Dodaj do ulubionych

KRAKÓW, KOGO POLECACIE DO LAPAROSKOPII ? PILNE

03.09.05, 12:06
Dziewczyny, szukam u was pomocy.

Wróciłam wczoraj od gina przesiedziałam godzine w gabinecie. Wynik:
zaawansowana endometrioza IV stopnia czyli ta najgorsza. Laparoskopia w moim
stanie tylko w Krakowie. Potem półroczne leczenie jakimis analogami, a po pół
roku mam 3 miesiace, zeby zajsć w naturalny sposób w ciążę. Jeśli się nie uda
to tylko in vitro. I to jest wizyta w skrócie.
Mam sprawdzac markery czy spadają, bo to dobry znak, ze nie ma nowotwora
jajnika.
Ze sprzętem jaki jest w szpitalu w u nas w Tarnowie nie ma szans na laparo w
moim przypadku. Wyszłoby mi to tylko na gorsze.
Mój gin, polecił mi do Laparoskopii prof. Klimek, który przyjmuje w Szpitalu
na Kopernika 23 w Krakowie. Ale opinie o nim są zastraszające !
On ma mi zrobic tylko laparo, potem wracam do swojego gina.

Boje się jak cholera tej laparo a potem tych lekarstw - mają skutki uboczne.
8 miesiecy temu urodzałm martwego synka w 5 miesiacu ciąży i jak Wszytskie
tutaj też chcę mieć choć jedno dziecko.

Pomóżcie mi kogos wybrać z Krakowa do laparoskopii, ja tam nie znam żadnego
lekarza a nie mogę sobie pozwolić na partactwo w moim stanie endometriozy.
Będę wdzieczna za wszystkie odpowiedzi.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • klara_76 Re: KRAKÓW, KOGO POLECACIE DO LAPAROSKOPII ? PILN 03.09.05, 14:05
      Napisze Ci na priv
      • agnieszka.krak Re: KRAKÓW, KOGO POLECACIE DO LAPAROSKOPII ? PILN 03.09.05, 14:18
        zdecydowanie dr Homa, prywatnie przyjmuje na ul. Oboźnej dokładnie miesiac temu
        3.08 operował mnie i jestem b. zadowolona poza tym wspaniale sie mną zajmował i
        czułam jego zainteresowanie. Ktos z rodziny pracuje na klinice przy kopernika (
        nie 23) i potwierdza własnie ze jedynie dr Homa lub dr Wojtyś sa naprawde
        dobrzy w Krakowie w tej dzidzinie. Ze swojego doswadczenia polecam Ci Dr Homa.A
        jesli chodzi o M.Klimka to trzymaj sie z daleka
    • ivonne76 Re: KRAKÓW, KOGO POLECACIE DO LAPAROSKOPII ? PILN 03.09.05, 16:19
      Dzięki za szybkie odpowiedzi.
      teraz muszę szybko się zaszczepić na WZW.
      Moja endo jest w bardzo zaawansowanym stadium IV stopień.
      Napiszcie mi proszę jak się zarejestrować na pierwszą wizyte, ile kosztuje, ile
      się czeka i ile w końcu kosztuje ta laparpskopia.
      Z góry dziękuję
      Iwona
      • michalinnaa Re: KRAKÓW, KOGO POLECACIE DO LAPAROSKOPII ? PILN 03.09.05, 18:59
        Ja miałam robiona laparo przez dr. Wojtysia i jestem zadowolona, inny gin
        ogladał jego prace i go bardzo pochwalił, wiec myślę, ze zrobił wszytko tak jak
        potrzeba, był miły, ciepły i interesował sie mna w szpitalu, o to namiary pl.
        Szczepański 3, 422-57-47, 422-56-84
    • agwoj Re: KRAKÓW, KOGO POLECACIE DO LAPAROSKOPII ? PILN 03.09.05, 19:29
      Strzeż się Klimka!!!
      W moim przypadku za przyjęcie na oddział chciał "od 1000 do 1500 złotych, wg
      państwa uznania" brrrr jeszcze mnie ciarki przechodzą jak myślę o tym
      człowieku, zmarnowane 2 lata...
      Zyczę Ci powodzenia! Laparo nie jest takie straszne, sama miałam miesiąc temu
      (w W-wie). Mam stwierdzoną endometriozę ale nie groźną (jeśli taka istnieje...?)
      Trzymaj się zdrowo!
      • agnieszka.krak Re: KRAKÓW, KOGO POLECACIE DO LAPAROSKOPII ? PILN 03.09.05, 21:21
        telefonu do dr Homy nie pamietam, ale bez problemu uzyskasz nr na infromacji
        telefonicznej, podając nazwisko i ul. Oboźna. Wizyta z badaniem i usg 80 zł tak
        było w maju i w zasadzie to były wszystkie koszty, miałam od mojej ginki
        skierowanie na laparo i z tym własnie papierkiem udałam sie do dr Homy. Termin
        dostałam za 3 m-ce, ale normalnie mozna zmiescic sie w 2 m-cach, tyle ze przez
        cały lipiec dr był na urlopie. Laparo bez zadnych kosztów, zrobiona na NFZ. Dr
        robi tez laparo prywatnie w klinice w Niepołomicach cena 2500, wówczas nie
        czekasz na termin w zasadzie załatwiane jest "od reki".
        • ivonne76 Re: KRAKÓW, KOGO POLECACIE DO LAPAROSKOPII ? PILN 03.09.05, 22:13
          Aga, a powiedz mi, jesli on wykonuje laparo na NFZ, to gdzie ? co jest
          potrzebne do laparo ? jak się do niej mam przygotowac ?
          I jeszcze jedno, ja nie mam własnie skierowania od gina na laparo.
          Czy ono musi byc konkretnie zaadresowane do konkretnego lekarza od laparo ?

Wielkie dzięki za info
          Iwona
          • agnieszka.krak Re: KRAKÓW, KOGO POLECACIE DO LAPAROSKOPII ? PILN 04.09.05, 10:50
            Bezpłatnie laparo wykonuje w Klinice Ginekologii i Niepłodności ( jeden z
            oddziałów Kliniki na Kopernika 23) tam zreszta dr pracuje. O skierowanie popros
            swojego gina, wystarczy zwykła kartka, że jest potrzeba wykonania u Ciebie
            takiego zabiegu, mnie to wystarczyło. Spis badan, które masz wykonac da Ci na
            wizycie dr Homa, napewno potrzebne sa szepionki na WZW B, poza tym ogólne
            badanie krwi, hormony TSH, FT3,FT4 jesli masz sprzed nadalej kilku m-cy powinno
            wystarczyc, acha zrób sobie cytologie zeby nie była starsza nic pół roku, EKG
            coś tam jeszcze ale nie jakies specjalistyczne badania, tylko takie ktore
            wykonasz np. w Diagnostyce a wyniki na drugi dzien, ja za wszytskie zapłaciłam
            ok 150 zl.
            • neja Re: KRAKÓW, KOGO POLECACIE DO LAPAROSKOPII ? PILN 05.09.05, 09:28
              Ivone czy miałaś jakies objawy ? Jak wykryto u Ciebie endometriozę ??
              • ivonne76 Re: Neja 05.09.05, 18:38
                Neja, od czerwca zaczął mnie bardzo boleć prawy jajnik juz od kilku dniu przed
                miesiąćzką. Podczas miesiaczki bolał mocniej. W końcu poszłam do mojej
                poprzedniej ginki ale ona nic nie widziała. A jajnik jak bolał tak bolał.
                W końcu udało mi się dostać na wizytę do najlepszego gina u nas w mieście - dr.
                Przybycień.
                On na pierwszej wizycie 3 tygodnie temu miał podejrzenia co do endometriozy. W
                dodatku miałam na potwierdzenie zrobic badanie markera nowotworowego CA 125 po
                ovu i w 2-3 dc podczas miesiączki.
                Po ovu markery były w normie ale podczas miesiaczki wzrosły mi do ogromnych
                rozmiarów: 206 przy normie do 21.
                Już w laboratorium mi powiedzieli, ze tak wysoki wynik świadczy o endometriozie.
                W badaniu USG dopochwowym gin wykrył na prawym jajniku torbiel 3 cm i już był
                pewny co do endo.
                Tak sie zaczeła moja przygoda. Teraz czeka mnie długa droga w "naprawianiu"
                mojego zdrowia.

Pozdrawiam
                Iwona

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka