Dodaj do ulubionych

Blizny po wycinaniu pieprzyków___pieprzyki...itd.

03.06.05, 16:20

Czy któraś z Was ma ten sam problem?Jak byłam młodsza wycięłam sobie
chirurgicznie kilka pieprzyków i zostały mi bliznowce.Chcę sobie wyciąc
jeszcze dwa, które ciągle nadruszam.Boję się...czy znacie jakiegos dobrego
chirurga plastyka? czy ktoś miał wycinane laserowo blizny?pomóżcie, bo
zaczynam stawać się desperatką...Boję się ak ch....czerniaka
Obserwuj wątek
    • samo_zloto Re: Blizny po wycinaniu pieprzyków___pieprzyki... 03.06.05, 17:35
      jesli to sa prawdziwe bliznowce (keloidy), to wycinanie ich prawdopodobnie
      tylko spowoduje powstanie jeszcze wiekszych. a jesli to po prostu przerosle
      blizny- warto usunac :) najlepiej pojsc do dobrego dermatologa :) wiem, co
      mowie, mam wlasnie zajecia z dermatologii ;-)
      • anuska25 Re: Blizny po wycinaniu pieprzyków___pieprzyki... 04.06.05, 08:42

jak je odróżnić? mnie sie wydaje, że to przerośnięte bliznowce.
        Keloida miałam jednego, którego mi dermatolog wymrażała..strasznie krwawił po
        zabiegach i musiałam wyciąć chirurgicznie..:(wygląda to potwornie a keloid był
        taki malutki....
        • suzzzi Usuwałam laserem 14.06.05, 23:31
          Ja usunęłam sobie jednego pieprzyka laserem.
          Dermatolog zapewniała, że nie będzie zadnej blizny.
          Ale ze dwa trzy tygodnie był strupek, ranka (miała być tylko tydzień).
          A teraz cały czas (minęło już kilka miesięcy) cały czas jest zaczerwienione. Ale
          w sumie nie żałuję, bo skóra jest równa (wcześniej pieprzyk był wystajacy), a
          zaczerwienienie można zakryć podkładem.
          Nie wiem jednak, czy bedę sobie usuwać następne. Poczekam, czy mi to
          zaczerwieneinie przejdzie. Jeśli tak, to to jest to super metoda, ale jeśli
          zaczerwinienie zostaje na stałe, to warto laserem usuwać tylko naprawdę szpecące
          pieprzyki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka