samo_zloto 23.05.05, 16:27 przekłułam uszy u kosmetyczki w piatek. na szczęscie do tej pory mi nie zropiały. zastanawiam się, czy jeszcze cos się może z nimi stać. jakie macie z tym doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: reggie Re: przekłuwanie uszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 16:30 Ja przekłuwałam sobie sama 7 dziurek:) Kolezanka też i niestety to,że teraz nic sie nie stało to nie znaczy,ze juz bedzie dobrze:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilu Re: przekłuwanie uszu IP: *.olsztyn.mm.pl 23.05.05, 18:40 Nie wyjmuj za wczesnie kolczyków, bo może byc problem z ponownym ich włożeniem. Od czasu do czasu trzeba nimi troszkę poruszać, żeby nie rozbiły się strupki. Przemywać wodą utlenioną. Uszy mogą zacząć ropieć, jak będziesz kąpała się w jeziorze (albo na basenie). Poza tym nie powinno się z nimi nic dziać. Odpowiedz Link Zgłoś
aldonap22 Re: przekłuwanie uszu 23.05.05, 18:56 Ja przekłuwałam 14 lat temu i muszę przyznać ze problemy miałam od początku do teraz, jeśli założe jakies srebrne albo podrobione złoto czy jakieś blaszane kolczyki to od razu mam problem (zaczerwienienie, no i ropa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: przekłuwanie uszu IP: *.chello.pl 23.05.05, 19:13 Do wesela się zagoi :)) Ja miałam przekłuwane w pierwszej klasie podstawówki igłą.Trochę więc latek minęło. Najlepsze na świeżo przekłute uszy są kolczyki(nie wkręty),którymi można ruszać i wyrabiać sobie dziurkę.Kilka razy mi ropiały,nawet teraz się zdarza jak włoże jakieś badziewie do ucha.W sumie mogę nosić tylko złoto lub srebro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swinka_morska do dziewczyn ktore nie moga nosic metalowych... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.05.05, 20:15 czy jezeli zalozycie np lancuszek albo bransoletke wykonana z materialu ktorego nie toleruja wasze uszy w kolczykach tto tez dostajecie jakiegos podraznienia? jak to jest - mozna to jakos wczesniej sprawdzic? Odpowiedz Link Zgłoś