Dodaj do ulubionych

Blizna-jeszcze raz

05.08.02, 14:00
Hej, wiem ze ten watek juz byl, ale moze ktos mi powie jak dlugo zablizniaja
sie rany pooperacyjne (chodzi mi o to, kiedy rana staje sie cielista)? Bede
wdzieczna za odpowiedzi.Z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: ala Re: Blizna-jeszcze raz IP: *.nfosigw.gov.pl / 192.168.1.* 08.08.02, 08:42
      Gdzie był ten wątek? Napisz proszę. Mam bliznę po operacji już 2 lata i niestety cielista to ona chyba
      nigdy nie będzie. Czasami jest bladziutka, czasami zaróżowiona. A w ogóle to mi zszyli takim zwykłym
      szwem, mam poprzeczne kreseczki wzdłuz blizny od tej nitki która zszywali. Chciałabym jakoś to poprawić
      operacyjnie. Nie wiesz czy taka operacja, tj. zrobienie szwu plastycznego daje dobre efekty? Ostatnio
      widziałam panią po operacji tarczycy i muszę przyznać, że prawie nic nie było widac (skóra była jakby
      "sklejona")
      • ewa251 Re: Blizna-jeszcze raz 14.08.02, 17:53
        Taki watek byl juz wczesniej na tym forum. Z tego co pamietam polecano do
        smarowania krem Cepan (podobno bardzo pomaga). natomiast z tego co słyszałam o
        operacji plastycznej takiej blizny, to roznie to bywa. Kolezanka miala taki
        zabieg (wlasnie po tarczycy) i niestety nie jest lepeij. Dalej ma tzw.bliznowac
        tj. dużą czerwoną szeroką bliznę. Sama nie wiem co mam robic ze swoją.
        Słyszałam że ponoć pomaga laser, ale nie mam gdzie się tego dowiedzieć. Może Ty
        coś wiesz. Pozdrowionka.
        • Gość: katrina Re: Blizna-jeszcze raz IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 14.08.02, 22:57
          To mnie Justy poleciła Cepan. Najpierw solcoceryl aż się zagoi (faktycznie
          zagoiło się ekspresowo) a potem cepan na bliznę. Smaruję się nim dwa razy
          dziennie i na razie niestety nic :( może trzeba dłużej czekać? śmierdzi
          cebulą :)
          Aha, Justy, jesteś wielka!!!! Po tym escovicie znikaja mi te krwiaki!!! no
          dosłownie, juz tylko jeden jest widoczny! Niesamowite, a kosztowało 5zł.
          zaczęłam nim smarować te stare, może też zejdą.
          • basia_kwiat Re: Blizna-jeszcze raz 14.08.02, 22:59
            chyba ESCEVENIE:))
            • julita73 Re: Blizna-jeszcze raz 15.08.02, 23:40
              dobre efekty daje też smarowanie maścią CONTRACTUBEX.Też mam bliznę,na plecach,
              nieco nad posladkami ( po operacji dysku)ale na szczęście lekarz który mnie
              zszywał, bardzo się postarał;-) i naprawdę mi sie ładnie zagoiło.Trzeba
              pamiętac żeby nie opalac miejsc z bliznami.Moja jest leciutko
              różowa,wygłdzona,zauważyłam że staje się coraz jaśniejsza.....
            • Gość: katrina Re: Blizna-jeszcze raz IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.02, 23:48
              jasne, masz rację :))) jeden czort, ważne że znikneły :)
              A wiesz że Justy pomyliła sie polecając mi "coś na krwiaki" i najpierw podała
              mi nazwę środka na hemoroidy! :))))) aesculan czy cos takiego :) mina pani
              aptekarki była zachwycająca :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka