Dodaj do ulubionych

Wszystkie kosmetyki sa nic nie warte

10.06.05, 23:37

Tak mysle od dawna.a przypomina mi o tym np jakas znana twarz w TV.np.bogate
strasznie zony glow panstwa,krolowe,artysci piosenkarze i inni.Oni maja
przeciez pieniadze na drogie,markowe kosmetyki,ktorych uzywaja zapewno od
bardzo wielu lat.Po dlugim czasie niewidzenia ich,gdy pojawia sie na wizji,
jakos nie widze twarzy bez zmarszczek!Wiec po co wydawac tyle kasy na
kosmetyki?Natura i tak zrobi swoje gdy bedzie odpowiedni czas. kiedys
widzialam producentke kosmetykow dr.Eris.Hmm.no comment.Mysle ze wszyscy
producenci kosmetykow wiedza otym ze to daremne wydawanie kasy.
A ile chemii wcieramy do organizmu!!!Wiem ze niektore dziewczyny sie ze mna
nie zgodza,ale ja tak mysle i zdania nie zmienie.tryb
zycia,stres,uzywki,odzywianie,geny decyduja o tym jak wygladamy a kosmetyki
powinny byc malym wydatkiem a nie ogromna kasa jaka niektore dziewczyny,zony
matki, kochanki zostawiaja w sklepach.
Sama nie stronie od kosmetykow-ale jakos nie widze efektow,np balsam do ciala
na sucha skore dziala ale tylko na pewien czas.itd
Skoro mamy tak dobre juz kosmetyki dlaczego tyle wokol ludzi pomarszczonych?
W roznym wieku?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • frrancuzeczka Re: Wszystkie kosmetyki sa nic nie warte 10.06.05, 23:41
      wiadmomo ze zaden kosmetyk nie zdziala cudow, ale jezeli masz sucha skore i nie
      uzyjesz zadnego balsamu/kermu to najprawdopodobniej skora bedzie cie piekla i
      moze sie luszczyc. ja jestem zwolenniczka raczej minimalizmu kosmetycznego, nie
      mam 10 kremow na kazdy dzien inny ale calkowicie bez kosmetykow to byloby kiepsko.
      a nie zastanawia cie ze glowy panst, aktorzy itp. mimo ze maja duzo kasy i
      stylistow sa czasem beznadziejnie ubrane?
      • chantal11 Re: Wszystkie kosmetyki sa nic nie warte 10.06.05, 23:56

Tak czasem mam ubaw z ubran dostojnych pan.ale one wykonaly polecenie.stylista
        wmowil ze to na niej lezy super i one w to wierza,albo udaja.a lusterka nie
        maja?prawde powie przeciez...
        wszysto to pic na wode,fotomontarz.
        Wiecie dziewczyny,najlepszy wydawalby mi sie lifting w odpowiedniej porze.Ale
        kogo na to stac?a ten strach jak to wyjdzie?oj,wole nie.
    • vitalia Re: Wszystkie kosmetyki sa nic nie warte 10.06.05, 23:44
      Ponieważ o yrodę powinno się dbać w dwojaki sposób,,nie tylko wklepując w ciało
      tony balsamów ale i odpowiednio się odżywiając.Ciało człowieka starzeje się i
      na to nie ma lekarstwa.Zmarszczki pojawiają się i to jest naturalne.problem
      polega tylko na tym aby ten proces trochę opóżnić,aby jak najdłużej zachować
      młody wygląd,,ale właśnie żywienie jest tu podstawą a nie kremy kremy i
      kremy...........
    • Gość: dagny Re: Wszystkie kosmetyki sa nic nie warte IP: *.devs.futuro.pl 11.06.05, 10:05
      No, wreszcie jakiś rozsądny głos na tym forum. Zgadzam się w 100 procentach.
      • Gość: ess Re: Wszystkie kosmetyki sa nic nie warte IP: *.teonet / *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.05, 10:42
        Zgadzam się. Ja uważam, że bardzo ważna jest również aktywność fizyczna.
        Przecież to najbardziej po ruchach widać, że ktoś jest stary, a nie po tym, ze
        ma ileś zmarszczek. Wpływa ona na procesy starzenia się organizmu - przedłuża
        je, tzn. dłużej wyglądamy młodo. Piszę o tym magisterkę. Poza tym uważam,że
        bardzo młodości dodają ładne, białe zęby oraz hartowanie chłodem organizmu. Po
        latach używania kosmetyków (nie mam tu oczywiście na myśli mydła, szamponu itp.
        - to są środki niezbędne do utrzymania higieny) stwierdzam, ze nie jest dobrze
        jak się skórę rozleniwia kremami, balsamami, bo jest jeszcze gorzej (oczywiście
        po jakims czasie) niż było wcześniej. Niestety nie mogę całkowicie zrezygnować z
        tych specyfików, bo już mam rozleniwioną skórę, ale staram się ograniczać ich
        używanie. Ale jestem za sportem, zdrową żywnością i hartowaniem.
        • chantal11 Re: Wszystkie kosmetyki sa nic nie warte 11.06.05, 11:46

Dzieki dziewczyny za to ze sie ze mna zgadzacie,bardzo sie ciesze.to co tu
          piszemy, jest prawdą oczywista.dziwi mnie tylko fakt, ze nikt wczesniej nie
          zalozyl tego watku.
          Nie jestem,absolutnie nie,za zaprzestaniem uzywania kosmetykow,gdyz codzien sama
          je uzywam,nie wyobrazam sobie zycia bez kosmetykow upiekszajacych,codzien robie
          delikatny makijaz,uzywam kremow itd.Kazda z nas ma inny rodzaj cery,co jednej
          pasi,niekoniecznie innej.Dziewczyny z cera tlusta!nie robcie z tego problemu!na
          waszych twarzach dlugo nie bedzie widac zmarszczek!
    • Gość: Miya Re: Wszystkie kosmetyki sa nic nie warte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 12:10
      Wiesz chantal, tez to zauwazylam po przyjzeniu sie holliwoodskim kobietom. Nikt
      na swiecie nie ma takiej jak one determinacji w byciu pieknym. Z pewnoscia
      wklepuja w siebie mnostwo najnowszych, najdrozszych kremow i co? Efekt mizerny.
      Wygladaja duzo gorzej od mijanych na ulicy kobiet w ich wieku.
      Moim zdaniem najwazniejszym elementem powstawania zmarszczek i w ogole
      starzenia sie sa GENY! Po drugie promieniowanie UV. Po trzecie styl zycia-sen,
      dieta. Natomiast sadze, ze malo doceniany jest masaz, ktory, moim zdaniem, jest
      swietnym sposobem na utrzymanie skory w dobrej formie
      • Gość: Lenka Re: Wszystkie kosmetyki sa nic nie warte IP: *.chello.pl 11.06.05, 12:27
        Czy wy naprawdę uważacie że te wszystkie gwiazdki z hollywoodu lepiej wyglądaja
        dzięki drogim kremom czy balsamom? Ja bym powiedziała, że w dużej mierze jest
        to zasługa skalpela i różnych zabiegów kosmetycznych.
        Jest taka stronka-awful plastic surgery-pokazane są zdjęcia gwiazd przed i po
        zabiegach.Czasem wręcz niewiarygodne jak może się zmienić nasza twarz.
        Zresztą wystarczy spojrzeć na Jacksona lub Cher.
    • Gość: M Re: Wszystkie kosmetyki sa nic nie warte IP: *.elk.mm.pl 11.06.05, 12:33
      Chantal, masz sporo racji w tym, co piszesz.Pamietam z wczesnej młodości moją śp. mamę, miała świetną cerę mimo swoich 50 lat, używała tylko kremu Nivea.Jej równolatką była kobieta najbogatszego człowieka w mieście: co 2 dzień kosmetyczka, niesamowita kasa na kosmetyki, masaze.Efekt? Mama wyglądała o niebo lepiej: nie miała tylu zmarszczek.Pewnie rolę w tym mają geny itp.,ale faktem jest,że wiele kobiet na świeczniku wygląda staro(mimo młodego wieku).Mam czasem wrażenie,że przedobrzyły z kosmetykami, zabiegami, botoxami.Lubię kosmetyki, rytuały związane z pielęgnacją,ale staram się nie przesadzać.Pozdrawiam.
      • Gość: agapa2 Do Chantal 11 IP: *.chello.pl 11.06.05, 13:30
        Co do tlustej cery nie moge sie z toba zgodzic.Od zawsze mam bardzo tlusta cere
        a mimo to mam przedwczesnie cala siateczke zmarszczek mimicznych.
        • chantal11 Re: Do Chantal 11 11.06.05, 16:45

Kiedy bylam nastolatka,mialam problem z cera:tradzik,zaskorniki.chodzilam
          regularnie do dermatologa,kosmetyczki.tez oczywiscie bylam zalamana stanem mojej
          tlustej skory.Kosmetyczka powiedziala mi wtedy,ze cera ma te 1zalete,mianowicie
          ze nie jest sklonna do zmarszczek.po latach stwierdzam ze miala racje.A teraz
          mam cere mieszana.wcale sie tym nie przejmuje,sa na to kosmetyki
          przeciez:)))Agapo,zmarszczki mimiczne sa naturalne,musza byc,twarz wyraza
          przeciez emocje.smiej sie duzo,mimicznymi sie nie przejmuj.A co rozumiesz
          przez"cala siateczke zmarszczek mimicznych"?kurze łapki wokol oczu?
          Przyznam,ze wole miec cere mieszana czy tlusta,niz sucha,ktora niestety jeszcze
          szybciej sie starzeje,potrzebuje wiekszej penetracji kremow.
          pozdrawiam
      • trawiasta Re: Wszystkie kosmetyki sa nic nie warte 11.06.05, 13:45
        Jeśli chodzi o hollywoodzkie aktorki i aktorów, to sporo z nich prowadzi raczej
        niezdrowy tryb życia: gdy się chleje czy ćpa, to to niestety niszczy organim -
        również na zewnątrz. Zgadzam się jak najbardziej z powyższymi postami, że
        podstawa urody to zdrowe odżywianie i uprawianie sportu; kosmetyki to dodatek. A
        nadmiar operacji plastycznych nikomu jeszcze nie pomógł; vide Jackson.
        • machacha Re: Wszystkie kosmetyki sa nic nie warte 11.06.05, 15:37
          A co myslicie o domowych sposobach na urode np. maseczka z drozdzy(zaczelam
          stosowac), itp... A slyszalyscie o wit.C(Juwit) na twarz? Czy to nie
          zaszkodzi? - mam niecale 28 l. Odpowiedzcie jesli ktoras stosowala!!!
          Co do hollywoodzkich gwiazd, to widzialam wczoraj w Tvn Style - "style gwiazd" -
          Deemi Moore - wyglada niewiarygodnie mlodo i pieknie na swoje 40pare lat! Ale
          to z pewnoscia zasluga skalpela, cwiczen, diety a i pewnie lepszych
          kosmetykow...?
          • chantal11 Re: Wszystkie kosmetyki sa nic nie warte 11.06.05, 17:00
            Deemi Moore jest po operacji plastycznej.czytalam o tym,byly zdjecia przed i po
            operacji.W Hollywood to jest plaga operacji plastycznych.tam wstyd byc starym i
            brzydkim.to chore wg mnie.zakladajac watek nie myslalam tylko o Hollywoodzie,ale
            ogolnie o bogatych i pieknych.Nie wierze w zadne diety cud,gimnastyki,ze one
            poprawiaja tak na 100%urode,sylwetke.aczkolwiek w jakims stopniu napewno tak.Kto
            chce niech sobie cwiczy.Nie jestem przeciwna.aczkolwiek ja nigdy nie lubialam
            cwiczyc,zajadam sie tym na co mam ochote,tabliczka czekolady czy pol sloika
            nutelli to dlamnie no problem.Po prostu mam szybkie spalanie i tyle,sa to geny.
            Kosmetyki tak,ale jak wiecie co za duzo to niezdrowo.niedawno czytalam jak
            ktoras forumowiczka podczas choroby niestosowala zadnych i o dziwo!krostki jej
            zniknely.Cos wiec jest kochane,na rzeczy.
            Jestem jak najbardziej za stosowaniem kosmetykow z kuchni,ale wiem ze z nimi
            wiecej zachodu niz odkrecenie tubki maseczki czy sloika kremu.
            pozdrawiam
            • edycia274 Re: Wszystkie kosmetyki sa nic nie warte 11.06.05, 17:11
              znam kobiete co ma 50 lat pije solidnie itd nie uzywa kremow extra tylko nivea
              i nie ma ani jednej zmarszczki
    • bluean Re: Wszystkie kosmetyki sa nic nie warte 11.06.05, 17:12
      Dużo w tym prawdy.Ja swego czasu widziałam np.Korę z Mannamu.Na zdjęciach w
      prasie jej twarz wygląda dosyć młodo i naturalnie a w rzeczywistości miała
      mocno podkreślone oczy makijażem z pod którego wyłaniały się zmarszczki i jej
      rysy twarzy były typowe dla jej wieku a nie takie odmłodzone jak w mediach.To
      samo dodyczy wielu innych publicznych osób ,które widziałam na żywo.
      • chantal11 Re: Wszystkie kosmetyki sa nic nie warte 11.06.05, 17:29

Na temat dobroczynnych wlasciwosci poczciwej Nivei slyszalam duzo i same
        superlatywy.niedawno pan ok50 mowil ze uzywa tylko tego kremu od zawsze,naprawde
        nie wyglada na swoje lata.nie mial zmarszczek,a od uzywek nie stroni.
        Co do pan rozniacych sie znacznie na zywo i w gazecie..jak zrobia
        retusz,makijaz,odpowiednio zdjecie "obrobia" to i pani babcia wygladac moze jak 30+
        • bluean Re: Wszystkie kosmetyki sa nic nie warte 12.06.05, 18:36
          Też słyszałam podobne rzeczy o nivea w niebieskim pudełku.Dla mnie osobiście
          jest za tłusty i nie do końca odpowiada mi zapach ale ostatnio w sklepie
          zerknęłam na skład tego kremu i nie był on pod tym względem za ciekawy.W sumie
          co jednemu pomaga drugiemu może szkodzić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka