Dodaj do ulubionych

Bielizna na większy biust

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:12
Szukam jakiejś ładnej bielizny na moją zmore - 70E. Chodzenie po sklepach to
prawdziwy koszmar bo w tym rozmiarze proponują same usztywnienia ortopedyczne :(
Znacie może jakiś sklep (również internetowy) w którym znajde coś fajnego?
Tylko prosze nie avocado - mam 22 lata i nie chce wyglądać jak Xena w zbroi w
kwiatki :(
Obserwuj wątek
    • marghot Re: Bielizna na większy biust 21.07.05, 11:15
      wejdź na
      www.twojabielizna.pl
      www.biust.pl
      • Gość: ekler Re: Bielizna na większy biust IP: *.ghnet.pl 21.07.05, 12:26
        sklep.samanta.pl . i poszukaj w wyszukiwarce,bylo mnostwo watkow na ten
        temat.
    • Gość: ekler Re: Bielizna na większy biust IP: *.ghnet.pl 21.07.05, 12:27
      i jeszcze www.bellissima.com.pl ,ale tam jest juz drozej.
      • k_j_z sorella R i Erika z 22.07.05, 09:08
        trumpha, albo wybierz się w warszawie na grochowską 92
    • Gość: amelam Re: Bielizna na większy biust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 13:33
      jak jestes z Poznania
      to polecam sklep "Amazonka" przy Półwiejskiej wejść trzeba w brame
    • butters77 Re: Bielizna na większy biust 21.07.05, 13:39
      Jako weteranka internetowych poszukiwan stanikowych podam Ci 3 adresy:)

www.avocado.com.pl - tam kupuje najczesciej, pewna firma, staniki powyzej 100zl
      www.comexim.pl
      www.bellissima.com.pl - zedcydowanie najdrozszy, ale niektore dziewczyny sobie
      bardzo chwala

Jak slusznie ktos doradzil - wpisz w wyszukiwarke Forum np. "duzy biust" - sporo
      bylo tych watkow.Pozdr
      • butters77 Re: Bielizna na większy biust 21.07.05, 13:44
        Aaaa, sorry - nie zauwazylam, ze nie lubisz Avocado:)) A mozna wiedziec,
        dlaczego?? Piszesz cos o "zbrojach", ale akurat w Avocado jest bardzo duzo
        nieusztywnanych stanikow (wiem to, bo ja wole usztywniane i zawsze ich
        wypatruje:) Jestem ciekawa opinii. pozdr
        • marghot Re: Bielizna na większy biust 21.07.05, 14:22
          Mam/miałam 3 staniczki Avocado i niezbyt jestem zadowolona. jeden z nich bardzo
          szybko nadawal się do wurzucenia (koronka zaczęła się "siepać"); kupowąłam w
          sieci więc nie mogłam dotknąć i okazało się, że w innym modelu koronka
          strasznei sztywna drażniła skórę... generalnie jestem na nie i nie skorzystam z
          ich oferty.
          Moze autorce wątku nie chodziło u usztywnienie, a o zabudowaną formę niektórych
          staniczków?
          • butters77 Re: Bielizna na większy biust 21.07.05, 14:59
            Byc moze rzeczywiscie o stopien zabudowania..
            A czy moglabys, Marghot, podac mi nazwy modeli, ktore mialas? Chcialabym sie
            ustrzec nieudanych zakupow:)
            Ja moge z calego serca polecic Grand Prix. Wprawdzie jest mega-zabudowany:), ale
            kiedy uprawiasz sport albo po prostu masz ochote na bardzo stabilny stanik, to
            ten swietnie sie nadaje.
            Ja mam rozmiar 75F,wiec mocne podtrzymanie jest mi potrzebne:)
            pozdrawiam
            • Gość: sisi Re: Bielizna na większy biust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 16:35
              Określenie "zbroja" odnosiło sie rzeczywiście do stopnia zabudowania :)
              Nie wiem dlaczego większość modeli bielizny (szczególnie polskiej) kończy sie na
              D. Kiedyś sprzdawczyni powiedziała mi że staniki na większy biust "muszą" być
              zabudowane ale to nie prawda!! Np. standardem w angielskich sklepach jest
              numeracja DD/E a częto wyżej i nie są to inne modele. Mam śliczny koronkowy
              stanik Wonderbra rozmiar 70DD i jest super.
              Ważne jest żeby miseczka była GŁĘBOKA a nie o ogromnej powierzchni - niestety
              producenci bielizny zapominają że biust ma 3 wymiary :(

PS. dzięki za adresy - belissima rzeczywiście bardzo droga ale może w końcu uda
              mi sie kupić ładny strój kąpielowy, bo bielizne jeszcze sie da ale strój w
              rozmiarze E to już tragedia!
              • butters77 Re: Bielizna na większy biust 21.07.05, 16:50
                > Ważne jest żeby miseczka była GŁĘBOKA a nie o ogromnej powierzchni - niestety
                > producenci bielizny zapominają że biust ma 3 wymiary :(

Zgadzam sie. Coz, ja juz od paru lat nie gadam ze sprzedawczyniami:) Kupuje w
                internecie, bo od ekspedientek juz sie takich rzeczy nasluchalam,ze ho-ho:) A
                wybor rzeczywiscie marniutki.
                Z kostiumem kapielowym tez mam ogromny problem. W tym roku kupilam w Avocado
                wlasnie (Onyx czarny) - mi bardzo pasuje (ale wiem, ze w sklepie internetowym
                zostaly juz tylko pojedyncze rozmiary).
                Co do bellissima - ja jeszcze nic tam nie kupilam, ale kiedys czytalam na jakims
                forum, ze kostiumy leza slicznie - wiec jesli uzbierasz kase, to chyba warto:)
                Pozdrawiam
            • marghot Re: Bielizna na większy biust 22.07.05, 08:09
              niestety nie pamiętam nazw modeli :(
              to było jakieś 2-3 lata temu
              • butters77 Re: Bielizna na większy biust 22.07.05, 09:13
                No trudno:)
    • Gość: AgaU Re: Bielizna na większy biust IP: *.acn.waw.pl 21.07.05, 17:26
      niemiecka firma playtex
      - dla mnie zloty srodek miedzy estetyka a stabilnoscia.
      jest w galeriach centrum, na pewno w domach centrum w warszawie. ceny
      przyzwoite, 100-150 zl.
      (polecilabym tez princess-tamtam, ale 300 zl za stanik uwazam za przesade w
      relacji cena/ilosc materialu i technologii).
      pozdrawiam,
      aga
      • Gość: sis Re: Bielizna na większy biust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 17:37
        Gość portalu: AgaU napisał(a):
        > niemiecka firma playtex

Jesli lubisz tę firmę to sporo jest na allegro a ceny do 40zł :)
        www.allegro.pl/search.php?string=playtex&st=gtext&description=1&category=5443&order=t&buy=0&new=0&pay=0&p=0
        • Gość: AgaU Re: Bielizna na większy biust IP: *.acn.waw.pl 21.07.05, 20:22
          hmm to by sugerowalo ze pewnie w niemczech sa one tansze.
          nie mam jakos zaufania do allegro - zbyt duze ryzyko za taka oszczednosc (a juz
          mialam kilka dziwnych wpadek przy roznych zakupach, ze nie wspomne o kradziezy
          paczki przez poczte). ale dzieki!
    • Gość: ekler Re: Bielizna na większy biust IP: *.ghnet.pl 21.07.05, 18:25
      jesli chodzi o kostiumy,ja kupuje w calzedonii.tamtejsza piatka jest w sam
      raz,mam 75e(mozna kupic osobno stanik).
      • Gość: AgaU Re: Bielizna na większy biust IP: *.acn.waw.pl 21.07.05, 20:20
        ale 5 sa bardzo rzadko - w dodatku nieciekawe wzory (jednolite). dlaczego nie
        robia ladnych kostiumow do dobierania rozmiarow stanik/majtki osobno..
        • Gość: sisi Re: Bielizna na większy biust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 11:23
          Hmmm ... ja rozmiaru 5 wogóle nie widziałam - do teraz byłam przekonana że nie
          istnieje :)
          • Gość: ekler Re: Bielizna na większy biust IP: *.ghnet.pl 22.07.05, 11:48
            istnieje z roznych modeli tych gladkich,dobieranych osobno.ostatnio kupilam
            czerwony stanik,na fiszbinach,ale wiazany na szyji i z tylu (niewiazana piatka
            odpada,bo ma strasznie szeroki obwod).fajny jest!a w normalne kostiumy czasem
            mieszcze sie w czworke mimo mojego 75e.po prostu trzeba duuuzo mierzyc.
    • Gość: Gabi To ja jeszcze dorzucę... IP: *.nencki.gov.pl 26.07.05, 12:56
      ...kilka innych firm:
      Samantę (www.samanta.pl) całkiem ładne staniczki, część niezbyt zabudowanych
      Gaia (www.gaia.com.pl) również do miseczki F, niektóe staniki moają lekko
      usztywniany dół ale wbrew pozorom całkiem ładnie trzymają biust. Na obu
      stronach znajdziesz odnośniki do ich sklepów internetowych. Inne firmy majace
      takie rozmiary to KrisLine, Lupoline oraz Elle (tu osobiście bardzo niepodobają
      mi się kroje - mam wrażenie, ze nie zbieraja biustu do środka).
      Jeśli chodzi o sklepy internetowe oferujace asortyment różnych firm (w tym i
      tych powyzszych) to większe rozmiary mozna znaleźć m.in.:
      www.lulu.com.pl
      www.garderoba.pl
      www.intymna.pl
      Życzę sukcesów w poszukiwaniu wymarzonego stanika - noszę ten sam rozmiar więc
      wiem jakie są kłopoty z dostaniem ładnej bielizny w rozmairze 70E.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka