Dodaj do ulubionych

Mikrodermabrazja Loreala jest wreszcie w Polsce!

IP: *.stacje.agora.pl 13.07.05, 18:57
Już sobie zamówiłam w aptekusie. Bardzo się cieszę.
Obserwuj wątek
    • Gość: józefina Re: Mikrodermabrazja Loreala jest wreszcie w Pols IP: 81.219.21.* 13.07.05, 21:04
      możesz nieco bliżej? co to ten aptekus? znalazłam tylko amerykański sklep online
      • Gość: Kulka Re: Mikrodermabrazja Loreala jest wreszcie w Pols IP: *.acn.waw.pl 13.07.05, 22:17
        a co to jest ta "mikrodermabrazja" ???
    • Gość: Kulka Re: Mikrodermabrazja Loreala jest wreszcie w Pols IP: *.acn.waw.pl 13.07.05, 22:26
      tak, wiem powinnam sprawdzić w wyszukiwarce :)
      • Gość: jo-asiunka Re: Mikrodermabrazja Loreala jest wreszcie w Pols IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 22:37
        Taka domowa alternatywa dla głębokiego złuszczania naskórka u kosmetyczki. Jakiś
        czas temu była o tym połowa wątków na forum, ale nie było w Polsce produktu.
        Potem pojawił się vichy - za 200 zł prawie, a w końcu i loreal - na
        www.aptecus.com kosztuje 65 zł.
        • tuya Re: Mikrodermabrazja Loreala jest wreszcie w Pols 14.07.05, 08:34
          Ale lepiej poczekaj z jej stosowaniem do wrzesnia - teraz zbyt silne slonce!
          • Gość: jo-asiunka Re: Mikrodermabrazja Loreala jest wreszcie w Pols IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 09:53
            Właśnie się nad tym zastanawiam - mozepoczekam na jakies załamanie pogody, żeby
            wypróbowac. Z drugiej strony uzywam na noc kwasów i nic się złego nie dzieje, na
            dzień po prostu stosuję filtry.
            • tuya Re: Mikrodermabrazja Loreala jest wreszcie w Pols 14.07.05, 10:07
              teoretycznie jesli stosujesz porzadne filtry to nic nie powinno sie stac. Ale z
              drugiej strony - czescia zestawu jest krem z filtrem 15 a to stanowczo za malo,
              mieszanie filtrow tez podobno niewskazane. Ja tam odstawilam swoj zestaw do
              wrzesnia.
            • Gość: cioteczqa Re: Mikrodermabrazja AA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.05, 12:33
              Ja używam AA od tygodnia! I uż widzę rezultaty, miałam problemy z zaskórniakami-
              prosakami. Po tygodniu zmniejszyły sie tak że są prawie niewidoczne. AA jest
              rewelacyjny! Normalnie sie opalam i nie mam żadnych przebarwień
              • jaga112 Re: Mikrodermabrazja AA 14.07.05, 14:25
                Napisz coś więcej o tym AA, jaka jest cena i gdzie mozna kupic.
    • Gość: liisa Re: Mikrodermabrazja Loreala jest wreszcie w Pols IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 10:39
      a mozesz mi napisac do jakich celow potrzebujesz tego kosmetyku czy na
      przebarwienia jakies czy moze na blizny potradzikowe (bo wlasnie ja na blizny
      typu dołeczki dziureczki) cos potrzebyje czy to jest na to?? A tez uzywam
      kwasów z avene ale nic mi nie pomagaja na moje blizny (moze na przebarwienia
      bardziej)
      • Gość: jo-asiunka Re: Mikrodermabrazja Loreala jest wreszcie w Pols IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 10:44
        Na: rozszerzone pory, blizny (spowodowane moim dłubaniem) i lojotok. Dziur
        raczej nie mam. Jeśli pomoże na cokolwiek, będę szczesliwa. Avene tez juz
        przestało własciwie na mnie działać (stosuję na zmianę diacneal i cleanance K)
        Przymierzałam sie właśnie do zakupu mikroabrazji vichy, ale spróbuję najpierw o
        wiele tańszego loreala. A od września Glyco A.
        • Gość: liisa Re: Mikrodermabrazja Loreala jest wreszcie w Pols IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 10:48
          o wlasnie glyco a. Tez mialam w reku. Ale kupiłam ten avene. A mozesz mi podac
          link do opisu tego specyfiku z Loreala i Vichy. Poczytałabym. Dziekuje z góry.
          Ja juz w nic nie wierze ale moze...
          • Gość: jo-asiunka Re: Mikrodermabrazja Loreala jest wreszcie w Pols IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 12:08
            Vichy: www.aptecus.com/product_info.php/products_id/12281
            L'oreal:
            www.aptecus.com/product_info.php/manufacturers_id/59/products_id/12289
            też na wizażu:
            www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=6c6ec31236aded3375135d951c111f4d&cmd=details&itemid=10695i
            www.wizaz.pl/produkty/baza/censura.php?tsid=1&csid=6c6ec31236aded3375135d951c111f4d&cmd=details&itemid=9979
            • Gość: liisa Re: Mikrodermabrazja Loreala jest wreszcie w Pols IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 12:32
              dzieki za info...
              jak tylko uzyjesz i bedziesz mogła powiedziec o efektach napisz prosze jak to
              działa. Tez bym chetnie sobie cos takiego kupiła ale ta moja uczulona skora na
              wszystkie kwasy - nie wiem czy dam rade
      • Gość: justyna Re: Mikrodermabrazja Loreala jest wreszcie w Pols IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.07.05, 14:11
        liisa też miałam takie dołki w policzkach i niestety kwasy na mnie nie
        działały.
        Pomogły mi dopiero maści od dermatologa na recepte Retin A oraz Differin.
        Ale na efekty trzeba czekać ok 3 mce.
        Szkoda mi było kasy na jakieś peelingi u kosmetyczki, bo bałam się że nie
        będzie efektow, wolałam powoli i stopniowo złuszczać masciami.
        • Gość: jo-asiunka Re: Mikrodermabrazja Loreala jest wreszcie w Pols IP: *.stacje.agora.pl 14.07.05, 14:39
          Mam tę dermabrazję AA - sam krem - i kiszka. Zwykly peeling Erisa jest o niebo
          lepszy.
        • Gość: liisa Re: Mikrodermabrazja Loreala jest wreszcie w Pols IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 11:28
          do Justyna:

Mmam rozumiec ze po ok. 3 miesiacach ubytki w skórze typu dziureczki
          zmniejszyły sie. /??? Piszesz w czasie przeszłym - mam rozumiec ze nie masz
          takiego problemu po uzyciu tych kosmtyków o których piszesz. Czy mogłabys
          napisac do mnie e-maila z nr gg pogadałbym z Tobą. na adres. lusia4@gazeta.pl
    • Gość: ewa 74 Re: Mikrodermabrazja Loreala jest wreszcie w Pols IP: *.ras.sth.bostream.se 14.07.05, 14:58
      mam ten preparat od dawna,kilka razy uzylam.moja opinia jest taka:OK.i nic
      wiecej.wedlug mnie to efekt ten sam jak po zwyklym gruboziarnistym pilingu.a
      krem ,ktory ma chronic i dzywiac skore po pilingowaniu jest wogole
      beznadziejny,slabo nawilza,zapycha pory,slaba ochrona przeciwsloneczna.
      • stelena Re: Mikrodermabrazja Loreala jest wreszcie w Pols 14.07.05, 17:20
        Kidy zobaczylam ze Vichy ma kwas glikolowy ok 3 % to stwierdzilam ze wole od
        razu rzucic sie na cos mocniejszego Na jesien chce sprobowac Glyco A Nie wiecie
        ile moze kosztowac?
        • Gość: jo-asiunka Re: Mikrodermabrazja Loreala jest wreszcie w Pols IP: *.stacje.agora.pl 14.07.05, 19:56
          45 zł
        • stelena Re: Mikrodermabrazja Loreala jest wreszcie w Pols 14.07.05, 20:25
          Dzieki za informacje Od jesieni zaczynam kuracje GlicoA taniej i silniej:)
          • Gość: liisa Re: Mikrodermabrazja Loreala jest wreszcie w Pols IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 11:33
            do Justyna:
            Mmam rozumiec ze po ok. 3 miesiacach ubytki w skórze typu dziureczki
            zmniejszyły sie. /??? Piszesz w czasie przeszłym - mam rozumiec ze nie masz
            takiego problemu po uzyciu tych kosmtyków o których piszesz. Czy mogłabys
            napisac do mnie e-maila z nr gg pogadałbym z Tobą. na adres. lusia4@gazeta.pl
            jeszcze raz napisałam bo tam mi sie zle wysłało.
            • Gość: liisa Re: Mikrodermabrazja Loreala jest wreszcie w Pols IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 11:59
              odswiezam
              • margolcia05 Re: Mikrodermabrazja Loreala jest wreszcie w Pols 15.07.05, 15:04
                Dziewczyny uważajcie z kwasami w tych preparatach.Według mnie nie do każdej
                skóry one sie nadają .Skonsultujcie wpierw z dobrą kosmetyczką te preparaty.Ja
                używałam i teraz doprowadzam swoją skórę do 'normalności'.Jest wytrawion jak
                rzemień.Pozdrawiam
                • Gość: liguee Re: Mikrodermabrazja Loreala jest wreszcie w Pols IP: *.btsnet.pl 15.07.05, 16:40
                  walczylam z tradzikiem odkąd pamietam, i probowalam wszystkiego, teraz tradziku
                  nie mam ale zostaly slady - tzn rozszerzone pory , przebarwienia itp. Probowalam
                  peelingow, maseczek,kremow, naświetlań -wszystkiego -jedyna rzecza ktora mi
                  pomogla to zabiegi zluszczania w gabinecie kosmetycznym kwasami glikolowymi- raz
                  a dobrze i co najwazniejsze -efekt niesamowity. Takze radze odpuscic sobie
                  jakies 3% kremiki i iśc na porzadny zabieg- złuszczanie kwasem glokolowym 20%,
                  35%, 50% lub 70%.
                  A to do poczytania:
                  www.laser-medica.szczecin.pl/peeling-chemiczny/
                  • fantagiro30 Pytanie do kompetentnych :) 15.07.05, 18:58
                    Nigdy nie używałam kremów z kwasami. Słyszałam o mikrodembrazji z Loreal'a,
                    siostra kupiła mi w Niemczech. Wiem, że powinnam zacząć kurację jesienią, nie
                    wiem natomiast, czy powinnam przygotować moją cerę do "ataku" kwasami? Czy mogę
                    tak od razu, "na żywca"?
                    • Gość: ?? Re: Pytanie do kompetentnych :) IP: *.mia.bellsouth.net 15.07.05, 19:06
                      ale przeciez w tym zestawie nie ma ani grama kwasow?
                      • fantagiro30 Re: Pytanie do kompetentnych :) 15.07.05, 19:09
                        Nie wiem, jeszcze paczuszka do mnie nie doszła. Z poprzednich wypowiedzi
                        wywnioskowałam, że jednak są kwasy w tej kuracji.
                        • livia79 Re: Pytanie do kompetentnych :) 15.07.05, 19:17
                          Fantagiro, to zluszczanie nie polega na zluszczaniu kwasami, tylko na scieraniu
                          naskorka drobinkami. Tam nie ma kwasow, ten "zabieg" dziala po prostu jak
                          gruboziarnisty peeling. Mi kwasy bardzo bardzo wysuszyly buzke, uzywalam
                          lagodnego kremu - effaclar k. Mialam twarz jak pergamin, sucha i podrazniona.
                          Po L'Orealu mam piekna, tryskajaca zdrowiem cere. To peeling, zluszczanie
                          mechaniczne, nie kwasy. Wiec bez obaw.
                          • fantagiro30 Re: Pytanie do kompetentnych :) 15.07.05, 19:25
                            Dziękuję za odpowiedź :)
                            • Gość: Joasiak Re: Pytanie do kompetentnych :) IP: *.bel.vectranet.pl / 85.219.140.* 16.07.05, 12:17
                              zgadza się, tam nie ma ani "kawałka" kwasów, za to na opakowaniu napisano, by
                              nie używać przy wrażliwej cerze, bo mocno ściera.
                              • livia79 Re: Pytanie do kompetentnych :) 16.07.05, 14:22
                                Sluchajcie, to pewnie bedzie glupie pytanie, ale prosze nie krzyczec. Latem
                                nastepnego roku wychodze za maż. Chcialabym przed slubem pochodzic kilka razy
                                na solarium, wystarczy mi 4 razy po 5 minut. Moge nabawic sie przebarwien
                                stosujac jednoczesnie te darmabrazje, prawda??? kurcze, na niej tez mi zalezy,
                                bo chce miec jednoczesnie oczyszczona i opalona cere :( samoopalacze wykluczam,
                                na wszystko jestem uczulona, a poza tym - one smierdza :( czy mozna ryzykowac
                                ten peeling + solarium??
                                • justa_79 Re: Pytanie do kompetentnych :) 16.07.05, 14:49
                                  ja bym nie ryzykowała. każde złuszczanie wymaga wysokich filtrów, celowe
                                  opalanie wykluczone.
                                  • Gość: Livia Re: Pytanie do kompetentnych :) IP: *.jgora.dialog.net.pl 16.07.05, 17:50
                                    Dzieki Justy, tak tez myslalam :(
                              • fantagiro30 Re: Pytanie do kompetentnych :) 16.07.05, 14:45
                                Gość portalu: Joasiak napisał(a):

> zgadza się, tam nie ma ani "kawałka" kwasów, za to na opakowaniu napisano, by
                                > nie używać przy wrażliwej cerze, bo mocno ściera.

W takim razie nie można używać tego kosmetyku również przy trądziku? Nie mam go
                                zbyt dużo, jedynie na czole jakieś drobne kwiatuszki, które mogę wycisnąć. (no
                                i robię to, durnowata!)
                                • justa_79 Re: Pytanie do kompetentnych :) 16.07.05, 14:47
                                  przy wypryskach ropnych peeling mechaniczny nie jest wskazany, raczej wybierz
                                  enzymatyczny.
                • Gość: jo-asiunka Re: Mikrodermabrazja Loreala jest wreszcie w Pols IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 23:46
                  A mozesz coś więcej napisać, Margolciu? Ja uzywam kwasów od jakiegos czau i jest
                  ok. Co się stało z Twoja twarza?
    • martyna14 Re: Mikrodermabrazja Loreala jest wreszcie w Pols 16.07.05, 17:23
      Właśnie się nad tym zastanawiam - mozepoczekam na jakies załamanie pogody, żeby
      wypróbowac. Z drugiej strony uzywam na noc kwasów i nic się złego nie dzieje, na
      dzień po prostu stosuję filtry.

Uwazaj ja stosowalam Retin A rok temu i pomimo uzywania filtrow 60 La Roche
      pOSAY zostaly mi dwa przebarwienia wiec teraz jestem bardzo ostrozna z
      wszelkimi kwasami. Oczywiscie jesli caly dzien siedzisz w biurze a nie na
      powietrzu to ryyzka pewnie jest duzo mniejsze.
    • Gość: eks Re: Mikrodermabrazja Loreala jest wreszcie w Pols IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.07.05, 18:17
      dermabrazja viichy ma nnie tylko kkwas glikolowy ale tex mlekowy i jes to
      bardzo skuteczne polaczenie. ale nie polecam w czasie ostrego slonca i
      opalania
    • Gość: Ann Re: Mikrodermabrazja Loreala jest wreszcie w Pols IP: *.ols.vectranet.pl 16.07.05, 20:38
      Mam pytanko:czy jest ona dostępna wyłącznie w Aptecusie,czy w lokalnych aptekach
      też można nabyć albo w drogeriach????Wiecie coś na ten temat??
      • Gość: Joasiak Re: Mikrodermabrazja Loreala jest wreszcie w Pols IP: *.bel.vectranet.pl / 85.219.140.* 16.07.05, 23:47
        ten zestaw z Vichy ponoc jest picem na wodę, i drogim do tego - polecam opinię
        Basi Kwiatkowskiej na Biochemii Urody, od jutra znów czynne.
        • Gość: jo-asiunka Re: Mikrodermabrazja Loreala jest wreszcie w Pols IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 23:53
          Dermabrazja loreala jest tylko w aptekach. a jesli chodzi o vichy, to tez mam
          ochotę spróbować, ona jest taka bardziej rozbudowana. Pani dermatolog -
          konsultantka vichy powiedziała mi, że opakowanie jest na 3 razy, bo są trzy
          chusteczki z kwasem glikolowym, ale reszty skladników jest wiecej i mozna potem
          dokupć np glyco A i zużyć z tym resztę. Gyco i tak zamierzam kupić. aha, vichy
          przez jakiś czas w aptekusie kosztowało 135 zł (w aptekach 200!) Teraz mają za
          165, załuję, że nie kupilam, ale moze jeszcze upoluję tak tanio
    • Gość: Ann Re: Mikrodermabrazja Loreala jest wreszcie w Pols IP: *.ols.vectranet.pl 17.07.05, 17:04
      A widziałyście ją już w aptekach(L'oreal),bo zastanawiam się czy można zamówić
      u siebie w aptece,czy tylko w Aptekusie?
      • Gość: aa Re: Mikrodermabrazja Loreala jest wreszcie w Pols IP: 212.160.114.* 20.07.05, 12:22
        Jest już w aptekach, w cenie ok. 65 zł.
        • Gość: jarka Re: Mikrodermabrazja Loreala jest wreszcie w Pols IP: *.amu.edu.pl 20.07.05, 16:30
          Uwaga Poznanianki! W aptece w King Cross mikrodermabrazja L'Oreala po 55 zl! A
          pare krokow dalej w Superpharmie 69!!!
    • Gość: Ann Re: Mikrodermabrazja Loreala jest wreszcie w Pols IP: *.ols.vectranet.pl 20.07.05, 15:30
      Zamówiłam w Aptekusie,i właśnie dzisiaj dostałam paczuszkę z mikrodembrazją plus
      próbeczki i pomadka ochronna.Wieczorkiem wypróbuje i zdam relacje ;)
    • Gość: frida7 pisze jaka jest swietna - mikrodermabrazja loreala IP: 212.87.5.* 22.07.05, 15:01
      mam juz od 2 tygodni i uzylam chyba 5 razy. Na mnie zadzialala super. Mam cere
      mieszana, pojedyncze wypryski i drobne grudki ciagle gdzies tam sie pojawialy.
      No i wlasnie to mnie najbardziej cieszy ze teraz poznikaly, mam cere prawie
      idealnie gladka, nic wiekszego nie wyskoczylo i te male nierownosci poznikaly,
      poza tym koloryt bardzo sie poprawil, rownomierny i jasny. Nie mowie ze
      wszystko jest juz idealenie super, ale widze ogrooomna poprawe. Generalne
      wrazenie jest takie ze cera jest gladka zdrowa i swieza. Na pewno wiecie jaka
      to radosc spojrzec w lusterko i taka siebie zobaczyc:) dlatego napisalam, moze
      jeszcze komus pomoze. pozdrawiam:)
      • Gość: miki Re: pisze jaka jest swietna - mikrodermabrazja lo IP: *.cable.casema.nl 22.07.05, 15:14
        ja juz mam kilka tygodni- wiec zrobilam peeling ok. 6-7 razy. Tez zauwazylam,
        ze jakby mniej pryszczy mi wylazi...Ale nie wiem, jaka przyczyna, bo moze byc
        ich kilka: organizm wraca do siebie po szoku zw. z odstawieniem antykoncepcji,
        lato= sloneczko, wakacje= mniej stresow, wysypianie sie. Moze jednak ten
        specyfik? Koloryt cery zdecydowanie sie poprawia, jest zdrowszy, ladny.
        Zaszkodzic chyba nie zaszkodzi, wiec same sprobujcie!
        • Gość: natalik Re: pisze jaka jest swietna - mikrodermabrazja lo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 21:40
          a czy L'oreal pomoze na czarne zaskorniki na nosie i biale krostki tzw podobno
          prusaki???? tylko mam wrazliwa cera i nie wiem czy moge swobodnie tego uzywac,
          co prawda normalne peelingi robie ale staram si ebardzo zadko bo czerwone plamy
          si epojawiaja ale znikaja zaraz.....
          • Gość: frida7 Re: pisze jaka jest swietna - mikrodermabrazja lo IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 22:10
            Na zaskorniki na pewno pomoze, bo glebiej oczyszcza pory i chyba lekko je
            sciaga, ale nie jest tak, ze juz calkowicie nie mam tych ciemnych kropeczek na
            nosie, niestety caly czas sa choc znaczaco mniejsze, jasniejsze no i jakos
            ogolnie lepiej to wyglada. Natomiast prusakow nie mialam, ale wydaje mi sie ze
            regularne stosowanie mikrodermabrazji bedzie przeciwdzialac powstawaniu nowych.
            A te istniejace to nie wiem....ja bym je usunela u kosmetyczki. Co do rodzaju
            skory to moze juz slyszalas ze producent nie poleca specyfiku do bardzo
            wrazliwej cery. Drobinki sa faktycznie dosyc ostre, a trzec trzeba bo na tym to
            glownie polega. Ja tez mam raczej wrazliwa cere ktora latwo sie zaczerwienia,
            ale zdecydowalam sie i nie zaluje. Mniej energicznie pocieram w newralgicznych
            miejscach czyli nos i najblizsza okolica:)I w sumie podraznienie skory po
            zabiegu u mnie jest minimalne i bardzo szybko znika. Tyle moich wrazen:)
            pozdrawiam
            • Gość: Liv Re: pisze jaka jest swietna - mikrodermabrazja lo IP: *.jgora.dialog.net.pl 22.07.05, 23:39
              Ja tez jestem bardzo bardzo zadowolna, zgadzam sie z Frida i innymi
              zadowolonymi kobietkami. Cera ogolnie duuuzo ladniejsza, czarnych punkcikow
              mniej, choc nie znikly calkowicie, wysyp zahamowany-choc ja przez pewnien czas,
              jakos po 5 uzyciu - mialam wlasnie intensywniejszy "pokaz" krosteczek. Teraz
              sie to unormowalo. Trzec trzeba, przyjemne to to nie jest, wrazliwcow sobie
              przy tym nie wyobrazam, ale ja jestem zachwycona efektami. Cera jakas taka
              inna, jasniejsza, sama nie wiem... Polecam.
              • Gość: ali a jak się ma loreal do micro d?? IP: *.chello.pl 23.07.05, 22:06
                ktoś ma porównanie? a najlepiej loreal do micro d i do vichy??
                • Gość: jo-asiunka Re: a jak się ma loreal do micro d?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 12:24
                  O, też jestem bardzo ciekawa. Podciągam
    • Gość: ciekawa Re: Mikrodermabrazja Loreala jest wreszcie w Pols IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 12:11
      czy mogę używać tego produktu w wieku 21 lat???
      • Gość: justyna Re: Mikrodermabrazja Loreala jest wreszcie w Pols IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.07.05, 15:04
        Gość portalu: ciekawa napisał(a):

> czy mogę używać tego produktu w wieku 21 lat???

Oczywiście że możesz, jeżeli tylko twoja skora tego potrzebuje np. na blizny
        trądzikowe, zaskorniki, ale nawet jak nie masz takich problemow to warto od
        czasu do czasu dogłębnie oczyścić cerę.
    • sulanna Re: Mikrodermabrazja Loreala jest wreszcie w Pols 25.07.05, 13:49
      Ja używam Mikrodermabrazji Kary Kay i są super efekty. Polecam!
    • Gość: Pala Re: Mikrodermabrazja Loreala jest wreszcie w Pols IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 14:32
      A czy to na przebarwienia/blizny po trądziku też pomaga?
      • sulanna Re: Mikrodermabrazja Loreala jest wreszcie w Pols 25.07.05, 14:57
        tak, ja tylko dlatego ją uzywam. Mi pomogło. Mówie o Mary Kay, za inne nie
        odpowiadam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka