Gość: Nati IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 16:00 Błagam doradzcie mi krem do cery tłustej odwodnionej czyli takiej, która zachowuje się jak sucha ale się świeci, bo wydałam już majątek na kremy a efektów brak. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikams75 Re: cera tłusta odwodniona 22.06.05, 16:30 nie uzywaj kremow matujacych, bo one wysuszaja a na dodatej wzmaga sie po nich przetluszczanie skory. Do matowienia uzywaj bibulek. I nawilzaj cere woda termalna - ja lubie LRP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kar Re: cera tłusta odwodniona IP: *.broker.com.pl 22.06.05, 16:38 Zgadzam się- woda La Roche'a jest świetna do odwidnionej buźki, tylko nie zostawiaj kropelek, by naturalnie wyschły, czyli wyparowały, a tym samym ukradły wode z naskórka. Jak spryskasz skórę to delikatnie przyłóż chusteczkę higieniczną i natychmiast posmaruj się nawilżającym kremem- np. Iwostin- taki polski odpowiednik LRP:) Jest lekki, przy Twojej cerze myślę, że się sprawdzi. Odpuść sobie kremy matujące, zamiast nich używaj podkładów matująco- nawilżających (Eris ma coś podobnego w ofercie). nie zapominaj o maseczce nawilżającej, jeśłi masz odwodnioną skórę spokojnie możesz używać jej co drugi dzień (na rynku jest zatrzęsienie tego typu produków, ja polecam Sensuelle firmy Celia, tylko ciężko dostać...Niezłe są tez AA). Pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: cera tłusta odwodniona 22.06.05, 16:46 Mi dermatolog zaleciła Phisiogel. To taki krem zawierajacy fizjologiczne tłuszcze. Uzupełnia ich niedobór w skórze i przez to nie ucieka woda. Raz dziennie na noc. Szukaj próbek w aptece albo kup od razu. 34 zł za 75 ml. Baardzo wydajny. Odpowiedz Link Zgłoś
trawiasta Re: cera tłusta odwodniona 22.06.05, 17:58 Physiogel jest, z tego co się orientuję, raczej dla skóry suchej, a nie tłustej odwodnionej. W każdym razie mnie dermatolog polecała balsam do ciała do skóry wybitnie suchej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygryska Re: cera tłusta odwodniona IP: *.devs.futuro.pl / *.devs.futuro.pl 22.06.05, 19:47 Najlepiej bedzie jak pojdziesz do kosmetyczki, ona rzeczywiscie Ci zbada poziom nawilżenia skóry. Zaproponuje dobry krem nawilżający. Moze masz suchą skórę? (dlaczego uważasz że masz tłustą cerę?) Kremy matujące, normalizują komórki skóry i napewno jej nie odwadniają. Są kremy które zatrzymują wodę do 24h, moze warto spróbowac? Odpowiedz Link Zgłoś
wunia83 Re: cera tłusta odwodniona 22.06.05, 20:46 Miałam podobny problem i pomógł mi krem intensywnie nawilżający do cery trądzikowej z Dermedica. Pięknie pachnie i ...naprawdę nawilża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nati Re: cera tłusta odwodniona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.05, 20:58 Dziękuję za pomoc, mam na 100% cerę tłustą odwodnioną, choć długo myslałam, ze mam suchą i stosowałam kremy do tego rodzaju cery. Nos, broda i czoło świecą się niesamowicie a jednoczesnie mam w tych miejscach sucha skorupke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: cera tłusta odwodniona IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.06.05, 17:26 Niedawno Dermedic wypuscił żel Hydrain przeznaczony do nawilżania cery tłustej. www.aptecus.com/product_info.php?manufacturers_id=15&products_id=11238&osCsid=fee7e2e648dc8df8b4ce856a38a7ea90 Krem Hydrain pozostawia po sobie tłusta warstwę i jest raczej polecany do cery suchej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olivia Re: cera tłusta odwodniona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 17:10 Yves Rocher do cery odwodnionej, serdecznie polecam. Uzywam go od ponad roku i za zadne skarby nie zmienie kremu :) Sa dwie werje tego kremu z filtrem SPF15 (troszke ciezysz) i bez filtru. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś