Dodaj do ulubionych

Włosowy problemik

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 09:57
Nie, że to największy problem mojego życia i w ogóle, ale chciałam Was się
zapytać o radę. Mam włosy do ramion, może odrobinę krótsze, naturalnie
kręcone, a raczej troszkę kręcone. Kiedyś je prostowałam, ale teraz spodobały
mi się te kręcone. Tzm. już dwa miesiące temu. I kiedy ich nie suszyłam,
tylko tak same schły były nawet fajne, bo same się ukłsadały. Ale przestały.
Nie wiem dlaczego już się tak nie kręcą i, dlatego pomagam im w tym nawijając
na lokówkę. Niedługo zacznie się szkoła (mam 18 lat) i wtedy nie będę mogła
już ich tak układać, bo kto by wytrzymał wstawanie codziennie o 5:00 rano.
Proszę poradźcie co mogę zrobić by się tak nie katować. Żeby ani nie
prostować włosów, ani nie kręcić (lokówką) tylko umyć wieczorem i żeby rano
były ładnie poskręcane.
Obserwuj wątek
    • alanii Re: Włosowy problemik 18.08.05, 10:17
      po umyciu nałóż na nie piankę do włosów kręconycg.
      • Gość: tea Re: Włosowy problemik IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 18.08.05, 10:53
        wieczorem na mokre lub suche wlosy nałóż papiloty, ale delikatnie jes skręć,
        najlepiej od połowy włosów.Przedtem nałóż pianke do włosów krconych.jesli
        zalezy Ci na efekcie ciut lżejszym, kilka/naście pasemek zakręć wokół palca i
        przypnij wsówką do włosow..przedtsme walnij na nie pianke bądż odrobine
        żelu..wysusz włoski bądz tak zostaw.I bedąładne fale lub loczki, zalezy od
        skretu.:)
    • Gość: up Re: Włosowy problemik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 13:58
      up
    • Gość: sorbecik Re: Włosowy problemik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 15:20
      A znacie może jakieś środki, tóre podkręcają loczki? Odpowiedzcie, proszę.
    • kleopatryx Re: Włosowy problemik 18.08.05, 15:47
      Prawdopodobnie urosły, stały się cięższe i samoistnie się prostują. Ja tez tak
      mam, im dłuższe tym mniej się kręcą. Trzeba je skrócić i lekko pocieniwac, po
      umyciu nie rozczesywać, ale wcierać balsam do loków.
      • Gość: sorbecik Re: Włosowy problemik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 19:36
        No właśnie, sporo urosły, ale ja nie chcę ich ścinać, bo zawsze chciałam mieć
        długie włosy układające się w piękne loki. I teraz kombinuję. Jutro planuję
        zakup czegoś co podkreślało by skręt. Tzn. piankę do włosów kręconych i jakiś
        spray czy mleczko, widziałam takie coś w markecie, nazwy nie pamiętam za
        bardzo...skręt cośtam. Może Wy polecicie mi coś dobrego???????????????????????
        • Gość: iza Re: Włosowy problemik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 20:45
          ja robiłam wrkocz dobierany i robiły się takie fajne fale ;] a mam takie włosy
          jak ty lekko zakręcone
    • Gość: sorbecik Re: Włosowy problemik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 06:15
      Ale ja mam za krótkie włosy jak na warkocz dobierany. Pytam się o jakieś
      sprawdzone kosmetyki i nikt nie chce odpowiedzieć:(
      • Gość: dede Re: Włosowy problemik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 09:24
        Pytam się o jakieś
        > sprawdzone kosmetyki i nikt nie chce odpowiedzieć:(
        ehmm po prostu juz o takich kosmetykach bylo tyle watkow ze hohoho -poszukaj
        sobie w wyszukiwarce;P
        ja mam wlosy po trwalej wiec to zupelnie co innego ale mi zeby sie poskrecaly
        wystarcza zwykla pianka na wilgotne wlosy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka