Dodaj do ulubionych

dermatolog a depilacja

IP: *.chello.pl 02.08.05, 14:23
czas jakiś temu - sezon letni 2002 - miałam okropne kłopoty z pachami: mimo
utrzymywania higieny bez przerwy jakieś placki, liszaje, kto wie co zresztą;
długo nic nie pomagało (odstawienie wszelkich aromatyzowanych kosmetyków,
stosowanie jakichś maści, tabletki doustne), wreszcie moja dermatolog
zaproponowała powrót do natury - rezygnację z golenia, tak zrobiłam, choć
pierwsze dni, gdy musiałam przeżyć etap "odrastania", były okropne, ale
PODZIAŁAŁO! od tamtej pory nie depiluję ani pach, ani nóg, zresztą właśnie te
trzy lata temu zauważyłam, że moja lekarka też tego nie robi, piszę o tym, bo
ostatnio na kilku forach znalazłam mnóstwo postów dot. problemów i
komplikacji po depilowaniu, po co wam to, skoro fachowiec tego nie robi to
chyba ma rację, no nie?
Obserwuj wątek
    • carmelaxxx Re: dermatolog a depilacja 02.08.05, 14:28
      niby ma racje ale.... widzialam ostanio kobiete na plazy dodam ze mloda,
      niebrzydla, zgrabna ale opalala sie lezac na plecach a rece miala zalozone pod
      glowe no i te krzaki wystajace z pod pach wygladaly masakrycznie....
    • Gość: Ania Re: dermatolog a depilacja IP: *.tele2.pl 02.08.05, 14:36
      gratuluję pomysłu - może znajdziesz jeszcze jakiegoś fachowca który się nie
      myje. to przecież dopiero prawdziwy powrót do natury. a nie wpadłaś sama na
      pomysł -skoro nikt ci tego nie potrafił doradzić, a "nowoczesna" pani
      dermatolog w szczególności - że powinnaś zastosować inną metodę depilacji? to
      co proponujesz można porównać do zaprzestania mycia zębów z powodu uczulenia na
      jeden gatunek pasty. fajne co?
      • Gość: reni Re: dermatolog a depilacja IP: *.chello.pl 02.08.05, 14:50
        bzdury opowiadasz, ja się myję, nie mam żednych kłopotów z utrzymaniem higieny,
        a twoje porównanie jest bezsensowne - analogią mogłoby być mycie całej jamy
        ustnej (dziąsła, zęby, język - to mój przypadek) albo jamy ustnej pozbawionej
        zębów (to dla odmiany twój); aha, ja mam 30 zębów - 2 ósemki w ogóle mi nie
        wyrosły - i ich obecność też mi nie przeszkadza w radzeniu sobie z higieną,
        czego dowodem komplet uzębienia
        • Gość: katka Re: dermatolog a depilacja IP: *.olsztyn.mm.pl 02.08.05, 18:39
          Hmmm... Nie czujesz się skrępowana, jeśli masz niewydepilowane pachy? Rozumiem,
          że z nogami to nie musi być wielki problem (sama mam na nogach słabe włoski),
          ale pachy...? Jak sobie z tym radzisz?
        • Gość: Ania Re: dermatolog a depilacja IP: 212.122.214.* 03.08.05, 05:00
          Po jakiego grzyba piszesz o uzębieniu w wątku, który zresztą sama założyłaś,
          gdzie mowa jest o depilacji?? Skąd wiesz, że koleżanka nie ma zębów????
          Widziałam! Piękne jak perełki! Lol:). A Ty naucz się dyplomacji (w odgryzaniu
          się).
    • Gość: S. Re: dermatolog a depilacja IP: *.tvsat364.lodz.pl 02.08.05, 21:34
      Szczerze mówiąc jakoś nie bardzo bym uwierzyła tej pani doktor,że to jedyne
      wyjscie,chyba skonsultowałabym to jeszcze z innym dermatologiem.Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka