Dodaj do ulubionych

co do mycia dla tłustej, trądzikowej cery?

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.02, 09:25
Czy macie może jakieś swoje ulubione żele czy też mydła dla cery tłustej i
trądzikowej, który pomogłyby zwalczać pryszcze i świecenie się twarzy?Czy ktos
z was słyszał coś lub stosował mydło Acne Aid lub myjkę Dermaclin(czy jakos
tak)?Będę wdzięczna za podpowiedzi.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: linka Re: co do mycia dla tłustej, trądzikowej cery? IP: *.joint.eu.org / *.joint.eu.org 06.07.02, 11:33
      Ja od kilku miesięcy już pozostaję wierna żelowi Effaclar La Roche Posay:)
      Jak dla mnie - idealny - jedyny żel myjący do cery tłustej i trądzikowej, który
      mi buźki na wiór nie wysuszył:)
      • Gość: justy Re: co do mycia dla tłustej, trądzikowej cery? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.02, 11:39
        Też uważam, że Effaklar jest świetny do mycia skóry trądzikowej (i nie tylko,
        bo nie wysusza). Z kolei myjka Dermaklin podobno oczyszcza skutecznie, ale ma
        tę wadę, że po kazdym użyciu trzeba ją wygotować, no i kest stosunkowo droga.
        • Gość: Margaret Re: co do mycia dla tłustej, trądzikowej cery? IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 06.07.02, 13:00
          Jestem przeciwna używaniu wszelkich wysuszających specyfików-a w tym brylują,
          te z nazwy -antytrądzikowe. Mam wrażliwą skórą i nie podrażnia jej np-deep
          clean -krem do mycia twarzy neutrogeny , albo synergie, taki pieniacy, w
          żóltawy krem . (fresh?)
          pzd :)
          • Gość: justy Re: co do mycia dla tłustej, trądzikowej cery? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.02, 13:22
            No właśnie Effeclar nie wysusza (ja nie mam cery trądzikowej, lecz mieszaną z
            suchymi partiami) i jestem z niego bardzo zadowolona. Wydalny, swietnie usuwa
            makijaż, skóra jest po nim świeża i nie mam uczucia ściągnięcia (co mi się
            zdarza dość często). Oczywiście najlepiej przed zakupem poprosić o próbkę.
    • Gość: kicia Re: co do mycia dla tłustej, trądzikowej cery? IP: *.in-addr.btopenworld.com 06.07.02, 13:16
      polecam pianke do mycia twarzy Dermiki.
      • kasiulek Re: co do mycia dla tłustej, trądzikowej cery? 06.07.02, 20:48
        Ja co prawda nie z wlasnego doswiadczenia, ale od osoby z taka wlasnie cera,
        bardzo zadowolonej: Soin Clarifiant YR.
    • emka1 Re: co do mycia dla tłustej, trądzikowej cery? 07.07.02, 13:43
      Moj typ to Avene Cleanance. Zielony zel do mycia, bardzo wydajny i lagodny. Nie
      podraznia skory. Ja mam problematyczna, wrazliwa, ze sklonnoscia do pekajacych
      naczynek i ten zel jest super.

Obecnie uzywam pianki J&J i tez jest OK. Jendak Avene czeka juz na swoja kolej;-
      )))

eMka
    • Gość: Teri Re: co do mycia dla tłustej, trądzikowej cery? IP: *.abo.wanadoo.fr 07.07.02, 16:52
      Ja mam cere mieszana miejscami wrecz sucha. U mnie niezle sprawdza sie u mnie
      Synergie Pure (zel z pomka), na okresowe kuracje, kiedy mam mordke bardziej
      pryszczata. Oczyszcza naprawde fajnie, nie podraznia i nie wysusza zbyt mocno
      (troche, owszem tak). T.
    • Gość: koralik Re: co do mycia dla tłustej, trądzikowej cery? IP: POZNANNT* / 195.95.19.* 08.07.02, 10:19
      mi lekarz kazal myc buzie mydlem DOVE i to jest strzal w 10
      nie wyobrazam sobie traktowania buzi dodatkowo czyms antybakteryjnym skoro
      smaruje sie Skinorenem rano i Differinem wieczorem

Effeklar dla mnie byl bublem beznadziejnym (dobrze, ze mialam probke!) - zapach
      Clearasilu, jaki zapamietalam z czasow bycia nastolatka, nie pienil sie w
      ogole, no i skutecznosc zadna, brrrrrrr...

pozdrawiam,
      Koralik
      • Gość: justy Re: co do mycia dla tłustej, trądzikowej cery? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.02, 10:21
        Nie pienił się?? Mój się pieni. Może miałaś przeterminowany?
        • Gość: koralik Re: co do mycia dla tłustej, trądzikowej cery? IP: POZNANNT* / 195.95.19.* 08.07.02, 10:30
          mialam probke, a nawet 3
          nie pienil sie, tylko sie tak "slizgal" po buzi, a przy tym nie moglam tego
          dokladnie splukac :-(((

Justy, jak weekend?

• Gość: justy Re: co do mycia dla tłustej, trądzikowej cery? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.02, 10:56
            Dobrze, że istnieją próbki, bo kazdy lubi co innego.
            Weekend udany. Zdałam toksykologię i właściwie mogę powiedzieć, że mam wakacje
            (ładne mi wakacje- codziennie do pracy, ale przynajmniej nie muszę zakuwać).
            Zwiedzałam głównie Rynek, ogródki piwne, park z odnowiaoną fontanną przy Fredry
            (Mickiewicza?), no i szpitale AM (to już "służbowo").
            Pozdrawima serdecznie :)
            • Gość: koralik Re: co do mycia dla tłustej, trądzikowej cery? IP: POZNANNT* / 195.95.19.* 08.07.02, 10:59
              gratuluje zdanej toksykologii i "wakacji" :-)))

a ja odnowionej fontanny przed Opera jeszcze nie widzialam - moze dzis uda mi
              sie nadrobic zaleglosci :-)))

pozdrawiam rowniez z biura,
              Koralik
              • Gość: dida Re: co do mycia dla tłustej, trądzikowej cery? IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 08.07.02, 12:41
                cholercia, ja tez nie widzialam jeszcze fontanny:))
                co do zeli to ja effklar lubilam. i mi sie pienil:)) moze zalezy od wody choc
                w poznaniu niby to samo prawda??
                ogolnie nie polecam zadnych srodkow specjalnych na tlusta, tradzikowa skore.
                co najwyzej zele itp. dla cer wrazliwych ktore by nei podraznialy, nie
                wysuszaly, nie sciagaly. maja oczyscic delikatnie skore i tyle. zele do myci
                nie sa do leczenia. zostaja za krotko na skorze. lepiej nei draznic cery
                jakimis wysuszajacymi, odkazajacymi srodkami typu normaderm vichy.
                effclar czy avene (zielony zel) byly calkiem ok-po porstu myly a nie
                wykonywaly jakies "dodatkowej" pracy typu odkazanie wlasnie. ja uzywam obecnie
                dax cosmetics dla cer wrazliwych i jestem najbardziej zadowolona. tanie,
                dobrze spelnia swoje funkcje oczyszczania, jeszcze ma pomoc w podraznieniach.
          • Gość: mixt Re: co do mycia dla tłustej, trądzikowej cery? IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 08.07.02, 13:28
            Może to wynika z twardej wody?
            • Gość: koralik Re: co do mycia dla tłustej, trądzikowej cery? IP: POZNANNT* / 195.95.19.* 08.07.02, 13:34
              nie chce mi sie wierzyc, ze w Poznaniu mamy az tak twarda wode, ze sie Effeklar
              nie pieni, skoro nawet w Warszawie sie pieni ;-)
              wszystkie inne kosmetyki pienia sie conajmniej przyzwoicie
              • mela1 Pianki 08.07.02, 13:55
                Mnie w Warszawie tez sie nie pienil. Mialam 2 probki przy zakupie kremu, bo
                liczylam na jego cudowne dzilanie. Po kremie cera mi sie pogorszyla, zel nie
                myl, tylko sciagal twarz. Przerzucilam sie na pianke Clera&Clean. Bardzo mila w
                uzyciu i wydajna, nie wiem czy jakos sspecjalnie pomaga, ale nie szkodzi w
                przeciwienstwie do LRP czy Vichy. Mysle teraz o piance J&J pH 5,5, ma bardzo
                ladny zapach, ale nie wiem jak z krostami. A ta pianaka Dermiki to do jakiej
                cery?
                • Gość: koralik Re: Pianki IP: POZNANNT* / 195.95.19.* 08.07.02, 14:03
                  uzywalam pianki pH5,5 J&J i nadal bym jej uzywala, gdyby nie wyrazne zalecenie
                  lekarza co do DOVE
                  moze i lekarz przekupiony jest przez Unilever ale i ja DOVE bardzo lubie, wiec
                  nie mam nic przeciwko temu

ach, gdyby Unilever robilo pianke do mycia buzi DOVE...

jedno jest pewne: pianka pH5,5 myje delikatnie i wcale nie powoduje powstawania
                  nowych pryszczy - wg mnie jest OKi
                  • Gość: Mela Re: Pianki IP: *.chello.pl 08.07.02, 16:02
                    Dziekuje bardzo! Przekonalas mnie:) Co do Dove, to bardzo lubie te kosmetyki,
                    probowalam nawet myc twarz mydlem (jak w reklamie hi hi) ale dla mnie
                    katastrofa. Skora wysuszona i kompletnie nieoczyszczona. Moze to zalezy od
                    konkretnej skory?
    • jorin Re: co do mycia dla tłustej, trądzikowej cery? 08.07.02, 10:52
      Ja tez przylaczam sie do pozytywnych opinii o Effaclaru. Nie pieni sie za bardzo,
      ale mi to akurat nie przeszkadza. Buzia po nim zostaje gladziutka i milutka, ale
      niesciagnieta. Troche niewygodne jest to, ze na chwile powinno sie go pozostawic
      na buzi... i to jedyny minus, ale pewnie przez to tez jest tak skuteczny. Bardzo
      wydajny.

• dzokejka Re: co do mycia dla tłustej, trądzikowej cery? 08.07.02, 10:54
      miałam Avene'u Cleanance i byłam bardzo zadowolona-wydajny, nie wysuszał cery i
      zmniejszył pory. Niestety nie wpłynął zbytnio na błyszczenie twarzy.

W tym miesiącu postanowiłam trochę pooszczędzać i musiałam poszukać czegoś
      tańszego. Tydzień temu kupiłam żel (z szałwią i biosiarką) do cery trądzikowej
      i tłustej Floriny - jest super, cery nie podrażnia, buzia gładka i nowe
      pryszcze się nie robią.
      • Gość: monias1 Re: co do mycia dla tłustej, trądzikowej cery? IP: 213.195.141.* 08.07.02, 13:09
        do twarzy tradzikowej i tlustej nalezy uzywac preparatow ktore maja dzialanie
        glownie antybakteryjne. Goraco polecam plyn do twarzy z serii Normaderm VICHY.
        Bardzo dobry, nie wysusza i jest bardzo wydajny. Polecam rowniez Effaclar firmy
        La Roche Posay.
        Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka