Dodaj do ulubionych

kolczyki, dziurki:)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 23:25
ile macie dziurek w uszach:)?!
Obserwuj wątek
    • raggio.del.sole Re: kolczyki, dziurki:) 04.07.05, 23:46
      w jednym jedna, w drugim trzy:)
    • bzzzk Re: kolczyki, dziurki:) 04.07.05, 23:47
      w lewym 3, w prawym 1.
      a właśnie... tak zapytam:) - jak myślicie zrobić sobie jeszcze w prawym
      dodatkowo 3?:) wiem, wiem, że za dużo też nie dobrze, ale np. nie podobają mi
      się kolczyki w brwi, nosie czy brodzie, a generalnie kolczyki lubię, więc
      pozostają mi uszy, które i tak można zakryć, w razie potrzeby;) wtedy bym miała
      w jednym 3, a w drugim 4. przesada?:)
      pzdr.
      • raggio.del.sole Re: kolczyki, dziurki:) 04.07.05, 23:48
        ja tez mysle o tym,zeby jeszcze sobie dorobic;)
        ale jak bede miala 50 lat to jak to bedzie wygladalo?
        w pępku mam jeszcze:P
        • bzzzk Re: kolczyki, dziurki:) 04.07.05, 23:58
          o, w pępku, to też mi się bardzo podoba, planuję zrobić po wakacjach!:) a co do
          wieku lat 50, to przecież w tym wieku się pępka nie odsłania, więc to żaden
          problem, moim zdaniem;) gorzej z nosem i resztą twarzy. ale w końcu uszy nie
          rzucają się bardzo w oczy, można włosy zaczesać, zresztą te dziurki nie są tak
          bardzo widoczne, jak się kolczyków nie nosi:) a ile chciałabyś jeszcze zrobić?
          pzdr.
          • kragmel Re: kolczyki, dziurki:) 05.07.05, 06:19
            bzzzk napisała:

> o, w pępku, to też mi się bardzo podoba, planuję zrobić po wakacjach!:) a co
            do
            > wieku lat 50, to przecież w tym wieku się pępka nie odsłania, więc to żaden
            > problem, moim zdaniem;)

a myślałaś o ciąży? wtedy rozciąga się skóra na brzuchu i taka mini dziurka
            robi się bardzo nieestetyczną dziurą.
            • Gość: Haha Re: kolczyki, dziurki:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 10:52
              dziurka w pepku podczas ciazy wcale sie nie powieksza! Tylko trzeba umiejetnie
              o to dbac:)
            • bzzzk Re: kolczyki, dziurki:) 05.07.05, 21:54
              nie wiem czy w ogóle będę chciała mieć dzieci, więc szczerze mówiąc o tym nie
              pomyślałam:)
              pzdr.
    • Gość: fergie Re: kolczyki, dziurki:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 00:33
      powiedzcie mi, czy przebicie pępka bardzo boli ile mniej więcej kosztuje u
      kosmetyczki, bo przekłuwanie uszu nie bolało mnie wcale ale zastanawiam się nad
      pępkiem, bo tak ładnie wygląda na plaży..tylko jakoś się zdecydowac nie mogę
      • Gość: Dziurka Re: kolczyki, dziurki:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 10:53
        Radze Ci poszukac, bo na Forum bylo wiele poruszanych o tym tematow:D
      • Gość: mips Re: kolczyki, dziurki:) IP: 212.33.86.* 05.07.05, 11:17
        Kolczyk w pępku goi się pół roku albo i dłużej. Jak zrobisz dziurkę w niehigienicznych warunkach, to zakażenie murowane, a w przypadku pępka czasami dochodzi do zapalenia otrzewnej, co kończy się śmiercią. Dlatego nie rób tego byle gdzie i zastanów się jeszcze. Mnie się kawałek żelastwa w tym miejscu nie podoba (zwłaszcza jak dziewczyna nosi obcisłe biodrówki, a dokoła wystaje oponka), ale co kto lubi. Aha, już na pewno nie rób tego u kosmetyczki pistoletem.
        • bzzzk Re: kolczyki, dziurki:) 05.07.05, 21:57
          oponka przy pokazywaniu pępka wykluczona!;) to też mi się nie podoba, yyyy.
          teraz to jakaś moda jest na te biodrówki, takie maksymalnie obciągnięte i
          opięte... nawet bez przekłutego pępka atrakcyjnie to nie wygląda;)
          pzdr.
        • Gość: anie Re: kolczyki, dziurki:) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.07.05, 20:54
          nieprawda, mi sie kolczyk w pepku zagoil w tydzien. zero problemu. mam go juz 6
          lat i ngdy sie nie papral. tak jakby go nie bylo. ale zgadzam sie, ze zeby
          zrobic kolczyk w pepku najepeij udac sie do profesjonalnego studia
          kolczykowania i tatuazu. kosmetyczka bron boze, zadnych pistoletow. trzeba to
          zrobic odpowiednia igla.
        • Gość: fergie Re: kolczyki, dziurki:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 23:33
          nie u kosmetyczki? więc jak?
      • giera04 Re: kolczyki, dziurki:) 27.09.05, 15:51
        Ja przekuwałam wczoraj w salonie Tatoo , ceny są podzielone przeważnie 25 u
        kosmetyczek ,a ja płaciłam w salonie 30 zł ( z własnym kolczykiem ) ,a bez 80
        zł , a za kolczyka dałam 20 zł ( zamawiałam na allegro ) i bardzo mi się
        podoba , a czy boli to mnie bardzo bolało, ale nie to żebtm krzyczała czy coś ,
        ale wsumie to jak juz się połozyłam na ten fotel , na nic nie patrzałam poprstu
        zamknęłam oczka :P i loozik ,tak chyba jest lepiej , niż jakbym miała patrzeć ,
        noi i dużą rolę odgrywa psychika jak się nastawisz ,że bedzie wszystko okey ,to
        bedzie Ci łatwiej :))))
        Pozdrawiam i zycze powodzenia :)
    • Gość: len Re: kolczyki, dziurki:) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.07.05, 02:11
      W prawym jedna, w lewym piec i mysle o tym, zeby zrobic sobie jeszcze
      przynajmniej jedna, bo widzialam niedawno bardzo ladne kolczyki-kolka. Te
      dziurki, ktore mam, sa juz bardzo stare, sprzed 10 lat chyba.

Pozdrawiam!
    • Gość: mips Re: kolczyki, dziurki:) IP: 212.33.86.* 05.07.05, 11:18
      Cztery. Po dwie na ucho :)
      • pincia666 Re: kolczyki, dziurki:) 05.07.05, 13:24
        Ja mam na jednym 1 a na drugim 4( 3 na dole jeden na chrząstce) I nie przejmuje
        sie tym zbytnio co bedzie za 50 lat bo co jak co ale kazda dziurka jesli nie
        nosi sie kolczyków po jakims czasie zarasta:) Kolczyk z pępku nie goi sie na
        pewno pól roku. To sa indywidualne sprawy-jednym szybciej drugim wolniej. Trzeba
        nosic plaster przez jakis czas i nie wolno się kapac w basenie. Samo
        przekłuwanie nawet nie boli tylko jak Ci kosmetyczka naciagnie skóre to wtedy.
        Ale odwagi :)
        • ksenia23 Re: kolczyki, dziurki:) 06.07.05, 17:37
          Nie zarastaja. Ja mialam przeklute uszy na komunie, ale nosilam kolczyki rok i
          bardzo mi przeszkadzaly i je sciagnelam. Od tamtej pory minelo 17 lat i dalej
          mam dziurki i moge wlozyc kolczyki, nawet kiedys zalozylam na dzien.
    • Gość: Kasia Re: kolczyki, dziurki:) IP: 194.242.104.* 05.07.05, 13:29
      Pytasz czy przekłuwanie boli, miałam przekłuwany pępek 2 lata temu w studio
      tatuazu i mnie bardzo bolało(bez znieczulenia, najbardziej bolało przekładanie
      kolczyka). Juz kolczyka nie nosze,pozostała blizna,nie warto sie szpecic ,nie
      bądź głupia nie przekłuwaj.
    • toolie Re: kolczyki, dziurki:) 05.07.05, 13:29
      Ja mam w lewym 3, w prawym 2 i jedna w pepku:) Jakos nie boje sie co to bedzie
      za 50 lat. Mysle, ze wtedy co druga babcia bedzie miala tyle dziurek:) Pewnie
      jeszcze bedziemy w nich nosily kolczyki...A co do zarastania, to jakos trudno
      mi w to uwierzyc. Ja w jednej dziurce nie nosze kolczyka juz ok 10 lat i
      ostatnio sprawdzalam - nic nie zaroslo.
    • Gość: sundari.nari Re: a ja mam w nosku IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 05.07.05, 13:39
      w lewym skrzydełku-taki maleńki brylancik.Jest bardzo subtelny i praktycznie
      zrobiony- nosek wycieram bez problemu ;)
      Oprócz tego w uszach tez mam po kolczyku, a w prawym- jeszcze drugi, tak, ze
      jest zachowana równowaga.
      Lubie sie taka, a bez kolczyka w nosie czuje się.... naga!
      W Indiach mawiaja,że gdy przekłuje sie lewe skrzydełko nosa tuż przy koncu
      rowka, to zniweluje to pożądliwe pragnienia.Hmmm...może na Europejki to nie
      działa?
      Pozdrawiam!
    • jagodajagoda Re: kolczyki, dziurki:) 05.07.05, 14:18
      13 w jednym uchu a 2 w drugim + w pepku :) wyglada to slicznie
      • Gość: Pepuszek Re: kolczyki, dziurki:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 22:59
        Przeciez kazda dziurka moze zarosnac...nawet ta w pepku!
        Wiec mozna ponosic az sie znudzi, a cialo ma tendencje do zarastania, wiec z
        czasem dziurki nie bedzie:)
    • Gość: dordulka Re: kolczyki, dziurki:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 18:37
      W czasach burzliwej mlodosci nosilam 13 kolczykow w lewym uchu i skromne 3 w prawym, teraz zostaly mi 3 w lewym i 1 ( tylko) w prawym.
      • Gość: olkaaa9 Re: kolczyki, dziurki:) IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 05.07.05, 19:09
        ja mam w jednym uchu 2, w drugim 3, może 4...sama już nie wiem bo i tak nie
        noszę więcej niż po jednym na każdym uchu;-)
        miałam też kolczyk w nosie ale to było ładnych pare lat temu
    • Gość: annan_ Re: kolczyki, dziurki:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 20:24
      w jednym jedna, ktorza juz zarosla :) wiec aktualnie zero
      • raggio.del.sole Re: kolczyki, dziurki:) 06.07.05, 00:06
        ludzie ale Wy tu bzdury niektorzy wypisujecie!
        co do kolczyka w pepku: heh najbardziej pododbało mis ie zdanie to os mierci:P
        ze mną to było tak: pierwszy raz przekłuwany miałam (igłą) bez
        znieczulenia,troche bolało,ale do wytzymania.
        ale dziurka mi zarosła.
        drugi raz ze znieczuleniem,nie czułam nic,zero bólu. goiło się koło 2
        miesiecy,trzeba tylko przemywać wodą utlenioną i smarowac antybiotykiem abedzie
        ok.nie bolało w trakcie gojenia (chyba ze zahaczyłam przez przypadek).teraz
        jest ok,dziurka nie jest duża,i nie wydaje mi sie zbey nagle po ciązy zrobiła
        się jakaś jama
        • Gość: annan_ Re: kolczyki, dziurki:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 16:59
          a o jakie bzdury ci chodzi? moge prosic o przyklad?
    • Gość: Gość portalu :) Re: kolczyki, dziurki:) IP: *.devs.futuro.pl 06.07.05, 00:11
      W prawym 1 w lewym 2, z czego ta druga wczoraj przebijana była. jutro chyba
      prawe ucho pod igłę pójdzie bo czego ma być gorsze od lewego. Te pierwsze
      robione były z 15 lat temu przez znajomą mamy, chyba z okazji końca roku
      szkolnego. A wam jak i kto robił pierwsze kolczyki?:P
      A przy okazji, co robicie zeby dziurki wam się od kolczyków nie rozpychały
      zanadto? Nosząc kółka mogę bez problemu przesunąć je nawet tą grubszą częścią,
      po zdjęciu takie dziurki nie wyglądają za ładnie (schodzą się co prawda przez
      noc) ale na nast. dzień jest to samo.
      • Gość: XX Re: kolczyki, dziurki:) IP: *.umcs.lublin.pl 06.07.05, 09:47
        nie nos po prostu cięzkich kolczyków albo staraj się nie przekręcać tych kółek.
        Ja mam przekłute od 2 kl szk. podstawowej i nie rozciagneły sie. Kłuła mi
        ciotka, igłą of course :)
        • ilo10 Re: kolczyki, dziurki:) 06.07.05, 10:09
          w lewym 1 w prawym 4.
          w mojej rodzinie nie było kolczyków,więc na 18-stkę poszłam do kosmetyczki i
          trach!
          pózniej 2 następne koleżanka na przerwie w szkolnej toalecie...
          a czwarta u kosmetyczki..
    • Gość: anitka Re: kolczyki, dziurki:) IP: 82.197.52.* 06.07.05, 15:39
      Ja mam po dwie. Obie pary zrobiłam u kosmetyczki pistoletem rok po roku.
    • Gość: gość portalu Re: kolczyki, dziurki:) IP: *.devs.futuro.pl 06.07.05, 15:49
      no to już od dziś po 2 w każdym uchu. Czekam aż się wygoi i kupuję nowe
      kolczyki.
    • Gość: szwaczka Re: kolczyki, dziurki:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 16:18
      Ja mam w lewym 3, w prawym 1
      Ale i tam najczęsciej nosze po jednym na uchu.
      Przekłuwalam sobie sama, pierwszą dziurkę iglą, kolejne agrafkami :) chodziłam
      z nimi pare dni, czekałam aż się troche podgoi i podpiero zamieniałam na
      kolczyki :)

Pozdro
      • Gość: Gość portalu :) Re: kolczyki, dziurki:) IP: *.devs.futuro.pl 06.07.05, 17:38
        a ja nie mam przekonania do robienia dziurek kolczykiem, agrafką czy innymi
        wynalazkami. Znam osoby z "rozpapranymi" uszami po takich zabiegach. U mnie w
        rodzinie odkąd pamiętam uszy przekłuwane były sterylną igłą od zastrzyków i
        żadnych komplikacji nie było.
    • Gość: aaa Re: kolczyki, dziurki:) IP: *.devs.futuro.pl 06.07.05, 20:12
      a ty, kolka ile masz?? :)
    • Gość: annan_ mam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 20:33
      jakis czas temu bylam punkowo nastawiona i przekulam sobie chrzastke lewego ucha i zalozylam taki cudne cisniutkie koleczko. niestety, uszko tego nie zaakceptowalo i kolko musialam zdjac. teraz nie ma sladu po moich breweriach, ale jako ze zaczelam ubierac sie bardziej kobieco i wogole, zaczelam zastanawiac sie, czy nie przekuc sobie uszkow w miejscy tradycyjnym (taak, w wieku niemal 20 lat nie mam nawet jednej dziurki w uszach!) i nie sprawidz sobie potem jakis super extra kolczykow. jak myslicie, warto na starosc takie rzeczy robic? bo ja nie wiem. w sumie mam takie male uszka.... czy akurat kolczyki dodadza im urody? a jak mi sie popsuje cos tak jak na chrzastce?
      • Gość: aaa Re: mam pytanie IP: *.devs.futuro.pl 06.07.05, 21:19
        Chrząstka trudno sie goi a na pewno bardzo trudno goi się na "zwykłym" kolczyku
        (a taki pewnie miałas). Zrobienie dziury w tradycyjnym miejscu jest o wiele
        bezpieczniejsze i szybko się goi. Musisz zwrócić uwagę tylko na to czy dziurki
        będą symetrycznie z obu stron i czy będą równo przekłute. Nie wiem czy doda Ci
        to urody, sama musisz ocenić. Co do wielkości ucha, chyba nie masz mniejszego
        niż dzieciak w przedszkolu, a czasem się widzi u nich kolczyki więc wielkość
        nie gra chyba roli. Radzę nie kłuć samemu tylko poprosić kogoś, bo może wyjść
        krzywo. I to chyba tyle. A, do gojenia używaj raczej małych kółek a nie wkrętów
        (nie ufam kosmetyczkom jeśli chodzi o dziurawienie się).
        • Gość: smutasek Re: mam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 21:23
          a ja mam w prawym 3 a w lewym 4..a i tak juz dawno nie nosze kolczykow(w tych
          dodatkowych dziurkach ze tak powiem).. to byl taki mlodzienczy kaprys i moda..
          mam tez olczyk w pepku, ale z perspektywy czasu nie robi to na mnie takiego
          wrazenia jak na pocatku.. to kwestia przyzwyczajenia..jak wszytsko zreszta..a
          co d kolczykowania - chyba wydoroslalam i wszytskim polecam jak najmniej
          dziurek.. to malo kobiece..pzdr
          • Gość: aaa Re: mam pytanie IP: *.devs.futuro.pl 06.07.05, 21:25
            hmm czemu mało kobiece, 1, 2 dziurki w uszach są ok. i ładnie wyglądają (o ile
            nie są rozepchane). Choć faktycznie bycie "składnica złomu" nie jest fajne.
    • Gość: aaa Re: kolczyki, dziurki:) IP: *.devs.futuro.pl 06.07.05, 22:50
      no to dobranoc wszystkim zakolczykowanym
    • Gość: szyszunia Re: kolczyki, dziurki:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 15:40
      ja mam w prawym 2 z czego tylko w jednej,tej 'standardowej'nosze a w lewym tez
      2 ale jedno znow 'standard'a drugie w chrzastce sama robilam:D i jestem dumna :D
      • gocha500 Re: kolczyki, dziurki:) 08.07.05, 18:02
        ja mam w lewym 1 a w prawym 3 z czego 2 sama sobie robilam.
        • Gość: gość portalu :) Re: kolczyki, dziurki:) IP: *.devs.futuro.pl 08.07.05, 19:12
          a mi przekłute kilka dni temu ucho już się ładnie goi :)dziś odwdzięczyłam się
          koleżance która mi kłuła. też ma juz po 2 dziurki.
          • gocha500 Re: kolczyki, dziurki:) 08.07.05, 19:15
            ekhm mam jeszcze pepek przekluty :-D
            • Gość: gość portalu :) Re: kolczyki, dziurki:) IP: *.devs.futuro.pl 08.07.05, 19:19
              no gratulacje. na pepek sie nie zdecyduje jednak, ale uważam że ładnie wygląda.
              podobno jak fachowo przekłuwać to nawet nie boli.
              • Gość: szyszunia Re: kolczyki, dziurki:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 21:33
                wg mnie nawet w plaskim brzuchu kolczxyk w pepku wyglada ohydnie. kiedys fakt
                to mi sie podobalo, nawet po swoim mam blizne,bo mi sie papral... podoba mi sie
                jezyk, i sutek. ale obydwoch nie zrobilabym sobie,tylko ladnie u kogos wyglada.
                • Gość: gość potralu Re: kolczyki, dziurki:) IP: *.devs.futuro.pl 08.07.05, 23:25
                  no faktycznie sutek z kolczykiem wygląda genialnie ale chyba bardzo ryzykowne
                  to jest. Z miejsc na twarzy (oprócz ucha) fajnie wygląda na boku nosa.
                • Gość: ... Re: kolczyki, dziurki:) IP: 82.197.52.* 11.07.05, 12:19
                  No właśnie, co myślicie o kolczyku w sutku. Ma ktoś coś takiego, boli
                  przekłuwanie, jak się goi?
    • Gość: kajuuusia Re: kolczyki, dziurki:) IP: *.petrus.com.pl 09.07.05, 08:49
      ja mam jedna w lewym uchu i 2 w prawym a do tego kolczyk w jezyku..
      • Gość: gosia Re: kolczyki, dziurki:) IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 09.07.05, 13:23
        ja mam 2 w lewym i 6 w prawym,ale chyba wyjmę już się znudziły :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka