Dodaj do ulubionych

korekta nosa

02.08.02, 16:56
Zdecydowałam się na operacyjne poprawienie kształtu nosa.Czy mogłybyście mi
polecić dobrego chirurga plastycznego? Dużo dobrego słyszałam o szpitalu w
Polanicy ,ale wolałabym zrobić to w Warszawie.A może któraś z Was poddała się
takiemu zabiegowi?Napiszcie,proszę,jak wygląda taki zabieg,czy jest bardzo
bolesny,ile kosztuje,no i oczywiście jakie są efekty?Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: ana Re: korekta nosa IP: *.inet.polhost.pl 06.09.02, 14:37
      cze,ja rowniez poddalam sie korekcie nosa-praktycznie caly nos mialam
      poprawiany- bo natura obdarzyla mnie w tej dziedzinie nadzwyczaj hojnie. Bylo
      to 10 lat temu, nigdy tego nie zalowalam , cen ani nazwiska nie pamietam. Jak
      masz to zrobic to rob
      • Gość: Helena Re: korekta nosa IP: *.waw.cdp.pl 06.09.02, 14:48
        Mi sie zawsze marzyl kalifornijski barbi-nosek, ale stwierdzilam, ze moj jest
        wystarczajaco dobry i sie nie sukusilam. Takim podobno mega autorytetem jest
        Sankowski, ma gabinet w al. Jerozolimskich vis a vis Swede Center, kiedys byla
        tam Ikea teraz jest Decorador. Niestety na pierwsza wizyte-konsultacje czeka
        sie ok. 2-3 miesiecy.
        Telefon byl w kasiazce telefonicznej.
        H.
        • Gość: Maja1000 Re: korekta nosa IP: *.ey.com.pl / 195.187.16.* 06.09.02, 16:18
          Gość portalu: Helena napisał(a):

... Takim podobno mega autorytetem jest Sankowski, ma gabinet w al.
          Jerozolimskich vis a vis Swede Center, kiedys byla tam Ikea teraz jest
          Decorador. Niestety na pierwsza wizyte-konsultacje czeka sie ok. 2-3 miesiecy.

Rzeczywiście dr Sankowski uchodzi za eksperta w dziedzinie chirurgii
          plastycznej. Moja koleżanka poddała się takiej operacji kilka lat temu właśnie
          u niego.

Jej nos był ponoć wręcz w całości przebudowywany; tj. skracany, zwężany,
          spiłowany mały garbek. Po powrocie z urlopu, nikt z jej znajomych z rodziną
          włącznie, nie zauważył żadnej różnicy. Różnica była i jest rzeczywiście mniej
          niż minimalna.

Koleżanka nadal ma duży nos, ale mówi, że nie żałuje, że poddała się tej
          operacji bo wie, że zrobiła dla siebie co mogła, wybrała najlepszego
          specjalistę a przede wszystkim podjęła tę ważną dla niej decyzję, a że efekt
          był mniejszy, niż oczekiwała....

Dodam jeszcze, że samą operację zniosła dzielnie, mimo, że przez pierwsze 2 dni
          jej twarz wyglądała jakby ją ktoś brutalnie skopał, jeden wielki krwawy siniak
          z zagipsowanym nosem, nawet oczu nie mogła otwierać. Ale goiło się później jak
          na przysłowiowym psie.

• Gość: julita73 Re: korekta nosa IP: *.slubice.sdi.tpnet.pl 06.09.02, 16:42
            : Maja1000
            >
            > Koleżanka nadal ma duży nos, ale mówi, że nie żałuje, że poddała się tej
            > operacji bo wie, że zrobiła dla siebie co mogła, wybrała najlepszego
            > specjalistę a przede wszystkim podjęła tę ważną dla niej decyzję, a że efekt
            > był mniejszy, niż oczekiwała....
            >

> Gdybym to ja poddała się takiej operacji, gdybym tak cierpiała i musiała
            meczyć się jakiś czas z opatrunkami , opuchliznami , sińcami a efekt byłby
            zerowy to chyba bym się pocięła z rozpaczy . Nie mówiąc juz o finansowej
            stronie ...Moim zdaniem , operację tego typu robi się po to żeby efekt był
            widoczny..
    • Gość: GREGORY Re: korekta nosa IP: *.verizone.com.pl / *.gazeta.pl 07.09.02, 00:06
      Witaj Josefino!

1 sierpnia mialem przeprowadzona operacje plastyczna nosa we wroclawiu w
      klinice dr n. med. Katarzyny Stelczyk - jest ona jedna z najlepszych
      specjalistek w dziedzinie chirurgii plastycznej - praktyki zdobywala w
      najlepszych klinikach Ameryki Poludniowej m. in. w Rio de Janeiro, ktory
      uchodzi za mekke chirurgow plastycznych i gdzie wykonuje sie najwiecej operacji
      plastycznych. Naprawde dobrego lekarza szukalem bardzo dlugo i po calej polsce -
      a Dr Stelczyk napewno jest tym czego oczekiwalem, jest doskonala specjalistka,
      wspolnie przeprowadzala operacje z zakresu chirugii plastycznej z brazylijskim
      lekarzem Ivo Pitanguy, ktory jest NR 1 wsrod chirurgow plastycznych na swiecie.
      Moja wiedza z zakresu medycyny estetyznej jest spora wiec moge zapewnic, ze
      zabieg, leczenie pooperacyjne i efekt zasluguje na 6 z plusem. Mialem
      przeprowadzana calkowita korekcje ksztaltu nosa, gips na nosie 2 tyg, co 2-3
      dni zmieniane opatrunki a efekt - niesamowity! Jest jeszcze mala opuchlizna ale
      nos z dnia na dzien wyglada wspaniale, ze zdjec bylych pacjetow znam rowniez
      pieknie i perfekcjonalnie wykonane damskie nosy. Jesli chcesz sie kierowac
      lekarzem i naprawde dobrym efektm estetycznym operacji polecam wlasnie dr
      Stelczyk. Jesli chodzi o dr Sankowskiego na forum poswieconym chirurgii
      plastycznej gdzie jestem jednym ze starszych i czestych uczestnikow ten lekrz
      nie ma najlepszej opinii. W celu uzyskania dodatkowych informacji o zabiegu jak
      i innych zapraszam na moj adres e-mail: ginos.amrs@wp.pl badz na FORUM
      CHIRURGII PLASTYCZNEJ pod adresem:

users.nethit.pl/forum/forum/cialo/
      Serdecznie pozdrawiam wszystkie uczestniczki forum URODA, z ktorego rowniez
      korzysta moja siostra jak i ja sam.

GREGORY
      • Gość: mucha Re: korekta nosa IP: *.vif.net 07.09.02, 04:57
        Podobno tylko 6 na 10 takich operacji udaje się. Zastanów się dobrze bo może
        się skończyć tak, że będziesz wyglądała gorzej niż teraz (o ile w ogóle źle
        wyglądasz).
    • josefina Re: korekta nosa 10.09.02, 15:08
      Dziękuję za wszystkie opinie.Sądziłam,że mój post odszedł już do lamusa.Byłam w
      międzyczasie u dra Sankowskiego na konsultacji,a także miałam przeprowadzoną
      tzw. symulację komputerową.Obecnie rozważam wsystkie "za i przeciw".Wasze
      zdanie też ma tutaj duże znaczenie .Gregory,zastanowię się nad twoją
      sugestią.Odstrasza mnie tylko odległość...Dziękuję i zachęcam do zabrania głosu
      wszystkich,którzy chcą podzielić się swoimi doświadczeniami w tej
      kwestii.Pozdrawiam gorąco.
      • Gość: Joanna Re: korekta nosa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.02, 00:11
        Trzy lata tamu miałam operację plastyczną nosa. Korektę wykonał doktor Jaworski
        na ul. Koziej.
        Operacja dotyczyła części chrząstnej nosa - wycięto mi chrząstki po bokach
        (uzyskano w ten sposób wyszczuplenie mojego noska), a z jednej z chrząstek
        dobudowano mi grzbiecik, prostując mój niegdyś zadarty nosek. Z opatrunkiem
        chodziłam 10 dni, po zdjęciu nie było ŻADNYCH śladów, nie miałam praktycznie
        żadnych opuchlizn, siniaków itp.
        Cieszę się, że zdecydowałam się na ten zabieg. Dał mi on przede wszystkim
        zgrabny nosek i ogromny komfort psychiczny. Przed operacją myślałam, że kiedy
        wychodzę zza rogu domu, widać jedynie mój nos. Teraz bez skrępowania pokazuję
        swój profil.
        Co do bólu - operacja pzreprowadzana była w znieczuleniu miejscowym. Nic mnie
        nie bolało - ani w trakcie, ani po. Nie jest to jednak najprzyjemniejsze
        doznanie, ale można to przeżyć. Tym bardziej, że całość trwała tylko 20-30 min.

Jeśli nos jest dla autorki wątku problemem, zachęcam do podjęcia decyzji o
        operacji. Z własnego doświadzenia wiem, że ten problem nie zniknie poprzez np.
        zapewnianie znajomych "co ty chcesz od swojego nosa, jest może wydatny, ale
        jaki oryginalny!"
        Ja z efektów operacji jestem b. zadowolona. Jedyne czego żałuję, to, że nie
        poddałam się jej wcześniej (miałam 27 lat, gdy zdecydowałam się na skalpel).
        • Gość: Acha Re: korekta nosa IP: *.helion.pl 18.09.02, 10:16
          Mój ex miał operację nosa robioną przez prof.Kobusa z Polanicy.Miał korektę
          przegrody i usunięcie przy okazji małego garbu na nosie.Na operację zdecydował
          się ze względu na kłopoty z krzywą przegrodą,reszta przy okazji w ramach
          kosmetyki.Efekt po operacji koszmarny -opuchlizna ,sine białka oczu,krwawe
          powieki,górna warga jak balon.Zeszło po miesiącu,ale długo wyglądał
          paskudnie.Potem okazało się,że w nosie ma jakieś polipy,zrosty,które
          uniemożliwiają swobodne oddychanie-znowu operacja,,zeby to wyczyścić.
          Poza tym po zmianie kształtu nosa zmieniły mu się rysy twarzy-jakoś tak
          rozjechała się na boki-w ogóle przestał mi się podobać;))),ale to już inna
          historia.Efekt korekcji przegrody mierny,a zmiana w wyglądzie niekorzystna i
          ogrom cierpienia po zabiegu.Zastanów się dobrze.
          • Gość: Martyna Re: korekta nosa do Achy IP: 204.186.88.* 18.09.02, 21:45

A czy probowalas wywalczyc jakiejs odszkodowanie za nieudana operacje? Czy
            kontaktowalas sie z adwokatem?
            • Gość: Acha Re: korekta nosa do Achy IP: *.helion.pl 19.09.02, 09:16
              To nie był błąd w sztuce,takie rzeczy się zdarzają-jakaś wybujała błona śluzowa
              w nosie ,jest to procent ryzyka jaki podejmuje każdy pacjent godząc się na
              operację.
            • Gość: Joanna Re: korekta nosa do Achy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.09.02, 20:26
              Gość portalu: Martyna napisał(a):
              >
              > A czy probowalas wywalczyc jakiejs odszkodowanie za nieudana operacje? Czy
              > kontaktowalas sie z adwokatem?

Zwracam uwagę, że to nie ona poddała się operacji, tylko jej mąż. Pytanie więc
              nie ma sensu, bo nie rozmawiasz z samym zainteresowanym. To, co jej się nie
              podoba, niekoniecznie musi być złe dla niego. A opinii szanownego pana nie
              znamy.

Ja mówię za siebie: dla mnie operacja spowodowała zmianę życia. Dosłownie.
              Jestem pewna siebie, zadowolona, czuję się swobodnie. Operowano MÓJ nos, a to,
              co sądzą o efekcie inni, akurat guzik mnie obchodzi.

Operacje plastyczne udają się w 99%. Ryzyko istnieje zawsze i wszędzie, nie
              tylko u chirurga plastyka. A końcowy efekt jest sprawą b. subiektywną.

Ja na szczęście miałam jedynie operację części chrząstnej. Nie ingerowano w
              kościec nosa, bo ten akurat był OK. Takie operacje są zawsze lżejsze i
              łatwiejsze, stąd nie było ŻADNYCH opuchlizn i siniaków.

Jeśli zmiana wyglądu nosa po operacji będzie minimalna, dobry lekarz powinien o
              tym uprzedzić. Tak zrobił mój chirurg. Powiedział mianowicie, że skórka mojego
              noska jest dosyć gruba i efekt może nie być zbyt widoczny. Ja byłam jednak
              nieustępliwa i parłam zdecydowanie do zabiegu. Efekty przeszły najśmielsze
              oczekiwania lekarza, o czym powiedział mi już po wszystkim.

Nikogo nie lobbuję, tylko zachęcam do decyzji. To może naprawdę odmienić życie.
      • Gość: Martyna Re: korekta nosa IP: 204.186.88.* 18.09.02, 21:52
        josefina napisała:

> Dziękuję za wszystkie opinie.Sądziłam,że mój post odszedł już do lamusa.Byłam
        w
        >
        > międzyczasie u dra Sankowskiego na konsultacji,a także miałam przeprowadzoną
        > tzw. symulację komputerową.Obecnie rozważam wsystkie "za i przeciw".Wasze
        > zdanie też ma tutaj duże znaczenie .Gregory,zastanowię się nad twoją
        > sugestią.Odstrasza mnie tylko odległość...Dziękuję i zachęcam do zabrania
        głosu
        >
        > wszystkich,którzy chcą podzielić się swoimi doświadczeniami w tej
        > kwestii.Pozdrawiam gorąco.

Ja tez mysle o operacji nosa . Moj nos jest prosty ale nie chcialabym
        zmiejszyc i poprawic ksztalt samego konca nosa. Jednak naogladalam sie wiele
        zdjec nosow na internecie z operacji przed i po i slyszalam tez opinie, ze
        najtrudniej jest zmienic koncowke nosa . Wiem nie wiem czy wydawac tyle
        pieniedzy jesli moj nos mialby sie poprawic o okolo 15 procent.

W poscie napisalas , ze bylas na konsultacji . Mozesz podac mi cene zabiegu.

Pozdrawiam
        • Gość: nosek Re: korekta nosa IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 18.09.02, 23:57
          Martyna podrzuc jakies adresy stron gdzie mozna to zobaczyc!
          • Gość: Martyna Re: korekta nosa IP: *.proxy.aol.com 28.09.02, 21:49
            Gość portalu: nosek napisał(a):

> Martyna podrzuc jakies adresy stron gdzie mozna to zobaczyc!

Ja konkretnych adresow nie znam jest ich tysiace ja wchodze na
            www.google.com i dalej wpisuje haslo plastic surgeron nose lub tez rhinoplasty
            i pokazuja mi sie rozne strony.
        • josefina Re: korekta nosa 27.09.02, 17:26
          Dopiero dzisiaj zajrzałam na forum po dwutygodniowej przerwie.Cieszę się ,że
          podtrzymujecie ten wątek. Widzę,że dość dużo osób przez to przeszło.Dr
          Sankowski na konsultacji powiedział mi ,że zmiana ma być minimalna,ale o
          tym,którą z zapropopnowanych wersji najlepiej wybrać ,jeszcze z nim nie
          rozmawiałam.Koszty operacji ,wraz z pobytem w klinice(1 doba),mają wynieść 4,5
          tys. zł.Jeszcze nie wiem,czy koszty wzrosną ,jeśli trzeba będzie operowac cały
          nos,a nie tylko sam czubek.
          • Gość: Martyna Re: korekta nosa IP: *.proxy.aol.com 28.09.02, 21:52
            josefina napisała:

> Dopiero dzisiaj zajrzałam na forum po dwutygodniowej przerwie.Cieszę się ,że
            > podtrzymujecie ten wątek. Widzę,że dość dużo osób przez to przeszło.Dr
            > Sankowski na konsultacji powiedział mi ,że zmiana ma być minimalna,ale o
            > tym,którą z zapropopnowanych wersji najlepiej wybrać ,jeszcze z nim nie
            > rozmawiałam.Koszty operacji ,wraz z pobytem w klinice(1 doba),mają wynieść
            4,5
            > tys. zł.Jeszcze nie wiem,czy koszty wzrosną ,jeśli trzeba będzie operowac
            cały
            > nos,a nie tylko sam czubek.

Koszty prawdopodobnie wzrosna ale prosze napisz cos wiecej czy to lekarz
            zadecydowal , ze zmiana bedzie minimalna bo uwaza , ze nos nie wymaga zbyt
            duzych zmian czy tez lekarz nie potrafi zmienic zbyt duzo czy moze to ty nie
            chcesz widocznej zmiany. Bo ja chcialabym zmiane najwieksza jaka sie da i
            najlepiej nos Barbie.

Pozdrawiam
            • josefina Re: korekta nosa 30.09.02, 15:56
              Chodzi o to,że rozmawiałam z drem Sankowskim ,będąc u niego na konsultacji ,ale
              przed zrobieniem symulacji komputerowej .Wtedy on zasugerował,żeby zmniejszyć
              tylko czubek.Później,po zrobieniu zdjęć i obejrzeniu wspomnianej animacji(4
              propozycje),rozważyłam inne możliwości.Skłaniam się ku bardziej radykalnym
              zmianom (skrócenie i zwężenie całego nosa,co jest wykonalne),ale chcę to
              jeszcze raz omówić z lekarzem.Jednak nastąpi to nie wcześniej,jak za kilka
              tygodni.Na razie niestety tylko tyle mogę Ci powiedzieć.Odezwę się na
              forum ,kiedy będę wiedziała więcej.Pozdrawiam.
    • Gość: SSSS Re: korekta nosa IP: *.scientific.de / 192.168.12.* 19.09.02, 09:41
      JA TEZ PODDALAM SIE KOREKCIE NOSKA 4 LATA TEMU; BOZE; TO BYLA NAJLEPSZA DECYZJA
      JAKA TYLKO MOGLAM PODJAC; NIGDY NIE ZALOWALAM; WRECZ PRZECIWNIE; STALAM SIE
      BARDZIEJ PEWNA SIEBIE I TERAZ KOCHAM MOJ NOSEK; JAST MALY; ZGRABNY; SLICZNY -
      àla NOSEK "BARBIE".

wszystkim dziewczynom, ktore mysla o takowej operacji moge powiedziec tylko
      jedno: odwazcie sie, nie bedziecie zalowac.

co do bolu, powiem, ze mnie to wogole nie bolalo, tylko jest spora opuchlizna i
      ogrnome siniaki na twarzy, ktore po kilku dniach schodza. opuchlizna schodzi
      troche wolniej, kilka tyg. do kilku miesiecy - ale warto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka