Dodaj do ulubionych

ILE WY ZARABIACIE????

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.08.02, 13:02
dziewczyny,ile wy zarabiacie,ze rozmaiwacie tylko o tak drogich kosmetykach???
ja uzywam tanszych rzeczy,a wcale cery nie mam gorszej
Obserwuj wątek
    • roodanaserio Re: ILE WY ZARABIACIE???? 20.08.02, 13:08
      Gość portalu: skromna napisał(a):

> dziewczyny,ile wy zarabiacie,ze rozmaiwacie tylko o tak drogich kosmetykach???
      ja uzywam tanszych rzeczy,a wcale cery nie mam gorszej

To nie jest dobry watek. Ostrzegam lojalnie. Teraz polowa wejdzie i uczciwie
      powie, potem wejdzie druga polowa i powie, ze te pierwsze:

a. klamia;
      b. utrzymuja je alfonsy;
      c. sa egoistycznymi sukami [ze smierdzacej Warszawy], ktore sie sadza.

i bedzie jatka tak przez tydzien.

Zapytaj o cos innego, radze z calego serca; a wierz mi, wiem, co pisze.

r
      • Gość: tita Re: ILE WY ZARABIACIE???? IP: *.pl 20.08.02, 13:15
        Zaczyna się od nowa....
        Skromna, przeczytaj uważnie co dziewczyny piszą. Często wymieniane są kosmetyki
        tanie.
        W ogóle zdrowo jest przyjąć taki światopogląd, że jedni maja więcej, drudzy
        mniej i już, tak jest świat urządzony i koniec.
      • rauser Re: ILE WY ZARABIACIE???? 20.08.02, 13:35
        buhahaha, rooda moje serdeczne gratulacje, ujęłaś to tak, że lepiej nie można.
    • hokusai Moze starczy juz watkow na ten temat??? 20.08.02, 13:15
      To jest forum o urodzie, watki "pieniezne" przewijaja sie tu cos za czesto i
      jak pisze Rooda zle sie to zwykle konczy. A tak nawiasem to istnieje forum
      Pieniadze i tam jest chyba miejsce tych rozwazan...
      Kosmetyki sa rozne i drogie i tanie. I nie zgadzam sie z tym,ze tylko drogie
      kosmetyki znajduja swoje miejsce na forum, jest sporo watkow
      poswieconych "normalnym" kosmetykom, a nawet bardzo popularny watek
      o "przebojach za grosik". Wiec moze przestanmy sie bawic w urzad podatkowy.
      Pozdrawiam
      • helena25 Re: Moze starczy juz watkow na ten temat??? 20.08.02, 13:35
        Ja o pieniadzach staram sie rozmawiac sporadycznie jezeli juz, to baardzo
        ogolnikowo. Przez gardlo by mi nie przeszlo pytania: ILE ZARABIASZ. Zawsze mi
        mowino, ze takie pytanie jest swiadectwem braku wychowania, kultury i obycia.
        Pomysl o tym...
        Poza tym ile trzeba zarabac, zeby raz na 4 miesiace wydac 400 PLN na kremy???
        Usredniajac 100 PLN miesiecznie to naprawde nie taka znowu oszolamiajaca kwota
        nawet dla osoby zarabiajacej srednio+
        Za te pieniadze kupisz komplet pielegnacji Vichy dla 20-30 latki: krem na
        dzien, na noc, pod oczy i jeszcze tonik i cos do mycia albo wiekszosc piegnacji
        Diora.
        W poczatkowym etapie samodzielnosci nie zarabialam wiele, ale kupowalam min.
        Vichy, ktore bylo dla mnie rozsadnym kompromisem jakosciowo-cenowym. Warto w
        siebie inwestowac. Wole miec zestaw kremow dobrych ktorych bede uzywala kilka
        miesiecy niz 14 pudelek byle czego.
        H.
    • Gość: Margotka Re: ILE WY ZARABIACIE???? IP: *.datastar.pl 20.08.02, 13:39
      Czytam to forum uwaznie i jakos nie dostrzeglam, zeby ktoras z dziewczat
      uparcie lansowala tylko najdrozsze kosmetyki. Mysle, ze wiele z nas ma na
      swoich polkach np. fluid za 180 zl i maseczke "Mineraly" za 10 zl.

Dobrze, ze wymieniamy sie doswiadczeniami, bo kupno sprawdzonego, choc drogiego
      kosmetyku jest wbrew pozorom wieksza oszczednosca, niz niekonczace sie
      eksperymentowanie z tanszymi kosmetykami, ktore pozniej laduja w koszu.

Pozdrawiam
      Margotka

• Gość: monias1 Re: ILE WY ZARABIACIE???? IP: *.pie.warszawa.tdci.pl 20.08.02, 16:26
        w 100% zgadzam sie z Margotka i innymi dziewczynami.
        Moja mama nauczyla mnie, ze jesli nie mam zadnych zobowiazan (rodziny, dzieci)
        to powinnam inwestowac w urode. Uwazam, ze kupienie drozszego kosmetyku to nie
        kwestia zarobkow. Ja np. mam kolezanke, ktora nie wiem ile by zarabiala to nie
        kupi sobie kremu za 100!!!!
        Nie kwestionuje opinii, ze tansze kosmetyki sa dobre. Ale na pewno ich jakosc
        jest o wiele gorsza od kosmetykow drozszych (markowych). Nie oszukujmy sie!!!!!!
        Np. krem z retinolem za 10 zl to nie ten sam krem co za 100 zl.
        Wychodze z zalozenia, ze jesli mnie stac to czasami sprawiam sobie prezent w
        postaci drozszego kosmetyku (choc nie zarabia bog wie ile).
        Uwazam, ze to zalezy od kazdej z nas. Jezeli dziewczyna pracuje i zarabia
        nawet ta srednia krajowa to decyzja nalezy do niej czy np. wyda 100 zl na
        kosmetyk czy na ciuch czy na dyskoteki. Taka jest prawda.
        Z reguly w wiekszosci przypadkow jest tak, ze kosmetyki drozsze sa wydajne i
        starczaja na dlugo. Ja sama mam np. krem Neostraty, ktory uzywam juz 5 miesiac
        (nakladam prawie codziennie na noc) itd.
        W pelni zgadzam sie z Margotka, ze wiekszosc z nas ma na swojej toaletce
        kosmetyki drozsze i tansze. Choc nie zarabiamy bog wie ile (tak mi sie wydaje).
        Pozdrawiam was wszystkie
    • Gość: skromna Re: ILE WY ZARABIACIE???? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.08.02, 13:49
      uderz w stól....
      heleno 25-ja nie ciebie pytałam o zarobki-a ogolnie wszystkich(mniej więcej)
      i wcale nie uważam,ze kosmetyki tansze są gorsze i nie lądują w koszu
      dior i lancome nie doda ci urody,jezeli bedziesz tak agresywnie sie zachowywała-
      i sama sie zastanoów nad własnym wychowaniem...
      • helena25 Re: ILE WY ZARABIACIE???? 20.08.02, 13:55
        Gość portalu: skromna napisał(a):

> dior i lancome nie doda ci urody,jezeli bedziesz tak agresywnie sie
        zachowywała i sama sie zastanoów nad własnym wychowaniem...

Ta agresja, to jakies modne slowo albo psychoza jakas.
        Jestes mi jako osoba doskonale obojetna, ani cie lubie, ani nie lubie, tylko
        wypominam Ci w pewnej konkretnej materii brak wychowania. To agresja???? Prosze
        cie, moze jakis slownik wyrazow bliskoznacznych pomoglby Ci bardziej adekwatnie
        wyrazic swoje uczucia.
        Poza tym, to smutne, ale jezeli Bozia komus nie dala, to nic nie pomoze, chyba
        ze dobry chirurg estetyczny.
        Pozdrawiam
        H.
        • Gość: elve Re: ILE WY ZARABIACIE???? IP: *.netland.gda.pl 20.08.02, 14:48
          jesu, znowu? dziewczyny, wyluzujcie się... znowu pyskówki się zaczną...
        • Gość: ryża małpa Re: ILE WY ZARABIACIE???? IP: *.lublin.mm.pl 20.08.02, 17:54
          sorry helen ale nie mogę się powstrzymać... wytykanie komuś złego wychowania ,
          to też złe wychowanie. I w ten sposób wszyscy na tym forum są źle wychowani :-))
    • diabe Re: ILE WY ZARABIACIE???? 20.08.02, 15:07
      A ja myślę, że nie jest to wcale kwestia tego ile kto zarabia tylko w jaki
      sposób i na co wydaje pieniądze. Był czas kiedy zarabiałam mniej niż teraz, a
      na kosmetyki i ciuchy wydawałam znacznie więcej, bo nie musiałam spłacać
      kredytu ani urządzać mieszkania. Teraz po prostu nie wyrzucam aż tak pieniędzy
      jak kiedyś - nadal kupuję dobre kosmetykim, ale już tylko te które są mi na
      prawdę potrzebne (a nie jak dawniej po 4 mascary na raz ;)

A teraz inny przykład - moi rodzice i rodzice mojego faceta: moi zarabiają co
      najmniej dwa razy tyle jak nie wiecej. I co z tego? Moja mama nigdy nie kupi
      sobie jednego dobrego, markowego kremu, bo drogi, za to kupuje na kilogramy
      kosmetyki Avonu (moim zdaniem zupełnie bez sensu). A teściowa dokładnie
      odwrotnie. I nie jest to tylko kwestia kosmetyków, ale w ogóle stylu życia.

Więc przestańmy wreszcie roztrzasać kto ile zrabia. Zastanówmy się może lepiej
      jak wydajemy swoje pieniądze. Może wtedy okaże się, że każda z nas (może nie co
      miesiąc, ale np. raz na kilka miesięcy) jest w stanie pozwolić sobie na
      kosmetyk z górnej półki.
      • anexxa Re: ILE WY ZARABIACIE???? 20.08.02, 15:16
        dobrze powiedziane. aczkolwiek kosmetyki avonu bywaja ok
        (np. ten beautiful morning, tak zachwalany tu na forum).
        jednak z pewnoscia kazda z nas, odpowiednio gospodarujac
        pieniedzmi, moglaby pozwolic sobie na "a touch of
        luxury". polecam notowanie wydatkow i - dla palacych -
        rzucenie palenia. ja rzucilam i widze same plusy.

xx.
        • agul1 Re: ILE WY ZARABIACIE???? 20.08.02, 15:18
          No właśnie - jak się rzuci palenie to:
          a) nie potrzeba tylu super kremów, bo cera jest ładniejsza
          b) ma się dużo więcej kasy na dobre kosmetyki, co miesiąc dwie butelki perfum,
          jeżeli paliło się, tak jak ja, paczkę dziennie.
          Ja mam tak, że jak jest cienko z kasą, to wolę sobie kupić dobry kosmetyk niż
          np. kolejny ciuch, płyty czy inne drobiazgi. Najpierw pielęgnacja, potem
          przyjemności:-)
        • diabe Re: ILE WY ZARABIACIE???? 20.08.02, 15:22
          Absolutnie nie chodziło mi o to, że kosmetyki Avonu są beznadziejne - sama tez
          niektóre lubie
          Chodziło o to żeby pokazać, że za 150zł można kupić 10 żelów pod prysznic Avonu
          lub markowy krem. Co wybrać - decycja należy do każdej z nas
        • Gość: sasanka Re: ILE WY ZARABIACIE???? IP: *.x-net.gliwice.pl 29.09.02, 13:33
          Dziewczyny ale mnie też czasami zastanawia kiedy będzie mnie stac na taki
          luksus jak was:). A prawda jest taka że większość mlodych dziewczyn zarabia w
          przedziale od 1000 - 2500, i znam takie i w Warszawie. I powiedzcie mi jak z
          tego miesięcznie wydać 100 na kosmetyki? Płacąc mieszkanie itp itd.i jaki
          markowy ciuch sobie mozna kupić. Tu nawet rzucenie palenia noie pomoże.
      • Gość: katrina Re: ILE WY ZARABIACIE???? IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 20.08.02, 15:16
        TYLKO NIE TEN TEMAT ZNOWU!!!
    • rossa_ Re: ILE WY ZARABIACIE???? 20.08.02, 17:02
      A poza tym, nigdy nie zapominam, że fortuna kołem się toczy. Teraz całkiem
      dobrze zarabiam, smaruję buzie Diorem, na nartach jeżdżę tylko na lodowcach,
      chodzę do kosmetyczki co 3 miesiące, a do sklepu obok jeżdżę samochodem, więc
      się tym cieszę i korzystam. Życie jest tylko jedno, a pieniądze rzecz nabyta.
      Ale dobrze wiem, że jutro mogę stracić pracę, mogę zachorować, albo może się to
      stać z moimi bliskimi i wtedy być może będe musiała bazować wyłącznie na Ziaji,
      narty oglądać na starych zdjęciach, marznąć na przystankach zimą, a raz na
      kwartał robić parówkę i własnoręczną masakrę twarzy.

Chociaż pamiętam, że już w liceum zdarzało mi się dłużej oszczędzać ciężko
      zapracowane pieniądze, żeby kupic sobie coś luksusowego, chyba pierwszy raz to
      było to 100ml wody perfumowanej "Tresor" :)
      Więc może przy odpowiednim podejściu nigdy nie będzie tak źle, żeby nie można
      było sobie raz na jakiś czas kupić jakiejś slicznej buteleczki, czy słoiczka,
      dla poprawienia nastroju i złudnego poczucia, że się będzie dzięki nim
      piękniejszą :)))
    • Gość: kasica Re: ILE WY ZARABIACIE???? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 20.08.02, 17:27
      a czy to wazne? mysle, ze jest tu troche osob, co wcale kroci na kosmetyki nie
      wydaja. ja sie obecnie 55 razy zastanawiam nad kazdym zakupem i dlatego tak sie
      uporczywie dopytuje i wczytuje w to forum :) wiec proponuje sie wyluzowac i
      pozostac przy temacie kosmetycznym. i osobiscie bardzo bym chciala,
      zeby "wyzsze polki" byly obficie obecne jako temat tutejszych dyskusji, bo
      dzieki temu moze nie wywale w bloto tego, co pracowicie uciulalam :)
    • miriam_73 Re: ILE WY ZARABIACIE???? 20.08.02, 17:59
      Skromna, przepraszam, ale pomyliło Ci się forum. Wejdź na praca i tam jest taki
      wielgachny wątek o zarobkach - bardzo ciekawa i pouczająca lektura.
    • Gość: pippi Re: ILE WY ZARABIACIE???? IP: *.scientific.de / 192.168.12.* 19.09.02, 12:05
      CO WY "luxusowe"-laleczki JESTESCIE TAKIE NAGRZANE NA "SKROMNA"?????????? o co
      wam chodzi??? skromna zadala normalne pytanie!!! przeciez tu kazdy wypowiada
      sie anonimowo, wiec o co chodzi???? jak macie z tym problem - to ignorujcie
      pytanie i juz i nie zaczynajcie filozofowac!!!! (mam na mysli helene25 i inne
      zaczepne baby).

pozdrawiam cie skromna, nie daj sie tym babom!!!! :o)
      • Gość: Marta Re: ILE WY ZARABIACIE???? IP: *.pl 19.09.02, 12:14
        Pytanie" Ile ty zarabiasz " droga Pippi nie jest niestety normalnym pytaniem.Po
        prostu absolutnie nie wypada nikogo pytać o jego zarobki, bez wyjątku czy jest
        to prezes banku czy sprzątaczka.Taka jest w tej chwili w Polsce norma i
        przyjęta niepisana zasada ,że o to się nie pyta i o tym się nie rozmawia.
        Pytanie Skromnej było więc daleko idącym nietaktem, pomijając fakt,że jest to
        czyjaś indywidualna sprawa ile zarabia,gdzie zarabia, i na co wydaje.
        Ale ciebie widać to bardzo gryzie,skoro wyciągnęłaś ten wątek sprzed miesiąca.
        Pzdr.
        • Gość: pippi Re: ILE WY ZARABIACIE???? IP: *.scientific.de / 192.168.12.* 19.09.02, 12:17
          do marty:

oho nastepna problematyczna baba hehehehe, ty chyba tez masz jakis problem z
          pieniedzmi.......powtarzam: tu kazdy jest anonimem.....wiec o co chodzi?

eh, nie mam sensu z wami dyskutowac, szkoda czasu...
          • Gość: Marta Re: ILE WY ZARABIACIE???? IP: *.pl 19.09.02, 12:25
            Gość portalu: pippi napisał(a):

> do marty:
            >
            > oho nastepna problematyczna baba hehehehe, ty chyba tez masz jakis problem z
            > pieniedzmi.......powtarzam: tu kazdy jest anonimem.....wiec o co chodzi?
            > -----------------
            to nie ma nic do rzeczy czy jest się anonimowym czy nie.Pozatym to chyba
            raczej ty masz jakis problem skoro o to pytasz.
            ----------------------------
            > eh, nie mam sensu z wami dyskutowac, szkoda czasu...
            -----------
            No faktycznie.To po co tu wchodzisz ? Tu się rozmawia o kosmetykach,a nie
            zadaje wścibskie pytanie o pieniądze.
            • srajda Re: ILE WY ZARABIACIE???? 19.09.02, 14:27
              Gość portalu: Marta napisał(a):

>To po co tu wchodzisz ? Tu się rozmawia o kosmetykach,a nie zadaje wścibskie
              pytanie o pieniądze.

Wiesz, że jesteś żenująca, Marto?
              • Gość: Marta Re: ILE WY ZARABIACIE???? IP: *.pl 19.09.02, 14:42
                srajda napisała:

> Gość portalu: Marta napisał(a):
                >
                > >To po co tu wchodzisz ? Tu się rozmawia o kosmetykach,a nie zadaje wścibski
                > e
                > pytanie o pieniądze.
                >
                >
                > Wiesz, że jesteś żenująca, Marto?
                -------
                Zapewne tobie i tak nigdy nie dorównam.Pozatym kochanie weź do łapki słownik
                wyrazów bliskoznacznych i zastąp czymś słowo "żenująca" ,bo powtarzasz je w
                każdym poście,a to robi sie nudne i nienajlepiej świadczy o twojej inteligencji
                pani Srajdo.
                • Gość: gAndzia Re: ILE WY ZARABIACIE???? IP: *.se.com.pl / 10.0.200.* 19.09.02, 15:02

zastąp czymś słowo "żenująca" ,bo powtarzasz je w
                  > każdym poście

... i pod kazdym nickiem:)
                  • Gość: Marta Re: ILE WY ZARABIACIE???? IP: *.pl 19.09.02, 15:17
                    Gość portalu: gAndzia napisała(
                    >
                    >
                    > ... i pod kazdym nickiem:)
                    ------
                    Gandzia nic dodac nic ująć,niunia ma potężny rozszczep osobowości ,raz się
                    loguje jako srajda, raz pisze z Niemiec jako Kik,Piotr,Pippi i coś tam jeszcze
                    a pobyt i ciężka praca u szwabskiego bauera sprawił,że jedynym polskim
                    słowem ,które pamięta jest "żenująca")))
                    • Gość: piotr Re: ILE WY ZARABIACIE???? IP: *.scientific.de / 192.168.12.* 19.09.02, 15:31

> Gość portalu: gAndzia napisała(
                      > >
                      > >
                      > > ... i pod kazdym nickiem:)
                      > ------
                      > Gandzia nic dodac nic ująć,niunia ma potężny rozszczep osobowości ,raz się
                      > loguje jako srajda, raz pisze z Niemiec jako Kik,Piotr,Pippi i coś tam
                      jeszcze
                      > a pobyt i ciężka praca u szwabskiego bauera sprawił,że jedynym polskim
                      > słowem ,które pamięta jest "żenująca")))

--------------

moment, moment ja nie loguje sie pod. "srajda" (fajny nick) ale zgadzam sie z
                      nia lub nim! mamy pewnie taka sama opinie o was - tzn. zadna buehehehehehe.....

• Gość: Marta Re: ILE WY ZARABIACIE???? IP: *.pl 19.09.02, 16:04
                        Taaak, i Mr Coool z watku o pustych pannach to też nie ty słoneczko?A czy w
                        ogóle twój niemiecki bauer wie jak ty sie zabawiasz w czasie pracy? To idź
                        lepiej juz chlew ,obórkę i co tam jeszcze masz posprzątaj,gnój wyrzuć-
                        przynajmniej wykonasz robotę godną siebie Kik.Mr Coool czy Pippi.
                        Tyle ode mnie.Miłej pracy.
                        • Gość: to ja :o))) Re: ILE WY ZARABIACIE???? IP: *.scientific.de / 192.168.12.* 19.09.02, 16:17

> Taaak, i Mr Coool z watku o pustych pannach to też nie ty słoneczko?A czy w
                          > ogóle twój niemiecki bauer wie jak ty sie zabawiasz w czasie pracy? To idź
                          > lepiej juz chlew ,obórkę i co tam jeszcze masz posprzątaj,gnój wyrzuć-
                          > przynajmniej wykonasz robotę godną siebie Kik.Mr Coool czy Pippi.
                          > Tyle ode mnie.Miłej pracy.

-----------------
                          marcioszko, ale mam z ciebie ubaw :o)))), jestes mala histeryczka hehehehehe,
                          nie denerwuj sie, zlosc urodzie szkodzi - i co wtedy: bedziesz miala
                          zmarszczki, no to pa, ide zaorac pole u niemieckiego bauera hehehehehe :o))))
                          • Gość: Kim Re: ILE WY ZARABIACIE???? IP: 213.77.91.* 19.09.02, 16:19
                            Marta, szkoda Twoich nerwów, tu jest psychiatra albo psycholog potrzebny....
                • srajda Re: ILE WY ZARABIACIE???? 29.09.02, 00:29
                  marteczko

moja niewielka inteligencja w porównaniu z twoim kompletnym jej brakiem jest
                  po prostu porażająca, wielka, przytłaczająca i wydająca dźwięk, od którego
                  gasną żarówki...

twoja też by tak mogła, ale gdzieś się wywlokła i widać nie chce wracać.

sugestia na przyszłość: wyprowadzaj intelYgencjEM na smyczce. unikniesz
                  wstydu, maleńka.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka