Dodaj do ulubionych

do fanek wszelkich kolczykow

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 22:27
od tygodnia waham sie, czy przekluc wreszcie uszka czy nie. baardzo podobala mi sie takie rozne fikusne duze kolczyki. gdybym przekula teraz, juz za jakis miesiac moglabym sie cieszyc jakims cudenkiem. tylko bardzo sie boje, ze uszka mi sie rozciagna... no wiecie, platek ucha sie rozciagnie od zbyt ciezkich kolczykow. i tu pytanie: czy kazdemu tak sie rozciaga ucho? czy moze to wina zbyt nisko przeklutej dziurki? a moze zbyt dlugiego noszenia ciezkich kolczykow? ja nie chce wygladac jak zadatek na budde.... i co mam robic? wybic sobie kolczyki z glowy? czy zapomniec o duzych kolczykach na co dzien?
Obserwuj wątek
    • Gość: lambada Re: do fanek wszelkich kolczykow IP: *.vnet.pl 12.08.05, 23:05
      ale tobie chodzi o tzw tunele ktore maja np 18 czy 25mm?bo nie bardzo wiem jak
      od takiego zwyklego kolczyka moga sie az tak rozciagnac uszy:|
    • madai Re: do fanek wszelkich kolczykow 13.08.05, 00:36
      hmmm... ja nosze ciezkie kolczyki i nie mam rozciagnietych uszu :) choc fakt-
      nie nosze ich codziennie od zawsze. nie boj sie, nic Ci nie bedzie. musialabys
      nosic kilogramy na tych uszach, zeby miec sie czym martwic ;)
    • Gość: mips Re: do fanek wszelkich kolczykow IP: 212.33.86.* 13.08.05, 10:00
      Przekłuć, bo klipsy wyglądają obciachowo.
      Dziurka powinna być w środku, na pewno nie
      za nisko, bo wówczas się od każdych kolczyków
      rozciągnie. A jeśli jest zdrobiona w dobrym miejscu,
      to możesz śmiało nosić cięższe kolczyki, ale
      nie cały czas.
      • Gość: annan_ Re: do fanek wszelkich kolczykow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 12:08
        chyba dzis zbiore sie na odwage i umowie sie na przeklucie :) ale pojde tam ze swoim facetem, bedzie mnie pilnowal, zebym nie stchorzyla i nie uciekla :P
        • Gość: Bacha1979 Re: do fanek wszelkich kolczykow IP: 193.25.222.* 17.08.05, 09:39
          Uszy mam przekłute chyba już dziescia lat, lubie duze kolczyki choc osttnio ich
          nie nosze. Ale przez licealne czasy nosiłam całkiem całkiem duże i ciezkie i
          nie widze by mi sie uszy "obciągneły". :))
    • sharia Re: do fanek wszelkich kolczykow 13.08.05, 14:42
      ja zrobilam sobie dziurki dość pózno i nie bylo to dla mnei zbyt przyjemne, ale
      to dlatego ze ja nienawidze igiel, zastrzykow itd, w sumie nie bolalo, tylko
      sie ze strachu poplakalam, heh w wieku 18 lat..., no a teraz nosze tylko duze
      kolczyki, nie sa takie ciezkie na jakie wygladaja, a dziurki sie nic nie
      rozciagają, są nawet ledwo widoczne, ale wdzialam pare osob z tragicznymi
      dziurami od noszenia przez wiele lat ciezkich kolczykow ze zlota, kamieniami itp
      • Gość: annan_ Re: do fanek wszelkich kolczykow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 14:51
        ufff... troszke mnie pocieszylyscie :)
        • Gość: Anavrin Re: do fanek wszelkich kolczykow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.05, 15:20
          Rozciagnąć się mogą tylko wtedy jesli bez przerwy przez pare lat będziesz
          nosiła bardzo ciężkie (jak na uszy) kolczyki... np. z jakimiś kamieniami itp.

Pamiętaj też, aby poczekąc aż uszko się porządnie wygoi... bo czasami tylko nam
          sie wydaje, że się zagoiło... a ze juz sie nie mozemy doczekać to zmieniamy
          kolczyki... a tu bum... lepiej poczekać ten miesiąc i być pewnym, że napewno
          się zagoiło

Ja mam pare przekłuć już i każde swieże codziennie (nawet po kilka razy)
          przemywałam wodą utlenioną i oczywiście co najmniej miesiac nie zmieniałam
          kolczyka

Pozdrawiam
          • Gość: annan_ Re: do fanek wszelkich kolczykow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 15:33
            jesli chodzi o czekanie, to juz mialam nauczke. ponad rok temu przekulam sobie chrzastke ucha. pani kazala czekac miesiac (tylko miesiac, a ja glupia ie wyweszylam nieprofesjonalizmu!), ale co tam,. po trzech miesiacach zmienilam. ale byl bol. ucho nigdy sie nie zagoilo, po pol roku meczenia wyjelam kolczyk i slau po dzirce nie ma. uradowany jest tlkpo moj facet, ze pozbylam sie kolczyka a la oznakowanie cielat
    • Gość: zv Re: do fanek wszelkich kolczykow IP: *.c207.msk.pl 13.08.05, 15:23
      przekluj ale sciagaj na noc i nie ubieraj na "skoczne" imprezy...tez takie nosze :)
    • Gość: sds Re: do fanek wszelkich kolczykow IP: *.devs.futuro.pl 16.08.05, 23:33
      od ciężkich kolczyków sie zawsze rozciągną w końcu. nie ma bata:D
      • Gość: babunowa Re: do fanek wszelkich kolczykow IP: *.uje.nat.hnet.pl 17.08.05, 01:29
        Miesiąc to też jest czasami mało dla uszu.Najlepiej jak po miesiącu pójdziesz do
        kosmetyczki i ona oceni Twoje uszy.Jeśli chodzi o przemywanie,to kilka razy
        dziennie.
        A co do rozciągania,wiadomo skóra z czasem wiotczeje,także płatki uszne.A jak
        któs za młodu zacznie non stop latać w ciężkich kolczykach,to
        gwarantowane;)Zachowaj umiar i wtedy będzie wszystko okey;)
    • Gość: abc Re: do fanek wszelkich kolczykow IP: *.umcs.lublin.pl 17.08.05, 12:20
      Przekłuć! Wyglada to o niebo lepiej jak klipsy. Miejsce przekłucia zalezy od
      kształtu płatka ucha, ale generalnie dziurka powinna być robiona mniej wiecej w
      3/4 jego wysokości. Co do gojenia: polecam nie wkręty tylko niewielkie srebrne
      lub złote kółka, lepszy dostęp powietrza do ranki. Mi zagoiły się w ok. 10 dni.
      Kłute miałam igłą, nie mam zaufania do kosmetyczek ale ty rób jak uważasz. Co
      do rozciagania, z czasem każda dziurka się troche rozepcha, np. mi kolczyki-
      kółka swobodnie przekręcają się w uchu nawet tą grubszą częscią ale to dlatego
      zep od dłuższego czasu już je nosze, są dość duze i kołyszą sie przy każdym
      ruchu. Nie ma co panikować, po 2 - 3 dniach nienoszenia dziurki robia sie mało
      widoczne. A lepiej jest mieć nieco większą dziurkę niz przy każdej zmianie
      kolczyka kaleczyc ją sobie i męczyć z założeniem. Pozdrawiam.
      • Gość: ana Re: do fanek wszelkich kolczykow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 14:30
        Też mam problem kolczykowy wiec sie podepne pod temat Przebiłam uszy pare lat
        temu i nosiłam długo kolczyki ale w koncu zaczeły mi ropiec uszy i je wyciagłam
        nie nosze kolczyków juz jakies 5 lat Czy ta dziurka w uchu zarasta? bo niby
        widze że jest takie wklesniecie ale nie moge włozyc kolczyka Czy musze isc
        jeszcze raz przebić Dodam jeszcze ze pirwszym razem przebijałam za pomoca
        pistoletu Bardzo boje sie igieł i teraz zeby przebic bede musiała chyba miec po
        2 dziurki bo przeciez nikt nie trafi w to samo miejsce Prosze napiszcie czy
        dziurki zarastaja?
        • Gość: sds Re: do fanek wszelkich kolczykow IP: *.devs.futuro.pl 17.08.05, 14:39
          jeśli była owarta ranka to zarosło na pewno. Pistoletem faktycznie może być
          problem z dokładnym trafieniem w dziurke, można próbować przebić ponownie
          dziurke zaostrzonym kolczykiem, jednak z tego co wiem nie zaleca sie ponownego
          przebijania blizn po kolczyku. Spróbuj jednak cierpliwie popróbować założyć
          jakieś cienkie kolczyki, może nie zarosły tylko tak zacisnięte są.
          • Gość: aga Re: do fanek wszelkich kolczykow IP: *.ghnet.pl 18.08.05, 10:28
            mam ten sam problem ... nie noszę kolczyków już od jakiś 2-3 lat ale wcześniej
            miałam je z 8 ... co w takim razie? mogły zarosnąć? widać ślad po dziurce ale
            kolczyka nie włożę .. jak próbuję to od razu robi mi słabo :( Próbować je
            przekłuć ponownie?
            • Gość: katka Re: do fanek wszelkich kolczykow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 15:32
              Ja mialam tak pare lat temu, ze uszy mi sie po przekluciu strasznie dlugo goily,
              a potem jeszcze co jakis czas puchly od kolczykow i takie tam. I przestalam
              kolczyki nosic, przez jakis czas mialam takie jakby gulki - zgrubienia kolo
              dziurek, ale potem to zniklo. I zarosly dziurki, byly tylko takie kropki,
              wglebienia w ich miejscu. No i po jakims czasie poszlam znow przebic uszy - nie
              mam pojecia, czy pani kosmetyczka trafila w to samo miejsce czy nie (mowila
              chyba, o ile pamietam, ze te pierwsze dziurki byly za nisko), ale teraz od
              dobrych kilku lat jest ok, nie mam zadnych problemow, a po tych starych
              dziurkach to juz sladu nie ma - zreszta nigdy nie bylo tak, zebym miala w jednym
              uchu dwie dziurki obok siebie. Mysle ze to szybko zanika jakos czy cos;).
              pozdrawiam
        • Gość: sds Re: do fanek wszelkich kolczykow IP: *.devs.futuro.pl 18.08.05, 01:07
          a zgodzę się z tym co napisała abc, lepiej odrobine mieć rozepchane dziurki niż
          się męczyć z założeniem. Wystarczy na noc założyć niewielkie kółeczka i
          przesunąć tym grubszym do dziurki, nie będzie problemów z
          założeniem "dziennych" kolczyków. Poza tym wtedy dziurka nie zakleja się i nie
          zaciska. Polecam, sposób jest sprawdzony.
    • Gość: Lebra Re: do fanek wszelkich kolczykow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 10:17
      Ja od noszenia dużych kolczyków jednak mam trochę 'naciągnięte' uszy...
      Wiadomo, że nie tak masakrycznie, ale po prostu dolny płatek sie rozciągnął. Na
      2 tygodnie zrezygnowałam całkowicie z kolczyków i potem wróciło do normy :)
      • Gość: sds Re: do fanek wszelkich kolczykow IP: *.devs.futuro.pl 18.08.05, 14:17
        a tak z doświadczenia jeszcze dodam że nosząc cieższe kolczyki, jakieś wisiorki
        czy kamyki dobrze jest je mieć na nieco grubszej zawieszce, gdyż
        cienka "przecina" płatek i to dopiero nieładnie wygląda. Podobno dobrze robią
        na ucho kremy ujędrniające. Mówie podobno bo nie stosuje. Pozdrawiam
        • Gość: abc Re: do fanek wszelkich kolczykow IP: *.umcs.lublin.pl 19.08.05, 11:22
          to prawda krem ujędrniający duzo daje, skóra wokół przekłucia jest mniej
          zniszczona. Poza tym zawsze jak ci się jedne dziurki rozciagną możesz zrobić
          nowe obok :DDD
    • Gość: sds Re: do fanek wszelkich kolczykow IP: *.devs.futuro.pl 18.08.05, 22:19
      i wątek umarł śmiercią naturalną :D
    • mikams75 Re: do fanek wszelkich kolczykow 18.08.05, 22:37
      przede wszystkim to ty nie wytrzymasz zeby nosic ciezkie kolczyki non stop, wiec
      nie masz sie co obawiac ze sie uszy wyciagna. Mnie duze, ciezkie kolczyki
      przeszkadzaja, moze to kwestia przezwyczajenia, ale ja sie od tylu lat (jakies
      18 lat) nie przezwyczailam. Wiec wieksze kolczyki nosze rzadko, na co dzien male
      i po tylu latach nic sie nie rozciagnelo.
    • Gość: kamila Re: do fanek wszelkich kolczykow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 17:09
      oczywiscie,ze przebijaj! chyba sobie jaja robisz! przeciez kolczyki przebija sie juz dziewczynka w wieku 2 lat! myslalam ze chodzi o jakis kolczyk na jezyku,nad ktorym sama sie zastanawiam,ale jesli chodzi o uszy_to chyba zart! rozciagniecie uszu grozi ci dopiero w wieku 60lat! przeciez nikt ci nie kaze chodzic w 10kg kolczykach przez 24 godz. na dzien, a wiadomo ze na codzien najladniej wygladaja male kolczyczki! przebijaj uszy!!!!!
      • Gość: sds Re: do fanek wszelkich kolczykow IP: *.devs.futuro.pl 20.08.05, 22:23
        hmmm, wiesz czasem widać 20 - 30 letnie kobiety z rozciągniętymi dziurkami od
        kolczyków więc nie jest to jak widać problem wyssany z palca.
    • chevrolett hehe ale problemy =] 19.08.05, 17:10
      ja mam po 4 w każdym w pępku i języku i noszę wiszące w uszach - nie rozciągają się. paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka