22.01.23, 00:33
Lubicie tematy włosowe, więc zapytam.
Wybaczcie, że będzie obrzydliwie, te wrażliwe wyjdźcie z wątku.
Myje włosy różnie, codziennie, co drugi dzień, zależy od tego jak wyglądają.
Przetłuszczają się, ale raczej nie jakoś nadmiernie, myje bo lubię świeże, a nie dlatego, że się lepią od łoju.
I ostatnio zaobserwowalam problem, i nie wiem co to za cholerstwo.
Zdarza mi się co kilka myć mieć na skórze głowy coś, co wygląda jak płatki łupieżu, ale nie takiego jak u prezesa, który się sypie, tylko muszę podrapać żeby te płatki były. Natychmiast myje włosy, problem znika,bez względu na to czym je umyje, i wraca za tydzień, dwa, czy miesiąc.
Czy to łupież skoro ginie natychmiastowo po umyciu szamponem?
A i najważniejsze, nie ma znaczenia jaki szampon, typowo na łupież nie używałam.
Poradzcie co to może być?
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Włosy 22.01.23, 00:41
      Może to na tle alergicznym, coś jak początek ciemieniuchy.
    • 35wcieniu Re: Włosy 22.01.23, 10:45
      Niespłukane resztki kosmetyków.
      • jozefrobotnik Re: Włosy 27.01.23, 23:43
        Nie używam niczego poza szamponem, raz w tygodniu peeling enzymatyczny, i na końcówki odżywka co jakiś czas.
    • aqua48 Re: Włosy 22.01.23, 12:30
      Zrezygnuj całkiem lub mocno ogranicz cukier w diecie. To może być kandydoza.
      • jozefrobotnik Re: Włosy 27.01.23, 23:44
        No właśnie cukru jem mało, byłam już nawet u dermatologa z tym, pobierał próbki ze skóry i nie wyhodowalo się nic.
        Zaczęłam zamiast raz w tygodniu to dwa robić peeling enzymatyczny, i na razie się nie łuszczy nic. Więc może trzeba było porozpuszaczac wszystko 😅
    • liliawodna222 Re: Włosy 22.01.23, 13:13
      Może być alergia, niedokładnie spłukane kosmetyki, łącznie z szamponem, nakładanie odżywki na skórę głowy... i dużo innych przyczyn. Poszłabym do dermatologa.
    • jozefrobotnik Re: Włosy 27.01.23, 23:42
      Z ciekawości dodałam post na Totalnej Biologii, już go usunęli bo zaczęłam sie śmiać z odpowiedzi, ale podsumowujac, problemy ze skórą głowy czy łupieżem to konflikt z ojcem.
      W moim przypadku guru z totalnej nie była w stanie ogarnąć że nie mam konfliktu z ojcem, bo od lat nie żyje.
      Dalej twierdziła że ojciec na pewno jest.
      🤣🤣🤣
      • jednoraz0w0 Re: Włosy 28.01.23, 04:14
        Może nie jesteś córką swojego ojca, a z prawdziwym ojcem masz konflikt. Edyp Współczesny.
      • marta.graca Re: Włosy 28.01.23, 06:41
        Może chodziło o ducha ojca, którego wywołujesz, by się z nim pokłócić? 😃
        • jozefrobotnik Re: Włosy 28.01.23, 20:53
          Hahaha nie bawiłam się jeszcze w wywoływanie duchów, ale kto wie co mi wpadnie do głowy
          • marta.graca Re: Włosy 29.01.23, 09:44
            Wiesz, jak te płatki zaczną przenikać przez czaszkę i dostaną się do mózgu, to wszystko może się zdarzyć wink
      • mid.week Re: Włosy 28.01.23, 20:56
        Nieprzerobiony żal do ojca za przedwczesna smierc 🤷‍♀️
    • memphis90 Re: Włosy 29.01.23, 09:30
      Przesuszona skóra głowy?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka