Dodaj do ulubionych

wanna -contra- prysznic

13.07.02, 14:00
Sezon ogorkowy, goraco, czlowiek rozleniwiony, spocony.... Co wybrac ? Kapiel
w wannie czy tez prysznic? Co lepsze? Dlugie moczenie sie , wylegiwanie w
cieplej wodzie z dodatkami , czy szybki natrysk w kabine ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Xena Re: wanna -contra- prysznic IP: *.acn.waw.pl 13.07.02, 15:33
      Ja zdecydowanie wolę orzeźwiające i mocne prysznice - błyskawicznie stawiają na
      nogi, poza tym naprzemiennie można polewać się ciepłą i zimna wodą, co primo -
      działa energetyzująco, secundo - wspaniale pojędrnia skórę. Długaśne kąpiele
      jakoś bardziej pasują mi do zimowych wieczorów, zresztą w ogóle nie przepadam za
      wylegiwaniem się w wannie, wolę miarowy szum wody.
      • karelia Re: wanna -contra- prysznic 13.07.02, 18:53
        jesli lubicie wylegiwac sie w wannie, w wonnej pianie polecam Original Bath
        Gele, o zapachu igliwia, firmy Badedas. Piekny lesny zapach, bbb wydajny, woda
        zabarwia sie na lekko zielonkawy kolor ..... pelen relax. Polecam wyroby firmy
        Badedas, sa dosc drogie , ale naprawde jakosc wysmienita.
        Firma ma rowniez plyny pod prysznic. Chociaz tam wole delikatne Dove.
    • Gość: LadyBlue Re: wanna -contra- prysznic IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.07.02, 18:07
      jeżeli szybko chcesz się orzeźwić to zdecydowanie zimny prysznic. dla relaksu
      lepsza jest kąpiel (chłodna!!!) z dodatkiem jakiejś soli do kapieli lub płynu.
    • Gość: Sue Re: wanna -contra- prysznic IP: *.olawa.sdi.tpnet.pl 16.07.02, 21:15
      Po pierwsze i jedno i drugie jest przyjemne, ale niewiele osob moze sobie chyba
      pozwolic na posiadanie wanny i prysznica w jednej lazience (chyba, ze sie
      umowimy z sasiadem;) ). Ze wzgledow ekonomicznych, prysznic jest bardziej
      oszczedny, chyba, ze sie siedzi 2 godziny... A poza tym jest zdrowszy. Jak juz
      ktoras zauwazyla, naprzemienne, raz zimne raz cieple polewanie sie woda
      rewelacyjnie wplywa na cialko. Na krazenie, calu, pojedrnienie ciala i hartuje.
      No a cieple kompiele w wannie poza tym, ze sa szalenie mile, zwlaszcza z duza
      iloscia pianki, sa niezdrowe. Na zylaki, celullitis, krazenie...
      Wiec zdecydowanie prysznic.
      Niezla pobudka rano;)
    • Gość: Marcin Re: wanna -contra- prysznic IP: *.sympatico.ca 16.07.02, 21:22
      karelia napisała:

> wylegiwanie w cieplej wodzie z dodatkami , czy szybki natrysk w kabine ?

Zalezy z kim !

:)

Siemanko !
      • karelia Re: wanna -contra- prysznic 16.07.02, 21:33
        myslisz o jakims extra-extra dodatku? Czy ma wlasciwosci odmladzajace? ;-)
    • Gość: kk Re: wanna -contra- prysznic IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 17.07.02, 04:37
      a ja tam uwielbiam sie wygrzac w wannie
      wanny nic nie zastapi!
      • karelia Re: wanna -contra- prysznic 17.07.02, 08:19
        mam wanne i prysznic, ale jesli bym byla zmuszona wybierac, to chyba ... wanna
        • Gość: koralik Re: wanna -contra- prysznic IP: POZNANNT* / 195.95.19.* 17.07.02, 13:00
          karelia napisała:

> mam wanne i prysznic, ale jesli bym byla zmuszona wybierac, to chyba ... wanna

no wlasnie, ja bylam zmuszona wybrac... no i wybralam wanne :-)))
          w wannie mozna sobie polezec i sie wygrzac i wymoczyc,
          no i mozna zainstalowac sobie zaslonke (wersja tansza: ceratowa, wersja
          drozsza: parawan jak kabina prysznicowa) i uzywac do woli tych naprzemiennych
          prysznicy...

swoja droga, musialam uzyc podstepu, by przekonac meza do wanny
          podstep udany, maz przekonany, juz zaraz odbieramy mieszkanko i zaczynamy sie
          urzadzac... :-)))))))

Koralik

• kaa1 Re: wanna -contra- prysznic 17.07.02, 15:48
        Gość portalu: kk napisał(a):

> a ja tam uwielbiam sie wygrzac w wannie
        > wanny nic nie zastapi!

jesli lubisz sie wygrzewac to przewrotnie wlasnie prysznic(!)
        jest swietny - po zamknieciu kabiny wytwarza sie mikroklimat,
        cieplo nie ucieka az do momentu otworzenia drzwi i
        wystarczy puscic odrobine wody by zaraz zrobilo sie cieplutko
        (nie da sie ogrzac calej łazienki w przypadku wanny)

i dlatego ja wybralam prysznic

• Gość: LadyBlue Re: wanna -contra- prysznic IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.07.02, 14:30
      na wakacjach najbardziej tęsknię do mojej wanny i do wygodnego łóżeczka :)
      wanna jest jednak lepsza, bo można w niej wziąć przysznic, a w kabinie
      prysznicowej nie poleżysz, nie ma rady. a to że wanna niezdrowa - rozsądnie
      używana jest zdrowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka