IP: 213.134.142.* 16.07.02, 08:26
czy wiecie cos o tych kosmetykach? przegladam internet od rana i nic nie mogę
znaleźć na ich temat. Proszę doradźcie, czy używała któras z Was czegoś z tej
firmy. Głównie chodzi mi o preparat ujędrniający piersi. Wiem ze są one
przeznaczone głównie dla kobiet w ciazy, ale jak myslicie, czy moge ich
używać nie bedąć w ciazy? Słyszałam ze mają rewelacyjne działanie, tylko nic
nie mogę znależć na ich temat, nawet żadnej reklamy....
pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • Gość: Kajka Re: Mustella IP: *.datastar.pl 16.07.02, 11:18
      Produktów Mustelli możesz oczywiście używać nie będąc w ciąży. Ja tak robiłam z
      preparatami na rozstępy. Były dość fajne (najbardziej skuteczne z tego co
      próbowałam, choć cudów nie zdziałały). Tego preparatu do piersi niestety nie
      znam, ale jeżeli w internecie wstukasz w wyszukiwarkę nazwę Mustella wyskoczy
      Ci duuużo stron,
      Pozdrawiam,K
      • Gość: gAndzia Re: Mustella IP: *.se.com.pl 16.07.02, 11:39
        dostałam wszystkie ich produkty, wklejam ci info prasowe. od siebie dodam, że
        nie będąc w ciąży uzywam ich i jestem zachwycona kremem do biustu. poza tym
        mają miłą konsystencję, estetyczne opakowania i delikatny zapach (francuski
        producent specjalnie badał kobiety w ciąży na okoliczność opakowań, zapachu
        itp. i podobno takie odpowiedają im najbardziej):

Mustela 9 Miesięcy – opis produktów

M9M - Podwójnie działający krem przeciw rozstępom.
        Odżywczy krem zachęcający do masaży, do stosowania zapobiegawczo na wszystkie
        wrażliwe miejsca na ciele: brzuch, biodra, górna część ud, piersi. Wydatnie
        zmniejsza wielkość nowopowstałych rozstępów oraz pobudza regenerację naskórka.
        Umożliwia skórze zachowanie elastyczności i zwiększa zdolność do rozciągania –
        tym samym prawdopodobieństwo pojawienia się rozstępów ciążowych ulega znacznemu
        zmniejszeniu. Nie stanowi przeszkody przy badaniu USG i może być stosowany w
        okresie karmienia. Do stosowania na całą, zagrożoną rozstępami powierzchnię
        skóry. Można stosować od pierwszego dnia ciąży.
        Pojemność 200 ml., cena ok. 88,00 zł.

M9M – Intensywnie działający krem na rozstępy i blizny.
        Żel o konsystencji kremu do stosowania miejscowego, zarówno w czasie ciąży jak
        i po porodzie. Ujednolica barwę oraz zmniejsza wielkość istniejących rozstępów.
        Silnie pobudza aktywność komórkową i sprzyja regeneracji tkanek. Opakowanie z
        dozownikiem umożliwia smarowanie samych tylko rozstępów i zapobiega
        marnotrawieniu preparatu.
        Pojemność 75 ml., cena ok. 88,00 zł.

M9M – Specjalny krem do pielęgnacji biustu.
        Preparat o lekkiej i delikatnej konsystencji, ułatwiającej smarowanie napiętej
        i bolesnej skóry piersi. Zapobiega wiotczeniu i utracie elastyczności skóry
        piersi po porodzie. Zmniejsza bolesność i napięcie skóry nabrzmiałych piersi.
        Nawilża, regeneruje i odżywia naskórek, zwiększa elastyczność naskórka przy
        wzroście piersi. Preparat może być stosowany w okresie karmienia.
        Pojemność 125 ml., cena ok. 65,00 zł.

M9M – Żel błyskawicznie usuwający zmęczenie nóg.
        Specyficzny preparat do pielęgnacji nóg, o natychmiastowym działaniu. Odświeża,
        odpręża oraz zapewnia dobre samopoczucie zaraz po posmarowaniu. Zmniejsza
        przekrwienie oraz poprawia krążenie w naczyniach włosowatych. Wzmacnia tkanki
        skóry nóg, zapewnia odbudowę naskórka oraz utrzymuje go w dobrym stanie.
        Poprawia żywotność skóry oraz powoduje trwałe ustąpienie zmęczenia. Może być
        stosowany np. na pończochy lub rajstopy – bez zdejmowania (nie plami, nie
        zostawia nalotu, doskonale się wchłania), co przy zaawansowanej ciąży daje duży
        komfort.
        Pojemność 125 ml., cena ok. 55,00 zł.

M9M – Silnie nawilżające mleczko do ciała.
        Preparat o potrójnym działaniu. Poprawia komfort skóry łagodząc podrażnienia,
        nawilżając i uelastyczniając, zapewnia natychmiastowe i trwałe nawilżenie
        zapobiegając odparowywaniu wody, uzupełnia niedobór lipidów – odżywia skórę i
        zapobiega jej niszczeniu, a w szczególności odtwarza jej naturalną błonę
        lipidową.
        Pojemność 200 ml., cena ok. 55,00 zł.

M9M – Zestaw Promocyjny na okres ciąży.
        Zestaw zawiera: Podwójnie działający krem przeciw rozstępom (125 ml.), Żel
        błyskawicznie usuwający zmęczenie nóg (10 ml.), Specjalny krem do pielęgnacji
        biustu (10 ml.) oraz opracowany specjalnie dla kobiet w ciąży Przewodnik po
        świecie urody.
        Cena ok. 65,00 zł.

• Gość: gAndzia Re: Mustella IP: *.se.com.pl 16.07.02, 11:41
          i jeszcze na temat składu, tolerancji itp.

Wszystkie preparaty linii Mustela 9 M-cy charakteryzują się wysokim
          współczynnikiem tolerancji. Przetestowane pod kątem minimalizacji
          prawdopodobieństwa uczulenia. Hypoalergiczne formuły oparte na bazie
          naturalnych składników o wysokiej tolerancji, dobranych w optymalnych
          proporcjach, zapewniają całkowite bezpieczeństwo oraz skuteczność działania.
          Neutralny, delikatny zapach. Gwarancja bezpieczeństwa stosowania w okresie
          karmienia. Preparaty produkowane zgodnie z zasadami etyki lekarskiej, według
          najlepszej wiedzy i doświadczenia francuskiej firmy Laboratoires Pharmascience.
          Jedyne w swoim rodzaju unikalne połączenie dwóch aktywnych składników
          pochodzenia naturalnego: pierwszy to Elastoregulator – biopeptyd proteiny
          sojowej niezmienionej genetycznie o działaniu regenerującym, który pobudzając
          wytwarzanie włókien elastyny i kolagenu oraz uaktywniając fibroblasty sprawia,
          że skóra staje się bardziej elastyczna i dobrze reaguje na rozciąganie się
          tkanek. Drugi to Chloroficea – wyciąg z zielonych glonów o działaniu łagodzącym
          (swędzenie, pieczenie i uczucie ściągania) – zmniejsza i zapobiega powstawaniu
          niepożądanych skutków zwiększonej wrażliwości skóry.
          Skuteczność działania każdego z preparatów została potwierdzona w testach
          medycznych i próbach tolerancji przeprowadzonych pod kontrolą lekarzy
          specjalistów: ginekologów, dermatologów oraz flebologów. Przeprowadzono testy
          kliniczne, biometrologiczne, tolerancji oraz liczne ankiety wśród kobiet
          prowadzone od wielu lat.
          Dzięki unikalnej recepturze preparaty Mustela 9 Miesięcy charakteryzują się
          przyjemną konsystencją, delikatnym zapachem oraz doskonale się wchłaniają i
          rozprowadzają po skórze. Przyjemna w dotyku przezroczysta tubka pozwala widzieć
          poziom zawartości preparatu, z wieczkiem przystosowanym do otwierania jedną
          ręką oraz uniemożliwiającym zgubienie nakrętki. Delikatna konsystencja o
          dyskretnym zapachu, przyjemna i łatwa do rozpoznania nie klei się, nie plami,
          nie stanowi przeszkody przy badaniu USG.
        • Gość: Karusia Do gAndzi IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 16.07.02, 11:45
          Czy ten krem na rozstępy i blizny może być stosowany na rozstępy, ktore
          powstaly jakis czas temu, czy beda rowniez efekty. Czy tylko na takie swieze?
          • Gość: Nika dzięki IP: *.waw.cdp.pl 16.07.02, 11:53
            Bardzo, a to bardzo dziękuję za wszystkie informacje, nawet nie wiecie jak sie
            przydały!
            dzięki

M.
          • Gość: gAndzia Re: Do gAndzi IP: *.se.com.pl 16.07.02, 12:18
            Gość portalu: Karusia napisał(a):

> Czy ten krem na rozstępy i blizny może być stosowany na rozstępy, ktore
            > powstaly jakis czas temu, czy beda rowniez efekty. Czy tylko na takie swieze?

ten drugi, "intensywny" ma działać także na stare rozstępy, ale czy jest
            skuteczny, nie wiem. facet z tej firmy twierdził, że tak, że lepsze od innych
            dostepnych na rynku - ale cóż miał innego mówić:) ja wzięłam sobie do domu, ale
            uzywam dopiero od kilku dni, wiec trudno coś powiedzieć, poza tym, ze jest w
            słoiczku z wygodną pompką i dobrze się wchłania.
    • Gość: LadyBlue Re: Mustella IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.07.02, 17:51
      dziewczyny kochane :) gdzie można dostac produkty tej firmy - w aptekach,
      perfumeriach czy drogeriach?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka