Dodaj do ulubionych

pielegnacja szyji

IP: 5.2.1R* / 192.168.69.* 12.08.02, 10:40
Dziewczyny, jak pilegnujecie ta newralgiczna czesc ciala czyli szyje? Czy nakladacie krem tak jak na
twarz rano i wieczorem? Czy uzywacie jeden specjalny czy tez rozne kremy? A moze balsam do calego
ciala? I wreszcie co mozcie polecic ze sredniej lub gornej polki cenowej?

Ja czasem nakladam krem (ostatnio Eris ale bez przekonania), a czasem balsam Nivea z
koenzymem Q. Nie jestem jednak tak systematyczna jak w wypadku twarzy. Artykulow na ten temat nie
ma zbyt wiele wiec nie jestem pewna jak naprawde powinno sie o szyje dbac.Bede wdzieczna za
wasze doswiadczenia. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: pielegnacja szyji IP: 217.98.124.* 12.08.02, 11:10
      Ja już kilkakrotnie natknęłam się na baaaardzo pozytywne posty o kremie Aretina
      Q Ziaji właśnie na szyję i dekolt.Dotąd stosowałam te same kremy co do twarzy
      ale w końcu kupiłam ww i jestem na prawdę zadowolona.Krem ma lekką ale treściwą
      konsystencję, świetnie się wchłania i daje uczucie natychmiatowego
      wygładzenia .Mam go od trzech dni więc nie mogę nic powiedzieć o efektach ale
      myślę ,że będzie ok,na wizażu jest bardzo wychwalany i myślę,że nie
      bezpodstawnie !!!
      • Gość: Annah Re: pielegnacja szyji IP: *.ras.tesion.net 12.08.02, 14:11
        Tak, tez o tym kremie slyszalam. Moze sie ktos odezwie rowniez z innymi
        propozycjami i opiniami na temat pielegnacji szyji. Kazda z nas przeciez jakos
        musi sobie z tym radzic. Po szyji wszak widac starzenie sie najszybciej!!!
        • Gość: marta Re: pielegnacja szyji IP: *.ny325.east.verizon.net 15.08.02, 05:20
          staram się pielęgnować szyję tak jak twarz, jestem młoda i mam czas na
          specjalne preparaty do szyji:-) ale jak robię sobie peeling (zawsze
          enzymatyczny) to nakładam go także na szyję, podobnie robię z maseczkami
          nawilżającymi i kremikami, po prostu pamiętam, że ją mam:-))
    • basia_kwiat Re: pielegnacja szyji 15.08.02, 17:55
      Powinnaś o szyję dbać tak jak o twarz, tak jak pisze Marta. Zaklasyfikuj ją do
      kategorii twarz a nie ciało, czyli jak kremik na dzień na twarz to także na
      szyję i dekolt, filtry koniecznei takze na szyje i dekolt, kremik na noc
      koneicznie takze na szyje i dekolt, robisz maseczke nawilzajaca to takze
      pamietaj o szyi i dekoldzie. Jedynie maseczki typowo oczyszczajace na bazie
      glinek nie nakladaj na szyje i dekolt.
      • Gość: marta Re: pielegnacja szyji IP: *.ny325.east.verizon.net 16.08.02, 04:42
        dziękuję basiu za poparcie mojego postepowania! przyznam, że robiłam to do tej
        pory trochę z lenistwa:-) ale będę się tego trzymać:-)) basia wie najlepiej!
        • Gość: Annah. Re: pielegnacja szyji IP: *.ras.tesion.net 18.08.02, 13:05
          Dobrze wiedziec, ze szyje trzeba pielegnowac jak twarz a nie jak cialo, ale co
          ze specjalnymi preparatami. Od kiedy trzeba zaczac je stosowac i ktore
          polecacie.
          • janiko Re: pielegnacja szyji 18.08.02, 14:37
            Wspomniałyście wczesniej o kremie Ziaji na szyje Aretina - otóż stosowałam go
            regularnie chyba przez 3-4 miesiące (zresztą zachecona postami na tym forum) i
            także początkowo go zachwalałam, bo moja po zimie wymeczona szyjkę, troche
            nadwrażliwa, cudownie ukoił i nawilżyl. Ale, ale... po tych kilkumiesiącach
            uzywania zauważyłam, że moja szyja sie od niego po prostu uzależniła - gdy
            przez kilka dni nie stosowałam tego kremu, szyja stawała sie troche za bardzo
            wysuszona, zwiotczała. Stwierdziłam, że to jednak przesada i odstawiłam ten
            krem. Od jakiegos czasu smaruje szyje tym samym kremem, co twarz, czyli jakims
            tam nawilżającym kremem erisu i jest zupełnie normalna. Byc może wpływ na to ma
            także pora roku - latem skóra po prostu lepiej wygląda, niz po zimie. Nie
            potrafie wytłumaczyc opisywanego efektu "uzaleznienia sie skóry szyi od kremu"
            (może ktos kompetentny to skomentuje).
            Pozdrawiam:-)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka