Dodaj do ulubionych

JAK POZBYC SIE ZAJADOW ? :(

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.08.05, 21:03
probowalam detreomycyne i tez jadlam wit. B2 a ponadto rozkruszalam ja i
kladlam na zajady (tak mi kolezanka polecila) ponadto łykam skrzyp i pokrzywe
a wczesniej witaminy...ehh... a one nie chca zniknac:( poradzcie cos!PROSZE !
Obserwuj wątek
    • jazza.nova Re: JAK POZBYC SIE ZAJADOW ? :( 07.08.05, 22:09
      kup sobie zwykla witamine b-kompleks w aptece, powinno pomoc.
      • Gość: maxi Re: JAK POZBYC SIE ZAJADOW ? :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 22:43
        Ja smaruję zoviraxem - tym od opryszczki. Pomaga.
        • byhanya Re: JAK POZBYC SIE ZAJADOW ? :( 07.08.05, 22:49
          troche bleeee ale na mnie dziala i zajady znikaja przez noc.
          pozno wieczorem smaruje zajady woskiem z ucha.
    • Gość: gabi Re: JAK POZBYC SIE ZAJADOW ? :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 23:03
      Spróbuj posmarować CLOTRIMAZOLUM - kupisz bez recepty w aptece za jakies 3 -3,5
      za tubkę. Zajady to infekcja grzybiczna, a ta maść na to dziala.
      • Gość: Anna Re: JAK POZBYC SIE ZAJADOW ? :( IP: 212.122.214.* 08.08.05, 00:42
        Powstawaniu schorzenia mogą sprzyjać czynniki genetyczne (wrodzone przetoki
        kątów ust, mongolizm, jak również niedobory pokarmowe, awitaminozy - głównie
        wit.B2 (kup witamine B2), anemia - niedobór żelaza.

>"Zajady to infekcja grzybiczna, a ta maść na to dziala." - nie tylko, oprócz
        zajadów pochodzenia drożdżakowego (infekcja grzybicza), rozróżniamy zajady
        pochodzenia bakteryjnego, które są w tym przypadku objawem najczęściej liszajca
        zakaźnego lub atopowego zapalenia skóry czy tez łojotokowego zapalenia skóry.
        Należy przede wszystkim zbadać stan błon śluzowych i uzębienia.
        Stosuje się wtedy w tym przypadku preparaty zawierające środki przeciwgrzybicze
        lub antybiotyki.

• Gość: madzia Re: JAK POZBYC SIE ZAJADOW ? :( IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.08.05, 08:20
          pieknie dziekuje za rady, zastosuje rzecz jasna!
    • vecka Re: JAK POZBYC SIE ZAJADOW ? :( 10.08.05, 11:02
      Hej,

detreomecyna nic nie pomoze, bo to antybiotyk na bakterie, a nie na grzyby i ich nie zabije.
      Mozesz kupic dentosept w aptece w plynie, ale taki do rozcienczania. Wez wacika, umocz go w tym plynie, ale tak aby tego samego wacika nie maczac raz jeszcze w butelece, tylko za kazdym razem brac nowy i przylozg go sobie na chwile do zajadow. POczujesz znaczna ulge na poczatku, za jakis czas zrob to samo, tak kilka razy dziennie. Mozesz tez Amolem sprobowac, choc Amol mi nie pomogl nigdy do konca, to bardzo lagodzi objawy. W Amolu jest oelejek lawendowy , ktory tez jest przeciwgrzybiczy.
      A jesli to ci nie pomoze, to idz do lekarza i powiedz, ze masz te zajady i ze juz nie wyrabiasz i popros o lek przeciwgrzybiczy doustny- np. flukonazol.
      Jak jak jadalam duzo antybiotykow mialam zajady notorycznie, czasem nawet mimo jedzeniea zawki zapobiegawczej flukonazolu w ilosci 50 mg, wiec zwiekszalam do 100 mg i zaraz znikaly , na drugi dzien byl spokoj.
      Pozdrowienia.
    • Gość: Ewa Jeżeli masz na myśli pękające kąciki ust, to... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 08:56
      ...do wewnątrz witamina B complex (i radzę wziąc jeszcze z tydzień-dwa po
      zagojeniu się ranki), a na zewnątrz Tormentiol. Przewiczyłam wcześniej inne
      masci, ale tylko T. daje efekt po 1-2 dniach!
    • requiem66 Re: JAK POZBYC SIE ZAJADOW ? :( 11.08.05, 09:44
      W aptece mozna kupic bez recepty takie sympatyczne białe mazidło - Vita Merfen
      się nazywa, w takiej ładnej zielonej tubce. Kosztuje coś ponad 10 zł. Całkiem
      ładnie i szybko goi zajady. Żadne inne smarowidła typu maść cynkowa, pasta
      cynkowa, tormentiol, alantan mi nie pomagały, a Vita Merfen tak ! Goi też różne
      uszkodzenia skóry - np. po wyciśnieciu pryszczyka. Naprawdę fajny jest :_)
      Dodatkowo interwencyjnie biorę Vit B complex i vit B2.
      Pozdrawiam :-)
    • Gość: Ja-gódka Re: JAK POZBYC SIE ZAJADOW ? :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.05, 11:12
      Mi pomaga maść Chlorochinaldin H i wit. B complex. Za to do tej pory nie
      znalazłam czegoś co pomaga na bardzo bolesne afty przewlekłe:(

Pozdrawiam Jagoda
      • Gość: lola Chlorochinaldin H IP: *.acn.waw.pl 11.08.05, 12:18
        zgadzam sie Chlorochinaldin H jest ok:)ale on jest na recepte niby w
        aptece:)kosztuje ok6zl..ja zawsze mowie ze nie wiedzialam ze jest na recepte a
        lekarz kazal mi to kupic i sprzedaja;)
        • wunia83 Re: Chlorochinaldin H 11.08.05, 12:37
          mi dermatolog na zajady pochodzenia grzybicznego przepisała Pimafucort - jest
          super! - moje zajady znikają po dniu/dwóch dniach systematycznego smarowania co
          kilka godzin :)))
    • Gość: basia Re: JAK POZBYC SIE ZAJADOW ? :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 14:19
      zacznij jeść mięso...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka