Dodaj do ulubionych

JT z allegro

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 14:25
ostatnio załozyłam wątek o JT by sie upewnić czy produkty sprzedawane na tej
aukcji są orygnalne. Obserwuję ta aukcję by zobaczyć jakie pierwsze
komenatrze dostanie sprzedawczyni po otrzymaniu przez klentki towaru...O
dziwo są same pozytywne... Czy Wy dalej macie wątpliwości?
www.allegro.pl/show_item.php?item=51128858
Obserwuj wątek
    • llora Re: JT z allegro 17.05.05, 14:32
      są pozytywne bo dziewczyny które je kupiły od początku zdawały sobie sprawe że
      to nie oryginał.
      Po prostu sprawia im przyjemność posiadanie w torebce badziewia z napisem
      Lancome;)
      ale może sie myle...

• Gość: Ela Re: JT z allegro IP: *.w82-123.abo.wanadoo.fr 19.05.05, 17:06
        Czy ktos widzial orginalny blyszczyk Lancome za 35zl???
        • anexxa Re: JT z allegro 19.05.05, 17:08
          nikt nie widział. ale niektórzy się łudzą.
    • Gość: Ania Re: JT z allegro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.05, 14:32
      Sorry, ale co to jest JT?
      • Gość: stokrotka Re: JT z allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 14:34
        Skrót od nazwy błyszczyków Lancome - Juicy Tubes
    • sitc Re: JT z allegro 17.05.05, 14:47
      Ja nie mam wątpliwości, ja mam PEWNOŚĆ że to są podróbki. Najbardziej
      rozśmieszyła mnie nazwa, zobacz sobie na stronie Lancome na wszelki wypadek i
      europejskiej i amerykańskiej czy jest taki w ofercie. Ja Ci mogę już powiedzieć
      że nie ma. Po drugie nazwa chyba miała brzmieć blueberry, a czy ktoś widział
      jasną różową jagodę? Nazwy zwykle pokrywają się z kolorem chociaż trochę. Co do
      nazwy to tak jak w poprzednim ktoś zauważył, osoba produkująca te błyszczyki
      miała średnie pojęcie o języku angielskim bo zamiast jagody wyszedł mu w luźnym
      tłumaczeniu niebieski brzuszek.
      A co do pozytywów- pewnie będzie ich miała mnóstwo, jeśli te błyszczyki kupują
      osoby które w życiu oryginalnego nawet w ręku nie miały, to jak mają poznać???
      • Gość: sandra Re: JT z allegro IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.05, 14:52
        jest dokladnie tak, jak mowi sitc...z niewiedzy biorą się też pozytywy u
        sprzedawcow podróbek perfum...
        • Gość: stokrotka Re: JT z allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 15:25
          Kurczę, jestem początkującą formuowiczka i allegrowiczką i trochę mnie to
          przeraża...Czy nie można tego zgłosic do serwisu allegro...Jeszcze ta
          dziewczyna bezczelnie mi odpowiedziała że to oryginał...
          • justa_79 Re: JT z allegro 17.05.05, 15:37
            zgłosić zawsze można, przy każdej aukcji jest odpowiednia opcja. ale to nie
            zlikwiduje procederu sprzedaży podróbek na allegro.
            • klamczucha3 Re: JT z allegro 17.05.05, 19:04
              Jestem kupujaca na allegro od niedawna ale bardzo szybko zrozumialam zasady
              pozytywnych komentarzy!
              Kupujacy wystawia komentarz jako pierwszy.Potem wystawia je sprzedajacy,ale
              uwaga,ustosunkowuje sie do komentarza jaki otrzymal i wystawia odpowiedni!
              Sama sie o tym przekonalam.Kupilam miseczke krysztalowa.Na zdjeciu
              idealna,prawdziwy krysztal,bez wad.Otrzymalam przesylke i byl to krysztal ale w
              3 miejscach mocno wyszczerbiony w bardzo widocznych miejscach o czym sprzedawca
              nawet nie wspomnial.Wiec mu wystawilam negatywny komentarz za ukrycie prawdy.A
              co otrzymlalam w zamian? Rowniez negatywny za to,ze "bezczelnie klamie i
              oczerniam sprzedawce"!
              Ot i cala prawda POZYTYWNYCH komentarzy.
              Osobiscie nigdy nie kupie kosmetykow na allego!
              Pozdrawiam
            • Gość: pp Re: JT z allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 14:48
              nazwa to blue belly a nie bluze berry jakbyscie chcialy zauwazyc
              • llora Re: JT z allegro 19.05.05, 15:11
                masz racje bluze berry na pewno nie;)
              • anexxa Re: JT z allegro 19.05.05, 16:38
                tak, niebieski brzuszek. urocza nazwa dla podróbki.
    • anexxa Re: JT z allegro 17.05.05, 19:37
      ode mnie dostanie negatywa - rozmawiałam z nią (mailowo), upierała się, że to
      oryginał z USA. oczywiście brednie, ale dlatego wydałam 41 zł, żeby móc wystawić
      jej nega, zażądać zwrotu kasy i maksymalnie sprawę nagłośnić. nie wykluczam, że
      zamówię ekspertyzę składu tego szitu, który sprzedająca mi przyśle (nawiasem
      mówiąc, coś wolno jej to idzie).
      • Gość: uczciwa Re: JT z allegro IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 17.05.05, 20:50
        No no brawo wiecej takich naciagaczek!!!!
        A może Ty chcesz sobie poprostu potestować ten błyszczyk i jeszcze kasę
        wyłudzić.
        Moim zdaniem takie zachowanie jest nie na miejscu, nie chcesz kupować to nie
        kupuj a nie kupujesz żeby co????Zeby nagłośnić kojarzysz mi się z Lepperem
        który też sprawy nagłaśnie żeby później mieć z tego korzyść :(
        Pozdro
        • Gość: uczciwa Re: JT z allegro IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 17.05.05, 20:54
          oczywiście dotyczy to tylko anexxa!!!
        • anexxa Re: JT z allegro 17.05.05, 20:56
          naciągaczek? nie wydaje mi się.

stać mnie na oryginał, mam ich kilka i wiem, że to co kupuję, to podróbka - a
          ponieważ sprzedająća szła w zaparte, że wręcz przeciwnie, to chcę jej udowodnić,
          że się myli.
          • Gość: uczciwa Re: JT z allegro IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 17.05.05, 21:03
            Moim skromnym zdaniem jak kto kupuje pseudo oryginał za 10% wartości sklepowej
            to jest albo bardzo naiwny albo takiego udaje!!!
            Nie sądzę aby ktoś kto się zna na kosmetykach firmowych kupował cokolwiek na
            Allegro za śmieszne pieniądze.Nikogo nie stać na to aby sprzedawać takie
            kosmetyki za grosze:( jak ktoś lubi podróbki to proszę bardzo ale nie można
            ludzi ograniczać skoro jest zapotrzebowanie na tanie podróby no to trudno.
            Podobnie jest z tandetnymi ubraniami z Chin.
            Czy ktoś coś o nich napisał, a też przecież nieraz widnieje napis Versace czy
            Chanel!!!
            pozdro
            • klamczucha3 Re: JT z allegro 17.05.05, 21:09
              Oczywiscie,ze istnieje potrzeba na tanie produkty i trzeba to uszanowac.
              Ale podszywanie sie pod swiatowa marke to zwykle OSZUSTWO!
              Tylko ci sie wydaje,ze kazdy jest w stanie pojac,ze 10% wartosci produktu
              powinno swiadczyc o tym co sie kupuje.Zdziwilabys sie wiedzac ile jest na tym
              swiecie naiwnych ludzi,ktorych bardzo latwo da sie oszukac.A oni naprawde
              naiwnie wierza,ze trafila im sie okazja!
              • Gość: uczciwa Re: JT z allegro IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 17.05.05, 21:20
                No cóż ale moze to i dobrze przynajmniej się pocieszą że mają coś oryginalnego
                i że ich też na to stać:)
                Co by było gdyby tylko patrzyli na półki z drogimi kosmetykami:)już sama nie
                wiem co o tym mysleć, być może oni dobrze wiedzą co mają tylko sami siebie
                oszukują. Jak już wcześniej wspominałam podobnie jest z ciuchami, nie każdego
                stać na nową kolekcję np letnią w galerii Centrum np za 1000 tylko pójdzie na
                plac i wyda 150 i też będzie fajnie się czuł:)
                Coś w tym jest najważniejsze aby kupujący był zadowolony i oki:)
                A to że ktoś okłamuje ludzi to już bez komentarza.
                Pozdro
                • anexxa Re: JT z allegro 17.05.05, 21:28
                  wiesz, co innego kupić podrabiany ciuch - najwyżej sie spodenki Versace za 100
                  zł rozlezą na tyłku. ale podrabiany kosmetyk może uczulić. i skutki uczulenia
                  mogą być mało miłe w skutkach, do blizn na twarzy włącznie. jak kogoś nie stać
                  na JT za 85 zł w sklepie, to niech sobie kupi Bebe za 12.
            • anexxa Re: JT z allegro 17.05.05, 21:20
              zgadzam się z Tobą - ktoś, kto w dobrej wierze kupuje JT za 35 zł, albo jest
              naiwny, albo takiego udaje.

i ponieważ jak dotąd pani sprzedająca te błyszczyki w opisywanej aukcji ma za
              nie same pozytywy z racji niewiedzy (jak sądzę, albo z chęci posiadania czegos z
              logo znanej marki w torebce), to ja kupuję, żeby wystawić negatywa - ponieważ na
              100% wiem, że to podróbka (sitc wyjaśniła, o co chodzi, nie chce mi się
              powtarzać), a sprzedająca uparcie wmawiała mi, że to oryginał Lancome.

oczywiście, możesz sobie dalej uważać, że to, co tu piszę, nie jest prawdą, bo
              widzę, że bardzo próbujesz mnie obrazić. niestety, nie udało Ci się i raczej Ci
              się nie uda. ja wiem, co i po co robię - i tyle.
              • Gość: ucziwa Re: JT z allegro IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 17.05.05, 21:28
                sorry jeśli poczułaś się obrażona ale nie to było moją inetncją:)
                Ja poprostu chciałam napisać że takie zachowanie też jest nie fair oraz że nie
                należy zniżać się do zachowań takich a nie innych.
                Bo i tak nic tym nie zdziałasz, Ty wystawisz negatywa a za chwilę dostanie 10
                pozytywów no i oczywiście tobie też się oberwie negatywem.
                Moim zdaniem szkoda nerwów i urody:)
                Pozdro
                • anexxa Re: JT z allegro 17.05.05, 21:36
                  nie szkodzi mi to na nerwy ani na urodę, zapewniam Cię;)

uważam też, że negatyw ode mnie będzie wyrazisty i nie zaszkodzi mi negatyw od
                  sprzedawczyni. to ja mam prawie 800 pozytywów, nie ona:) i to ja zrobię stronę,
                  gdzie umieszczę zdjęcia porównujące podróbkę z oryginałem. oczywiście, nie
                  mówię, że nagle wszyscy zmądrzeją i przestaną kupowac podróbki, ale jeśli
                  potencjalnie pomoże to jednej osobie - to ja będę zadowolona.
                  • Gość: ucziwa Re: JT z allegro IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 17.05.05, 21:41
                    Tak to super, nie wiedziałam że masz aż tyle pozytywów:)
                    W takim bądź razie tobie napewno nie zaszkodzi, myślałam że jesteś początkującą
                    Allegrowiczką i wiesz -1 komentarz nie jest zabawny:)
                    Pozdro
                    • anexxa Re: JT z allegro 17.05.05, 21:44
                      wiesz, ja w ogóle uważam, że pozytywy należą się tylko za udane transakcje i nie
                      boję się negatywów - ale z drugiej strony, pięć lat temu, kiedy się
                      rejestrowałam, było znacznie mniej użytkowników i mniej przekrętów.
                      • sitc Re: Anexxa jestem pełna podziwu... 18.05.05, 13:09
                        dla twojego uporu w tępieniu podróbek. Poważnie! Ja już nawet nie klikam
                        w "zgłoś naruszenie zasad", nie pisze do Allegro, ani do sprzedających, bo
                        jeszcze bardziej działało mi to na nerwy- ignorancja allegro i odpowiedzi
                        niektórych sprzedających typu "jeśli myśli Pani że to podróbka to odsyłam do
                        sklepu przy 5th roud, koło st. Peter street gdzie został kupiony" lub coś
                        podobnie inteligentnego, oraz standardowe zapewnianie, że on nie musi być
                        obecny na stronie producenta, bo to pewnie była edycja specjalna na kraje
                        trzeciego świata.
                        Mnie się nie uda na to nabrać, Ciebie tym bardziej, ale jest wybitnie
                        drażniące.
                        Co do JT, podróbki w życiu w ręku nie miałam, jak do tej pory nie po drodze mi
                        było Allegro kupować, ostatnio dopiero sie skusiłam, jeszcze do mnie nie
                        doszedł, ale wszystkie znaki na ziemi i na niebie wskazują że to oryginał. Nie
                        mniej jednak JT wydaje mi sie na tyle charakterystycznym błyszczykiem (przez
                        konsystencję, zapach itp.) że osobie która posiadała oryginalny, nie trudno
                        jest odróżnić podróbkę.
                        W każdym razie informuj nas jak się ma rozwój sprawy.
                        Pozdrawiam serdecznie, buziaki.
                        • anexxa Re: Anexxa jestem pełna podziwu... 18.05.05, 22:21
                          a, dajże spokój. nic takiego. mnie to wścieka z wielu powodów, choćby z takiego,
                          jesli już odrzucić moje altruistyczne bajdurzenia o tym, że żal mi dziewczyn
                          smarujących sobie usta szitem, to chodzi mi o to, żeby to ukrócić i żeby Polska
                          nie bya krajem piątej kolejności, jesli chodzi o wprowadzanie nowych linii i
                          marek na rynek.
                  • llora Re: JT z allegro 18.05.05, 12:21
                    wątpie czy to coś da.Większość nie kupuje podrób z niewiedzy.

Jak ja kupowałam perfumy(oczywiście wiedziałam że to podróba-cena 55 zł
                    (oryginał ponad 200 i to w mniejszej butelce a ja nie chciałam tyle wydawać )
                    ale sprzedawca zapewniał że zapach trzyma długo więc i tak postanowiłam kupić
                    za tą cene.(i zresztą prawda-trzyma dość długo-jak na podróbe,nie zmienia
                    zapachu,za to butelka jest brzydko wykonana-wiem bo mam w domu końcówke
                    oryginału)
                    Gdy sprawdzałam komentarze na 300 były 4 negatywy-oczywiście za nieoryginalne
                    perfumy.Sprzedawca odpowiedział bardzo logicznie- "za taką cene chciałaby Pani
                    oryginał?"
                    Mimo 4 komentarzy neg(oczywiście prawdziwych)ludzie wciąż kupowali u tego
                    sprzedającego perfumy(zapewne nadal kupują)i wystawiali pozytywy.

Doskonale wiedzą co robią.
                    Jest oczywiste i logiczne że za 55 zł nie kupi sie oryginalnych perfum,za 35 zł
                    oryginalnego błyszczyka(mówie o lepszych firmach).

i jeszcze warto zwrócić uwage że często sprzedający wcale nie piszą że rzecz
                    jest oryginalna.Po prostu napisana jest marka i nazwa konkretnych perfum.Więc
                    później nie ma sie o co czepiać.Wszak na opakowaniu i buteleczce jest nazwa
                    wypisana przez sprzedawce...

• anexxa Re: JT z allegro 18.05.05, 22:19
                      llora,

ja się z Tobą całkowicie zgadzam. jestem całkowicie świadoma faktu, że jest
                      grupa osób, dość liczna, dla której logo czy charakterystyczny wzorek w
                      zupełności wystarczą dla zakupienia czegoś - a bycie oryginałem nie jest takie
                      ważne. jak ktoś lubi ciuchy i dodatki, które wyglądają jak Dior czy LV, mimo że
                      nimi nie są, to bóg z nim, ja mu nie żałuję. sama nie kupię, bo nie mam takiej
                      potrzeby, i tyle.

podróbki perfum - to też na pewno ludzie kupują świadomie, w dużej mierze.
                      niektórzy reprezentują filozofię Dosi, czyli "jeśli nie ma różnicy, to po co
                      przepłacać" - aczkolwiek ja wyczuwam różnicę w podróbkach (w każdym razie w
                      takich, które sprzedaane są w ujednoliconych kolorystycznie penach oraz w
                      perfumach z rozlewni, parokrotnie byłam nagabywana w KDT przez przemiłe skądinąd
                      sprzedawczynie).

natomiast podróbki kosmetyków kolorowych i pielęgnacyjnych potencjalnie mogą być
                      szkodliwe.

a aukcja, o której tu mowa i w której celowo wzięłam udział, dotyczy - według
                      sprzedającej - przedmiotu w 100% oryginalnego, co napisała mi wyraźnie w mailu.
                      dlatego bawię się w Batmana :>
                      • llora Re: JT z allegro 18.05.05, 23:35
                        faktycznie tak napisała:)

no to jestem ciekawa jak sie sprawa zakończy!
                        koniecznie napisz...

ale mówie Ci-ludzie i tak będą kupować podróby.

Rozumiem jak to jest z perfumami(jak pisałam sama mam podróbe CK).Konkretny
                        zapach sie podoba,nie chce sie wydawać kasy na oryginał to i podróba jest ok.
                        Ale żeby kupować podróbe tuszu,błyszczyka,podkładu???
                        To totalny bezsens bo za cene tych podrób można kupić dobre kosmetyki firm z
                        niższej półki.
                        Naprawde większości chodzi tylko o posiadanie kosmetyku z napisem
                        np.Dolce&Gabbana:)
                        ciekawe po co...

Mam w domu również podróbe perfum Emporio Armani,nie z allegro-bywają w
                        supermarketach ale bardzo żadko-koszt.ok 20 zł!
                        podróba jest R E W E L A C Y J N A ! ! ! ! !
                        zapach identyczny jak oryginał,utrzymuje sie z 6 godzin(na ubraniu jeszcze
                        dłużej) tylko że na butelce wcale nie jest napisane Emporio Armani lecz Encore
                        Caming:)))))
                        Zastanawiam sie co by było gdybym te perfumy wystawiła na aukcje.Jeżeli kobiety
                        chcą posiadać podróbe dla ulubionego zapachu a nie stać ich na oryginał- na te
                        perfumy akurat powinny sie rzucić!
                        Tymczasem zapewne nikt by ich nie chciał...

Bo chodzi o napis na butelce i pseudo szpan;)))
                        Większość kupujących zapewne nawet nie wie jak pachną perfumy które chcą kupić;)
                        Ważne że jest napis Chanel na butelce...
                        żałosne...
                        Pozdrawiam i czekam na efekt Twojego"spisku":)

• llora Re: JT z allegro 18.05.05, 23:42
                          wpisałam nazwe tej podróby w wyszukiwarce i na początku sie zdziwiłam bo
                          ujrzałam liste kosmetyków które dziewczyny żałują że kupiły.Myślałam że tam
                          będzie moja kochana podróba i już sie we mnie zagotowało, ale przeciwnie!Ją
                          właśnie polecają!Widać że ma więcej zwolenników a myślałam że nikt o tych
                          perfómach nie wie;)
                          W każdym razie polecam jak ktoś lubi ten zapach.Na pewno będziecie bardziej
                          zadowolone niż z podróby z allegro.
                          Widze że jest też męska wersja.
                        • anexxa Re: JT z allegro 19.05.05, 00:02
                          na razie dziś zadzwoniłam z pytaniem o date wysyłki - bo coś nie mogę się na to
                          cudo doczekać. pani mi odpisała smsem, że przesyłka wyszła i będzie u mnie na
                          pewno jutro. no, zobaczymy - ja czekam:)

co do tych niby-Armanich, o których piszesz - są na Allegro, tam są wszelakiej
                          maści podróbki perfum. firma to oferująca działa poniekąd legalnie, reklamuje
                          się w prasie kobiecej, a nawet w TV. zdaje się też, że sponsoruje ...
                          zapomniałam, któryś program telewizyjny. nazywa się Bi-Es (www.bies.com.pl).
                          Mimo wszystko, miałabym jednak pewne opory przed używaniem tego. Tak samo, jak
                          mam przed Aromatic Polleny Aromy, które udaje Aroma Tonic. a kupiłam - w ramach
                          testu, kiedyś w hipermarkecie. stoi na półce. to ładny zapach i nie czuję
                          różnicy, ale mam taki, powiedzmy, dyskomfort moralny. Tak, jestem konsumentem
                          idealnym, bo mam duże potrzeby i chętnie za nie płacę, ale trudno;)
                          • llora Re: JT z allegro 19.05.05, 00:10
                            ale to taka "uczciwa podróba";)

Przynajmniej inaczej sie nazywa...

Ja jestem jeszcze lepszym konsumentem-kupuje i oryginały i podróby(perfum)
                            Wszystkich zadowalam :)))

Ciekawe czy baba wystawi Ci komentarz odwetowy.Zapewne tak:(
                            • anexxa Re: JT z allegro 19.05.05, 09:39
                              niech sobie wystawia, mam tyle, że nie sposób mi zaszkodzić:)
      • Gość: az Re: JT z allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 16:44
        ode mnie dostanie negatywa - rozmawiałam z nią (mailowo), upierała się, że to
        oryginał z USA. oczywiście brednie, ale dlatego wydałam 41 zł, żeby móc wystawić
        jej nega, zażądać zwrotu kasy i maksymalnie sprawę nagłośnić. nie wykluczam, że
        zamówię ekspertyzę składu tego szitu, który sprzedająca mi przyśle (nawiasem
        mówiąc, coś wolno jej to idzie).
        • sitc Re: JT z allegro 19.05.05, 16:56
          Od takich głupot ręcę opadają. Chyba jasne jest że nie wszystkich stać na JT,
          jak mnie nie bło stać to kupowałam np. błyszczyki Avonu. Ale brawo, oby więcej
          takich osób napędzających koniunkturę (trudne słowo) sprzedającym podróbki.
          A o co ty dziecko masz pretensje, to nie rozumiem. O to że sobie kupiła, czy o
          to że napisała?
        • anexxa Re: JT z allegro 19.05.05, 17:00
          po pierwsze: do cytowania jest tu specjalna opcja, żeby Twój post nie wyglądał,
          jakbyś słowo w słowo przepisywało, co napisałam.

po drugie: jesli to, co robie i piszę, Ci nie odpowiada, użyj stosownej opcji,
          dostępnej dla osób posiadających konto w portalu. możesz sobie zaznaczyć, żeby
          moje posty się nie pokazywały.

po trzecie: a może mam taki gust, że życzę sobie mieć wyniki ekspertyzy na
          ścianie w gustownej ramce?
          • Gość: az Re: JT z allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 17:18
            po pierwsze: do cytowania jest tu specjalna opcja, żeby Twój post nie wyglądał,
            jakbyś słowo w słowo przepisywało, co napisałam.

----a znasz opcję kopiowania?nie muszę przepisywac
            i będe pisala tak jak mi się podoba---------

po drugie: jesli to, co robie i piszę, Ci nie odpowiada, użyj stosownej opcji,
            dostępnej dla osób posiadających konto w portalu. możesz sobie zaznaczyć, żeby
            moje posty się nie pokazywały.
            --------już zdaje mi się dawno zostalas stąd przegoniona za swoimi kolezankami
            chwalipiętami, tam jest twoje miejsce---------

po trzecie: a może mam taki gust, że życzę sobie mieć wyniki ekspertyzy na
            ścianie w gustownej ramce?

---------a to prosze bardzo, zamow sobie ekspertyzy innych cudow z aukcji
            ineternetowch,nawet tych z e-baja gdzie tak chetnie kupujesz
            tam tez sa podrobki
            zamawiasz ekspertyzy tych podrobek?

• anexxa Re: JT z allegro 19.05.05, 17:21
              tak się dla Ciebie niefortunnie składa, że wierzę w intelektualną osmozę. nie
              będę więc kontynuować rozmowy z Tobą, bo obawiam się, że część Twojego ubóstwa
              inelektualnego może stać się moim udziałem. nie kłopocz się odpisywaniem.
              • Gość: az Re: JT z allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 17:32
                tak się dla Ciebie niefortunnie składa, że wierzę w intelektualną osmozę. nie
                będę więc kontynuować rozmowy z Tobą, bo obawiam się, że część Twojego ubóstwa
                inelektualnego może stać się moim udziałem. nie kłopocz się odpisywaniem.

żaden krem i balsam ,ani nawet cien do powiek wraz z tuszedm -w ilosciach o
                jakich mowisz nie jest w stanie zmienić twojej bezsprzecznie przeciętnej
                urody,nie wspominając o stanie cery
                być może od ilości stosowanych,nie zawsze odpowiednio specyfikow
                i nawet jak posmarujesz się toną JT ,oryginalnych z eksperyzą, zawsze bedziesz
                tylko anexxą, ktorej tu nikt nie lubil
                nie masz odbioru na usenecie,nie masz nawet za bardzo na swoim forum,bo tam tez
                generalnie wyciągasz wątki allegrowe(obsesja?brak ciekawszych zajęc?)

• mgielka83 Re: JT z allegro 19.05.05, 17:39
                  hej, bez przesady.. przypomina mi sie ętelegętny post jednej z Avonu, co napadła
                  Escape, ze skoro nie pomógł jej krem w/w firmy, to jej nic nie pomoze i życzy
                  jej jeszcze większego cellulitu!
                  widziałas Anexxę, ze takie posty solisz?
                  opanujcie sie ludzie!
                  • Gość: az Re: JT z allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 17:43
                    widzialam...
    • beata_blue Re: JT z allegro 19.05.05, 11:05
      A nie uwazacie, ze to tez troche wasza wina? Co pada pytanie o jakis fajny
      blyszczyk, to od razu kilkanascie glosow: "Juicy Tubes", "O tak, tylko JT", "Ta
      konsystencja i zapach, nie ma lepszego" itd. Jak sobie ktos to poczyta, to uzna
      ze zaden inny blyszczyk nie jest wart uwagi, a ze go pewnie nie stac na
      blyszczyk za stowe w Douglasie czy Sephorze, to idzie na Allegro i kupuje za 40
      zeta. A kiedy pada tu kolejne pytanie o fajny blyszczyk, tez moze
      napisac: "Taa, JT sa dzezi, najlepszy jaki mialam do tej pory". Podnosi sobie
      samoocene, bo wreszcie moze byc w tym waszym klanie dzusitjubsow. Amen :P
      • sitc Re: JT z allegro 19.05.05, 11:15
        Serdecznie przepraszam wszystkich kupujących pobróbki Juicy Tubes, za moje
        pozytywne opinie na temat wyżej wymienionych błyszczyków. Przyznaję się do
        grzechu ciężkiego, jakim jest to że nie pasuje mi tak ani błyszczyk Oriflame
        który jest dziwną mazią, ani Loreal który wysuszył mi usta na wiór, ani też
        Diorkiss na który można panele podłogowe sklejać. Przyznaje się że jako
        rozpieszczona jedynaczka, w szale konsumpcjonizmu biegałam kupować coraz to
        nowe Juicy Tubes do Dauglasa. Never again.
        Ave Beata.
      • anexxa nie, nie uważam, żebyś miała rację [n/t] 19.05.05, 11:51

• lady Re: JT z allegro 19.05.05, 17:53
        beata_blue napisała:

> A nie uwazacie, ze to tez troche wasza wina? Co pada pytanie o jakis fajny
        > blyszczyk, to od razu kilkanascie glosow: "Juicy Tubes", "O tak, tylko JT", "Ta
        >
        > konsystencja i zapach, nie ma lepszego" itd. Jak sobie ktos to poczyta, to uzna
        >
        > ze zaden inny blyszczyk nie jest wart uwagi, a ze go pewnie nie stac na
        > blyszczyk za stowe w Douglasie czy Sephorze, to idzie na Allegro i kupuje za 40
        >
        > zeta. A kiedy pada tu kolejne pytanie o fajny blyszczyk, tez moze
        > napisac: "Taa, JT sa dzezi, najlepszy jaki mialam do tej pory". Podnosi sobie
        > samoocene, bo wreszcie moze byc w tym waszym klanie dzusitjubsow.

Tiaa, jak napiszę, że najlepszy na świecie jest błyszczyk z napisem Juicy Tubes,
        to możesz mnie obwinić za nakręcanie podróbkowej koniunktury.
        Nie rozumiesz, że to nie JT siedzi w tych żałośnie opisanych tubkach??
    • k_anilorak Re: JT z allegro 20.05.05, 14:18
      ja tam nie wieżę, że to oryginał..........fakt że w USA można kupić kosmetyki
      duzó taniej.ale albo sa przeterminowane.albo są produkowane gdzieś w głuszy w
      tajladnii i nie maja nic wspólnego z oryginałem poza dośc dovbrze podrobionym
      opakowaniem i niestety znikomej jakości zawartością
    • sitc Re: Anexxa dostałaś już to cudo??? 20.05.05, 15:25

• anexxa Re: Anexxa dostałaś już to cudo??? 20.05.05, 22:21
        ano nie. wczoraj prosiłam o wysłanie skanu dowodu nadania - bez efektu. cóż,
        czas na maila wysłanego przez allegro, telefony nie zostawiają śladu.
    • sitc Re: inne JT z allegro 21.05.05, 10:26
      A tu jeszcze lepsze kwiatki:
      www.allegro.pl/show_item.php?item=52071276
      I zobaczcie jak znikają. Przecież to trzeba wyobraźni nie mieć...
      • anexxa Re: inne JT z allegro 21.05.05, 18:46
        ten "mój" w naturze wygląda identycznie. właśnie dziś go dostałam - wróciłam z
        wypadu na "moją" wieś, a tu taka urocza niespodzianka :> obofotografuję go
        ładnie. a potem napiszę do sprzedawczyni, że zyczyłabym sobie moje pieniądze z
        powrotem, bo rozminęła się z prawdą, pisząc, że jest to oryginał.
        • Gość: katarzyna Re: inne JT z allegro IP: *.chello.pl 21.05.05, 20:35
          Może ja mam coś z wzrokiem, ale same porównajcie zdjęcia z tych aukcji JT

www.allegro.pl/show_item.php?item=52071276
          z

www.allegro.pl/show_item.php?item=52007515
          • anexxa Re: inne JT z allegro 21.05.05, 21:02
            są identyczne.
    • anexxa dostałam 22.05.05, 16:43
      oczywiście, podróbka.

zrobię jej przepiękną sesję zdjęciową - widać gołym okiem dużo różnic.

oczywiście, napisałam maila do sprzedającej i do Allegro.
      • Gość: stokrotka Re: dostałam IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.05.05, 18:59
        Anexxa może polecisz mi jakiegoś sprzedawce z allegro,który ma oryginalne
        błyszczyki lub inne kosmetyki...NApewno znasz takie osoby handlując na allegro
        tak długo..
        Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam
        • anexxa Re: dostałam 22.05.05, 20:18
          na Allegro jest sporo osób, które wiele kupujących poleca - było o tym kilka
          wątków. pokaż aukcję, która Cie interesuje - mogę powiedzieć, co ja o tym sądzę.
          oryginalne błyszczyki to dość szerokie pojęcie.
          • Gość: atokrotka Re: dostałam IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.05.05, 21:15
            Dzięki anexxa :) Jak coś sobie znajdę to odrazu się pytam :) Super że można na
            Ciebie liczyć
            Pozdrawiam
            pa
            • anexxa Re: dostałam 22.05.05, 21:39
              drobiazg. niech się moja wiedza na coś czasem przyda:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka