Dodaj do ulubionych

ALTERRA- naturalna marka rossmanna

04.07.05, 11:44
w niemieckiej sieci Rossmanna dostepna jest ich wlasna naturalna marka
alterra. Posiada ona status kosmetyki kontrolowanej przez BDIH. Poszukalam,
posprawdzalam- glównie produkty do twarzy, proste kilkuskladnikowe formuly.
Ale ceny- fantastyczne. Nawet cena kremu pod oczy nie przekarcza 4 euro!!!
Wyslalam juz zapytanie do polskiego Rossmanna czy rozwazaja wprowadzenie
serii na rynek polski. Zdobyli by nowych klientów, którzy tak jak ja obecnie
omijaja cala ich chemie szerokim lukiem. Mam prosbe, moze któras z
forumowiczek by any chance mieszka w jakims miescie przy granicy z Niemcami.
Fajnie by bylo sprawdzic co i jak, ale perpektywa jest obiecujca
Obserwuj wątek
    • suselka03 Re: ALTERRA- naturalna marka rossmanna 04.07.05, 12:26
      ja też napisałam do Rossmanna, może im to da do myślenia :))
      • dorotabat Re: do Susełki 04.07.05, 12:54
        Susełko, naskrobałąm Ci maila - zerknij na pocztę i odpisz jak znajdziesz
        chwilkę.
      • kraxa bombardujmy rossmanna 04.07.05, 13:00
        Im bardziej sie przygladam tym produktom tym mi sie bardziej podobaja
        Zel pod prysznic za 2 euro- fajnie by bylo móc to sobie kupic na miejscu
    • mgielka83 Re: ALTERRA- naturalna marka rossmanna 04.07.05, 23:23
      ja w wakacje bedeprzy granicy- ale w dziurze zapadłej :( koło Olszyny. Baardzo
      mnie zaciekawiłaś:) muszę złapac kontakt z kolezanką, która ma mamę w Berlinie i
      do niej jeździ..
    • maggdda Re: ALTERRA- naturalna marka rossmanna 07.07.05, 12:50
      dziewczyny macie jakąś stronkę z tymi kosmetykami?
      • kraxa Re: ALTERRA- naturalna marka rossmanna 07.07.05, 13:11
        www.rossmann.de/servlets/FillFrame/SID=c1l717hs93jo/frames/f_index.html?TK_PAR[CONTENT]=%2fshops%2fHauptshop%2f6%2fc_cgy_12%2ehtml&TK_PAR[NAV_HEAD]=%
        2fshops%2fHauptshop%2f6%2fnav_head_12%2ehtml

to jedna ze stron :-P-od czego w koncu jest wyszukiwarka???
        • mami7 Re: ALTERRA- naturalna marka rossmanna 07.07.05, 13:35
          No najprosciej ;-))) www.rossmann.de i potem na górze, lewa strona Schnellsuche i tam wklepac Alterra.
        • maggdda Re: ALTERRA- naturalna marka rossmanna 07.07.05, 14:01
          bardzo dziękuję za stronkę:)
        • xiao Re: ALTERRA- naturalna marka rossmanna 07.07.05, 14:14
          widziałam alterrę na niemieckiej str rossmana, i jest też ich własna marka dla dzieci babydream, czy możecie spojrzeć na skład bardziej doświadczone koleżanki? na pierwszy rzut oka ok, ale co z tym PEG?
          http://www.rossmann.de/servlets/FillFrame/SID=fbu7yrl1emjj/frames/f_index.html?TK_PAR[ARIGHT]=%2fservlets%2fRMJump%2f%3fTK_PAR%255bSID%255d%3dfbu7yrl1emjj%26%26PROD%3d361842&TK_PAR[RID]=10011676638C598975694
          błagam o szybką odp!!
          • mami7 Re: ALTERRA- naturalna marka rossmanna 07.07.05, 14:28
            Po pierwsze wkleiłas nie linka ;-)
            Po drugie to Alterra jest marka "naturalną" rossmanna.
            Po trzecie, babydream jest niefajne, zdecydowanie.
            • mami7 Re: ALTERRA- naturalna marka rossmanna 07.07.05, 14:32
              Chcesz 100 % natury, a jesli sie nie myle, to ostatni skłądnik to chemiczny konserwator ;-)
              • xiao Re: ALTERRA- naturalna marka rossmanna 07.07.05, 14:37
                no wiem, już sprawdziłam że nie....:) dzięki
    • maggdda Re: ALTERRA- naturalna marka rossmanna 29.07.05, 00:36
      Dziewczyny mam crem do twarzy do cery normalnej i mieszanej z ekstraktem z
      malwy z alterry. Zapach fajny i konsystencja tez. Dam znac jak sie bedzie
      dalej sprawowal bo mam go dopiero od dzis.
      Pozdrawiam!
      • bzzzk Re: ALTERRA- naturalna marka rossmanna 03.08.05, 21:15
        i jak tam krem? wiem, że jeszcze wcześnie, ale jakieś pierwsze wrażenia na
        pewno masz:) niedługo tata jedzie do Niemiec i chciałabym, żeby kupił mi parę
        rzeczy z tej serii, czy jeszcze coś testowałyście?
        pzdr.
        • brroger Re: ALTERRA- naturalna marka rossmanna 03.08.05, 22:50
          mozna alternatywnie kupowac kosmetyki alverde w DM-Drogerie
          pozdrawiam
          • xiao Re: ALTERRA- naturalna marka rossmanna 04.08.05, 15:52
            od paru dni właśnie testuję alterre - na razie wszystko w porządku - konsystencje zwykłych kremów, nie zostawiają na skórze żadnych filmów, wyjątkiem jest krem do rąk, po zastosowaniu którego mam wrazenie spoconych rąk, szczególnie w upały a więc może bardziej nadaje się na noc. I jeszcze jedna negatywna uwaga - np. krem do twarzy na noc wg mnie ma zapach ziołowy - wg mojego męża śmierdzi rybą...ale ogólnie przez te pare dni nie zauważyłam żadnych uczuleń (a to bardzo pomyślny znak) i jestem zadowolona, a jak wiesz ceny nie są wysokie.
            • bzzzk Re: ALTERRA- naturalna marka rossmanna 04.08.05, 22:55
              a który konkretnie krem masz?
              ceny są rzeczywiście bardzo zachęcające, więc skoro jakość też, to miło:)
              pzdr.
              • xiao Re: ALTERRA- naturalna marka rossmanna 05.08.05, 12:40
                zachęcona niskimi cenami postanowiłam wypróbować sporo tych kosmetyków. mam więc:
                żel intensywny na dzień do twarzy
                żel pod oczy
                krem intensywnie nawilżający
                krem tonujący w kolorze beige
                krem na noc
                olejek do ciała
                żel do mycia twarzy
                tonik do cery mieszanej z miętą
                krem do rąk
                niestety nie udało mi się kupić żelu pod prysznic a szampony to nawet nie wiem czy są, musiałabym sprawdzić
                składy sa naprawdę dobre, parę kosmetyków ma nawet Oeko test sehr gut
          • bzzzk Re: ALTERRA- naturalna marka rossmanna 04.08.05, 22:52
            a czy coś konkretnego możesz polecić albo odradzić?:) głównie interesują mnie
            kosmetyki do ciała i włosów.
            pzdr.
      • maggdda Re: ALTERRA- naturalna marka rossmanna 04.08.05, 23:11
        mam krem do twarzy na dzień do cery normalnej i mieszanej. Rzeczywiscie pachnie
        ziolami ale dla mnie ten zapach jest bardzo przyjemny. Jak na razie mysle, ze
        jest rewelacyjny. Z twarza nic sie zlego nie dzieje, zadnych pryszczy a ni
        uczulen. Jestem bardzo zadowolona!

Pozdrawiam!
    • bzzzk Re: ALTERRA- naturalna marka rossmanna 06.08.05, 23:22
      Xiao, jak się sprawdzają kosmetyki?:) z tych, które masz szczególnie interesuje
      mnie żel do mycia twarzy, czy dobrze oczyszcza? czy myślisz, że nada się do
      bardzo tłustej cery? i czy krem tonujący ma może odcień różowawy? ja jestem
      oliwkowa, więc poszukuję zawsze podkładów itp. wpadających w żółtawy... czy
      jest raczej jasny czy ciemny? i w ogóle czy jesteś zadowolona z niego? a czy
      ten intensywny żel do twarzy, to jest ten beztłuszczowy, do delikatnej cery?
      pozdrawiam
      • brunhi no właśnie, jak tam 20.08.05, 12:27
        sie ta Alterra sprawuje?
        • ilkabydg Re: no właśnie, jak tam 23.08.05, 21:02
          też czekam na opinie.

się napaliłam na te kosmetyki, niedługo jade do niemiec i nie wiem czy jest
          sens kupować.
      • xiao Re: ALTERRA- naturalna marka rossmanna 08.09.05, 21:19
        sorki że długo nie odpisywaałam ale mam teraz małego dzidziusia i różnie to z czasem bywa...zel do mycia twarzy jest super,nie używam teraz żadnego mleczka do zmywania makijażu tylko twarz wieczorem myję tym żelem, mam cerę mieszaną. zmywa mi makijaż i jest super wydajny, dosłownie odrobina wystarczy do zmycia całej twarzy i szyi. krem tonujuący z tego co pamiętam istnieje w dwóch lub trzech odcieniach, ja mam beige - taki pośredni, jest raczej jasny i prawie nie widać go na skórze, jestem trochę opalona i może stąd to wrażenie (zastanawiam się czy jest bardziej różowy czy żółty, chyba różowy, a poza tym jeżeli masz oliwkową cerę,czyli taką ciemniejszą karnację to ten odcień jest stanowczo za jasny dla ciebie). na pewno nie kryje pryszczy itp.,raczej nadaje lekki koloryt, ale naprawdę lekki. ładnie się rozsmarowuje i nie waży się na skórze.żel do twarzy też jest ok,chociaż moze się wydawać lepki na początku.dobrze nawilża i nadaje się także pod oczy; tak to jest ten beztłuszczowy.
    • sz_ajlona Re: ALTERRA- naturalna marka rossmanna 05.09.05, 22:20
      Byłam w niemczech i zrobiłam małe zakupy i już śpieszę z wieściami:
      feuchtigskeitfluid dla cery zanieczyszczonej wspaniały: PACHNIE MIĘTĄ,
      uwielbiam ten zapach, trochę klejący i tępy, ale okazalo się, ze make-up
      świetnie się trzyma i rozsmarowuje na nim.
      kupiłam też aloesowo-limonkowy żel pod prysznic, olejek odświeżający do twarzy,
      krem na dzień dla normalnej skóry, jak użyje to napisze co i jak.
      Niestety Getönte Tagescreme miał chyba w składzie talk, więc odpuściłam sobie.
      • ilkabydg Re: ALTERRA- naturalna marka rossmanna 07.09.05, 08:10
        mogłabyś napisać skład tego olejku? jest na niemieckiej stronie, ale jakoś
        niemca nie kapuje, więc może jest na opakowaniu też inci?
        • sz_ajlona Re: ALTERRA- naturalna marka rossmanna 08.09.05, 11:38
          inci: Zea Mays, prunus Dulcis, Arachis Hypogaea, Vitis Vinifera, olea Europea,
          Aloe Barbadensis, Carthamus Tinctorius, Simmondsia Chinesis, Parfum, Citrus
          Aurantifolia, Limonene, Linanol, Citral, Geraniol, Benzyl Benzoate, Tocopherol.
          Narazie nie otwierałam, moge tylko powiedzieć, że buteleczka jest śliczna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka