karelia 13.07.02, 14:00 Sezon ogorkowy, goraco, czlowiek rozleniwiony, spocony.... Co wybrac ? Kapiel w wannie czy tez prysznic? Co lepsze? Dlugie moczenie sie , wylegiwanie w cieplej wodzie z dodatkami , czy szybki natrysk w kabine ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Xena Re: wanna -contra- prysznic IP: *.acn.waw.pl 13.07.02, 15:33 Ja zdecydowanie wolę orzeźwiające i mocne prysznice - błyskawicznie stawiają na nogi, poza tym naprzemiennie można polewać się ciepłą i zimna wodą, co primo - działa energetyzująco, secundo - wspaniale pojędrnia skórę. Długaśne kąpiele jakoś bardziej pasują mi do zimowych wieczorów, zresztą w ogóle nie przepadam za wylegiwaniem się w wannie, wolę miarowy szum wody. Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: wanna -contra- prysznic 13.07.02, 18:53 jesli lubicie wylegiwac sie w wannie, w wonnej pianie polecam Original Bath Gele, o zapachu igliwia, firmy Badedas. Piekny lesny zapach, bbb wydajny, woda zabarwia sie na lekko zielonkawy kolor ..... pelen relax. Polecam wyroby firmy Badedas, sa dosc drogie , ale naprawde jakosc wysmienita. Firma ma rowniez plyny pod prysznic. Chociaz tam wole delikatne Dove. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LadyBlue Re: wanna -contra- prysznic IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.07.02, 18:07 jeżeli szybko chcesz się orzeźwić to zdecydowanie zimny prysznic. dla relaksu lepsza jest kąpiel (chłodna!!!) z dodatkiem jakiejś soli do kapieli lub płynu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sue Re: wanna -contra- prysznic IP: *.olawa.sdi.tpnet.pl 16.07.02, 21:15 Po pierwsze i jedno i drugie jest przyjemne, ale niewiele osob moze sobie chyba pozwolic na posiadanie wanny i prysznica w jednej lazience (chyba, ze sie umowimy z sasiadem;) ). Ze wzgledow ekonomicznych, prysznic jest bardziej oszczedny, chyba, ze sie siedzi 2 godziny... A poza tym jest zdrowszy. Jak juz ktoras zauwazyla, naprzemienne, raz zimne raz cieple polewanie sie woda rewelacyjnie wplywa na cialko. Na krazenie, calu, pojedrnienie ciala i hartuje. No a cieple kompiele w wannie poza tym, ze sa szalenie mile, zwlaszcza z duza iloscia pianki, sa niezdrowe. Na zylaki, celullitis, krazenie... Wiec zdecydowanie prysznic. Niezla pobudka rano;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: wanna -contra- prysznic IP: *.sympatico.ca 16.07.02, 21:22 karelia napisała: > wylegiwanie w cieplej wodzie z dodatkami , czy szybki natrysk w kabine ? Zalezy z kim ! :) Siemanko ! Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: wanna -contra- prysznic 16.07.02, 21:33 myslisz o jakims extra-extra dodatku? Czy ma wlasciwosci odmladzajace? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: wanna -contra- prysznic IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 17.07.02, 04:37 a ja tam uwielbiam sie wygrzac w wannie wanny nic nie zastapi! Odpowiedz Link Zgłoś
karelia Re: wanna -contra- prysznic 17.07.02, 08:19 mam wanne i prysznic, ale jesli bym byla zmuszona wybierac, to chyba ... wanna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koralik Re: wanna -contra- prysznic IP: POZNANNT* / 195.95.19.* 17.07.02, 13:00 karelia napisała: > mam wanne i prysznic, ale jesli bym byla zmuszona wybierac, to chyba ... wanna no wlasnie, ja bylam zmuszona wybrac... no i wybralam wanne :-))) w wannie mozna sobie polezec i sie wygrzac i wymoczyc, no i mozna zainstalowac sobie zaslonke (wersja tansza: ceratowa, wersja drozsza: parawan jak kabina prysznicowa) i uzywac do woli tych naprzemiennych prysznicy... swoja droga, musialam uzyc podstepu, by przekonac meza do wanny podstep udany, maz przekonany, juz zaraz odbieramy mieszkanko i zaczynamy sie urzadzac... :-))))))) Koralik Odpowiedz Link Zgłoś
kaa1 Re: wanna -contra- prysznic 17.07.02, 15:48 Gość portalu: kk napisał(a): > a ja tam uwielbiam sie wygrzac w wannie > wanny nic nie zastapi! jesli lubisz sie wygrzewac to przewrotnie wlasnie prysznic(!) jest swietny - po zamknieciu kabiny wytwarza sie mikroklimat, cieplo nie ucieka az do momentu otworzenia drzwi i wystarczy puscic odrobine wody by zaraz zrobilo sie cieplutko (nie da sie ogrzac calej łazienki w przypadku wanny) i dlatego ja wybralam prysznic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LadyBlue Re: wanna -contra- prysznic IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.07.02, 14:30 na wakacjach najbardziej tęsknię do mojej wanny i do wygodnego łóżeczka :) wanna jest jednak lepsza, bo można w niej wziąć przysznic, a w kabinie prysznicowej nie poleżysz, nie ma rady. a to że wanna niezdrowa - rozsądnie używana jest zdrowa. Odpowiedz Link Zgłoś