Dodaj do ulubionych

GRUBE ŁYDKI - co robić?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 15:51
Jestem dość szczupłą i wysportowaną osobą ale chciałabym mieć szczuplejsze
łydki. Nie wiem jakie ćwiczenia powinnam robić. Jeździłam sporo na rowerze
żeby zrzucić uda i chyba od tego mam te łydki.... Znacie jakieś (najlepiej
sprawdzone!) sposoby aby to osiągnąć?
Obserwuj wątek
    • Gość: k. polubic IP: *.chello.pl 22.08.05, 16:19
      • Gość: Kamila Re: polubic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 18:50
        Nie chce ich polubić. Prosze o jakieś konkretne rady ćwiczenia itp. Pomórzcie!
        • Gość: aga Re: polubic IP: *.chello.pl 22.08.05, 18:54
          na łydki niewiele da się zrobić kochana, ja nadal nie polubuiłam a łydy są jak
          były...
          Długie spódnice polub i tyle :(((
          • Gość: Kamila Re: polubic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 19:36
            Nie wierze że nic sie nie da zrobić. Łydki sa grube bo za bardzo obrośnięte
            mięśniami więc może powinnam na jakiś czas oszczedzać swoje nogi, nie jeździc
            na rowerze, nie biegać.... nie wiem czy to dobry pomysł.....
            • Gość: gff Re: polubic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 20:30
              albo zaprzestać sportu (ale ja w to nie wchodzę mimo że też mam duże łydki) no
              albo jest jeden sposób, skuteczny ale nie zdrowy - trzeba wypalić mięśnie, tzn
              ćwiczysz na maxymalnej sile przez dlugi czas, strasznie się forsujesz a po tym
              nic nie pijesz ani nie jesz, mięśnie się wypalą, w pocie trzeba czuć zapach
              amoniaku, po takim czymś mozna też iśc do sauny, wody która się wydzieli jako że
              jej nie uzupełnisz będzie brakowałao w mięśniach i sie wypalą po prostu, dobre
              jest np 1h na rowerku na dużym obciażeniu i z dużą szynlkościa tylko nie wiem
              co do dawkowania, za to też nie bede sie brać, ja polubie te łydki jakie mam i
              już...
    • Gość: tanya Re: GRUBE ŁYDKI - co robić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 21:46
      tylko cwiczenia rozciagajace!
      np. stoisz, jedna noga krok do tylu, druga lekko ugieta - czujesz wtedy jak ci
      sie lydka rooozciaga;)
      • Gość: Kamila Re: GRUBE ŁYDKI - co robić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 22:34
        Słyszałam o tym, że trzeba łydki porozciągać ale w sumie potrafie bez problemu
        zrobić skłon dotykając całymi dłońmi podłogi (nogi złączone, wyprostowane) i
        wytrzymać w tej pozycji. Czy zatem codzienne ćwiczenia rozciągające w moim
        przypadku mają sens? Ale zaintrygowała mnie wypowiedź poprzedniczki o wypalaniu
        mięśni. Czy to faktycznie byłoby niezdrowe? I własciwie w jakim sensie mogłoby
        mieć negatywne skutki?
        • effi Re: GRUBE ŁYDKI - co robić? 22.08.05, 23:56
          ja mam gdzies zestaw cwiczen wyszczuplajacych umiesnione lydki, poszukam, mam
          nadzieje, ze znajde ;)
          • Gość: bibi Re: GRUBE ŁYDKI - co robić? IP: *.uje.nat.hnet.pl 23.08.05, 00:59
            najlepiej jednak iść do jakiegoś dobrego salonu fitness,tam powiesz co chcesz
            zrobić i dobiorą ci odpowiednie ćwiczenia fachowcy i w takiej dawce,że
            poskutkuje.Myślę,że skoro jesteś w miarę rozciągnięta,to jednak wchodzą w grę
            ćwiczenia na atlasach i innych maszynach tortur;)
    • Gość: JOL_KA Re: GRUBE ŁYDKI - co robić? IP: 195.116.22.* 23.08.05, 06:37
      grube - tzn. jakie ?? ile cm w obwodzie. Być może to tylko złudzenie ??
      • Gość: Kamila Re: GRUBE ŁYDKI - co robić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 22:59
        Zmierzyłam i mam 35cm. Z tego co sie orientuje to nie jest jakoś przesadnie
        dużo ale przy mojej budowie łydki mam dość potężne. A dziś wypróbowałam sposób
        podany wyżej z wypalaniem mieśni. Jadłam dziś raczej normalnie tylko piłam
        skromnie. 3 godzinki po obiedzie (który zjadłam ok.15.30) wyszłam na rower.
        Jeżdziłam calutką godzine na sporej (jak dla mnie) prędkości czyli 22km/h. Od
        obiadu nic nie wzięłam do ust. Jakoś nie chce mi sie wierzyc żeby to cos dało
        ale zobaczymy.....
        • Gość: Kamila Re: GRUBE ŁYDKI - co robić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 23:01
          no i oczywiście jeżdziłam na maksymalnym obciążeniu
          • Gość: Kamila Re: GRUBE ŁYDKI - co robić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 10:08
            34,5!!!!! Jestem totalnie zaskoczona! Może rano zaraz po wstaniu łydki maja
            prawo byc chudsze? Zmierze jeszcze po południu tak jak to zrobiłam wcześniej.
            Kurcze ale zdaje się że to naprawde działa. Dziękuje ci gff:)
        • hermina5 Re: GRUBE ŁYDKI - co robić? 26.08.05, 10:18
          No tragedia po prostu:P Ja mam 35 cm i uwazam, że mam łydki w sam raz, a nie
          grube:P
          A wieczorem nogi lekko puchna po cąłym dniu chodzenia- bedziesz miała znów 35
          cm.Uwielbiam takie wydumane pseudo problemy- a może zamienisz się za mną na
          terczyce, co?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka