IP: 213.77.49.* 26.10.01, 08:38
Zacząłem siwieć stosunkowo szybko, bo po dwudziestce. Czy jest jakiś sposób na
powstrzymanie lub cofnięcie tego "zjawiska". Malowanie włosów lub ogolenie "na
zero" odpada.
Obserwuj wątek
    • Gość: maja Re: Siwienie IP: 157.25.86.* 26.10.01, 14:24
      Obawiam się, że albo będziesz musiał zaakceptować swoją siwiznę, albo jednak
      włosy farbować. Myslę, że gdyby istniały jakies inne, "cudowne" i ogólnie
      dostępne, sposoby na cofnięcie siwizny, to farbowanie nie byłoby aż tak
      popularne. Ale chciałabym się mylić, bo pewnie też niedługo zacznę siwieć.
      Pozdrawiam
    • Gość: maja Re: Siwienie IP: 157.25.86.* 26.10.01, 14:26
      włosy farbować. Myslę, że gdyby istniały jakies inne, "cudowne" i ogólnie
      dostępne, sposoby na cofnięcie siwizny, to farbowanie nie byłoby aż tak
      popularne. Ale chciałabym się mylić, bo pewnie też niedługo zacznę siwieć.
      Pozdrawiam
      włosy farbować. Myslę, że gdyby istniały jakies "cudowne" i ogólnie dostępne
      sposoby na cofnięcie siwizny, to farbowanie nie byłoby aż tak popularne. Ale
      chciałabym się mylić, bo pewnie też niedługo zacznę siwieć.
      Pozdrawiam
      włosy farbować. Myslę, że gdyby istniały jakies "cudowne" i ogólnie dostępne
      sposoby na cofnięcie siwizny, to farbowanie nie byłoby aż tak popularne. Ale
      chciałabym się mylić, bo pewnie też niedługo zacznę siwieć.
      Pozdrawiam
    • Gość: monil Re: Siwienie IP: *.nat.visnet.pl 27.10.01, 00:33
      Ja swój pierwszy siwy włos odkryłam w klasie maturalnej! :( Teraz (jestem po 30-
      ce)mam na głowie całkiem sporą kolekcję siwych włosów,które skrzętnie ukrywam
      farbami.O ile wiem,nie ma "lekarstwa" na siwienie,po prostu jest to proces
      nieodwracalny.Zdaje się,że uwarunkowany także genetycznie.Tak wię pozostaje Ci
      tylko oswojenie się z siwizną lub farbowanie.To drugie wyjście,biorąc pod uwagę
      ilość różnych specyfików na rynku i powszechność stosowania (przez mężczyzn
      także),nie wydaje się takie straszne.
      Pozdro.
      • Gość: M. Re: Siwienie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.11.01, 10:12
        Zdaje się, że to jednak geny.Mnie siwizna zaatakowała już w ogólniaku,na
        pociechę mam farby do włosów i b. młodą jak na mój wiek twarz( też pewnie geny,
        bo nic szczególnego w tym kierunku nie robię).
        Wątpię, byś oczekiał takiej pociechy, ale mężczyznom jest do twarzy z siwizną-
        ci tzw. szpakowaci wyglądają dobrze, a u blondynów w ogóle się nie rzuca w oczy.
        Pozdr. M.
    • Gość: Alan Re: Siwienie IP: *.pcplus.com.pl 04.11.01, 22:54
      Zacząłem śiwieć jakmiałem 17 lat .
      Teraz jestem siwy jak gołąbek.
      Podobałem się kobietom mimo to a może właśnie dlatego.
      Zafarbowana siwizna wygląda tak samo jak zaczesane łysina.
      Żałośnie.
    • Gość: Ja Re: Siwienie IP: 212.244.180.* 05.11.01, 13:58
      Podobno firma Wella wypuściła ostatnio jakąś nowość:specjalnie dla mężczyzn
      Piankę Odsiwiającą - ma to działać po 4 zastosowaniach - nie pamietam jak to ma
      działać ale nie jest to farba ani szampon - muszę kupić swojemu mężowi :-)
      Nie jestem pewna, czy nie kupuje sie tego w salonach fryzjerskich...
      • Gość: Fredryk Re: Siwienie IP: *.telia.com 05.11.01, 19:33
        Dam Ci rade, nie uwierzysz jestem starszy i mialem siwizne na calej mojej
        krotkiej czuprynie,bylem na przekazie energetycznym u p. Zbyszka Nowaka w
        Podkowie Lesnej www.nowak.pl i po paru razach zanim sie spostrzeglem koledzy
        zauwazyli co ja robie z wlosami sa ciemne,poprostu zaczela siwizna znikac i
        pokrylo sie dawnym szatynowym kolorem.Proste bez zadnych chemikali tylko za
        55zl.Pozniej bralem aktywny udzial w audycji na Polsacie i korzystalem z tasmy
        video nagranej z audycji.Pzdr.Fredryk
    • Gość: Anatol Re: Siwienie IP: *.vc.shawcable.net 10.11.01, 14:06
      Moj preparacik moze przywrocic kolor naturalnie, tylko ze leczenie jest dosyc
      dlugie.
      Z powazaniem - Anatol

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka