Dodaj do ulubionych

żel do mycia tłustej cery

IP: *.globsat.com.pl / 192.168.11.* 15.07.02, 11:21
Dziewczyny, poradźcie mi coś. Właśnie skończył mi się TinTin Ziaji
(nareszcie...!) i zastanawiam się co teraz kupić. Korci mnie Miraculum Young
(ze względu na zapach) i Synergie Fresh (ale on jest do cery normalnej i
mieszanej, nie wiem czy mogę takiego używać). Poza tym: Synergie Pure,
L'Oreal Hydrafresh, Neutrogena Deep Clean, Dax Cosmetics Czysta Cera... itd.
Czy tego musi być tak dużo? Nie wiem co wybrać (osiołkowi w żłoby dano... :))
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: agul Re: żel do mycia tłustej cery IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 15.07.02, 11:28
      Neutrogena deep clean jest dosc dobra, ladnie oczyszcza, ale dosyc trudno sie
      ja splukuje. dla mnie najlepszy jest gel vichy do tlustej cery - leciutki,
      swietnie oczyszcza i bardzo wydajny.
    • Gość: JoP Re: żel do mycia tłustej cery IP: *.tpg.pl 15.07.02, 12:16
      Ja używam żelu Eris z serii Normamat i uważam, że jest najlepszy ze
      wszystkiego, co dotąd miałam. Delikatny, nie wysusza, dobrze odtłuszcza.

Jola
      • Gość: kasica Re: żel do mycia tłustej cery IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.07.02, 21:47
        no prosze, co skora, to reakcja... ja trzymam sie od Normamat z daleka,
        zafundowal mi jeszcze wieksze przetluszczanie oraz wypryski. a ostatnio uzywam
        Freemans i sobie chwale. nic jednak wg mnie nie przebija Shiseido Pureness
        (kremowego, choc zel tez jest dobry)
    • Gość: Mela Re: żel do mycia tłustej cery IP: *.chello.pl 15.07.02, 12:53
      Oianka do mycia twarzy Clear&Clean. Bardzo mila w uzyciu, ladniepachnie, dobrze
      dziala. A ostatnio testuje mydlo antybakteryjne Protex i naprawde mam uczucie
      oczyszczenia.
    • Gość: Kasia Re: żel do mycia tłustej cery IP: *.wloclawek.sdi.tpnet.pl 15.07.02, 22:25
      Ja używam C&C żel z mikroziarenkami.Oprócz tego że oczyszcza to jeszcze działa
      trochę jak peeling.A propos mikroziarenek używałyście żelu Dax Cosmetics
      Minerały czy coś w tym rodzaju?Szykuję się teraz na niego i nie wiem czy warto.
      • Gość: katrina Re: żel do mycia tłustej cery IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.02, 22:31
        Nie używałam osobiście, ale tu na forum miał dobrze opinie.
        A czy któraś z Was używała może pianki CitroBiotic firmy Idea25?
      • Gość: Kaśka Re: żel do mycia tłustej cery IP: *.globsat.com.pl / 192.168.11.* 15.07.02, 22:34
        Jeśli chodzi o mikrogranulki to zdaje się, że ten żel Dax Cosmetics Czysta Cera
        też je posiada. C&C kiedyś miałam, całkiem fajny był. Lubiłam też krem do mycia
        twarzy C&C ale naczytałam się w postach Basi o działaniu niektórych jego
        składników (mentol itp.) i pewnie do niego nie wrócę. Zdecydownie najlepszy był
        Effaclar, ale w tej chwili nie mogę sobie cenowo na niego pozwolić :(
        A tak w ogóle to kupiłam w końcu ten żel Miraculum Young (ach, ten zapach...) i
        jest całkiem ok.
        Pzdr.
        • Gość: kasica Re: żel do mycia tłustej cery IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.07.02, 22:43
          tak troche obok tematu, ale na temat :) - na urlop zamiast zelu do mycia
          wzielam malutkie mydelko Dove (probka), bo malutkie, i o dziwo, sprawdzalo sie
          znakomicie do mycia pyszczka (tlustego of course). do tego stopnia, ze sie
          zastanawiam, czy sie nie przerzucic na takie, tylko ta niewygoda w uzywaniu
          (nie lubie mydel w kostkach!)
    • Gość: Mia Re: żel do mycia tłustej cery IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 15.07.02, 23:11
      Ja to tam się mało znam, bo do mnie żadna tłusta cera nie przyrosła, ale mojej
      kuzynce owszem i ona nachwalić się ostatnio nie może pianki Clean & Clear. Że
      cudnie odtłuszcza, nie wysusza, zmywa całkowice resztki makijażu, odświeża i w
      ogóle cud nie z tej ziemi. Jeszcze w życiu nie słyszałam, żeby tak piała nad
      jakimś kosmetykiem...
      • Gość: dida Re: żel do mycia tłustej cery IP: *.icpnet.pl / 62.21.0.* 16.07.02, 12:48
        wiecie co, zastanowcie sie czy warto "super" oczyszczac. to co wydaje sie wam
        czysta cera moze byc pozbyciem skory naturalnego plaszcza ochronnego. stad
        mozliwe dalsze problemy w przyszlosci-wypryski w malej ilosci albo i w duzej,
        podraznienia cery, uczulenia, wysypki. wiele z tych srodkow ktore opisujecie
        sa bardzo agresywne-szczegolnie zel vichy do cery tlustej. drobinki w zelach
        tez nei powinny byc za czesto stosowane, raz na jakis czas.
        szukajcie srodkow ktore sa bardzo delikatne, nie pienia sie silnie bo piana to
        efekt gl. sodium laureth i lauryl suplfate ktore takze podrazniaja i moga
        powodowac zatykanie porow. wlasciwie jesli zel sie nie pieni, lepiej dla
        niego. znaczy ze jest lagodny. koralikowi polecal deratolog dove i to chyba
        dobry pomysl. ja uzywam zelu dac cosmetics z serii wrazliwej cery.
    • Gość: Julia25 Re: żel do mycia tłustej cery IP: *.chem.pg.gda.pl 16.07.02, 15:30
      Gość portalu: Kaśka napisał(a):

> Dziewczyny, poradźcie mi coś. Właśnie skończył mi się TinTin Ziaji
      > (nareszcie...!) i zastanawiam się co teraz kupić. Korci mnie Miraculum Young
      > (ze względu na zapach) i Synergie Fresh (ale on jest do cery normalnej i
      > mieszanej, nie wiem czy mogę takiego używać). Poza tym: Synergie Pure,
      > L'Oreal Hydrafresh, Neutrogena Deep Clean, Dax Cosmetics Czysta Cera... itd.
      > Czy tego musi być tak dużo? Nie wiem co wybrać (osiołkowi w żłoby dano... :))
      > Pozdrawiam

Od ponad roku używam Clean&Clear, ale nie piankę, tylko taki w ciemnogranatowo-
      zielonej (mniej więcej) tubie. Dla mnie jest świetny. Bardzo pomógł mi wyleczyć
      się z trądziku i utrzymywać dobry stan cery.

Pozdrawiam,
      Julia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka