Dodaj do ulubionych

Opalanie TOPLESS

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 17:55
Hej drogie kobiety. Mam do Was pytanie. Czy są wśród Was takie które opalają
się topless w lato. Dzisiaj słyszałam bardzo ciekawą dyskusję na ten temat w
radiowej 3-ce i zaciekawił mnie ten problem. Oczywiscie do programu dzwonili
sami mężczyźni i mówili, że im się ten pomysł baaardzo podoba. Ja się nad tym
zastanawiałam. Oczywiscie w zaciszu własnego ogródka to nie ma problemu, ale
chodzi mi o plaże miejskie. Spotkałyście się może z 'takimi widokiemi'?

Pozdrawiam
Misiaczek
Obserwuj wątek
    • Gość: Madzia Nad zalewem zegrzynskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 18:06
      Ja tak nad zalewem zegrzynskim :) ale moj brat nawet nie zauwazyl ze to byla
      dziewczyna myslal ze to facet jak lezala gdyz biustu prawie nie miaal :)
      wiec to sie hcyba nie liczy
      • Gość: paulinka Re: Nad zalewem zegrzynskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 18:23
        Ja sama nie próbowalam, ale wiele osob widzialam i powdziwiam ich za odwage :)
        Moze sama bym to wyprobowala w miejscu gdzie mnie nikt nie zna...kto wie...
    • umaa Re: Opalanie TOPLESS 30.06.05, 18:26
      opalam sie topless
      • Gość: Karolina Re: Opalanie TOPLESS IP: *.zgora.dialog.net.pl 01.07.05, 16:57
        Opalałam się topless kiedyś z chłopakiem nad morzem, oczywiście na plaży-gdzie
        nudyści się opalają. Szła wycieczka dzieci brzegiem morza, ale miały ucieche,
        widząc nagich ludzi :), ale miło wspominam
    • imoe Re: Opalanie TOPLESS 30.06.05, 18:29
      a ja się nie opalam topless, jakoś nie kręci mnie że pół plaży by się na mnie
      gapiło. pomijając już fakt, że brodawki są bardzo delikatne i wystawianie ich na
      słońce nie jest chyba najlepszym pomysłem.
      • fantagiro30 Re: Opalanie TOPLESS 30.06.05, 18:38
        Ja bardzo chętnie opalałabym się toppless, gdyby nie takie osoby jak Madzia.
        Ja również mam mały biust, czy to jest powód, by się nie rozbierać podczas, gdy
        inni to robią???
        Zastanów się Madzia, czy wygląd jest tak ważny???
        Każda kobiete musi mieć 90 - 60 - 90 by opalać się nago???
        INNE WON Z PLAŻY?????
        • Gość: mama tołkowa Re: Opalanie TOPLESS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 22:10
          Jak jestes płaska to po co chcesz się ośmieszać?
    • landrynka8 Re: Opalanie TOPLESS 30.06.05, 18:36
      A ja widziałam już tego lata 3 dziewczyny które bez skrępowania tak się
      opalały.

Jesli o mnie chodzi, chętna nie jestem.
    • sowa_hu_hu Re: Opalanie TOPLESS 30.06.05, 18:45
      ja zawsze opalałam sie w samych tylko stringach , byłam szczupła , miałam ładny
      , jędrny biust - nie miałam kompleków...
      teraz po urodzeniu dziecka juz tak na pewno nie wyskocze :) tzn gdzies w jakimś
      obcym miejscu tak ale na pewno nie nad wiejskim zalewem hehe :)
      zawsze jak sie opalałam toples to faceci byli mili , uśmiechali sie... a laski
      to poprostu szlag trafiał , nagadac sie nie mogły...
      • sowa_hu_hu ps 30.06.05, 18:47
        opalanie sie toples jest fajne , nie ma potem głupich wzorków na skórze :) nie
        cierpie tego...
        a brodawki zawsze sie smaruje kremem z wysokim filtrem!
      • landrynka8 Re: Opalanie TOPLESS 30.06.05, 18:57
        ale co Ci się z biustem stało?

Jak lubisz to dlaczego nie? :)
        • Gość: Biedrona Re: Opalanie TOPLESS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 19:06
          Ja miałam odwagę opalać się topless
          1. w grecji gdzie nikt mnie nie znał-tylko że grecy jakoś dziwnie przechodzili
          blisko mojego leżaka!
          2. w wiedniu nad dunajem bo tam dziwnie wygląda sie staniku podczas gdy
          większość babek opala się topless (i to w róznym wieku)
          to było w zeszłym roku,a teraz
          mój chłopak mi powiedział że za dużo ludzi ma komórki z aparatem i nie chciałby
          żeby ktoś miał moje piersi na tapecie ;)
          ale uczucie fajne-czułam się taka wyzwolona ;) kiedyś kobiety wyzwoliły się z
          gorsetów na rzecz staników-więc może teraz powrót do natury i pozbędziemy się
          biustonoszy ?? ;)
          • setif Re: Opalanie TOPLESS 30.06.05, 19:16
            Za granicą to nie razi, nawet mój syn nie zwraca uwagi na kobiece biusty, gdyż
            jest to normą. W Polsce - nie. Chyba że na plaży dla nudystów.
    • chihiro2 Re: Opalanie TOPLESS 30.06.05, 19:22
      Opalam sie topless od dobrych kilku lat. Jestem szczupla, biust mam nie za
      duzy, bardzo jedrny i ladny, wiec nie mam sie czego wstydzic. Nad polskie morze
      nie jezdze, wiec moje doswiadczenia sa tylko z zagranicy. Owszem, mezczyzni
      patrza sie, ale nie oblesnie, raczej sympatycznie. Ja tez obserwuje inne
      kobiety, ogladam mezczyzn, porownan i oceniania nie da sie uniknac, ale nie ma
      wiekszego znaczenia, jak kto wyglada, tylko jak sie z czym czuje. Plywac do
      morza tez ide topless, strasznie to wygodne i jakos wyzwalajace. I jak ladnie
      sie wyglada, gdy sie mokra wraca na recznik...:)
      • setif Re: Opalanie TOPLESS 30.06.05, 19:25
        A ja twierdzę, że za granicą nikt nie zwraca uwagi na biust, chyba że Polacy. I
        nie ma znaczenia, czy biust jest młody i jędrny. Starsze kobiety też się tak
        opalają. Po prostu nie mają kompleksów.
        • chihiro2 Re: Opalanie TOPLESS 30.06.05, 19:32
          Nie zwraca uwagi w sensie negatywnym, ale na ladna kobiete zawsze sie zwroci
          uwage - czy jest topless czy ubrana pod szyje, bez znaczenia. I nie wszedzie
          kobiety opalaja sie topless. W Australii jest tak silne slonce, ze bylam jedna
          z nielicznych kobiet opalajacych sie bez stanika. Tylko ze ja opalalam sie
          godzine, a inne dziewczyny - sadzac po wygladzie - co najmniej 5.
          • setif Re: Opalanie TOPLESS 30.06.05, 19:36
            Kiedy na plaży jest tłum plażowiczów nie zwraca się uwagi na nic. Chyba że na
            kogoś ubranego w czador.
    • mikams75 Re: Opalanie TOPLESS 30.06.05, 19:48
      ja opalam sie topless, glownie za granica gdzie sie nikt nie gapi i nikogo nie
      obchodzi jak inni wygladaja. Smaruje grubo kremem z filtrem i pozniej moge
      zakladac sukienki z roznymi fajnymi wycieciami i nie mam bialych paskow. Wlasnie
      te biale slady po kostiumie wygladaja okropnie. Na plazy nudystow tez bywam :-)
    • Gość: Ivre Re: Opalanie TOPLESS IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 30.06.05, 20:33
      Owszem, ale tylko w zaciszu wlasnego ogrodka. Na plazy nie. Z prostego powodu;
      moje piersi moze ogladac tylko jeden facet. MOJ! :)
      • sowa_hu_hu landrynka 30.06.05, 20:42
        to sie stało że moje cycki oklapły i są na nich rozstepy :(

moja kolezanka kiedyś mówiła że mam ŚWIĘTE CYCKI :) hihi - naprawde były ładne...
        ech.... gdzie te czasy...
    • wojtow Re: Opalanie TOPLESS 30.06.05, 20:50
      Byłam kiedys z czystej ciekawości na plaży naturystów ale się nie rozebrałam.
      Natomiast na plażach np. we Włoszech przecież kobiety opalają się toples, to
      nawet fajny pomysł :)
      • mikams75 Re: Opalanie TOPLESS 30.06.05, 22:38
        to masz szczescie bo na wielu plazach za granica "security" dla nudystow proszi
        o rozebranie sie lub opuszczenie plazy. Ja opalalam sie nago ale kapac wole sie
        w majtkach i to tez sie nie podobalo :-D
    • pietnacha40 Re: Opalanie TOPLESS 30.06.05, 21:35
      Na opalanie topless namówił mnie mój facet.Nie jestem super laską ,czasem
      trochę bardziej puszystą,czasem mniej.Nie mam kompleksów,mój facet jest
      zachwycony i to mi wystarcza.Nie to ładne co ładne,lecz to co się komu podoba.A
      opalają się stare,młode z dużym i małym biustem i jest to aseksualne,robi się
      bardzo naturalne.Ale nie wiem jak u nas w kraju,bo ostatnio jak byłam nad
      morzem,to dwa tygodnie lało.pozdrawiam toplesski.
    • Gość: motylek_xxxx Re: Opalanie TOPLESS IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 23:45
      Ja też sie opalam topless!!!! Mieszkam nad morzem i nie widze nic w tym
      nadzwyczajnego!!! Wiele osób to wcale nie krepuje nawet u nas w Polsce. Ja nie
      widze nic w tym złego, przeciez nie latam nago po plazy, nie skacze, nie gram w
      piłke ani nie stoje nago opalajac sie i wystawiajac sie do wszystkich tylko
      sobie leze w swoim zacisznym katku =)
    • Gość: annan_ no pewnie, ze widzialam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 17:30
      wystaeczy smignac nad morze polskie... ja sama jakos nie przygladam sie paniom z golym biustem, bo srednio mnie to interesuje. sama sie tak nie opalam, bo niezdrowo, bo...., bo.... itd. ja czuje sie troche skrepowana, kiedy widze kobiete paradujaca bez stanika (chyba zamiast niej...). jakos nie jestem zbyt konserwatywna, ale nie podoba mi sie opalanie topless i juz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka