Dodaj do ulubionych

brązowe oczy

IP: *.globsat.com.pl / 192.168.11.* 05.07.02, 18:55
Spodobał mi się wątek o niebieskich oczach więc zakładam taki sam o
brązowych :) Dziewczyny o brązowych oczętach i brązowych włosach - jak
malujecie oczy? Jakie kolory cieni polecacie?
Pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: elve Re: brązowe oczy IP: *.netland.gda.pl 05.07.02, 22:35
      Ach, kiedyś miałam taki brudno - śliwkowo - szarawo - fioletowawy cień,
      jaśniejszy i ciemniejszy odcień. pasował idealnie. oko robiło się takie
      wciągające i piękne... niestety nie pamietam firmy i nigdy już nie spotkałam
      się z takim odcieniem. ale ogólnie te kolory są moim zdaniem dobre do brązowych
      ocząt...
    • anexxa Re: brązowe oczy 06.07.02, 00:00
      mam ciemne oczy i wlosy brazowe tylko w naturze, czego
      nie widac (teraz czarno-czerwone). maluje sie kazdym
      kolorem, dobieram do koloru ubrania. najczesciej
      lila-roz. mam tez najukochanszy blekitny, jasny. ale
      pomaranczowym i amarantem tez sie umiem pomalowac i
      podobam sie sobie, chociaz to efekt uderzeniowy.

xx.
    • kasiulek Re: brązowe oczy 06.07.02, 00:10
      Ja - jezeli w ogole maluje sie cieniami, czyli bardzo rzadko:))) - uzywam
      takiego bialawo-perlowego (chyba Max Factor), ktory bardzo pieknie 'otwiera'
      oko, w lecie do opalenizny na wieczor zlotego (mam taka fajna tubke ze zlotym
      cieniem w kremie YR), bardzo ladnie wygladaja tez odcienie szarawe i
      niebieskawe. Natomiast brazy i beze niekoniecznie - wygladam wtedy tak jakbym
      byla zmeczona.
      • Gość: katrina Re: brązowe oczy IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.02, 01:25
        Ja w brązach i beżach wyglądam jak ostatnie stadium gruźlicy :)))
        Generalnie róże, fiolety, błękity i w ogóle zimne raczej jasne, bo ciemnymi coś
        nie umiem na razie, w ogóle cienie jako takie odkryłam kilka miesięcy temu i
        teraz się bawię i eksperymentuję (dlatego co chwila pytam o jakieś cienie :-)).
        Mam nadzieję że ten wątek rozwinie się bujnie i czegoś sie nauczę.
        Obecnie poszukuję idealnego odcienia fioletu - wyczytałam że te z domieszką
        odcienia czerwonego, albo bordo (czyli bakłażan też?) podkreślają zmęczenie
        twarzy. szukam fioletów, wrzosów, lawendy, bzów - wszystkiego z odcieniem
        błękitu, nie wiem jak to opisać. Miałam kupować Haute Couture Baby Dior CD, ale
        ten róż jest czerwonawy, więc z żalem zrezygnowałam - z żalem, bo odcień biały
        jest boski, ale 125zł za jeden cień to dla mnie dużo. Zauważyłam Clinique High
        Impact Mono odcień sweet nothing i chyba go kupię, aczkolwiek te cienie są
        średnie, mam już duo violet ice.
        Super odcień ma sisley - iris, czy ktoś próbował?
        • Gość: magdalen Re: brązowe oczy IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 06.07.02, 08:49
          Moje bardzo ciemnobrązowe oczy, wpadające wręcz w czarne, najlepiej
          wyglądają - w odcieniach fioletu, lila i różu.
          Nie wyobrażam sobie makijażu oczu bez jasnego cienia, tzn. bieli, perły.
          Maluję oczy w ten sposób, że kąciki i środkową część oka pokrywam jasnym
          cieniem (biel, perła, jaśniuteńki róż)i stopniowo idąc ku końcówce oka -
          pokrywam coraz to ciemniejszym cieniem (najciemniejszy fiolet w zewnętrzno-
          górnym kąciku oka). Fioletowy cień nakładam również nad załamaniem powieki,
          ale tak gdzieś od środka powieki do końca. Pod łukiem brwiowym nanoszę jasny
          cień. Czasami fioletowy cień naniosę pacynką(zwilżoną) na dolnej powiece, tuż
          pod rzęsami, ale też tak od jej środka i wydłużam ku końcowi.
          Chciałam zaznaczyć, że najładniej wyglądam w typowo czystych, żywych
          odcieniach fioletów, żadnych tam oberżyn i śliwek (może dlatego, że jestem
          platynową blondynką).
          Czasami w podobny sposób maluję się grafitowo-szarymi odcieniami, wtedy
          również obowiązkowo jasny cień dla rozświetlenia oka. Bardzo ładnie komponują
          się właśnie odcienie wszelakiej szarości z różami.
          Miłego eksperymentowania! Pzdr.
    • miriam_73 Re: brązowe oczy 06.07.02, 08:51
      Ja naturalnie (czyli bez soczewek) mam właśnie brązowe oczy i włosy. Jeśli
      chodzi o cienie to albo dobiram pod kolor ciuchów, albo też preferuję kolory
      zimne - szarości, błękity, oliwka, zieleń, ew. fiolety/ lila itp. Paskudnie
      wyglądam w brązach (staro) natomiast moje ostatnie odkrycie to róże/ burgund
      plus zdecydowana ciemna kreska plus dobrze wytuszowane rzęsy - oczy stają
      siębardzo wyraziste.
      • Gość: kamyczek Re: brązowe oczy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.02, 22:03
        miriam: a soczewki kupujesz kolorowe? i łapie ci kolor? bo zawsze chciałam
        sobie kupić kolorowe tylko bałam się że na ciemny kolor to nic nie da

ja mam brązowe oczy, bardzo ciemne i czarne włosy(farbowane :)) i jaśniutką
        cerą i maluję się wszystkimi kolorami-nie trafiłam na taki w którym bym źle
        wyglądała
        szczególnie dobrze wyglądam w białym i beżowym
        • miriam_73 Re: brązowe oczy 07.07.02, 17:37
          Tak kupuję Fresh Look kolorowe (bardzo miekkie) miesięczne, ostatnio mam odcień
          Turquoise (turkus) i kryje mi doskonale. Moja koleżanka, która naturalnie ma
          intensywnie niebieskie oczy ostatnio nosiła zielone, tez jest super. Jeśli
          jesteś z Warszawy, polecam salon optyczny na Złotej. Bardzo kompetenti, dobiora
          ci wszystko idealnie.
          • Gość: kamyczek Re: brązowe oczy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.02, 17:49
            a jak to jest cenowo: kolorowe są droższe czy w takiej samej cenie?
    • Gość: LadyBlue Re: brązowe oczy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.07.02, 12:46
      a cere masz jasną czy ciemną, i chłodny odcień czy ciepły? ja mam bardzo jasną
      cere w odcieniu wręcz hniebieskawym i generalnie wszystkie kolorki mi się
      sprawdzają. od białego do czarnego - poprzez niebieskie, zielone, różowe i
      fioletowe. nie uzywam brązów - głównie dlatego ze nie lubię, ale jeśli brązy
      lub beże przy takim kolorze oczu to tylko perłowe albo ze złotem. inaczej
      wyglada sie smutno. a najlepiej to po prostu eksperymentować ile sie da - wtedy
      najwięcej dowiesz sie o tym, jaki kolorek pasuje.
      • Gość: Xena Re: brązowe oczy IP: *.acn.waw.pl 07.07.02, 11:52
        Ważny jest nie tylko kolor oczu, ale też odcień karnacji. Ja mam ciepły, lekko
        złocisty (choć zdecydowanie nie nazwałabym tego oliwkowym) - i najlepiej
        wyglądam w spokojnych beżach i brązach - ale nie takich klasycznych, tylko
        jakby złamanych szarością lub różem, ewentualnie bardzo ciemnych (gorzka
        czekolada). Fajnie wyglądaja też wrzosy, fiolety, błękity, ale też takie trochę
        przyszarzałe, nie czyste. Natomiast beznadziejnie wyglądam we wszelakich
        odcieniach zieleni (moja cera nabiera automatycznie nieświeżego wyglądu, jakbym
        od kilku dni cierpiała na niestrawności). Najlepiej zresztą odkryć swoje kolory
        metodą prób i błędów, mam kilka koleżanek o brązowych oczach i każdej z nas w
        czym innym jest najbardziej twarzowo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka