Dodaj do ulubionych

ktory fluid do cery tlustej -clinique

IP: *.ras.sth.bostream.se 27.07.05, 19:59
pani w sklepie zachwalala dwa ,pierwszy to super balanced, a drugi to cos w
nazwie stay true i nie wiem,ktory lepszy.
mam cere bardzo tlusta,czasami jakies wypryski.wiem,ze oba sa beztluszczowe i
maja spf 15.
poradzcie mi prosze.
Obserwuj wątek
    • Gość: dwa_buciki Re: ktory fluid do cery tlustej -clinique IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 00:30
      Ja już od kilku lat używam tego "stay true" i jest naprawdę dobry. Też mam
      tłustą skórę. Podkład jest baaardzo wydajny, najlepiej nakładać cieniutką
      warstwą, idealnie stapia sie ze skórą. Odcienie są bardzo ładne i naturalne.
      Odbija światło, tuszuje przebarienia i niedoskonałości. Matuje dobrze, nie
      wysusza, nawet przyśpiesza gojenie małych strupków, utrzymuje skórę w dobrym
      stanie. Jednak nawet taki podkład nie zapobiega błyszczeniu... Bo to po prostu
      niemożliwe:) Żaden kosmetyk nie spełni tego wymogu. Po kilku godzinach od
      świecącego nosa i czoła uratować może tylko mycie twarzy i wykonanie makijażu na
      nowo.
      • Gość: mika Re: ktory fluid do cery tlustej -clinique IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 09:34
        Podwójny Buciku, a ile to cudo kosztuje?
        • Gość: anja Re: ktory fluid do cery tlustej -clinique IP: *.sylwex.pl / *.sylwex.pl 28.07.05, 10:02
          podklad stay- true makeup jest swietny polecam kosztuje ok 108 zl
        • Gość: dwa_buciki Re: ktory fluid do cery tlustej -clinique IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 12:42
          Dokładnie Ci nie powiem, bo nie chcę wprowadzic w błąd. Jak mówiłam, jest bardzo
          wydajny, więc obecna buteleczkę kupowałam jakieś 8 miesięcy temu... ( a nadal
          jest dość pełna, może dlatego, że nie lubię zbyt dużej ilości makijażu na
          twarzy). No ale na pewno powyżej 100 zł. Coś około 130.
          • Gość: cwa_buciki Re: ktory fluid do cery tlustej -clinique IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 12:45
            Uuups:) No właśnie... Skoro wszystki podkłady Clinique kosztują 108 zł, to ten
            też. Przepraszam za zamieszania. (Za dużo masła chyba:D )
      • margolcia05 Re: ktory fluid do cery tlustej -clinique 28.07.05, 10:17
        isadora ma bardzo dobre podkłady
    • Gość: monia76 Re: ktory fluid do cery tlustej -clinique IP: *.u.mcnet.pl 28.07.05, 10:27
      polecam superbalanced - mam cere mieszana i swietnie sie sprawdza. wszystkie
      chyba podklady clinique kosztuja 108 zl
    • Gość: Ewa Superbalanced to rewelacja, nie chce... IP: 44,1.* / 193.193.181.* 28.07.05, 10:37
      ...juz nigdy innego podkladu, stosuje go, odkad wszedl w Polsce (chyba okolo
      roku temu). Filtr ma 20, a nie 15, jak piszesz, wiec to takze zaleta, nadaje
      sie bez dodatkowej ochrony nawet na sloneczny dzien, no i do biura pelnego
      jarzeniowek ;-))). Starcza mi na 3-4 m-ce uzywania 4-5 razy w tygodniu.
      Ja mam wprawdzie cere normalna, ale pani zachwalala mi go do tlustej (bo
      oczywiscie, jak zobaczyla osobe po dwudziestce, to zalozyla, ze cera jest
      tlusta...). No i ma wygodna fome kompaktu - nie wiem, jak tamten drugi.
    • Gość: ewa 74 Re: ktory fluid do cery tlustej -clinique IP: *.ras.sth.bostream.se 28.07.05, 14:49
      EWA,ale o ktorym fluidzie w tym momencie mowisz?
      mam jeszcze jedno pytanie ,czy te podklady nie powoduja tego,ze powstaja
      pryszcze?
      i jak z nakladaniem?boje sie takich fluidow w stylu color stay revlona,ktore
      szybko wysychaja na skorze i trzeba je bardzo szybko rozprowadzac,mam z tym
      klopoty i chcialabym onikna efektu smug.czy clinique sie dobrze rozprowadza?
      • Gość: Ewa No... o Superbalanced - tak jak napisalam... :-/// IP: 44,1.* / 193.193.181.* 28.07.05, 14:54
      • Gość: dwa_buciki Re: ktory fluid do cery tlustej -clinique IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 15:15
        To jeszcze raz ja. Moim zdaniem rozprowadza się świetnie, ale w niewielkiej
        ilości, bo jeśli nałożymy za dużo, każdy podkład rozprowadzi się nierówno. I
        nawet po kilku miesiącach, kiedy inne podkłady już wysychają, nadal nie traci
        swoich właściwości (przynajmniej ja zawsze mam go ok. 1- 1,5 roku!). A pryszcze
        się nie robią. W moim przypadku, gdy sie odpowiednio umaluję, zawsze moja skóra
        wygląda lepiej i ma mniej krostek, niż gdy nie maluję się wcale.
        • Gość: gucio Re: ktory fluid do cery tlustej -clinique IP: *.kom / *.kom-net.pl 31.07.05, 18:19
          a ja mam ten podkład i nie jestem zadowolona ( chodzi o superbalanse ) fakt
          jest wydajny ale za ta cene spodziewałam się duzo lepszego efektu. Świece sie
          czały czas a mam cere mieszana nie tłustą po tym eksperymencie wiem, że szkoda
          kasy wydanej na firmę wolę dać mniej a efekt ten sam albo i lepszy. Pozdrawiam
    • Gość: ewa 74 Re: ktory fluid do cery tlustej -clinique IP: *.ras.sth.bostream.se 29.07.05, 12:57
      dzieki ,przekonalyscie mnie i na pewno kupie.
      • Gość: dwa_buciki Re: ktory fluid do cery tlustej -clinique IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 13:24
        To powiedz później, jak się podkład sprawuje, ok?;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka