Dodaj do ulubionych

poszukiwany krol fluidow

IP: *.washdc3.dsl-verizon.net 20.08.02, 18:34
Wierze w Wasze doswiadczenie, wiec pytam czy jest jakis generalnie
niezaprzeczalny krol fluidow dla cery mieszanej bez nadmiernych problemow?
Cena nie gra roli byle efekty byly... Mam dosyc swej zgaszonej cery i cieni
pod oczami koloru sliwy...(aha, dla natural.zoltawego koloru skory)...???
Obserwuj wątek
    • Gość: anka Re: poszukiwany krol fluidow IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 28.08.02, 15:28
      Nie powinnas miec specjalnych problemów ze znalezieniem podkładu dla cery bez
      problemów, gorzej z dobraniem podkładu dla ciepłej , zołtawej karnacji. Mam ten
      sam problem.Niestety zauwazyłam ze większośc podkładów nawet znanych firm ma
      odcien albo chłodny rózowawy, albo pomarańczowy albo zupełnie bardzo jasny.
      Najładniejszą gamę kolorów ma moim zdaniem Chanel, ale mój ulubiony podkład to
      Maquimat, Lancome ;lekko matuje, ładnie kryje i ma bardzo miłą lekko kremową
      konsystencję( kolor nie jest niestety idealny, bardziej wpada w beż ) .
      Polecam też Photogenic, który ma ładniejsze kolory i ładnie ozywia cerę.
      Napisz jak znajdziesz cos fajnego i we własciwym odcieniu!
      • Gość: Syrena Re: poszukiwany krol fluidow IP: 157.25.128.* 28.08.02, 15:35
        Królem tym jest Spectaculare Heleny Rubinstein. Polecam. Wspaniały. Dość
        kosztowny, ale bardzo wydajny,
        Polecam
        Syrena
        • Gość: Helena Re: poszukiwany krol fluidow IP: 213.134.140.* 28.08.02, 15:40
          Ja niezmiennie uzywam od kiedy sie pojawil Air Wear.
          Swietny stosunek jakoci do ceny, bardzo mi odpowiada konsystencja, krycie,
          kolorystyka, efekt koncowy. Poza tym wpolaczeniu z pudrem sypkim Sisleya daje
          swietny, matujacy, naturalny efekt koncowy.
          H.
          • Gość: Marta Re: poszukiwany krol fluidow IP: *.pl 28.08.02, 16:15
            Gość portalu: Helena napisał(a):

> Ja niezmiennie uzywam od kiedy sie pojawil Air Wear.
            > Swietny stosunek jakoci do ceny, bardzo mi odpowiada konsystencja, krycie,
            > kolorystyka, efekt koncowy. Poza tym wpolaczeniu z pudrem sypkim Sisleya daje
            > swietny, matujacy, naturalny efekt koncowy.
            > H.
            -------------
            Przyłączam się do Heleny.Również używam Air Wear (sable) i jest to naprawdę
            znakomity podkład-leciutki,ładnie kryje,delikatnie matuje.Moim skromnym zdaniem
            jest nawet lepszy od niektórych podkładów z "górnej półki".
            A co do wspomnianego tu wyżej Maquimata Lancome.Dla mnie ten podkład był
            tragiczny, nic nie krył,wysuszył mi skórę, do tego potwornie ciężko się
            rozprowadzał i ciągle czułam go na buzi.Kolory też miał takie sobie: 01- był
            bardzo jasny, a 03- bardzo ciemny beż.
            • Gość: anka Re: poszukiwany krol fluidow IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 28.08.02, 16:47
              no proszę,calkiem mnie zaskoczyłas :)
              Maquimat wysuszył? mam przesuszoną buzię po leczeniu i kilka podkladow w domu,
              Maquimat jako jedyny jednocześnie matuje ale i nawilża, żeby nie było go widac
              kładzie się minimalnie cienką warstwę. Długo sie utzymuje na buzi, w
              przeciwieństwie do Aiwair, który znika zaraz po nałozeniu i moim zdaniem wcale
              nie upiększa.
              • Gość: Marta Re: poszukiwany krol fluidow IP: *.pl 28.08.02, 21:01
                Gość portalu: anka napisał(a):

> no proszę,calkiem mnie zaskoczyłas :)
                > Maquimat wysuszył? mam przesuszoną buzię po leczeniu i kilka podkladow w
                domu,
                > Maquimat jako jedyny jednocześnie matuje ale i nawilża, żeby nie było go
                widac
                > kładzie się minimalnie cienką warstwę. Długo sie utzymuje na buzi, w
                > przeciwieństwie do Aiwair, który znika zaraz po nałozeniu i moim zdaniem
                wcale
                > nie upiększa.
                ------------
                No widzisz Anka poraz kolejny sprawdza sie teoria,że to co dla jednej osoby
                było bublem dla drugiej okazuje się super.Widocznie mamy inny rodzaj cery, bo
                mnie Maquimat bardzo nie służył.Jak go nakładałam to aż czułam ściąganie się
                skóry.W końcu moja kosmetyczka kazała mi odstawić ten podkład, bo już miałam
                bardzo wysuszoną cerę.Za to Air Wear służy mi rewelacyjnie.Pzdr.
    • Gość: elve Re: poszukiwany krol fluidow IP: *.netland.gda.pl 28.08.02, 16:03
      wiele dobrego nasłuchałam się (i naczytałam na wizaz.pl) o colourstay revlonu.
      wadą jest głupawy sposób nakładania, ale podobno się opłaca. z własnej strony
      nie mogę nic powiedzieć, oprócz tego, że czuję się przekonana i planuję zakup
      tej jesieni, jak tylko mi spadnie opalenizna...
      • Gość: Margoo Re: poszukiwany krol fluidow IP: *.acn.waw.pl 28.08.02, 16:18
        Gość portalu: elve napisał(a):

> wiele dobrego nasłuchałam się (i naczytałam na wizaz.pl) o colourstay
        revlonu.
        > wadą jest głupawy sposób nakładania, ale podobno się opłaca.

Co to znaczy: "głupawy sposób nakładania"??? Używam tego podkładu od kilku lat
        i uważam, że jest rewelacyjny. A nakładam go tak jak każdy inny podkład :-)
        • Gość: elve Re: poszukiwany krol fluidow IP: *.netland.gda.pl 28.08.02, 17:23
          nooo, nie irytuj się... :) chodzi o to, że nie jest w tubce tylko w słoiczku ze
          szpatułką i trzeba go wylewać i nakładać szybko, bo zastyga... ale podobno
          można się przyzwyczaić (czego jesteś żywym przykładem).
          pzdrv
          • Gość: Margoo Re: poszukiwany krol fluidow IP: *.acn.waw.pl 28.08.02, 18:03
            Gość portalu: elve napisał(a):

> nooo, nie irytuj się... :)

nie irytuję się, bez przesady :-)))

chodzi o to, że nie jest w tubce tylko w słoiczku ze
            >
            > szpatułką i trzeba go wylewać i nakładać szybko, bo zastyga... ale podobno
            > można się przyzwyczaić (czego jesteś żywym przykładem).
            > pzdrv

Jest też w tubce - ma lżejszą konsystencję - używam go na wiosnę i w lecie.
            Ten w słoiczku jest bardziej kryjący i idealny na jesień i zimę.
            Wystarczy "wylać" go troszeczkę na gąbkę do nakładania podkładu i spokojnie
            nakładać - zastyga po ok. minucie, co chyba nie jest strasznie szybko.

Ogólnie mówiąc - polecam :-)
            • chmurka8 Re: poszukiwany krol fluidow 29.08.02, 09:37
              Dla mnie krolem fluidów był podkład Bourjois w takiej pomarańczowej tubce, ale
              go wycofali. I też właśnie potrzebuję odcieni do lekko żółtawej karnacji, czyli
              tzw. słonecznych
              Teraz jestem na etapie poszukiwań i w totalnej rozpaczy :-)Zachwalany tutaj
              Revlon Colourstay faktycznie kolory ma fajne i cudownie stapia sie ze skórą ale
              nie wiem jak sie zachowuje później, bo... dostałam takiego uczulenia, że nie
              wiedziałam w którą stronę skręcić:-)
              Przetestowałam też Air Wear - jak dla mnie nie najlepszy i odcienie lekko
              różowe, Max Factor - także uczulenie, i teraz testuję Isadorę Sheer to Cover
              (taki w buteleczce z pompka) . Ma fajny kolor - taki właśnie słoneczny - nr 50,
              ale nie wiem jak się zachowa w ciągu dnia.
              Generalnie zastanawiam się, co dodają do tych fluidów (może jakieś silikony),
              że tak trudno dobrać nieuczulający preparat. Dodam tutaj, że nie jestem
              jakąś "straszną" alergiczką, po prostu czasem mam tzw. alergię kontaktową na
              niektóre kosmetyki...
              Aha - jeszcze PUPA ma fluid w słonecznym odcieniu - pierwszy z ich palety.
              Podobno też nie jest zły... Trzeba przetestować!
              Uff, sorry za ten wywód, ale temat podkładu to taka ważna sprawa, same wiecie
              jak to jest :-)))

Pozdrawiam b.serdecznie
    • Gość: kas Re: poszukiwany krol fluidow IP: *.velocity.net 28.08.02, 17:32
      Bardzo Wam Dzieki !!! ;-)
      Kiedys cos mialam Lancome, chyba wlasnie przez ten kolor-najbardziej zblizony
      do mojej zoltej (taki jakis typ jestem) cery. Raczej nie wysuszal.
      Milo slyszec ze ktos jeszcze ma ten problem bo po tym co widzialam w sklepach
      oferuja chlodne odcienie (lub "pomarancze") co fatalnie wyglada na mnie-nawet
      najjasniejsze bez'e wygladaja jak rozowa maska...chlip, chlip...
      • isia67 Re: poszukiwany krol fluidow 28.08.02, 18:49
        Zgadzam się z Marudą. Korektor pod oczy będzie lepszym rozwiązaniem niż fluid.
        Jeszcze raz pozdrawiam
    • Gość: Maruda Re: poszukiwany krol fluidow IP: *.nyc.rr.com 28.08.02, 18:44
      Moja Droga,
      Ja bylabym raczej ostrozna z nakladaniem matujacego podkladu pod
      oczy, bo jak nic przesuszysz sobie skore.
      A moze tak poeksperymetowalabys z korektorami pod oczy???
      Bo innego sposobu na cienie pod oczmi raczej nie ma .
      Nic tak nie ozywia twarzy jak rozswietlone okolice oczu i odrobina rozu na
      policzkach i w zalamaniu powieki.

• isia67 Re: poszukiwany krol fluidow 28.08.02, 18:47
      Kas, a ja właśnie byłam pewna, że sprowadzamy tylko te żółtawe beże. No cóż
      widocznie zawsze musi być jakiś problem z kupnem. A może spróbuj fluid Shiseido
      do cery mieszanej. Wydaje mi się, że chyba te oznaczone literką "I" są takie
      lekko żółtawe (a może to jest "O"; napewno nie "B", bo te są różowawe). Do cery
      lekko przetłuszczającej powinnien być OK.
    • coralin Re: poszukiwany krol fluidow 28.08.02, 20:04
      Piszesz,że masz mieszaną cerę bez większych problemów,ale lekko
      zgaszoną.Myślę,że dobrym wyborem będzie Chanel matująco-rozświetlający-Double
      Perfection .Co do kolorów w Polsce nie są dostępne wszystkie
      odcienie.Jest "trupi" Limpide(10), brak Clair(2o, albo ekspedientka wcisnęła mi
      kit),a ten nadawałby sie dla większości Polek.Z opisu wynika ,że dla Ciebie
      odpowiedni bedzie Cendre (30).Podobny do tego podkładu jest Natural Sensations
      Rimmel-cudo.
      • Gość: Kas Re: poszukiwany krol fluidow IP: *.velocity.net 29.08.02, 01:04
        Szukalam dzisiaj Chanel ale mieli tylko perfumki, nigdy nie zwrocilam uwagi na
        to czy nie sprowadzaja kolorowych kosmetykow CH do USA czy po prostu musze
        szukac dalej bo kiepski sklep mi sie trafil. Jeeez, musze cos
        znalezc "zoltego"...
        ...ciekawe co Azjatki kupuja??? Moze w chinskiej dzielnicy miedzy kimonami cos
        znajde, hi hi...
        Dzieki dziewczyny!
        • Gość: Maruda Re: poszukiwany krol fluidow IP: *.nyc.rr.com 29.08.02, 01:48
          Oczywiscie, ze sprowadzaja, tylko moze zle szukasz (w Chinatown raczej
          ich nie znajdziesz ;-) Idz do jakiegos przyzwoitego department store -
          Bloomingdales, Macy's tez chyba ma. No i KONIECZNIE spraw sobie
          korektor na te cienie pod oczami.
          :-)

Gos´c´ portalu: Kas napisa?(a):

> Szukalam dzisiaj Chanel ale mieli tylko perfumki, nigdy nie zwrocilam
          uwagi na
          > to czy nie sprowadzaja kolorowych kosmetykow CH do USA czy po
          prostu musze
          > szukac dalej bo kiepski sklep mi sie trafil. Jeeez, musze cos
          > znalezc "zoltego"...
          > ...ciekawe co Azjatki kupuja??? Moze w chinskiej dzielnicy miedzy
          kimonami cos
          > znajde, hi hi...
          > Dzieki dziewczyny!
    • chmurka8 Re: poszukiwany krol fluidow 29.08.02, 13:25
      Podciągam wątek :-) Może ktoś jeszcze coś doda?
      Pozdrowienia,
    • loginka1 Re: poszukiwany krol fluidow 29.08.02, 13:38
      Jestem wierną fanką Isadory. W moim przypadku to strzał w dziesiątkę. Nie
      miałam nic lepszego i w tej chwili już nawet nie szukam, bo nie chce mi się
      wierzyć, że mogłoby być lepiej.
      • chmurka8 Re: poszukiwany krol fluidow - do loginki1 29.08.02, 14:00
        Jesteś pierwszą osobą od której słyszę coś dobrego na temat fluidów IsaDory :-)
        Generalnie nikt ich nie chwali, może są po prostu nie znane, a może opinię
        popsuła Isadorze seria fluidów w tubkach, które podobno były fatalne.
        • loginka1 Re: poszukiwany krol fluidow - do loginki1 29.08.02, 14:26
          Powiem szczerze, że zawsze mnie dziwiło to, że są tak mało popularne. Ja używam
          tego w szklanej buteleczce i powtórzę - jestem naprawdę zadowolona. Akurat z
          moją skórą się dobrze komponuje i z czystym sumieniem polecam.
      • Gość: em Re: poszukiwany krol fluidow IP: 62.148.83.* 29.08.02, 14:03
        a czego Isadory używasz?
        mam puder brązujący w kamieniu Isadory jest rzeczywiście dobry
        fluidy/podkłady są mi zupełnie nieznane i chyba mało "obgadane" tu na forum
        • loginka1 Re: poszukiwany krol fluidow 29.08.02, 14:33
          Odpowiedź wyżej - podkład Isadory w buteleczce. Miałam też cienie Isadory -
          bardzo fajnie się rozprowadzały i były trwałe.
        • silie Re: poszukiwany krol fluidow 29.08.02, 14:39
          Słyszałam, że doskonały z IsaDory jest podkład ColorFix.Ale oczywiście tylko
          słyszałam, więc niech ktos cos powie;)))
          s.
          • Gość: diabe Re: poszukiwany krol fluidow IP: *.ipartners.pl / 157.25.126.* 29.08.02, 14:50
            a czy macie jakieś doświadczenia z STICK EXPRESS TEINT IDOLE Lancome?
          • Gość: em Re: poszukiwany krol fluidow IP: 62.148.83.* 29.08.02, 14:53
            a ten w buteleczce to ten kolor/fix ?
            loginka coś malutko informacji nam podała, a nikt inny nie przyznał się do
            stosowania
            • chmurka8 Re: poszukiwany krol fluidow 29.08.02, 14:59
              Ten w buteleczce Isadory nazywa sie Sheer to Cover i o nim pisała loginka (a ja
              wspomniałam, że go testuje)
              Muszę Wam powiedziec, że po całym dniu, hmmm... efekt jest całkiem całkiem.
              Przede wszystkim idealnie dobrałam odcień i cały czas mam wrażenie, że buzia
              wygląda b.naturalnie (stapia się ze skórą i nie osiada w porach) a jednocześnie
              nie świecę się bardzo jak wtedy, gdy nie mam podkładu (czyli się nie ściera)
              Chyba sie na niego skuszę.
              Pozdrowienia :-)))
              • loginka1 Re: poszukiwany krol fluidow 29.08.02, 15:02
                chmurka8 napisała:

> Ten w buteleczce Isadory nazywa sie Sheer to Cover i o nim pisała loginka (a
                ja
                >
                > wspomniałam, że go testuje)
                >

No i nie muszę sprawdzać. To ten.
                Pozdrawiam
            • loginka1 Re: poszukiwany krol fluidow 29.08.02, 14:59
              Nie to nie ten. Sprawdzę w domu co on tam ma powypisywane, bo teraz nie
              pamiętam. Na pewno nie Color fix. Dam znać jutro.
              • koralik27 Re: poszukiwany krol fluidow 29.08.02, 15:47
                to ja mam ColorFix - jest w takiej szaro-srebrnej plastykowej tubie
                i jest to rzeczywiscie najlepszy podklad, jaki kiedykolwiek mialam

a co do IsaDory, to w ktoryms z "Modnyc Slubow" znalazlam notke, ze modelki do
                sesji umalowala IsaDora Julita Jaskolka
                wiec pozostane wierna sobie i rowniez na koscielny (rany, to juz za 5tyg.!)
                umaluje sie wlasnie ColorFixem :-)))

Koralik
              • rossa_ Re: poszukiwany krol fluidow 29.08.02, 15:50
                Ja uzywałam ColorFix z dwa lata temu zimą i był rewelacyjny- trzymał się
                kilkanascie godzin i miał świetne kolory- takie właśnie piaskow0-żółtawe.
                Później przerzuciłam się na wyższą półkę, ale cały czas w domu mam gdzieś od
                niego opakowanie, żebym mogła do niego wrócić jak zajdzie potrzeba.
                • koralik27 Re: poszukiwany krol fluidow 29.08.02, 15:58
                  faktycznie, moj nie jest rozowy tylko taki naturalnie "blady"
                  odcien nazywa sie "honey", co kojarzy mi sie z kolorem dosc ciemnym, ale akurat
                  jest OK :-)

Koralik
                  • rossa_ Re: poszukiwany krol fluidow 29.08.02, 16:05
                    Ja też miałam odcień Honey- super:))
                  • brita1 Re: poszukiwany krol fluidow 30.08.02, 13:31
                    Koralik 27 i inne fanki IsaDory- powiedzcie, czy używałyście też Revlona
                    Colorstay? Ja tak bardzo się przyzwyczaiłam do tego właśnie fluidu, że obawiam
                    się zmian w tym względzie. IsaDorę uwielbiam głównie za cienie i pudry sypkie,
                    ale może warto i zmienić podkład. Napiszcie w porównaniu z jakimi fluidami
                    IsaDora wypada tak rewelacyjnie.
    • Gość: Mela Re: poszukiwany krol fluidow IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.02, 15:44
      Moje ulubione to podkład La Roche Posay - świetnie kryje moje przebarwienia i
      udało mi się dobrać dobry odcień do mojej jasnej karnacji oraz Teint Lisse
      Compact Diora - też b. ładnie kryje. Do LRP używam jeszcze odrobinę pudru
      sypkiego na nos i czoło, na Diora już nic - mimo, iż nie ma on spektakularnie
      matującego charakteru.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka