Dodaj do ulubionych

Dr. Hauschka

18.08.05, 21:04
Hej!
Słyszałam wiele dobrego o tej firmie i zachecona opiniami kupiłam mleczko do
demakijażu a takze dostałam szampon z nasturcji. Mleczkiem jestem zachwycona -
to prawie idealne mleczko (pomijając cene). Gorzej z szamponem który jakością
nie przewyższa moim zdaniem szamponu z ekologicznego.
Myśle nad ponownymi zakupami. Moze ktoś tu ma/miał olejek do twarzy albo fluid
tonizujący?
Nie pogardze też opinią o innych kosmetykach tej firmy.

pozdro
Obserwuj wątek
    • deczi Re: Dr. Hauschka 19.08.05, 09:26
      O olejku dużo dobrego jest na Wizażu.
      Szamponem też nie byłam zachwycona. Włosy są dość tępe, trzeba by je dodatkowo
      spłukiwać jakimś naparem ziołowym, wodą z cytryną czy cuś...
      Zachwycona za to jestem kremem do mycia twarzy (szkoda tylko, że mało wydajny),
      kremem hamamelisowym pod prysznic, kremem pigwowym. Mam też olejek z tarniną,
      dość przyjemny, i płukankę ziołową do włosów - bardzo odpowiada mi jej zapach.
      Ostrzę zęby na kilka innych gadżetów, ale to spora inwestycja.
      pozdr.
      D.
      • mokta Re: Dr. Hauschka 19.08.05, 10:07
        a powiedz mi coś wiecej o płukance do włosów?? Ja mam jeszcze chrapke na olejek
        do paznokci.
        • deczi Re: Dr. Hauschka 19.08.05, 12:28
          To taka brązowa płynna maź o lekko imbirowym zapachu. Nakłąda się ją na włosy
          na kilka minut, albo na dłużej (wtedy pod ręcznik). Zwykle nie używam odżywek,
          ale tę płukankę kupiłam, bo po lecie włosy mi się trochę podniszczyły. Teraz
          faktycznie wyglądają lepiej, ale nie wiem,czy to od niej.
          Mam jeszcze dezodorant DH, delikatny (choć z alkoholem) i wydajny.
          pozdr.
          D.
        • xibalba1 Re: Dr. Hauschka 19.08.05, 12:33
          Witam!Używam kilku hauschkowych kosmetyków.Swietny jest krem pod prysznic z
          róży.Dobrze wypada też krem pigwowy,nie bardzo krem tonujący(dla mnie za tłusty
          i za jasny).Puder sypki jest O.K,tylko trzeba się przyzwyczaić do tego,że nie
          ma takiego "poślizgu"jak tradycyjne pudry.Jestem chyba wyjątkiem ,bo z
          szamponów jestem zadowolona,jednak muszę używać po myciu płukanki ziołowej.
    • alohaa Re: Dr. Hauschka 19.08.05, 14:26
      A czy ktos może używał kremow tonujacych dr. Hauschka? czy mozna je porownać do
      normalnych fluidow?
      • xibalba1 Re: Dr. Hauschka 19.08.05, 15:27
        Alohaa!Używałam kremu tonującego dr.Hauschki,był dla mnie odrobinę za tłusty i
        za jasny.Poza tym jeśli się nie ma za dużo do ukrycia ,to może być.Pewnie wrócę
        do niego w zimie.
        • alohaa Re: Dr. Hauschka 22.08.05, 09:29

• xibalba1 Re: Dr. Hauschka 22.08.05, 13:04
            alihaa!Miałam krem tonujący,on ma tylko jeden odcień.Są natomiast podkłady
            rozświetlające w trzech odcieniach,ale ich nie używałam.
      • mokta Re: Dr. Hauschka 19.08.05, 18:35
        Planowałam kupić ten krem ale spojrzałam na Oko testy i zobaczyłam ,że jest na
        "żółtej linii". Także moim zdaniem zakup czegoś co kosztuje ponad 50 zł i nie
        jest do konca naturalne uważam za złą inwestycje.

Dzieki za opinie! Mam nadzieje ,że ktoś jednak napisze coś o fluidzie tonizującym.
        • dorotabat Re: Dr. Hauschka 22.08.05, 13:06
          witaj. ja mam fluid tonujacy Hauschki. jest fajny, ale bez rewelacji. to taka
          płynna maź, ale dość tłusta, więc jesli zależy Ci na macie- musisz uzyć np.
          pudru sypkiego. krycie zerowe, jedynie nadaje skórze taki opalony wyglad,
          zależy od tego ile warstw sobie nałożysz. najlepiej stosować go z produktem do
          pielęgnacji twarzy dr Hauschka, nałozony na skórę "bez niczego" daje dziwny
          kolor i dość tempo rozprowadza się, jak na tak płynną emulsję. generalnie, jest
          ok, ale drugi raz go nie kupię- szukałam czegoś lekkiego, a ten produkt jest
          tłusty. bez bibułek matujących nie wychodzę w tym makijażu. pozdrawiam.
          • mokta Re: Dr. Hauschka 22.08.05, 13:59
            bardzo Ci dziekuję :) Nie kupie jednak tego fluidu. Chciałabym znaleźć coś lekko
            kryjącego i nie tłustego.
            • kraxa a moim zdaniem fluid tonujacy hauschki 22.08.05, 16:24
              wcale nie jest tlusty. Moja opinia jest diametralnie rózna od odczuc Doroty.
              Nie mozesz poprostu kupic probki i sama sie przekonac?
              • mokta Re: a moim zdaniem fluid tonujacy hauschki 22.08.05, 19:09
                no własnie nie mogę znależć tej próbki. Sa próbki zwykłych fluidów ale tego
                tonizującego nie (chyba ,ze jestem ślepa).
                • alohaa Re: a moim zdaniem fluid tonujacy hauschki 22.08.05, 23:05
                  to ja juz zwątpiłam czy mowimy wszystkie o tym samym. Mnie np. chodzi o cos to
                  się nazywa dokłanie przepisując "Podkład rozświetlający (dla skóry normalnej)".
                  Są tego 3 odcienie, mozna zamowic próbki ... Tylko primo - czy może to to
                  spelniac funkcje fluidu, czyli choc minimalnie kryć .. i secudno - czy to nie
                  jest tłuste, ciężkie, oleiste brrr .. takie naturalne ;-)
                  • deczi Re: a moim zdaniem fluid tonujacy hauschki 23.08.05, 09:13
                    Podkład Hauschka też ma w ofercie i nie jest to to samo co krem tonujący.
                    Próbkę podkładu przysłali mi przy okazji innego zamówienia. Zwie się toto
                    Translucent Make-up Intrada. Ja mam numer 3.
                    W życiu nie używałam żadnych podkładów, więc trudno mi oceniać wartość. Nie
                    wydaje mi się bardzo tłusty, nie tak jak krem tonujący, chociaż troszkę
                    tłustości ma w sobie (ale ktoś bardziej obeznany lepiej by to oszacował). Kryje
                    minimalnie zaiste, a właściwie wcale. Mam blizny po trądziku androgennym na
                    brodzie i jak się tym pomaziałam, to i tak sobie dalej radośnie świeciły spod.
                    Prawdę mówiąc, to bardziej mi pasuje na krem tonujący, no ale ja się nie znam.
                    pozdr.
                    D.
                • deczi Re: a moim zdaniem fluid tonujacy hauschki 23.08.05, 09:07
                  Ja mam próbkę kremu tonującego, kupowałam na aquavitae.com.pl
                  Jeżeli im się nie wyczerpały akurat, to na pewno powinni mieć.
                  pozdr.
                  D.
    • gosica37 Re: Dr. Hauschka 26.09.05, 09:48
      Mam cere wrazliwa i chce sprobowac kremu rozanego. Czy jestescie zadowolone?
      • gosica37 Re: Dr. Hauschka 13.10.05, 22:48
        gosica37 napisała:

> Mam cere wrazliwa i chce sprobowac kremu rozanego. Czy jestescie zadowolone?

Tak,jestem bardzo zadowolona:)))(sama sobie odp,hahaha!)Uzywam na policzki i
        nos i ani razu w ciagu dnia cera mi sie nie zaczerwienila-po prostu slicznie
        pachnie i zostawia delikatana,ochronna powloczke. 10/10!!!
    • lis_ka Re: Dr. Hauschka 12.10.05, 17:18
      po gruntownym przetestowaniu kilku kosmetyków (krem i balsam pigwowy, krem
      różany, olejek różany, szampon Neem, tonik pigwowy), polecam te kosmetyki,
      zwłaszcza z serii różanej. Krem podbił moje serce - niby jest delikatnie
      tłusty, ale pięknie się wchłania i bardzo dobrze nawilża i natłuszcza.
    • ashine Re: Dr. Hauschka 13.10.05, 09:54
      A czy miałyście korektor punktowy?
      Czy kryje on cienie pod oczami i wypryski?
      Zastanawiam się, bo mam próbkę fluidu i on nic a nic nie kryje.
    • muy_mojito fluid - sprzedam 13.10.05, 12:53
      ja niedawno kupilam 'tonungs fluid (naturalishe transparente tonungspfelge)' i
      jest dla mnie troche za ciemny (jestem bardzo blada), i wolalabym cos bardziej
      kryjacego. tlusty nie jest, uzywalam wymieszanego z olejkiem regulujacym i,
      mimo ze przy nakladaniu jest uczucie tlustosci brrr, to potem twarz jest dlugo
      ladna i naturalnie matowa.
      z checia sprzedalabym komus (najlepiej z warszawy).
      pozdrawiam,
      aga
      ps. przy okazji dziekuje mokcie za szybka transakcje! balsam super;)
      • mokta Re: fluid - sprzedam 13.10.05, 16:29
        jestem zainteresowana. Jaka to firma i czy mogłabyś podac skład? No i ile chcesz
        za niego, jaka jest pojemność.
        • mokta oj sorry - chyba muszę oczy wymienić :P 13.10.05, 16:42
          niestety ten fluid tez był dla mnie za ciemny i oddałam go koleżance.
          • xibalba1 Re: oj sorry - chyba muszę oczy wymienić :P 14.10.05, 12:03
            Mam korektor w sztyfcie(nr.02),świetny do maskowania drobnych niespodzianek.Pod
            oczy się nie nadaje.Aha,ten odcień nie jest zbyt ciemny,raczej do średniej
            karnacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka