Dodaj do ulubionych

ja nie wytrzymam

15.07.02, 18:06
nie wytrzymam juz tak dluzej!,mam tak okropny zarost na nogach,okolice bikini
ze juz nie wiem co robic:((,zadne kremy deilacyjne mi nie pomagaja,nie tyle
co na drugi dzien mam juz odrosty,ale juz po poludniu mam bardzo szorstkie
nogi i bikini a na dodatek widoczne sa czarne wloski(z maszynek kobiecych
przezucialm sie na 'mach3'-i co i to samo(!).bylam u lekarza stwierdzil ze
taki moj urok a na dodatek zazywam tabletki antykon.,wizyta u kosmetyczki bez
wiekszych efektow...prosze pomozcie,dziekuje i pozdrawiam!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Margaret Re: ja nie wytrzymam IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 15.07.02, 18:28
      Hmm..dziwny ten lekarz, w takim razie. Bo to nie kwestia uroku, tylko hormonów-
      moim zdaniem. Jestem co prawda laikiem, ale lekarz powinien był chyba dokonać
      badania pod względem ilości , obecnośći itp- poszczególnych hormonów i -zgodnie
      z wynikiem badań przepisać Ci coś co byc może osłabiło by zarost. Moja
      kolezanka także na to cierpiała (hirsutyzm?..czy jakos tak..wybacz :)}}.. - i
      po przepisaniu lekartsw hormonalnych zarost wyraznie się u niej
      zmniejszył.Minus taki,że po odstawieniu - z powrotem włosiska się pojawiły.
      Najlepiej idz do innego lekarza, takiego co bedzie wiedział co mówi :)
      powodzenia.
      • dziewczyna1 Re: ja nie wytrzymam 15.07.02, 18:36
        wlasnie chyba przejde sie do innego specjalisty,a moze dowiesz sie co takiego
        Twoja kolezanka dostala od lekarza?dziekuje i pozdrawiam!
        • Gość: Margotka Re: ja nie wytrzymam IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.07.02, 18:53
          Koniecznie wybierz sie do endokrynologa. Z hirsutyzmem mozna walczyc przy
          pomocy hormonow. Niektore tabletki hormonalne ( Diane35 ) wspomagaja takie
          leczenie.

Powodzenia
          Margotka
    • Gość: Margaret Re: ja nie wytrzymam IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 15.07.02, 18:53
      Hmm, mogę sie dowiedziec, Co dostała..o ile ona to pamięta.Tylko jeszcze jedno-
      ona to dostała poniewaź miała jakieś zaburzenia w gospodarce hormonalnej, stąd
      to nadmierne owłosienie..- i lek , który mial pośredni i na to wpłynąc.
      pzd.
      • dziewczyna1 Re: ja nie wytrzymam 15.07.02, 18:56
        ja zazywam tabletki anyk.Microgynon21 ale ta moja dolegliwosc trwa od urodzenia
        i przez pokolenia...wybiaram sie do lekarza...no coz...dzikeje za odpwiedzi:)
        pozdrawiam!
        • Gość: nina Re: ja nie wytrzymam IP: *.telocity.com 15.07.02, 19:11
          Wydaje mi sie, ze Twoj problem nie musi byc zwiazany z hormonami skoro w
          Twojej rodzinie wystepuje taki problem.. czyli wina obarczyc nalezy geny. Choc
          oczywiscie zachecam Cie rowniez do zbadania sie i wizysty u endokrynologa.
          Co do Diany, to poczytaj sobie na Zdrowiu Kobiety co dziewczyny o tym leku
          (tabl. anty) pisza... Wiekszosc kobiet bardzo tyje po tych tabletkach..wiec
          musisz rozwazyc, co jest gorsze. Ja ich nie biore..wiec z wlasnego
          doswiadczenia nie moge nic powiedziec. ( no z wyjatkiem Cilestu, po pol roku
          brania, okropny cellulit- no ale to byly iwylacznie na antykoncepcje).
          Koniecznie poczytaj na Zdrowiu Kobiety.

Zastanawia mnie jeszcze jedno.. jak to jest i czy warto faszerowac sie
          hormonami (nie chodzi mi tylko o wieksze owlosienie ale i o tradzik) skoro po
          odstawieniu tabletek i tak to wszystko powraca? Wiec czy warto? Czy w takim
          przypadku trzeba zalozyc, ze bedzie trzeba brac te hormony przez cale zycie?
          A jak wiadomo hormony to nie tylko poprawa np.cery tradzikowej, czy
          zmniejszenie owlosienia ale i wzrost wagi, klopoty z zylami, migreny itd itp.
          • dziewczyna1 Re: ja nie wytrzymam 15.07.02, 21:40
            Moja Droga,dalas mi do myslenia...duzo czytalam o Diane,tak z ciekawosci i
            przyznam szczerze,ze troche obawialabym sie zazywac ze wzgledu wlasnie na
            wiekszosc opnini,ktore nie sa najlepsze,ja zazywam tabletki antyk.microgynon21
            i chyba nie chcialabym ich zmieniac.a co do przytycia przy Diane to tego bym
            sie nie obawiala bo pare kilo by mi sie przydalo:),a migrene to ja juz
            mam:),takze cos duzo byloby tej chemi w moim organizmie...wiec co tam chyba
            zstane ciut szorstka,a do lekarza wybrac sie moge zeby sprawdzic,ze jest w
            miare ok.pozdrawiam serdecznie!
    • Gość: toolie Re: ja nie wytrzymam IP: *.wp.mil.pl 15.07.02, 22:02
      Mam ten sam problem. Zwiedzilam tysiace roznych lekarzy i robilam mnostwo
      badan. Takie owlosienie to niekoniecznie wina hormonow - chociaz to jest
      najczestsza przyczyna. Ja mam wzorcowe wyniki badan hormonalnych. Lekarka
      dokladnie mnie przepadala i okazalo sie, ze "taka moja uroda i moge tylko
      zaprzyjaznic sie z kosmetyczka". Na razie kupilam sobie depilator elektryczny
      i nie narzekam. Wczesniej golilam nogi, ale wlosy zaraz odrastaly i te czarne
      kropki...Przerzucilam sie na wosk - niezle, ale trzeba je troche wyhodowac,
      zeby mozna bylo usunac. Na razie mam dobry depilator i duzo slabsze
      wloski...Polecam
      • dziewczyna1 Re: ja nie wytrzymam 15.07.02, 22:25
        a jaki depilator bys mi poleciala(jakiej firmy i cenwo?)...no to mamy
        problemik...pozdrawiam i zycze powodzenia!:)
        • Gość: Aga Re: ja nie wytrzymam IP: *.future-net.pl 15.07.02, 22:43
          Wiesz, najpierw zrób badania i w ogóle wybierz się do ginekologa-endokrynolga.
          Miałam podobny problem, dla mnie Diana okazała się zbawieniem - brałam ją 8
          lat, nie przytyłam ani trochę, a owłosienie prawie zanikło (oczywiście
          równocześnie zwalczałam je golarką). zniknęły mi bolesne i baaardzo obfite
          miesiaczki, a co anjważniejsze, ustały potworne miesiączkowe migreny.
          Odstawiłam Dianę dopiero, kiedy chciałam zajśc w ciążę i już do niej nie
          wróciłam, bo nie widzę potrzeby. Po odstawieniu miałam przez 3-4 miesiące
          kłopty z cerą, ale gospodarka hormonalna mi się wyregulowała i o nadmiernym
          owłosieniu już zapomniałam:) Więc nie czytaj, co piszą internautki, bo każda z
          nas jest inna, tylko bardzo dokładnie się przebadaj, bo naprawdę - jeśli to
          wina hormonów, to można to wyleczyć!
          • dziewczyna1 Re: ja nie wytrzymam 16.07.02, 00:02
            dobrze mowisz ze kazdy ma inny organizm i roznie on reaguje,ale prosze powiedz
            mi czy diana jest srodkiem antykoncepcyjnym takim jak inne??jaki jest jej
            sklad??i jak to wyglada cenowo?a bole migrenowe Ci przeszly??hmmm...moze jednak
            skorzystam najpierw z twojej propozycji;migrena,antykoncepcja,nadmierne
            owlosienie-i wszystko tylko w jednej tabletce...dziekuje i pozdrawiam!
    • erin2 Re: ja nie wytrzymam 16.07.02, 08:29
      Droga dziewczynko!
      Mam dokładnie to samo. Z nogami właściwie nie mam problemu, depilator załatwia
      problem dosyc skutecznie. Gorzej z bikini. Wszysttkie metody depilacji wywołuja
      u mnie niesamowite podrażnienia. Ale ostatnio mój chłopak powiedział, ze woli
      mnie usmiechniętą i troszke zarośnieta niż łysą i skrzywiona z bólu przy kazdym
      kroku.
      Pozdr.
      E2 :)
      • Gość: a5._ Re: ja nie wytrzymam IP: *.gpw.com.pl 16.07.02, 09:20
        Ja też brałam Diane 35 i nie zauważyłam, abym po nich tyła.
        Koniecznie wybierz się na wizytę do DOBREGO ginekologa-endokrynologa (polecam
        zdrowie kobiety, gdzie znajdziesz namiary)
        Zbadaj poziom testosteronu, androstendionu. Czy owłosienie od zawsze miałaś tak
        obfite, czy zauważyłaś od niedawna? A jak z okolicami sutek, czy tam też
        owłosienie występuje? i czy w innych niewłaściwych miejscach?
        To będzie istotne dla lekarza. Ale badania będziesz mogła zrobić w cyklu po
        odstawieniu tabletek. W jak wtedy u Ciebie z owulacją, czy jajeczkujesz.
        Może warto też zbadać LH i FSH w 3 dc. Czy nie masz podejrzenia o PCO?
    • Gość: Krizia Re: ja nie wytrzymam IP: *.ey.com.pl / 195.187.56.* 16.07.02, 10:41
      Uzywaj preparatu opozniajacego odrost wlosow. To naprawde dziala!

Pozdrawiam
      • Gość: dida Re: ja nie wytrzymam IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 16.07.02, 11:49
        racja z tymi hormonami i nie:))moze byc tak ze twoj poziom androgenow w krwi
        jest w porzadku, ale masz nadwrazliwe receptory na hormon kolo mieszkow
        wlosowych. no i efekt jest jaki jest. to cecha genetyczna, przenoszona z
        pokolenia na pokolenie. zmierz wiec jak mowily dziewczyny lh i fsh w 3 dniu
        cyklu, testosteron, dheas i androstendion. zobaczyny czy to nadwrazliwosc czy
        nadmierna czynnosc gruczolow wewnetrznych.
        po tabletkach sie nie tyje, mozna miec nadmierny apetyt. no i zatrzymywac
        wiecej wody w ogranizmie i przez to miec wyzsza wage. diane zawiera substancje
        dzialajaca antyandrogennie. moze pomoc w nadmiernym owlosieniu nawet jesli to
        nadwrazliwosc twoich mieszkow wlosowych. jest jeszcze sirynolaktone ktory
        zawiera ten sam srodek co diane, ale nie ma dzialania antykoncepcyjnego.
        mozesz sprobowac dostac "saw palmetto"-to roslina czesto stosowan w usa. ma
        dzialanie antanrogenne m.in. lekarze polecaja to np. na przerost prostaty
        kiedy obserwuje sie nadmierna ilosc testosteronu u mezczyzn. ziolo dziala
        lagodniej niz lek wiec nie potrzebujesz recepty. nie wiem niestety czy
        dostepny jest w polsce w aptekach.....zapytaj justy. warto w kazdym razie
        sprobowac:)
      • Gość: dida Re: ja nie wytrzymam IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 16.07.02, 11:57
        racja z tymi hormonami i nie:))moze byc tak ze twoj poziom androgenow w krwi
        jest w porzadku, ale masz nadwrazliwe receptory na hormon kolo mieszkow
        wlosowych. no i efekt jest jaki jest. to cecha genetyczna, przenoszona z
        pokolenia na pokolenie. zmierz wiec jak mowily dziewczyny lh i fsh w 3 dniu
        cyklu, testosteron, dheas i androstendion. zobaczyny czy to nadwrazliwosc czy
        nadmierna czynnosc gruczolow wewnetrznych.
        po tabletkach sie nie tyje, mozna miec nadmierny apetyt. no i zatrzymywac
        wiecej wody w ogranizmie i przez to miec wyzsza wage. diane zawiera substancje
        dzialajaca antyandrogennie. moze pomoc w nadmiernym owlosieniu nawet jesli to
        nadwrazliwosc twoich mieszkow wlosowych. jest jeszcze sirynolaktone ktory
        zawiera ten sam srodek co diane, ale nie ma dzialania antykoncepcyjnego.
        mozesz sprobowac dostac "saw palmetto"-to roslina czesto stosowan w usa. ma
        dzialanie antanrogenne m.in. lekarze polecaja to np. na przerost prostaty
        kiedy obserwuje sie nadmierna ilosc testosteronu u mezczyzn. ziolo dziala
        lagodniej niz lek wiec nie potrzebujesz recepty. nie wiem niestety czy
        dostepny jest w polsce w aptekach.....zapytaj justy. warto w kazdym razie
        sprobowac:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka