Dodaj do ulubionych

cel - mały biust

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 21:04
Skoro są wątki o powiększaniu, to ja zapytam w drugą stronę - czy ktoś miał
opeację zmniejszania biustu (wiem, że to znacznie rzadsza sprawa), lub też
orientuje się, ile kosztuje, czy jest niebezpieczna, czy trzeba spełniać
jakieś wymogi itp itd. ;)
bardzo interesują mnie wszelkie opinie, bo zastanawiam się nad takim
zabiegiem :)
Obserwuj wątek
    • edavenpo Re: cel - mały biust 27.07.05, 21:23
      Nie mialam ale dobra kolezanka miala... Nie w Polsce ale w Anglii ale zasady sa chyba te same

ad1 Kosztuje to znacznie wiecej niz powiekszenie. Np. powiekszenie srednio kosztuje 3000 funtow, za
      pomniejszenie zaplacila 6000 funtow

ad2 Jest znacznie bardziej skomplikowana niz powiekszenie. Przedewszystkim najpierw wycinaja sutki
      (zupelnie) potem ksztaltuja piers, potem przyszywaja sutek z powrotem tak zeby byl w naturalnie
      wygladajacym miejscu, wiec mozesz miec blizny wokol sutek, mozesz miec zanik czucia w sutkach,
      mozesz miec problemy z karmieniem piersia. Po operacji masz blizne biegnaca pionowo od sutka i pod
      piersia. U mojej znajomej wszystko zagoilo sie ladnie i blizn teraz tak nie widac ale na poczatku miala
      infekcje na ranie pod piersia i troche sie to ciagnelo. Czucie w sutkach tez ma ale mniej niz przedtem.
      Po operacji dziewczyna byla b. oslabiona przez 4 bite tygodnie.

ad3 Podejrzewam ze podobnie jak w Anglii, wymogi sa takie: jesli twoje piersi sa rozmiaru E lub
      wieksze, jesli masz problemy z kregoslupem, kregami szyjnymi od ciezkich piersi, jesli masz np.
      powazne odparzenia pod piersiami, popekana skore itd. Czyli, rozmiar twoich piersi musi powodowac
      problemy zdrowotne. W przypadku mojej znajomej, filigranowej, szczuplej dziewczyny (wzrost 155), jej
      piersi (75FF) powaznie obciazaly jej kregoslup wiec operacja byla wskazana.

Ogolnie dziewczyna jest b. zadowolona i powiedziala mi nawet ostatnio ze mimo bolu i wydatkow, nie
      zaluje i w koncu normalnie sie czuje (teraz ma miseczke B)

Tyle wiem. Poszukaj na internecie stron chirurgow plastycznych, powinni miec tam sporo informacjim,
      na temat ceny tez.
      • Gość: baba Re: cel - mały biust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 10:23
        dziekuję za wyczerpującą informację
        mam 70E, przez co garbię się (ciężar, ale i kompleksy) i ogólnie moje piersi
        powodują u mnie duuuży dyskomfort... chyba się wybiorę na jakąś konsultację,
        ale coś się boję, że mnie wyśmieją i stwierdzą że dziecinka ma fanaberie, bo
        tak naprawdę nie wyglądam na wilkobiuścistą męczennicę.
        jeszcze raz dzięki :)
        • butters77 Re: cel - mały biust 10.08.05, 10:41
          A ja zapraszam na watek DLA BIUSCIATYCH:)

forum.gazeta.pl/forum/73,46481,1540823.html?f=211&w=27019733&a=27545430&rep=1&t=1123663193120
          Jest tam watek o operacjach pomniejszania piersi - ale tez inne praktyczne
          informacje dlA hojnie obdarzonych przez nature:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka