Dodaj do ulubionych

do korzystających z solarium

IP: *.bydgoska.krakow.pl 28.06.05, 23:47
Proszę o radę. Końcem sierpnia mam ślub i w związku z tym chciałabym być
równomiernie opalona, dlatego zdecydowałam się skorzystać z solarium. Czy
któraś z Was mogłaby mi poradzić?
Mam bardzo jasną cerę - jak mam się opalać żeby nie przesadzić? Jak długo mam
leżeć pod lampą, ile seansów mi potrzeba i jakie przerwy robić między nimi?
Jak mam się przygotować do opalania - mam się czymś smarować? Jeśli tak - to
czym?
Z góry dziękuję za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: Nessie Re: do korzystających z solarium IP: *.acn.waw.pl 28.06.05, 23:57
      Ja się wtrącę jako niekorzystająca z solarium :)) Jeżeli chodzi Ci o opaleniznę
      tylko na jedno ważne zdarzenie, to może lepiej pomyśl o opalaniu natryskowym,
      czy jak tam się to nazywa... kosmetyczka nakłada na ciebie równomiernie
      delikatną mgiełkę samoopalacza. Dziewczyny tu bardzo chwaliły efekty.

Ja bym się bała z jasną skórą eksperymentować tuż przed ślubem. A jeżeli się
      spalisz na raka, albo skóra ci zacznie złazić, albo, odpukać, dostaniesz udaru
      cieplnego?

To tyle straszenia, na pewno jutro któraś koleżanka zorientowana solaryjnie coś
      ci poradzi :)
      • Gość: hotka Re: do korzystających z solarium IP: *.bydgoska.krakow.pl 29.06.05, 00:22
        niestety nie znoszę samoopalaczy i ich smrodu
    • Gość: hotka up IP: *.bydgoska.krakow.pl 29.06.05, 13:17
      up!
    • Gość: karolina Re: do korzystających z solarium IP: *.zgora.dialog.net.pl 29.06.05, 13:28
      Pracuję w solarium, dlatego też proponuje wcześniej wybrać się na seans
      opalania i sprawdzic jak mocne są lampy. Na pierwszy raz ok 5-6 minut
      • Gość: hotka Re: do korzystających z solarium IP: *.bydgoska.krakow.pl 29.06.05, 13:34
        a jak się mam do tego przygotować? smarować się czymś?
        • water_lilly Re: do korzystających z solarium 29.06.05, 16:08
          ja mam b.jasną cerę i też ślub w sierpniu:)I tez nie chciałam air-brush,tylko
          wolałam solarium,też pierwszy raz w życiu.Niestety,solarium nie dla mnie,po 3 -
          minutowym seansie skóra była czerwona,mocno podrażniona,zaznaczę,że było to w
          renomowanym solarium,dbają tam o sprzęt i lampy są wymieniane często.Więc nic z
          tego,będę musiała przeboleć smród samoopalacza i umówiłam się na air-brush w
          następnym tygodniu.Boję się tylko,czy nie zabrudzi potem sukni ślubnej...
          • Gość: Ania Re: do korzystających z solarium IP: *.telnet.krakow.pl / *.telnet.krakow.pl 29.06.05, 19:01
            Mi air brush brudzil biale bluzki-nawet juz 5 dni po nalozeniu:(ciekawe czy
            jest jakas metoda zeby tego uniknac?
            • mgielka83 Re: do korzystających z solarium 29.06.05, 21:54
              to samoopalacz (tylko inaczej rozprowadzony), wiec scierajacu sie naskórek
              ubrudzi ubranie tak czy siak.
    • Gość: hana0 Re: do korzystających z solarium IP: 83.168.120.* 29.06.05, 22:03
      podejrzewam (z wlasnych doswiadczen)ze to czy skora po opalaniu bedzie mocno
      spalona czy nie zalezy nie tylko od czasu opalania ale rowniez od rodzaju
      lozka. kiedys poszlam na seans 5min i bylam czerwona, teraz chodze na inne
      lozko ktore nazywa sie soltron i jestem baaardzo zadowolona, przy mojej jasnej
      karnacji opalam sie na brazowo (powoli bo powoli ale skutecznie) i nie ma
      zadnego zaczerwienienia. wiec polecam wybrac sie do salonu na seans nawet 3min
      i zobaczyc jak bedzie (w 3 min nie spalisz sie) posmarowac sie kremem z filtrem
      (do zakupienia w salonach) ladna opalenizna bedzie po ok 5-6 seansach
      • masza_20 Re: do korzystających z solarium 29.06.05, 22:25
        Ja wypowiem sie jako wielka przeciwniczka solarium!!! Ale do czasu, zostalam
        zaproszona na wesele i chcialam zrobic wrazenie. Nie mam straszliwie jasnej
        karnacji, ale naprawde zazwyczaj wygladam blado. Postanowilam ze pojde na
        solarium, zreszta wakacje do slonecznych nie nalezaly, wiec opalanie odpadalo.
        Wykupilam karnet i nie robilam niczego w pospiechu. Najpierw jeden krotki seans,
        pare minut, zalezy od cery i od danego solarium (najlepiej wybrac minimalna
        liczbe jednostek jaka jest mozliwa w danym salonie). Koniecznie posmaruj skore
        jakims kremem, zawsze mozna zakupic specjalne preparaty na miejscu. Sa to czesto
        kosmetyki ktore maja dac brazowa opalenizne. Bylam juz w kilku salonach, ale
        wszedzie mowili mi zeby najpierw zobaczyc jaka bedzie reakcja skory, jesli nie
        jest zbyt czerwona to po 2 dniach wybieramy kolejny seans i tak az do uzyskania
        upragnionego efektu, a potem to starczy raz w tyg, dla podtrzymania. Masz
        naprawde duzo czasu, wiec mozesz opalac sie lagodnie i z glowa, a napewno sie
        nie spalisz.
        • Gość: malenka jest całe lato!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 22:41
          skoro masz ślub w sierponiu to masz cały lipiec zeby opalić się na słońcu...
          wiec nie wiem w czym tkwi problem:/
          • Gość: hotka Re: jest całe lato!! IP: *.bydgoska.krakow.pl 30.06.05, 01:06
            Problem tkwi w tym, że nie znoszę leżeć na słońcu i się smażyć, a poza tym w
            stroju nie opalę się przecież tak równomiernie, bez żadnych białych pasków jak
            w solarium.
            • bebiak Re: jest całe lato!! 30.06.05, 01:30
              Co roku korzystam z solarium przez trzy tygodnie. Mam jasną karnację i nie
              wyobrażam sobie na wakacjach pokazania się tak biała i stąd przed wyjazdem,
              właśnie przez 3 tygodnie chodzę na solarium trzy razy w tygodniu. W pierwszym
              tygodniu - po 4 minuty, w drugim po 6, a w trzecim po 8. W zupełności mi
              wystarcza: jestem delikatnie ale ładnie opalona i to w taki sposób, jakbym
              korzystała ze słońca.
              Pozdrowienia. B.
              • Gość: hotka Re: jest całe lato!! IP: *.bydgoska.krakow.pl 30.06.05, 03:00
                a smarujesz się czymś przed, chronisz w jakiś sposób piersi, etc.?
    • Gość: pytajnik zupelnie do rosolku? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.06.05, 16:14
      czy Wy w solarium rozbieracie sie zupelnie do rosolku? bo ja sie wlasnie
      zbieram na wizyte w solarium (po raz pierwszy) i tak sie zastanawiam, czy moge
      nie chronic niczym sutkow? nie zaszkodzi im to promieniowanie?
      i tak zupelnie bez majteczek tez moge czy lepiej np w jakichs skapych z przodu
      stringach?

moze to glupie pytania, ale bylabym wdzieczna za odpowiedz :)
    • Gość: up Re: do korzystających z solarium IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.06.05, 22:44
    • karolina862 Re: do korzystających z solarium 30.06.05, 23:02
      To nie jest glupie pytanie tez sie kiedys zastanawialam. Ja na solarium chodze
      bardzo rzadko...bardzo :) ale opalaj sie bez majteczek, trzeba korzystac
      przeciez na plazy tak sie nie opalisz. Co do piersi to sie balam troche ale
      wkoncu zaczelam opalc bez biustonosza i bylo ok (napoczatku nawet smarowalam
      grubo kremem nivea bo sie balam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka