Gość: anka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 14:19 widziałyście ostatni numer "pani" - na okładce joanna brodzik pokazuje ślicznie zrobione stopy, francuski pedicure jest odjazdowy...podoba wam się frencz na paznokciach u nóg? pozderawiam.anka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: joanna brodzik Re: stopy joanny brodzik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:19 fRENCZ NA PAZNOKCIACH U STÓP WYGLADA WYJĄTKOWO OBLESNIE, NIEZALEZNIE.Nawet na bardzo zadbanych stopach.Na paznokciach u stóp najlepiej (moim zdaniem)wygląda jednolity, i raczej ciemniejszy lakier.Frencz tylko na rekach dobrze wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ladnie Re: stopy joanny brodzik IP: *.u.mcnet.pl 09.05.05, 16:06 nie wiem, skad sie bierze to przekonanie. niby czemu na nogach oblesnie a na rekach nie? oblesnie wygladaja dlugie zelowe paznokcie. ale french na stopach jest moim zdaniem ok. ostatnio go coraz czesciej widuje, a wczesniej sama malowalam go chalupniczo, dbajac by bialy pasek byl mozliwie cienki. obrzydliwy jest nie sam french, ale dlugie pazury, sztuczne czy nie. french moim zdaniem odmladza stopy, sprawia, ze nie kojarza sie z pumeksem, antyperspirantem i cazkami i cala lazienkowa higiena. jak widze paznokcie u stop umalowane na krwistoczerowny kolor, to wlasnie takie mam skojarzenia - przekonanie, ze "cos" trzeba z tymi stopami zrobic, zeby wygladaly ladnie, bo same w sobie, niczym nieozdobione sa brzydkie. ale ja wogole nie mam przekonania do ciemnych lakierow. stopy z frenchem nie - ot, po prostu gole stopy, ktore mozna pokazac kazdemu bez wielkiego halo. Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa widzisz, ze samam sobie przeczysz??? 13.07.05, 14:55 french moim zdaniem odmladza stopy, sprawia, ze nie kojarza sie z pumeksem, antyperspirantem i cazkami i cala lazienkowa higiena. jak widze paznokcie u stop umalowane na krwistoczerowny kolor, to wlasnie takie mam skojarzenia - przekonanie, ze "cos" trzeba z tymi stopami zrobic, zeby wygladaly ladnie, bo same w sobie, niczym nieozdobione sa brzydkie. Mniejszym ambarasem jest pomalowanie paznokci na czerwono niz zalanie ich plastikiem;-P a na zdjecich Brodzikowa miala nienaturalnie dlugie szpony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninka jaka BrodzikOWA??? IP: *.chello.pl 15.07.05, 17:00 skąd ty się wzięłaś na tym forum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Re: stopy joanny brodzik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:23 według mnie paznokcie sa wtedy za długie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: stopy joanny brodzik IP: *.chello.pl 09.05.05, 16:34 moim zdaniem to obleśne na maxa, pazury wydaja się wtedy takie szponiaste fuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
wildorchid Re: stopy joanny brodzik 09.05.05, 16:50 uwazam ze stopy musza byc przede wszystkim porzadnie zadbane,co niestety nie jest tak oczywiste jakby sie moglo wydawac.widywalam mnostwo razy beznadziejne stopy w eleganckim obuwiu i to jest dopiero wiocha.jakies odciski,zgrubiale piety ect,fuj! co do frenchu-dla mnie wyglada to strasznie pretensjonalnie.zdecydowanie wole pastele na paznokciach u stop[czerwien potrafi wygladac bardzo ladnie,zwlaszcza na opalonej nodze] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zanaa Re: stopy joanny brodzik IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.05, 16:47 nie widzialm u brodzik, ale sama robie i sa super, wcale nie jak to pisza niektore z was, jakies lopaty!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kira Re: stopy joanny brodzik IP: *.xdsl.tiscali.nl 13.07.05, 16:22 Nie wiem skad pomysl na french na stopach.Okropne.Dlugie pazury i wilka zabawa,zeby to wykonac.A poza tym powiedzmy sobie wprost:french jest juz niemodny i kojazry sie raczej z uczennicami zawodowki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fenna Re: stopy joanny brodzik IP: 195.205.147.* 13.07.05, 16:50 Ja też uważam, że wygląda to niezbyt dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: stopy joanny brodzik 13.07.05, 20:21 nie podoba mi sie ani french ani krwisto czerwone pazury. Lubie delikatne pastelowe kolory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nimfa french determinuje długi pazury u nóg - fuuuuuuuu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 21:01 a za takimi długimi pazurami - brudek. Paznokcie u nóg winny być moim zdaniem krótko obcięte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninka a co z długimi u rąk? IP: *.chello.pl 15.07.05, 17:06 myślisz, że za nimi nie ma brudu? to jest w ogóle okropne, dwa miesiące temu szukałam opiekunki dla swojej półrocznej córeczki, na 4 godziny dziennie, i pierwsze SZEŚĆ dziewczyn, jaki się zgłosiły, to były młode siksy-tipsiary!!! ja nie rozumiem, jak można myśleć, że taką się przyjmie do opieki nad niemowlęciem? oczywiście pogoniłam wszystkie na drzewo, ale nie powiedziałam dlaczego, jak takie głupie, niech same doczytają co nieco nt. higieny Odpowiedz Link Zgłoś
gocha221 Re: a co z długimi u rąk? 15.07.05, 18:11 jasne, ze tak, super długie u rak tez pewnie się brudza. Ale jednak ręce łatwiej umyć i robi sie to częsciej w ciągu dnia. trudno np. w restauracji isć do toalety i wsadzać stopy do umywalki:-)) Moim zdaniem jednak długie u nóg sa gorsze niż u rąk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja zero naturalności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 21:12 Mnie się nie podoba. Przesada. Od razu widac, że sztuczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: stopy joanny brodzik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 22:26 Pisałam o tym zdjęciu i jej stopach a propos postu o reklamie Nałęczowianki. I w tej reklamie i na tym zdjęciu stopy wygladają okropnie! Sprawiają wrażenie, że paznokcie sa za długie. Nie jest to estetyczne i już. Odpowiedz Link Zgłoś
redflower Re: stopy joanny brodzik 14.07.05, 00:32 Jestem ogromnie zdziwiona opiniami na temat malowania paznokci "po francusku" :- ) Jest to klasyczny, pełen elegancji sposób zdobienia. Oczywiście pod warunkiem zachowania pewnych zasad. Biała część paznokcia powinna byc nie dłuższa niż 2- 3mm. Nie powinno dodatkowo ozdabiać paznkocia wszelkiego rodzaju świecidełkami czy też malunkami. "Frencz" to biała końcówka i pastelowy róż pokrywający całość paznokcia. U stóp paznokcie powinny być krótko obcięte, należy usunąć skórki, wyczyścić paznokcie i wykonać manicure francuski również z białą końcówką o długości 2mm. To jest właśnie elegancja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U. Re: stopy joanny brodzik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 08:32 Elegancja to klasa. Jakbym miała godzinę bawić się z jednym paznokciem, to chyba bym oszalała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YAHOO Re: stopy joanny brodzik IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 14.07.05, 08:43 Alez french jest juz niemodny! i ochydnie wyglada, i na dloniach, i na stopach, jest bez wyrazu i charakteru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninka Re: stopy joanny brodzik IP: *.chello.pl 15.07.05, 17:08 a gdy był modny też twierdziłaś, że oHydnie wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ali Re: stopy joanny brodzik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 09:37 a ja nie wiem jak mozna zapuszczac paznokcie u nog! Odpowiedz Link Zgłoś
gosiashek Re: stopy joanny brodzik 15.07.05, 11:20 nie, no oczywiscie, ze lepsze sa kolkowate krotkie paluchy z paznokciem za ktorego wychodzi paluch-leeee!!bee!! piszecie, bo macie takie i nie wiecie jak to zrobic by byly ladniejsze...ano nic...tylko popisac na forum, ze be... a ja mam ladne szczuplutkie stopki z dlugimi paluszkami, bardzo smukle i nawet dziewczyny podziwiaja je, ze paznokcie mam takie ladne i niekoniecznie powycinane na maxa...to tyla! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kira Re: stopy joanny brodzik IP: *.xdsl.tiscali.nl 15.07.05, 11:27 Mam takie same stopy i dalej uwazam ,ze french jest okropny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: stopy joanny brodzik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 11:41 "a ja mam ladne szczuplutkie stopki z dlugimi paluszkami, bardzo smukle i nawet dziewczyny podziwiaja je, ze paznokcie mam takie ladne i niekoniecznie powycinane na maxa...to tyla!' Oda do ślicznych szczuplutkich paluszków i ślicznych paznokietków (oczywisćie z francuskim manikiurem). A jaka skromność bije od autorki posta! Żenada. A tak na marginesie, każdemu życzę, żeby miał czas na rozważanie "problemu" paznokci u stóp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tea Re: stopy joanny brodzik IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 15.07.05, 14:54 No cóż, ja nie uważam aby francuski manicure czy pedicure był okropny.Okropne to są tipsy wlasnie robione na "french" to akurat jest przerażające.Ale uwazam, że jeśli ktośma zadbane dlonie, w miare krótkie pazurki i staranny french to wyglada to ladnie i świeżo.Tak samo ze stopami.Sama nosze french, kojarzy mi sie z czystością,a poza tym wydaje mi sie ze mam szczuplejsze stopy.Po prostu lepiej sie z nim czuje.Mam krótkie paznokcie, bo kwadratową dosć małą płytke.Pzaurki obcinam krótko, nigdzie nic nie wystaje, końcowki cieniutko na biało, potem mlecznym lakierem i jest ładnie.Zajmuje mi to malutko czasu.Mysle ze moze na nie każdych paznokciach łatwośc wykonania jest ta sama, dlatego można sie zniechęcić, ale żeby od razu krytykowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Etna french jest passe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 17:54 Ile można mówić o "paznokietkach" i "stópkach", Boże!!! Odrobinę samokrytycyzmu do własnego ego! French jest passe. Odpowiedz Link Zgłoś