Dodaj do ulubionych

przekłuwanie uszu

23.05.05, 16:27
przekłułam uszy u kosmetyczki w piatek. na szczęscie do tej pory mi nie
zropiały. zastanawiam się, czy jeszcze cos się może z nimi stać. jakie macie
z tym doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • Gość: reggie Re: przekłuwanie uszu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 16:30
      Ja przekłuwałam sobie sama 7 dziurek:) Kolezanka też i niestety to,że teraz nic
      sie nie stało to nie znaczy,ze juz bedzie dobrze:(
    • Gość: Lilu Re: przekłuwanie uszu IP: *.olsztyn.mm.pl 23.05.05, 18:40
      Nie wyjmuj za wczesnie kolczyków, bo może byc problem z ponownym ich włożeniem.
      Od czasu do czasu trzeba nimi troszkę poruszać, żeby nie rozbiły się strupki.
      Przemywać wodą utlenioną. Uszy mogą zacząć ropieć, jak będziesz kąpała się w
      jeziorze (albo na basenie). Poza tym nie powinno się z nimi nic dziać.
    • aldonap22 Re: przekłuwanie uszu 23.05.05, 18:56
      Ja przekłuwałam 14 lat temu i muszę przyznać ze problemy miałam od początku do
      teraz, jeśli założe jakies srebrne albo podrobione złoto czy jakieś blaszane
      kolczyki to od razu mam problem (zaczerwienienie, no i ropa)
    • Gość: Lenka Re: przekłuwanie uszu IP: *.chello.pl 23.05.05, 19:13
      Do wesela się zagoi :))
      Ja miałam przekłuwane w pierwszej klasie podstawówki igłą.Trochę więc latek
      minęło.
      Najlepsze na świeżo przekłute uszy są kolczyki(nie wkręty),którymi można ruszać
      i wyrabiać sobie dziurkę.Kilka razy mi ropiały,nawet teraz się zdarza jak włoże
      jakieś badziewie do ucha.W sumie mogę nosić tylko złoto lub srebro.
    • Gość: swinka_morska do dziewczyn ktore nie moga nosic metalowych... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.05.05, 20:15
      czy jezeli zalozycie np lancuszek albo bransoletke wykonana z materialu ktorego
      nie toleruja wasze uszy w kolczykach tto tez dostajecie jakiegos podraznienia?
      jak to jest - mozna to jakos wczesniej sprawdzic?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka