Dodaj do ulubionych

mycie twarzy

IP: *.datastar.pl 22.07.02, 12:30
czy ktoś może polecić mi jakieś dobre chysteczki do twarzy do cery
trądzikowej, albo używał takich firmy florina, co o nich sądzi? jak sobie
poradzić jeśli nie można skorzystać z wody, kiedy chce się umyć buzię. Gdzie
można nabyc takie nawilżone chusteczki do cery trądzikowej, i które są
najlepsze?
Obserwuj wątek
    • Gość: katrina Re: mycie twarzy IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 22.07.02, 17:57
      mleczko i płatki do demakijażu. a jesli masz trądzikową i mleczka za tłuste, to
      tonikiem do oporu (to znaczy dopóki płatki nie bedą czyste, w tej sytuacji
      ekonomiczniej wychodzi wata). ale mysle ze twarzz myta mleczkiem możesz
      spokojnie "odtłuścic" tonikiem własnie, a będzie lepiej i szybciej oczyszczona.
      • Gość: fanny Re: mycie twarzy IP: *.chello.pl 22.07.02, 19:39
        Do rad mojej poprzedniczki dodam jeszcze spryskanie na koniec twarzy woda w
        spray'u i po chwili wytarciu jej chusteczka. Dopiero wtedy czuje sie czysta.
        Zeby bylo szybciej, to zamiast mleczka uzywam chusteczek do demakijazu J&J.
      • Gość: Milka Re: mycie twarzy IP: *.dip.t-dialin.net 22.07.02, 19:41
        Bardzo dobre sa chusteczki myjace firmy AOK. Seria "First Beauty". Z tej serii
        jest tez pianka do mycia twarzy.
        Chyba dostepna tez w Polsce.
        Pozdrawiam
        • Gość: justy Re: mycie twarzy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.02, 21:23
          Widziałam niemieckie reklamy AOK, ale w Polsce to raczej na pewno nie ma tej
          firmy.
          Ja z kolei zasugerowałabym dobrze nawilżające (ale nie natłuszczające)
          chusteczki do demakijażu (nie jestem w stanie polecić konkretnych, bo nie
          używam) a potem tonik antybakteryjny bezalkoholowy.

Chusteczki Floriny (z tego, co wiem) nie usuwają makijażu, lecz mają jedynie
          dezynfekować skórę, tak samo chusteczki Soraya z serii Anty.
    • mia77 Re: mycie twarzy 23.07.02, 07:40
      Miałąm kiedyś rewelacyjne płatki do mycia skóry własnie tłustej (zamierzchłe
      czasu późnego dorastania...), ale zabij mnie, a nie przypomnę sobie jakiej były
      firmy. Z jednej strony były szorstkie, z drugiej - jak płatek kosmetyczny.
      Działały super. Psiakrew, jak to firma była... jak sobie przypomne, dam znać.
      • Gość: justy Re: mycie twarzy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.02, 08:39
        Może OXY? W niebieskim plastikowym pudełeczku, płatki były nasączone płynem z
        kwasem salicylowym (chyba) i szorstkie z jednej strony.
        • Gość: Xena Re: mycie twarzy IP: *.acn.waw.pl 23.07.02, 10:15
          Na pewno Oxy. Też ich używałam, ale nie byłam zachwycona, bo jednak mocno
          podrażniały skórę. Widziałam kilka preparatów Oxy w drogerii Natura w Klifie,
          ale nie pamiętam, czy były te płatki - chyba nie, bo zdaje się, że juz dawno je
          wycofano.
          • Gość: gAndzia Re: mycie twarzy IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 23.07.02, 11:05
            proponuję normalne chusteczki do demakijażu (Nivea na przykład), a potem
            przetrzeć buzię tonikiem odpowiednim do cery tłustej.
            • Gość: agul Re: mycie twarzy IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 23.07.02, 11:12
              Chusteczki nivea sa teraz w takim fajnym pudeleczku, wiec nie wysychaja tak
              szybko i latwiej sie je wyjmuje no i w ogole, pudeleczko fajniejsze niz jakas
              zwykla folia:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka