Gość: mik IP: *.bb.online.no 22.07.05, 10:18 nie cierpie biegac,wiec postanowilam robic szybkie spacery czy myslicie , ze szybki 40 minutowy spacer codziennie ma sens i moze pomoc spalic to i owo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kamyk Re: s p a c e r y IP: *.chello.pl 22.07.05, 10:20 słyszałam, ze szybki marsz jest lepszy od biegu, wiec mysle, ze ma to sens, sama spaceruje dosc czesto, milych spacerków:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: s p a c e r y IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 18:15 sama nie wiem. od kwietnia codziennie chodzę pieszo do pracy. w sumie jest to ok 5 km. raczej nie zauważyłam efektów, chociaż chodzę dość szybko. w 1 stronę zajmuje mi to ok 30 nminut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kar Re: s p a c e r y IP: *.broker.com.pl 22.07.05, 18:31 Spacer dobry na wszystko! Nawet, jeśli nie uda Ci się zrzucić tego i owego, to zrelaksujesz sięi dotlenisz- a to też sprzyja urodzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
evil7 Re: s p a c e r y 23.07.05, 13:36 po samych spacerach nie nalezy oczekiwac cudow,ale nie zaszkodza,a wrecz przeciwnie.dotlenisz sie,poruszasz i to juz jest plus.poza tym spacer nie obciaza kolan tak,jak bieganie.podczas spaceru skoncentruj sie na swojej postawie,wyprostuj sie(ale nie napinaj barkow),mozesz natomiast pomyslec troche o napinaniu posladkow-to zawsze dobrze robi.dobrze jest zastosowac trening naprzemienny, czyli: zaczynasz od 5minutowego marszu w zwyklym tempie,potem idziesz szybkim marszowym krokiem przez 10 minut,potem znow 5 minut zwyklego kroku(ale w miare energicznego,a nie tempo "molo w sopocie":))) i powtarzasz te serie 3-4 razy.jezeli mozesz i chcesz,to sprobuj po jakims czasie pomieszac energiczny marsz z krotkim,lekkim biegiem(jakies 5 minut biegu wystarczy).zmiany tempa i interwaly dobrze wplywaja na kondycje.milego biegania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: s p a c e r y IP: *.bb.online.no 23.07.05, 14:54 dziekuje za rady maszeruje dosc szybko (mozna sie zmeczyc:-) sprobuje dodac parominutowy bieg....no sprobuje...:-) moze to jednak ma sens? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: s p a c e r y IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 12:56 A myślałaś o zakupieniu porządnego roweru? Odpowiedz Link Zgłoś