Dodaj do ulubionych

krem nawilżający

IP: 212.160.137.* 04.07.02, 13:19
Dziewczyny napiszcie jakich kremów nawilżających używacie/używałyście i które z
nich polecacie. Ja ciagle szukam dobrego i niedrogiego (a moze to nie idzie w
parze) kremu nawilżającego.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kaśka Re: krem nawilżający IP: *.globsat.com.pl / 192.168.11.* 04.07.02, 13:42
      Ja też jeszcze nie znalazłam dobrego kremu. Na pewno NIE polecam: clean&clear
      (w takiej różowej tubce) i kremu TinTin Ziaji (zawiodłam się na tej serii).
      Czytałam na tym forum bardzo pochlebne opinie o nawilżaczu pod krem
      Oligoaquavita (tak to się chyba nazywa) Inter-Fragrances ale jeszcze nie
      wypróbowałam. Może to będzie dla Ciebie dobre wyjście? Aha, polecam maseczkę
      Minerały Dax Cosmetics, można ją w zasadzie stosować jako krem, bardzo dobrze
      nawilża, chociaż ja z moją tłustą cerą wolę nie używać jej zbyt często.
      Pzdr.
    • Gość: silie Re: krem nawilżający IP: *.jmk.lodz.pl 04.07.02, 13:42
      Niestety żaden krem nawilżający nie spełnił moich oczekiwań; ani L'oreal,ani
      Eris,Dermika,itd. Zrobiła to dopiero maseczka Dax Minerały za 10 zł.
      Konsystencja może trochę bardziej wodnita niż krem,ale naprawdę działa.
      Stosuję ja po prostu zamiast kremu na noc.
      pzdr, s.
      • Gość: Kajka Re: krem nawilżający IP: *.datastar.pl 04.07.02, 13:49
        Też podobała mi się maseczka Daxu Minerały. Poza tym lubię zielony żel L'Oreala
        Hydrafresh (idealny dla mojej dość tłustej buzi). Kiedyś używałam też z
        powidzeniem kremu Nutriwit Pondsa
      • Gość: Aga Re: krem nawilżający IP: *.um.poznan.pl 04.07.02, 13:53
        Ja uzywam kremu nawilzajacego Eris z serii do cery wrazliwej, zawiera witaminę C i filtr UV, wiec dobry na
        dzien, dobrze nawilża i szybko sie wchlania, polecam. Podpisuje sie tez pod pochlebnymi opiniami o maseczce
        Minerały dax Cosmetics, ja stosuje ja ze 3 razy w tygodniu zamiast kremu na noc i rano skora jest gladziutka i
        dobrze nawilzona, no i ten piekny zapach, pachnie morzem...
        No i ceny tych preparatow sa normalne
    • deczi Re: krem nawilżający 13.07.02, 13:58
      Dobry jest Miraculum głęboko nawilżający, choć ma nieco ciężką konsystencję.
      Teraz mam YR Bio-Calmille żel-krem, ładnie pachnie i jest lekki, dobrze nawilża,
      a na noc używam Penaten do twarzy i ciała (dla dzieci). Oprócz tego nawilżacz IF
      i maseczka Dax C. z minerałami. Nie mam teraz żadnych problemów z suchą skórą,
      ale prawdziwy test jakości kremów nastąpi dopiero zimą.
      • Gość: Maja Re: krem nawilżający IP: *.acn.waw.pl 13.07.02, 14:39
        Maseczka minerały ciut mnie rozczarowała, bo pozostawiła na twarzy taką trochę
        tłustą warstwę, choć nawilżyła rzeczywiście super. Obecnie uzywam Ochronnego
        Kremu Nawilżającego z Serii Klasycznej Garnier i jest całiem całkiem, aczkolwiek
        bez rewelacji. Aga, czy wiesz jakie fltry ma ten krem Erisa, bo na ich stronie
        nie ma tej infomacji. Pozdr.
    • Gość: Margotka Re: krem nawilżający IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.07.02, 09:48
      Z tanszych kosmetykow najbardziej sprawdzil sie na mojej buzi Hydrafresh
      L'Oreala dla cery suchej, bardzo dobry na lato. Zima jednak skora domagala sie
      wiecej i musialam przejsc na bardziej odzywcze kremy. Teraz w upaly znow uzywam
      Hydrafresh.
      Pod wplywem pozytywnych opinii z forum kupilam maseczke Mineraly DC i
      przylaczam sie do grona entuzjastek tego kosmetyku. Trzykrotnie drozsze
      maseczki YR nie sa nawet w polowie tak skuteczne.

Pozdrawiam
      Margotka
      • kotmanka Re: krem nawilżający 14.07.02, 10:33
        zawsze bardzo lubilam polleny ewy kremiki, zwlaszcza ten na miasto. naprawde
        fajny, albo ten bursztynowy.
        • Gość: Karusia Re: krem nawilżający IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 14.07.02, 12:33
          Uzywala moze ktoras z was kremu Aqua Beauty z Nivei? Jak wrazenia?
          Czy ten krem Loreala Hydrafresh moze byc do mlodej skory :) (23 lata)?
          • Gość: dida Re: krem nawilżający IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 14.07.02, 12:43
            ja tez jestem entuzjastka mineralow:))na prawde nawilza, cera jest gladka i
            miekka. przez caly dzien ma sie to uczucie. wolno sie wchlania i zostawia
            warstewke, ktora sie wyciera chusteczka albo wklepuje. ja stosuje maseczke na
            noc wiec mi to tak nie przeszkadza.
            wejdz na wizaz.pl-mnustwo opisow co do hydrafresh, o aquabiuty tez cos jest.
            hydra (wersja dla cer mieszanych) zupelnie mi nie odpowiadala. ten krem wogole
            nie nawilza. zostawia taki dziwny blysk(nie jest tlusty) na skorze. szkoda
            wyrzucac pieniadze.
            nawilzajaca maseczka z aa (zelowa, zielona) jest tez fajna. mozesz nakladac
            kiedy chcesz. i tak duzo jak chcesz. nie jest tlusta wogole. moze sie troche
            kleic wiec resztki trzebaby zmyc np. tonikiem.
          • Gość: Xena Re: krem nawilżający - do Karusi IP: *.acn.waw.pl 14.07.02, 15:16
            1/ Aqua Beauty bardzo porządnie nawilża i przy okazji świetnie matuje
            (przynajmniej u mnie). Ma przyjemny, orzeźwijący i nietypowy jak na nivea
            zapach.

2/ Hydrafresh - jak najbardziej do młodej skóry. Swietny na lato, bo ma bardzo
            przyjemną hydrożelową konsystnecję. Troszkę się lepi na twarzy (wersja do skóry
            mieszanej i normalnej, różowej do cery suchej nie używałam), ale na szczęście
            to uczucie szybko znika.
            • Gość: Xena Re: krem nawilżający - do Karusi IP: *.acn.waw.pl 14.07.02, 15:18
              I jeszcze jedno - lepszy od Hydrafreshu jest Synergie Fresh (nawilża tak samo
              skutecznie, konsystencję ma identyczną, a się nie lepi). Jedynie bardziej
              odpowiada mi zapach Hydrafresh - taki smakowicie owocowy, pychota :))
          • mia77 Re: krem nawilżający 26.07.02, 18:29
            Gość portalu: Karusia napisał(a):

> Uzywala moze ktoras z was kremu Aqua Beauty z Nivei? Jak wrazenia?
            > Czy ten krem Loreala Hydrafresh moze byc do mlodej skory :) (23 lata)?

Moja siostra go używa, więc jak u niej byłam, to sobie zaużywałam kilkakrotnie.
            Generalnie znacznie lepiej nawilża jednak Alpha Flavon, któremu planuje zostac
            wierna chyba do osiemdziesiątki, bo jak dla mnie to objawienie. ;-)
    • Gość: LadyBlue Re: krem nawilżający IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.07.02, 17:46
      ja używam i bardzo sobie chwalę krem nawilżający i maseczkę sos yves rocher z
      serii niebieskiej. dobrze działają, ładnie sie wchłaniają , jak dla mnie oki :)
    • ewakam Re: krem nawilżający 26.07.02, 08:03
      "wypróbowałam" na sobie mnówsto kremów, Hydrafres L'oreal'a był ok, Synergie
      Freh też, ale ostatnio po namowie koleżanki kupiłam Biologie+ z Avonu (powyżej
      25 lat), mam mieszana skórę, błyszczy się moje "T", a ten krem radzi sobie
      dobrze z matowaniem mojej skóry, ładnie pachnie, jest wydajny (chociaż cena
      trochę wysoka, ok.50 zł, ale zdaża się i tanie ok. 40 zł), gorąco polecam, poza
      tym ma wysoki filtr 15
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka