieram się zrobić zakup bo ta maska zagościła u mnie na stałe.
    • corka.hermesa Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 17.03.12, 22:23
      moim zdaniem wlosy wypadają glownie od stresu, przynajmniej mi. Wszyscy tu radzą, żeby się badać, zdrowo odzywiać a ja:
      nie piję, nie palę, nie przebywam w dusznych, zadymionych pomieszczeniach, przebywam dużo na świeżym powietrzu (mieszkam na wsi), jem dużo warzyw i owoców,orzechów, pestek itp. stosuje oleje, piję tran, monitoruję tarczycę i mam idealne wyniki, innych hormonów też, do włosów używam WAX, łykam obecnie Revalid a wcześniej H-Pantoten, Inneov, Vitapil, Skrzyp Polny z witaminami, Merz Special, tabletki z pokrzywą i cynkiem itp, itd.

włosy wypadaja mi garściami, grube kłęby wyjmuję z wanny po każdym myciu, na szczotce po każdym czesaniu jest ich co najmniej kilkadziesiąt...
      i co????
      co mam zrobić?
      • pyk-nik Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 04.03.15, 11:20
        a może po prostu masz długie włosy i to ich długość robi wrażenie, że wypada ich dużo?
    • kubaan30 Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 20.03.12, 17:11
      Z tym nie ma żartów i uważam, że o wiele lepiej zainwestować w coś droższego, ale za to pewnego, co zapobiegnie wypadaniu włosów.
      Polecam Ci coś takiego:
      LA ROCHE KERIUM INTENSYWNA KURACJA PRZECIW WYPADANIU WŁOSÓW
      La Roche to znana i ceniona na Świecie firma, której produkty są bardzo skuteczne, więc ten środek powinien pomóc.
    • isab.elle Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 21.03.12, 11:36
      Ja polecam ten spray Nutri-OX. Swietny!
    • candymandyy Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 14.06.12, 17:03
      W sumie to nie wiedziałam, że włosy w czasie ciąży przestają naturalnie wypadać. Niestety ja mam z tym ogromny problem. Przeczytałam ostatnio - tutaj: jakwzmocnicwlosy.com.pl/ziola-na-wypadanie-wlosow.html że na włosy pomagają zioła. Chyba czas zrobić sobie jakąś pokrzywową płukankę. Ma ktoś doświadczenia już z takimi domowymi sposobami? Czy to w ogóle działa? Bo nie wiem czy nie szkoda na to czasu
      • red_boots Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 14.06.12, 19:32
        "Dlatego też pokrzywa jest taka popularna. Ciekawostką może być to, że to jedna z tych roślin, które potrafią blokować produkcję DHT – głównego sprawcy męskiego łysienia"

oo, ciekawe, mam ochotę wypróbować :), używam wprawdzie szamponu pokrzywowego, ale to tylko szampon, nie spodziewam się nie wiadomo jakich efektów. wcierka pokrzywowa powinna zadziałać mocniej.
        z naturalnych sposobów to jeszcze sok z czarnej rzepy. na youtubie dziewczyny zachwalają, ponoć świetna na porost i wzmocnienie cebulek.
    • memamo Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 14.06.12, 22:15
      musisz zmienić troszke swoją diete. włosy oprócz witamin potrzebują tez białka i tłuszczy. poczytaj sobie tutaj porostwlosow.net.pl/2012/05/31/jak-wzmocnic-wlosy/ bardzo dobrze napisane, sama się na tym wzorowalam. powodzenia !
    • kamil868686 Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 16.06.12, 14:54
      Chciałbym się podzielić z wami moimi doświadczeniami.
      Miałem problem z pogłębiającą się co raz bardziej łysiną. Zaczęło się od zakoli ale niestety postępowało to dość szybko i wieku 24 lat moje czoło sięgało do czubka głowy. Chodziłem na zabiegi laserem wspomagane szamponami i preparatami odżywczymi do dr Krzysztofa Lik. Po około 8 wizytach włosy zaczęły wyraźnie odrastać. Teraz linia czoła przebiega mniej więcej tam gdzie powinna i włosy się zagęściły. Oczywiście nie oczekujcie, że z niczego urośnie wam fryzura Wodeckiego, ale efekt jest naprawdę satysfakcjonujący co w przypadku mojego młodego wieku jest bardzo istotne z punktu widzenia estetyki. Polecam wszystkim dr Krzysztofa Lik. Cierpliwie i co najważniejsze świadomie planuje leczenie i uzyskuje oczekiwane efekty. Przyjmuje na Rewolucji 52 w dr Lik CLinic. Dane kontaktowe znajdziedzcie Tutaj
    • irena.kosa Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 18.06.12, 17:03
      Ja polecam Nutri-OX treatment spray Świetny!
    • candymandyy Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 30.08.12, 08:27
      Ja z doświadczenia swojego męża polecam procerin.pl. On od kilku miesięcy regularnie stosuje piankę i łyka tabletki. Co prawda włosy jeszcze nie odrosły, ale widać już znaczną różnicę. Najwazniejsze że nie wypadają i przestał łysieć w miejscach typowych dla łysienia androgenowego. A że doszłoby do całkowitego wyłysienia to było wiadomo, bo takie przyapdki są w jego rodzinie.
    • basia1104 Re: Włosy - co zrobić, by nie wypadały? 31.08.12, 18:51
      tu znalazłam przepisy na domowe odżywki do włosów i sposoby na inne dolegliwości www.ziolowyogrod.blogspot.com
    • sunny38 wygraj MegaKrzem na mocne włosy i paznokcie! 07.09.12, 08:12
      Weź udział w konkursie i wygraj: kobietapisze.pl/konkurs-megakrzem-na-piekne-wlosy-i-paznokcie/2012/09/04/
      bardzo proste zasady, fajne nagrody

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka