Gość: zuzanna IP: 212.160.137.* 04.07.02, 13:19 Dziewczyny napiszcie jakich kremów nawilżających używacie/używałyście i które z nich polecacie. Ja ciagle szukam dobrego i niedrogiego (a moze to nie idzie w parze) kremu nawilżającego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kaśka Re: krem nawilżający IP: *.globsat.com.pl / 192.168.11.* 04.07.02, 13:42 Ja też jeszcze nie znalazłam dobrego kremu. Na pewno NIE polecam: clean&clear (w takiej różowej tubce) i kremu TinTin Ziaji (zawiodłam się na tej serii). Czytałam na tym forum bardzo pochlebne opinie o nawilżaczu pod krem Oligoaquavita (tak to się chyba nazywa) Inter-Fragrances ale jeszcze nie wypróbowałam. Może to będzie dla Ciebie dobre wyjście? Aha, polecam maseczkę Minerały Dax Cosmetics, można ją w zasadzie stosować jako krem, bardzo dobrze nawilża, chociaż ja z moją tłustą cerą wolę nie używać jej zbyt często. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silie Re: krem nawilżający IP: *.jmk.lodz.pl 04.07.02, 13:42 Niestety żaden krem nawilżający nie spełnił moich oczekiwań; ani L'oreal,ani Eris,Dermika,itd. Zrobiła to dopiero maseczka Dax Minerały za 10 zł. Konsystencja może trochę bardziej wodnita niż krem,ale naprawdę działa. Stosuję ja po prostu zamiast kremu na noc. pzdr, s. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajka Re: krem nawilżający IP: *.datastar.pl 04.07.02, 13:49 Też podobała mi się maseczka Daxu Minerały. Poza tym lubię zielony żel L'Oreala Hydrafresh (idealny dla mojej dość tłustej buzi). Kiedyś używałam też z powidzeniem kremu Nutriwit Pondsa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: krem nawilżający IP: *.um.poznan.pl 04.07.02, 13:53 Ja uzywam kremu nawilzajacego Eris z serii do cery wrazliwej, zawiera witaminę C i filtr UV, wiec dobry na dzien, dobrze nawilża i szybko sie wchlania, polecam. Podpisuje sie tez pod pochlebnymi opiniami o maseczce Minerały dax Cosmetics, ja stosuje ja ze 3 razy w tygodniu zamiast kremu na noc i rano skora jest gladziutka i dobrze nawilzona, no i ten piekny zapach, pachnie morzem... No i ceny tych preparatow sa normalne Odpowiedz Link Zgłoś
deczi Re: krem nawilżający 13.07.02, 13:58 Dobry jest Miraculum głęboko nawilżający, choć ma nieco ciężką konsystencję. Teraz mam YR Bio-Calmille żel-krem, ładnie pachnie i jest lekki, dobrze nawilża, a na noc używam Penaten do twarzy i ciała (dla dzieci). Oprócz tego nawilżacz IF i maseczka Dax C. z minerałami. Nie mam teraz żadnych problemów z suchą skórą, ale prawdziwy test jakości kremów nastąpi dopiero zimą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: krem nawilżający IP: *.acn.waw.pl 13.07.02, 14:39 Maseczka minerały ciut mnie rozczarowała, bo pozostawiła na twarzy taką trochę tłustą warstwę, choć nawilżyła rzeczywiście super. Obecnie uzywam Ochronnego Kremu Nawilżającego z Serii Klasycznej Garnier i jest całiem całkiem, aczkolwiek bez rewelacji. Aga, czy wiesz jakie fltry ma ten krem Erisa, bo na ich stronie nie ma tej infomacji. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margotka Re: krem nawilżający IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.07.02, 09:48 Z tanszych kosmetykow najbardziej sprawdzil sie na mojej buzi Hydrafresh L'Oreala dla cery suchej, bardzo dobry na lato. Zima jednak skora domagala sie wiecej i musialam przejsc na bardziej odzywcze kremy. Teraz w upaly znow uzywam Hydrafresh. Pod wplywem pozytywnych opinii z forum kupilam maseczke Mineraly DC i przylaczam sie do grona entuzjastek tego kosmetyku. Trzykrotnie drozsze maseczki YR nie sa nawet w polowie tak skuteczne. Pozdrawiam Margotka Odpowiedz Link Zgłoś
kotmanka Re: krem nawilżający 14.07.02, 10:33 zawsze bardzo lubilam polleny ewy kremiki, zwlaszcza ten na miasto. naprawde fajny, albo ten bursztynowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karusia Re: krem nawilżający IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 14.07.02, 12:33 Uzywala moze ktoras z was kremu Aqua Beauty z Nivei? Jak wrazenia? Czy ten krem Loreala Hydrafresh moze byc do mlodej skory :) (23 lata)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dida Re: krem nawilżający IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 14.07.02, 12:43 ja tez jestem entuzjastka mineralow:))na prawde nawilza, cera jest gladka i miekka. przez caly dzien ma sie to uczucie. wolno sie wchlania i zostawia warstewke, ktora sie wyciera chusteczka albo wklepuje. ja stosuje maseczke na noc wiec mi to tak nie przeszkadza. wejdz na wizaz.pl-mnustwo opisow co do hydrafresh, o aquabiuty tez cos jest. hydra (wersja dla cer mieszanych) zupelnie mi nie odpowiadala. ten krem wogole nie nawilza. zostawia taki dziwny blysk(nie jest tlusty) na skorze. szkoda wyrzucac pieniadze. nawilzajaca maseczka z aa (zelowa, zielona) jest tez fajna. mozesz nakladac kiedy chcesz. i tak duzo jak chcesz. nie jest tlusta wogole. moze sie troche kleic wiec resztki trzebaby zmyc np. tonikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: krem nawilżający - do Karusi IP: *.acn.waw.pl 14.07.02, 15:16 1/ Aqua Beauty bardzo porządnie nawilża i przy okazji świetnie matuje (przynajmniej u mnie). Ma przyjemny, orzeźwijący i nietypowy jak na nivea zapach. 2/ Hydrafresh - jak najbardziej do młodej skóry. Swietny na lato, bo ma bardzo przyjemną hydrożelową konsystnecję. Troszkę się lepi na twarzy (wersja do skóry mieszanej i normalnej, różowej do cery suchej nie używałam), ale na szczęście to uczucie szybko znika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: krem nawilżający - do Karusi IP: *.acn.waw.pl 14.07.02, 15:18 I jeszcze jedno - lepszy od Hydrafreshu jest Synergie Fresh (nawilża tak samo skutecznie, konsystencję ma identyczną, a się nie lepi). Jedynie bardziej odpowiada mi zapach Hydrafresh - taki smakowicie owocowy, pychota :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mia77 Re: krem nawilżający 26.07.02, 18:29 Gość portalu: Karusia napisał(a): > Uzywala moze ktoras z was kremu Aqua Beauty z Nivei? Jak wrazenia? > Czy ten krem Loreala Hydrafresh moze byc do mlodej skory :) (23 lata)? Moja siostra go używa, więc jak u niej byłam, to sobie zaużywałam kilkakrotnie. Generalnie znacznie lepiej nawilża jednak Alpha Flavon, któremu planuje zostac wierna chyba do osiemdziesiątki, bo jak dla mnie to objawienie. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LadyBlue Re: krem nawilżający IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.07.02, 17:46 ja używam i bardzo sobie chwalę krem nawilżający i maseczkę sos yves rocher z serii niebieskiej. dobrze działają, ładnie sie wchłaniają , jak dla mnie oki :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewakam Re: krem nawilżający 26.07.02, 08:03 "wypróbowałam" na sobie mnówsto kremów, Hydrafres L'oreal'a był ok, Synergie Freh też, ale ostatnio po namowie koleżanki kupiłam Biologie+ z Avonu (powyżej 25 lat), mam mieszana skórę, błyszczy się moje "T", a ten krem radzi sobie dobrze z matowaniem mojej skóry, ładnie pachnie, jest wydajny (chociaż cena trochę wysoka, ok.50 zł, ale zdaża się i tanie ok. 40 zł), gorąco polecam, poza tym ma wysoki filtr 15 Odpowiedz Link Zgłoś