Dodaj do ulubionych

makijaz brwi

01.06.05, 10:10
tak sobie czytam,szukam,przegladam i stwierdzam,ze temat malo popularny i
rzadko pomijany. czym malujecie brwi?kredka, a moze cienie? a moze uzywacie
henny i nie musicie malowac?napiszcie,bo jestem ciekawa.ja uzywam kredki
(lumene),ale nie jestem z niej zadowolona i chyba wolalabym jakas inna.ktora
firma ma w ofercie jasne brazy,takie,zeby przy jasnej oprawie oczu nie robily
mi brwi jak u cyganki?pzdr
Obserwuj wątek
    • evil7 Re: makijaz brwi 01.06.05, 10:42
      up nikt nie maluje?jezeli macie sensownego linka do jakiegos starszego watku to
      tez poprosze
    • sitc Re: makijaz brwi 01.06.05, 11:22
      Ja sie nie moge przekonac do malowania brwi cieniem. Używam kredki i jest to
      jedyny kosmetyk którego nie zmieniłam od jakiś 4 lat ;) używam właśnie Lumene
      teoretycznie do oczu nr.2. Teraz jak się skończy jednak kupię coś innego,
      pewnie padnie na Diora bo wydają się fajne i nie są nawet zabójczo drogie.
      • Gość: Goska Re: makijaz brwi IP: *.dami.pl 01.06.05, 11:51
        nie maluje brwi, jedynie czasami używam kredki ale to tylko wtedy gdy się
        zagalopuję i wyyrwę za dużo włosków
    • Gość: ann Re: makijaz brwi IP: *.chello.pl 01.06.05, 12:04
      a ja pociągam cieniem, i to wcale nie szarym, a ciemnoniebieskim. przy moich
      dość "zdecydowanych" brwiach daje to bardzo fajny, delikatny efekt. nie robię
      henny, bo to zaostrzyłoby mi rysy. próbowałaś cieniem?
    • Gość: Nessie Re: makijaz brwi IP: *.acn.waw.pl 01.06.05, 14:44
      Brwiami mnie natura obdarzyła aż za hojnie, więc nigdy ich nie maluję ani nie
      nakładam henny, bo bym wyglądała jak 70-letni wampir :)

Za to chętnie poczytam o sposobach na optyczne zagęszczenie włosków na brwiach,
      bo zamierzam wypróbować je na... zakolach. Bozia pokarała mnie też wysokim
      czołem... Na razie próbowałam dorysować włoski kredką do oczu, ale okazała się
      za ciemna. :)
    • Gość: mami Re: makijaz brwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 14:47
      ja leciutko tuszem pociagam, a pozniej rozczesuje stara "wykapana" szczoteczka
      tez od tuszu - efekt delikatny no i mi pasuje :))

pozdr.
    • natka369 Re: makijaz brwi 01.06.05, 16:37
      ja mam odwotny problem - jako ze mam bardzo jasna karnacje i rzesy raczej
      rahityczne i zdecydowanie nie moge pomalowac ich ani tuszem ani ciemnym
      cieniem, od lat poszukiwalam czegolowiek aby moc uwyraznic ich ksztalt i nie
      zrobic z siebie monstrum :) (ani szary ani braz nie pasuja mi)- znalazlam fajna
      kredke Chanel z grzebyczkiem po drugiej stronie olowka - kolor jest zlocisto -
      jasno-brazowy, mozna idealnie zarysowac ksztalt brwi tak ze ich "niedostatek"
      nie rzuca sie w oczy.
      • evil7 Re: makijaz brwi 01.06.05, 23:38
        widzisz Natka,ja mam taka sama "przypadlosc",ale chanel to jak dla mnie zbyt
        wysoki pulap cenowy.jakby ktos mial cos delikatnego do powiek,jasnobrazowego i
        niepowalajacego cenowo to niech sie podzieli. ale jednak kredka,jakos cienie mi
        nie pasuja do brwi,probowalam i to nie to...
        • Gość: bibi Re: makijaz brwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 09:11
          Żeby lekko podkreślic brwi, nie zmieniajac ich koloru wystarczy uzyć zwykłego
          żely do włosów. Uwydatnia leciutjo naturalny kolor, trzyma brwi w ryzach, no i
          chroni przed letnim słońcem - brwi nie blakną, jeśli używa się żelu z filtrami
          :-)
          A troszkę bardziej kosztowny sposób, to nakładanie odźywki do rzęs - efekt
          podobny i pielegnacyjny ! Pzdr
          • Gość: Nessie Re: makijaz brwi IP: *.acn.waw.pl 02.06.05, 11:46
            No właśnie też chciałam napisać, że jedynym kosmetykiem do brwi, jakiego czasem
            używam, jest odrobina "wosku" do włosów Taft. Nadaje połysk, wyrównuje, leciutko
            przyciemnia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka