IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 11:20
Podczas gdy ja kręciłam sobie hula-hop (tak, wzięła mnie ta mania :P) w TV
Markecie leciała reklama kolagenu do kupienia bodajże za 150zł. Wmasowywany
redukuje zmarszczki, redukuje cellulit, usuwa istniejące rozstępy, poprawia
kondycję paznokci, włosów i skóry. Myślicie że to działa? :)
Obserwuj wątek
    • bibi.mal Re: Kolagen 21.07.05, 12:16
      no nie wiem, ja miałam kolagen i jakoś nie widzę wielkich rezultatów ;(
    • Gość: justy Re: Kolagen IP: 213.241.34.* 28.07.05, 00:55
      Wmasowywany
      > redukuje zmarszczki, redukuje cellulit, usuwa istniejące rozstępy, poprawia
      > kondycję paznokci, włosów i skóry.

no jasne... do tego robi zakupy i wypełnia PIT-y...
      • Gość: AliMB Re: Kolagen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 08:12
        No tak Justy- zawsze ironizujesz w temacie kolagenu a nie miałam okazji pozanć
        Twojej opinii. Może wysilisz się i skrobniesz co nieco, bo dla mnie kolagen to
        również zagadna znan tylko z reklam.
        • Gość: justy Re: Kolagen IP: 213.241.34.* 28.07.05, 08:47
          kolagen (stosowany na skórę) nawilża. i to wszystko.
          jest dużo skutecznych nawilżaczy za mniej niż 150zł.
          • Gość: roma Re: Kolagen IP: *.chello.pl 28.07.05, 09:54
            Czytałam kiedyś zachwyty młodzieńca, który wziął to od mamy i wyleczył trądzik.
    • Gość: sprzedaję kolagen Re: Kolagen IP: *.fangor.local / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 10:14
      czy kolagen nawilża to tu bym się ostro pokłócił...
      • justa_79 Re: Kolagen 28.07.05, 10:24
        co nie najlepiej o Tobie świadczy :P zamiast się kłócić, chyba lepiej
        przedstawić fakty, poparte badaniami...
    • klara0706 Re: Kolagen 28.07.05, 10:33
      Koleżanka mojej mamy stusuje kolagen i muszę przyznać, że twarz ma 10 lat
      młodszą. Ale ona go kupuje w jakiejś firmie działającej na podobnych zasadach
      jak Oriflame czy Avon (w każdym razie w sklepach tego raczej nie można kupić).
      Podobno opracowali jakiś tam sposób uzyskiwania go z jakiejś tam części ryby czy
      coś takiego. Jak kogoś to interesuje to ewentualnie mogę się wypytać o szczegóły.
      • Gość: roma Re: Kolagen IP: *.chello.pl 28.07.05, 10:56
        > Koleżanka mojej mamy stusuje kolagen i muszę przyznać, że twarz ma 10 lat
        > młodszą [...]

Ale młodszą, niz...?
        Młodszą, niż osoby w jej wieku? Młodszą, niż kiedyś?
        Widziałas ja 'przed' i 'po'?
        • klara0706 Re: Kolagen 28.07.05, 11:45
          Jest to koleżanka mojej mamy od ponad 20 lat, więc ją znam i widziałam
          wcześniej. Jest to kobieta po 50-tce a wygląda teraz na 40. Ale zdaje się, że
          oprócz kolagenu stosuje też dietę niełączenia i pije jakieś zioła odchudzające
          też z jakiejś dziwnej firmy, której produkty nie są dostępne w sklepach.
          • Gość: roma Re: Kolagen IP: *.aster.pl 28.07.05, 13:16
            To juz coś, ogląd z zewnątrz jest obiektywny. Dzięki.
            • Gość: Eleonora Re: Kolagen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 16:26
              Trafiłam na ten wątek po wpisaniu w wyszukiwarkę słowa kolagen.
              Interesuje mnie to ponieważ zostałam obdarowana tym specyfikiem (właśnie takim
              o jakim była tu mowa,sprzedawanym na zasadzie sprzedaży bezpośredniej,nie do
              kupienia w sklepach)
              Na razie stosuję go dopiero parę dni o efektach ciężko mi cokolwiek powiedzieć
              ale jestem ciekawa opini innych.Gwoli informacji osobiście używam kolagenu
              silver czyli tego ze wskazaniem na pielęgnację ciała.Wsmarowywuję go raz
              dziennie w uda brzuch i pośladki pod normalny krem ujędrniający oraz na twarz
              po użyciu toniku przed kremem na dzień.
    • nna85 Re: Kolagen 03.09.05, 17:18
      Może to śmieszne,ale słyszałam że stan skóry b sie poprawia jedząc np flaki czy
      inne produkty zawierające to białko(tj kolagen).
      • Gość: Eleonora Re: Kolagen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 17:36
        Wszystko możliwe.Tak samo jak kondycja paznokci poprawia się poprzez jedzenie
        dużej ilości produktów zawierających żelatynę np.gumisie.

A co z kolagenem z dystrybucji?
        Piszcie Wasze opinie,bo przejrzałam fora i jest bardzo dużo sprzecznych ocen.
        • Gość: Ania Re: Kolagen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 20:09
          Jesz gumisie! Jak możesz!!! :-((((((((((((((((((((((((( ;-)
          • Gość: Eleonora Re: Kolagen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 09:44
            Ha
            No dobra sorki nie gumisie tylko żelki.
            • neti13 Re: Kolagen 06.09.05, 20:15
              Gość portalu: Eleonora napisał(a):

> Ha
              > No dobra sorki nie gumisie tylko żelki.

Gumisie na bok i ciagnac ten watek , bom ciekawa co z tym ustrojstwem
              kalogenem ;)

Pozdrawiam :)
    • muza24 Re: Kolagen 06.09.05, 20:49
      Używałam kolegenu (tego rozprowadzanego przez "agentów: - podobnie jak Avon). Chodziło mi głównie o zlikwidowanie krostek - które pojawiały się uporczywie w kilku miejscach na twarzy. I udało się. Do tego stopnia że po ok. 2 mies. odstawiłam kolagen - i teraz jest okej (fakt że zaczęłam brać hormony - może to dzięki temu). Cena może być zniechęcająca (ok. 100-150 zeta), ale ja stostowałam bardzo niewielką ilość - taka flaszeczka podejrzewam że starcza na kilka miesięcy.

Pozdrawiam
      • neti13 Re: Kolagen 06.09.05, 21:51
        muza24 napisała:

> Używałam kolegenu (tego rozprowadzanego przez "agentów: - podobnie jak Avon).
        C
        > hodziło mi głównie o zlikwidowanie krostek - które pojawiały się uporczywie w
        k
        > ilku miejscach na twarzy. I udało się. Do tego stopnia że po ok. 2 mies.
        odstaw
        > iłam kolagen - i teraz jest okej (fakt że zaczęłam brać hormony - może to
        dzięk
        > i temu). Cena może być zniechęcająca (ok. 100-150 zeta), ale ja stostowałam
        bar
        > dzo niewielką ilość - taka flaszeczka podejrzewam że starcza na kilka
        miesięcy.
        >
        > Pozdrawiam

Czy to jest ten sam , ktory proponuja na allegro?
        www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1951530
        looknij ,jesli mozesz ;)

Pozdrawiam:)
        • paulka25 Re: Kolagen 07.09.05, 00:24
          Ja uzywalam jakis czas kolagenu zachecona przez kosmetyczke. Niestety nie
          widzialam zadnych efektow. Ani nie zmniejszylo zmarszczek, ani nie zamknelo
          porow ani nie zlikwidowalo krostek.
        • muza24 tak 07.09.05, 22:27

tak, to ten sam sprzedawany na allegro. Ja używałam go w wersji silver - to chyba ta najsłabsza.

Nie pamiętam ceny.

P.
    • Gość: epjasa Re: Kolagen IP: *.aster.pl 07.09.05, 09:34
      Ja organizowałam spotkanie informacyjne pewnej pary ludzi u mnie w domu. Zaprosiłam kilka koleżanek i słuchałyśmy tych rewelacji o kolagenie. Zakupiłam jedną buteleczkę (zalecaną do twarzy). Używam od kilku dni i o efektach nie mogę nic na razie powiedzieć oprócz tego, że po zastosowaniu wyraźnie czuć napięcie skóry, tak "ciągnie". Są w Polsce prawdopodobnie 2 firmy produkujące kolagen. Powstały po rozstaniu się dwóch współpracujących panów, każdy z nich założył własną firmę. Tyle wiem ze spotkania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka