Dodaj do ulubionych

co do prostownicy

21.07.05, 13:38
Chodzi mi o coś co zabezpieczy włosy przed prostownicą. Obecnie mam
prostownice wigo i boje sie jej używać "bez jakiegoś zabezpieczenia" nie chce
zeby mi się końcówki popaliły itp.. Co waszym zdaniem jest dobre? używałam
spray firmy osis ale dla mnie to jest beee także pomaranczowego matrixa - też
beznadzieja wysusza włosy jak chole.a!
Obserwuj wątek
    • kinder.bueno Re: co do prostownicy 21.07.05, 14:43
      Hej! ja też mam wigo z ceramicznymi plytakami taką wąskai jej używam co drugi dzien i jak na razie jest ok, wlosy jeszcze zyja:)Ale zastanawialam sie czy niekupic sprayu zabezpieczającego wlosy przezd szkodliwym oddzialywaniem prostownicy.
      I pani w skelpie fryzjerskim pokazala mi cala game produtow i polecala szczególnie spray welli dwufazowy za 57 zl.
      Moja kolezanka go miala i byla bardzo zadowolona, podobno niesmowicie wydajny- miala go przez 4 miesiace a moze i dluzej a prostowala wlosy co drugi dzien ( mam wlosy do polowy pleców)
      Inna kolezanka tez mowila ze jest dobry. ja nie kupilam bo zbieram kase na niego
      pozdrawiam
      • phenik_s Re: co do prostownicy 21.07.05, 17:09
        ja mam wigo taka szerszą i uzywam tylko na specjalne wyjście/ raz w tygodniu,
        zauważyłam że mi na końcówkach zrobiły sie jak by biale kuleczki czyli
        ewidętnie włosy są przepalone, osis jak i matriks były w sprayu chociaz matriks
        to bez ciśnienia. Moja fryzjerka używa kosmetyków sculture do prostowania
        włosów - w warszawie nie moge ich dostać. DIEKI ZA RADĘ. Pozdrawiam
        • Gość: kinder.bueno Re: co do prostownicy IP: *.76.classcom.pl 21.07.05, 18:36
          Ale oczywiscie prostujesz suche wlosy a nie mokre? Nie rozumiem, jak to biale kuleczki?nie potrafie sobie tego wyobrazic.. Wszystko zalezy od wlosow, jezeli masz np. znisczone farbowaniem trwala lub rozjasnianiem lub poprotu suche to automatycznie sa bardziej podatne na wysuszanie..

Ja dbam o to by byly odpowiednio nawilzone i zawsze myje je szamponem z odżywka a pozniej jeszcze nakladam sama odzywkena wlosy..

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka