Dodaj do ulubionych

WŁOSY-zagęszczanie

03.07.02, 13:04
Czy któraś z forumowiczek miała zageszczane włosy? Gdzie i za ile? Czy podczas
tego zabiegu własne włosy bardzo się niszczą? Jak często trzeba "odświeżać" ten
zabieg? No i najważniejsze pytanie - czy warto?
AjBiEm
Obserwuj wątek
    • Gość: Kaśka Re: WŁOSY-zagęszczanie IP: *.smochowice.sdi.tpnet.pl 03.07.02, 13:44
      Też mnie to interesuje. Wiem jedynie ze to zabieg za kilka stow (300, 400 zl?)
      • Gość: magdalen Re: WŁOSY-zagęszczanie IP: *.unizeto.pl 03.07.02, 13:57
        Z tego, co wiem , to nie 300, 400zł, ale chyba raczej ponad 1000zł (zależy od
        długości i ilości włosów). Pzdr.
        • Gość: Kaśka Re: WŁOSY-zagęszczanie IP: *.smochowice.sdi.tpnet.pl 03.07.02, 16:18
          Mozliwe, gdyz 300,400 zwrocilo moja uwage, bo bylo w promocji
    • ajbiem Re: WŁOSY-zagęszczanie 08.07.02, 07:56
      Jeszcze raz ta sama prośba: naprawdę nie ma foremek, które miałyby coś do
      powiedzenia na ten temat? Mnie głównie chodzi o to czy własne włosy bardzo się
      niszczą. To swoje zagęszczenie wyobrażam sobie jako dopięcie pasemek, przy
      zachowaniu naturalnego koloru swoich włosów, co w efekcie ma przypominać efekt
      balejażu. Dziewczyny, odezwijcie się. Zmieniam pracę i chcę zrobic ekstra
      pierwsze wrażenie (aha - mam naturalnie kręcone włosy).

Życze wszystkim miłości
      AjBiEm
      • Gość: magdalen Re: WŁOSY-zagęszczanie IP: *.unizeto.pl 08.07.02, 08:47
        To zależy do jakiej długości chcesz sobie przedłużyć swoje włosy, ile tych pasm
        włosów chcesz sobie doczepić, czy naturalne(droższe), czy sztuczne(które są
        cięższe).
        Moja siostra kilka razy przedłużała sobie włosy (tak za ramiona).
        Wybrała pasma sztuczne, dosyć dużo tych pasm.
        Z tego, co mi mówiła, w pierwszych dniach masz bardzo dziwne uczucie ciągnięcia
        w dół za włosy,przez co boli Cię skóra głowy.
        Trzeba myć te włosy specjalnym szamponem i odżywką, zakupioną w salonie.
        Raczej nosiła włosy rozpuszczone, gdy zaś je spięła w kitkę lub w koczek, było
        widać łączenia (najbardziej, gdy odrastają). Supełki te są wyczuwalne pod
        włosami(to jak ktoś je dotyka).
        Łączenia te widać szybciej, im szybciej rosną Twoje naturalne włosy. Gdy rosną
        Ci szybko, częściej będziesz chodzić do fryzjerki na poprawkę.
        I najważniejsze! Doczepianie bardzo niszczy włosy! Włosy są obciążone, przez co
        osłabiają się cebulki! Efekt jest raczej krótkotrwały - do kilku miesięcy (góra
        trzech).
        Na koniec, moje osobiste spostrzeżenie: zanim moja siostra zaczęła doczepiać
        sztuczne włosy, swoje naturalne miała bardzo ładne - dosyć gęte, lekko falujące
        i lśniące. Moje włosy, w porównaniu z jej włosami, były cienkie, delikatne i
        rzadsze. Ale nigdy nie zdecydowałabym się na taki zabieg! Szkoda włosów! No,
        chyba, że z natury masz włosy mocne i gęste. I jest to operacja dosyć kosztowna
        (jeśli zdecydujesz się na pasma naturalne).
        Przepraszam za dość długi post, ale chciałam jak najdokładniej naświetlić ten
        problem.
        Z góry zaznaczam, że są to MOJE OSOBISTE SPOSTRZEŻENIA i opinie! Może któraś z
        dziewczyn będzie miała inne, może lepsze.
        Pozdrawiam i życzę pomyślnej decyzji!
        • Gość: magdalen Re: WŁOSY-zagęszczanie IP: *.unizeto.pl 08.07.02, 08:58
          To jeszcze raz ja. Żeby to tak czarno nie wyglądało,to chciałam tylko dodać, że
          wiele zależy od fachowości fryzjerki, która to robi. Im bardziej fachowa i
          precyzyjna, tym efekt na Twojej główce lepszy. Na początku wygląda to bardzo
          ładnie i dosyć fajnie, a resztę mojej opinii napiałam w poście powyżej.
          • ajbiem Re: WŁOSY-zagęszczanie 08.07.02, 10:07
            Dzięki, magdalen, za wyczerpującą odpowiedź. Właśnie o taką mi chodziło. Myślę,
            że gra jest niewarta świeczki. Może swoje włosy mam cienkie i delikatne, ale
            chociaż zdrowe. Niech żyje naturalność!
            Pzdr.
            AjBiEm
            • Gość: gAndzia Re: WŁOSY-zagęszczanie IP: *.se.com.pl 08.07.02, 10:44
              chodziłam kiedys na aerobik z dziewczyna, która sobie to zrobiła i była na
              etapie odrastania - bardzo brzydko to wyglądało:(
              • Gość: wiwi Re: WŁOSY-zagęszczanie IP: 213.181.196.* 08.07.02, 19:52
                Robila sobie os takiego moja kolezanka, to bylo pare lat temu wiec zabieg jako
                nowosc byl drogi ok. 1500 zl. w Krakowie. Na poczatku bardzo fajnie to
                wygladalo, ale jak wlosy zaczely ofrastac to koszmar. Nie mogla sobie z tymi
                wlosami poradzic, pod laczeniami robily sie jej koltony. Dodam, ze za
                sciaganie tych wlosow (robila sztuczne) tez sporo kasy zaplacila. Wiecej juz
                tego zabiegu nie powtorzyla.
                Pozdrawiam:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka