Dodaj do ulubionych

co na potwornie suche, pękające pięty

10.05.05, 16:20
co możecie poradzić? myślę raczej o jakims zabiegu bo żadne kremy mi nie
pomagają, moje pięty sa okropne- suche, skóra twarda strasznie, biała, pęka
jak używam pumeksu pomaga na chwilkę, potem chyba jeszcze gorzej
co może pomóc skutecznie?
Obserwuj wątek
    • Gość: mi Re: co na potwornie suche, pękające pięty IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.05, 16:21
      bylo juz 100000000 wątkow na ten temat - wpisz 'pięty' w wyszukiwarkę
    • Gość: bibi Re: co na potwornie suche, pękające pięty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 16:22
      Na zabiegach się nie znam, ale mnie i mojej mamie pomógł krem - żel Kozie mleko
      FLORINA - niezastąpiony i jedyny działajacy
    • Gość: len Re: co na potwornie suche, pękające pięty IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.05.05, 16:33
      Mnie akurat ten preparat nie pasuje, ale wiele slyszalam o nim super dobrych
      opinii, w wydawaloby sie beznadziejnych przypadkach, mianowicie: DERMESA. Do
      kupienia w aptekach. Mozesz tez zajrzec na www.dermesa.pl
      Poza tym, ze Dermesa moze, choc nie musi, pomoc, to wydaje mi sie, ze taki stan
      piet nie kwalifikuje sie do zaleczenia jakims zabiegiem lub kosmetykiem, a do
      konsultacji z lekarzem. Przeciez taka kondycja skory musi miec swoja przyczyne
      w stanie organizmu, byc moze manifestuja sie w ten sposob jakies powazne
      niedobory w organizmie. Nie jestem specjalista, ale wydaje mi sie, ze
      najsluszniej byloby skonsultowac stan skory u lekarza, na poczatek pewnie
      dermatologa.

Pozdrawiam!
      • machacha Re: co na potwornie suche, pękające pięty 10.05.05, 17:56
        Mialam piety jak stara baba ze wsi... Przy okazji robienia sobie pillingu z
        kawy na uda i pupe, postanowilam powcierac go tez w piety. Robie ten pilling
        juz ze 3 tyg. potem smaruje stopy takim najtanszym kremem do stop (rano i
        wieczorem) z Auchan i piety sa takie jak nigdy... Oczywiscie po tym pillingu
        trzeba dokladnie wyszorowac stopy szczotka i pumeksem a potem posmarowac
        kremem. Sprobuj, moze Ci cos pomoze. Po pillingu na cellulit, nie wiem moze mi
        sie tylko wydaje ale jakby uda wygladaja lepiej. W kazdym razie skora jest
        super w dotyku, piety tez. Nawet zachcialo mi sie aby maz mi robil jakies
        masaze stop... Wtedy byly jak papier scierny(ale tez ich nie smarowalam nawet
        kremem).
    • Gość: mała a "poduszeczki" ?? IP: *.pl / 213.155.191.* 10.05.05, 19:01
      e tam pięty... moje też są niezbyt ciekawe i suche.. ale gorsze mam podbicie..
      no wiecie tę "poduszeczkę" pod wielkim paluchemm
      jest tak twarda, ze mogę spokojnie skórę z niej wycnac nożyczkami i mnei w
      ogóle nie boli.. ..ehhh nie wiem co moze to zmiękczyć.. :((
      • kasiunia62 Re: a "poduszeczki" ?? 10.05.05, 19:03
        a ja mam jakieś żółte stopy ;( i Tak jakby się łuszczyły Ohyda! kremy nie
        pomagają, ścieranie pumexem też..Help!
        • machacha Re: a "poduszeczki" ?? 10.05.05, 19:21
          To moze sprobuj te poduszeczki ta kawa potraktowac-skora jest b.mila w dotyku
          po tym. Zas co do zoltosci to po kawie sa bardziej zolte, trzeba je dokladnie
          wyszorowac.
        • bzzzk Re: a "poduszeczki" ?? 11.05.05, 15:06
          a może to grzybica?
          pzdr.
    • Gość: hanedi Re: co na potwornie suche, pękające pięty IP: *.farah.net.lb / 217.194.136.* 10.05.05, 19:53
      kup HESCERAL -masc ok.10zl,b.polecam
      • Gość: water_lilly Re: co na potwornie suche, pękające pięty IP: *.aster.pl 11.05.05, 00:12
        Potwierdzam!!!W którymś z watków o "piętach" poleciła go nasza guru -
        justy.Nabyłam,smarowałam i co?I super.Nic nigdy nie wyleczyło mi pięt,dopiero ta
        maść za 10pln z apteki.Jedyną jej wadą jest to ,że kiepsko się wchłania(jest
        dosyć tłusta) - justy pisała o smarowaniu stóp na noc i pod folię, chyba.Ja tak
        nie potrafię,ale może tobie to nie będzie przeszkadzało,a i efekty będą zapewne
        lepsze.
    • Gość: m Re: co na potwornie suche, pękające pięty IP: *.chello.pl 11.05.05, 09:57
      Jest tez swietna masc Schola na pekajace piety. Po 4 dniach stosowania nie amm nawet sladu po peknieciach!
    • Gość: axys Re: co na potwornie suche, pękające pięty IP: *.wsisiz.edu.pl / *.wsisiz.edu.pl 11.05.05, 10:01
      a probowalas krem shoola do pekajacych piet? moja mama tez miala taki problem
      (nic jej nie pomagalo) i po tym jej to przeszlo - uzyla chyba tego kremu ze 3
      razy i spokoj ma juz ze 2 lata... no i nie byl strasznie drogi - w geant fort
      wola dalam za niego wtedy 7 zeta, ale teraz pewnie juz zdrozal, w kazdym badz
      razie uwazam ze jest wart swojej ceny (jest sprzedawany w takim sredniej
      wielkosci opakowaniu, pojemnosc chyba 50 lub 70 ml)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka