Dodaj do ulubionych

znowu podkład

IP: 62.148.83.* 09.08.02, 12:13
w odróżnieniu od większości postów na ten temat poszukuję podkładu silnie
nawilżającego i nie zależy mi na matowaniu, może lekko, ale nie musi - z tym
daję sobie radę
musi być kryjący (średnio), nie może włazić w pory bo najczęściej po 3, 4
godzinach tylko tam mi zostaje, reszta zostaje pochłonięta przez moją suchą
skórę, nie może tworzyć maski, jasny
ostatnim podkładem, z którym eksperymentuje jest Vichy fond de teint creme
satinee, polecony też tutaj i jest ... na 4 , lepszy niż oczekiwałam
może być za 20 lub 200 zł, ciągle szukam
Obserwuj wątek
    • silie Re: znowu podkład 09.08.02, 12:34
      Szukaj podkładu z Shiseido; jeżeli możesz wydac nawet 200 zł, tam na pewno
      dobierzesz sobie ideał...;)
      pzdr, s.
      • krizia Re: znowu podkład 09.08.02, 12:50
        Silie, wczoraj spedzilam sporo czasu przy stoisku Shiseido szukajac dla siebie
        podkladu. I nie znalazlam. Cream foundation jest za tlusty, natomiast liquid
        foundation nie matuje i nie kryje. Natomiat podklad w kompakcie...no coz, jest
        go w opakowaniu malo i na krotko starcza.
        • Gość: agul Re: znowu podkład IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 09.08.02, 12:55
          Krizia, to nieprawda! Liquid compact jest bardzo wydajny, bo naklada sie go
          bardzo malutko. Starcza na kilka miesiecy, wiec to chyba w porzadku prawda? A
          ty probowalas tego podkladu czy tylko zobaczylas ze jest go malo (co tez nie
          jest do konca prawda) w puderniczce i na tej podstawie wysnuwasz wnioski?
          • krizia Re: znowu podkład 09.08.02, 13:39
            Agulko, probowalam tego plynnego - liquid foundation, natomiast kompaktu
            przyznaje, nie testowalam. Nie bardzo po prostu nie wierze, ze kompakt moze
            nadawac sie do cery tlustej, a przy okazji kryc i matowic.... A moze jestem w
            bledzie??

Pzdr
            • Gość: agul Re: znowu podkład IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 09.08.02, 13:48
              Zalezy jaki podklad. Jak moja cera ma gorsze dni, to uzywam tego w kompakcie
              troche wiecej i jest super. A tak a propos - Pupa ma super puder w kompakcie,
              taki gesty i super kryje, naprawde:) Co prawda trzeba sie troche pomeczyc zeby
              go rozlozyc tak, zeby nie bylo na twarzy maski a jednoczesnie zeby nie bylo
              widac plamek czy krostek. Ale efekt jest wart tych zabiegow bo naprawde nic nie
              widac:)
              Pozdrawiam
              • krizia Re: znowu podkład 09.08.02, 13:59
                Prosze podaj nazwe tego produktu Pupy.

Dziekuje i pozdrawiam :-))))))
                • Gość: agul Re: znowu podkład IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 09.08.02, 14:07
                  Wiec tak:)
                  Puder nazywa sie cream-powder foundation lub fond de teint creme-powder, jak
                  kto woli.
                  JEst w slicznej zabojczo czerwonej puderniczce z gabeczka i duzym lusterkiem -
                  naprawde sporym. No i wydajnosc - ja mam juz ok 3 miesiecy a dopiero jest
                  napoczety, fakt, ze nie uzywam codziennie ale dosc czesto wiec mysle ze nawet
                  codzienne uzywanie wystarczy na pol roku. Kosztuje ok 75 zl wiec bardzo
                  przyzwoicie jak na takie krycie:)
                  Pozdrawiam.
        • silie Re: znowu podkład 09.08.02, 13:02
          Bo to idźmy w tańsze;z Revlona "Colorstay" dla cer mieszanych, bo trochę
          wysusza, lub Colorstay w wersji "lżejszej" dla suchej buźki, jak moja np.
          Teraz mam LongLasting MF, ale nie bardzo mi się podoba; po nim kupię własnie
          Revlon.
          Co Ty na to?
          s.
          • Gość: em Re: znowu podkład IP: 62.148.83.* 09.08.02, 13:22
            czytałam wcześniejsze opisy Hydro Liquid Compact - pójdę mu się przyjrzeć z
            bliska, chociaż nie mogę sobie wyobrazić naprawdę nawilżającego kompaktu. tak
            jakby się te dwie rzeczy wykluczały
            może nie umiem się nimi posługiwać, np. "delikatne" kompakty Avene dla mnie do
            kitu
            Kompakt Shiseido jest na Allegro do wzięcia za 135zł. Czy on kryje?
            • Gość: em Re: znowu podkład IP: 62.148.83.* 09.08.02, 13:26
              Colorstay Revlona (w słoiku) krył wszystko, ale nawet położony cieniutko
              powodował u mnie efekt nowej elewacji na starej kamienicy
          • krizia Re: znowu podkład 09.08.02, 13:42
            Probowalam wszystkie 3...Tez sie nie sprawdzily :-(
    • Gość: gAndzia Re: znowu podkład IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 09.08.02, 13:42
      Gość portalu: em napisał(a):

> w odróżnieniu od większości postów na ten temat poszukuję podkładu silnie
      > nawilżającego i nie zależy mi na matowaniu, może lekko, ale nie musi - z tym
      > daję sobie radę
      > musi być kryjący (średnio), nie może włazić w pory bo najczęściej po 3, 4
      > godzinach tylko tam mi zostaje, reszta zostaje pochłonięta przez moją suchą
      > skórę, nie może tworzyć maski, jasny
      > ostatnim podkładem, z którym eksperymentuje jest Vichy fond de teint creme
      > satinee, polecony też tutaj i jest ... na 4 , lepszy niż oczekiwałam
      > może być za 20 lub 200 zł, ciągle szukam

może zainteresuj się shiseido, ale nie klasycznymi podkładami, tylko taki z
      serii benefiance. niby to dla cer dojrzałych seria, ale ja ją dostałam od
      koleżanki, która nabyła za granicą, a nie może stosować i powiem ci, że jest
      super. jest tam taki własnie kremo-podkład.
      • Gość: em Re: znowu podkład IP: 62.148.83.* 09.08.02, 13:50
        ciekawy trop ten kremopodkład, tylko czy kryje? i pewnie w Polsce niedostępny?
        • Gość: gAndzia Re: znowu podkład IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 09.08.02, 14:22
          jest i w polsce, z tym, że pewnie z 200 zł kosztuje:/ kryje dobrze, jeste dosc
          gęsty, ale nie mam problmeów z rozprowdzeniem, a przy okazji nawilża, odzywia
          itp. mam cerę mieszaną/suchą i jest dla niej bardzo dobry. teraz odstawiłam, bo
          upały, ale na jesieni z przyjemnoscią wrócę. seria benefiance to taka w
          łososiowym kolorze.
          • Gość: marta Re: znowu podkład IP: *.ny325.east.verizon.net 10.08.02, 18:04
            podkład Shiseida z serii Benefiance jest bardzo odżywczy, zawiera m.in kwas
            hialuronowy (nawilża), kompleks witamin i minerałów chroniących przed wpływem
            środowiska, wit.C, ma filtry (także UVA-tlenek tytanu), ma opakowanie z pompką
            i polecany jest do cer suchych.
            • kotmanka Re: znowu podkład 10.08.02, 19:03
              albo po prostu sproboj kremu tonujacego - jesli nie ma granicy fin, to
              proponuje ysl, ktory znam z autopsji i jest bardzo ok, ma sporo odcieni i nie
              jest typowym kremem tonujacym w "kolorze opalonym", takze firma shiseido
              ostatnio wypuscila kremik ton, na ktory mam osobiscie chetke.
              a poza tym stosuje mieszanke kremu nawilzajacego z podkladem chanel universal
              foundation (nawilzajacy z witaminami), i daje to fajny lekki efekt.
              • Gość: em Re: znowu podkład IP: 62.148.83.* 12.08.02, 08:02
                co to znaczy, że nie jest typowym kremem tonującym?
                na razie skłaniam się w kierunku kremopodkładu Shiseido-benefiance, o którym
                pisała gAndzia, kremiki tonujące nie kryją, a ja mam parę ciapek do ukrycia,
                w wątku o kosmetykach selektywnych spotkałam się z opinią, że hydro-liquid
                kompakt S. też do cer prawie idealnych
                no i jeszcze jedno za kremopodkładem to to, że jestem powyżej średniej wiekowej
                na forum
                praktycznego rozpoznania nie zrobiłam bo weekend był zbyt piękny na wycieczki
                po sklepach
                • kotmanka Re: znowu podkład 12.08.02, 12:07
                  z moich doswiadczen z kremami tonujacymi wyglada na to ze przewaznie maja
                  ciepla, letnia "palete" odcieni, tak jakby bardziej ocieplaja cere
                  • Gość: em Re: znowu podkład - do gAndzi IP: 62.148.83.* 19.08.02, 13:43
                    oglądałam/próbowałam krem-podkład Shiseido-benefiance, o którym pisałaś wydał
                    mi się ciut za bardzo pudrowy, obawiam się, że może zbierać się w porach i nie
                    kupiłam - na razie
                    porównywałam go z podkładem w kremie Shiseido i porównanie wypadło na korzyść
                    podkładu w kremie
                    może rozwiejesz moje wątpliwości?
                    z opisu ten podkład z serii benefiance jest b.obiecujący
                    odrzuciłam natomiast w 100% Hydro-liquid - to nie dla mnie

i jeszcze jedno w tym nieoryginalnym temacie:
                    teint miroir satine - podkład rozjaśniający Givenchy do każdego typu cery - jak
                    wypada w ocenie używających?

na marginesie: zakupy zrobiłam, ale zupełnie nie takie jakie brałam pod uwagę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka